Prego-varanja ili ko će biti gazda u BPK...

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Post Reply
Odisej
Posts: 327
Joined: 10/08/2006 16:05
Location: Gorazde

#1 Prego-varanja ili ko će biti gazda u BPK...

Post by Odisej »

U duhu stare , dobre tradicije vlast u BPK ili ako vam je ljepše goraždanskom kantonu , bezbeli još nije uspostavljena. Tako su u tehničkom mandatu još " stari" poslanici , ministri i ministrice , a novoizabrani čekaju da se lideri njihovih stranaka nekako dogovore..
Već viđeno , rekli bi Francuzi na bosanskom jeziku.
Još se dakle ne zna ko će biti gazda u kantonu No. 5 iako , naravno , grad iliti čarčija na ulici i po kafana nudi brojne posizborne kombinacije.
Vidjeh i čuh večeras u Dnevniku neke od naših TV kako je veliki i nenadsmjenjivi S.O. nekome ponudio ostavku...J.Bga nisam stigao da čujem ostavku na ŠTA i KOME , ali je , što bi rekli naši poznati političari ta priča u saopštenju veoma indikativna , kao i njen nastavak , priča o tome kako je Muftija goraždanski obećao SDA-u , da će se lično , personalno i demokratski potruditi , ukoliko uđe u koaliciju sa SDP-om ( gluho bilo !!) da na narednim izborima SDA načisto zijani...
Izgleda da ćemo i u GŽ dobiti sapunicu u uspostavljanju vlasti u kome se već zna ko su glavni junaci a ko će biti statisti...
Iako je Skupština već trebala da bude konstituisana , a ministri bar ponišanjeni , i ovdje prego-varanje očigledno tek dobija na žestini..
A mi , obični , dosadni , neobrazovani , iskorišteni pa ( vlastitom voljom) odbačeni glasači , nove ćemo gazde nših života upoznati , a kako drugačije , nego putem kantonalne TV , u kojoj se , slijedom stvari , čeka kantonalni gazda da se tek onda izabere i gazda u ovoj medijskoj kući..
I da ne dužim , ova me tema podsjeti na negdje pročitan vic ( ako je vic ) : "Ako je politika kurva , znači li to da su političari makroi ".. Za političare nešto nisam siguran , ali , sudeći po silni prego-varanjima , stranke to sigurno jesu..!
sunrise
Posts: 11
Joined: 09/01/2006 14:55

#2

Post by sunrise »

Ja vec dva dana ne mogu sebi doci poslije muftijine izjave u federalnom dneviku u subotu navecer.Prosto ne mogu da vjerujem otkud tom covjeku tolika hrabrost da prijeti strankama koje ne daj Boze udju u koaliciju sa sdp-om :x .Cuj on ce licno,i zajedno sa ISLAMSKOM ZAJEDCICOM uciniti sve da ta straka do narednih izbora nestane.
Cisto razmisljam da li je taj covjek stvarno toliko mocan ili je ovo jos jedna od muftijinih frustracija????
kon-tiki
Posts: 114
Joined: 20/11/2006 12:52

#3

Post by kon-tiki »

Cudi me da se cudis, "Sunrise" !
Ako nisi zapamtio ili si propustio da procitas govor muftijinog sefa prigodom ovogodisnje(?) proslave, zaboravio sam kojeg, jubileja Gazi-Husrefbegove medrese u Sarajevu, onda cu probati priblizno citirati. Radilo se o njegovom osvrtu na tada plamtecu diskusiju oko pitanja uvodjenje religije kao obaveznog predmeta u skole - da ili ne. Tako nekako! Pa tim povodom a u korist uvodjenja, "uzoriti" nam reis kaze otprilike slijedece:
"Neka je sram sadasnje nosioce vlasti... ako se izgovaraju da nemaju dovoljno vlasti da mogu da odluce, neka nam to kazu. Da im pomognemo da dobiju vise vlasti!" Ko ima volje, moze pronaci i original ovog zastrasujuceg govora.
Sad se treba malo osvrnuti na reisovo drzanje i poteze u predizbornoj kampanji, pa ce se slika skroz izostriti!
A sto se tice samog muftije gorazdanskog, to je stari "igrac zadatka", koji je za najrazlicitije specijalne operacije skolovan jos davno na KOS-UDBA-skom univerzitetu. To u Gorazdu znaju vec i djeca. A "uzoritom" to uopce ne smeta. Vazno je da macka lovi miseve!
Post Reply