pregled programa za ramazan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

meldina

Post by meldina »

Ja sam Hrvat i plaćam rtv taksu već godinama jer smatram da je to obaveza svakog građanina BiH, što je, na koncu konca, i regulirano zakonom.

Međutim, u ovom slučaju podupirem BHT i FTV što neće da prenose ramazanski program jer to kvari ustaljenu programsku šemu jedne tv kuće. Nisam točno upućen koliko kod muslimana traje post, evo neka bude 30 dana x 10 minuta dnevno to je 300 minuta programa + na sam dan ramazanskog bajrama prijenosi namaza i drugi religijski sadržaji.

I mi katolici imamo post prije Uskrsa koji traje 40 dana, što zove korizma. Nikada, ama doslovno nikada kroz sve ove poslijeratne godine na FTV nikada nije prikazana ni minuta prigodnog korizmenog programa. Zašto bi to onda netko bio privilegiran?

Ima, brate, Hayat i ostale privatne tv kuće i neka one prikazuju.
Ja se ne slazem.Znas li ti ko placa preplatu FTV-u?preko 80%su bosnjaci .Ja mislim da su oni onda obavezni da postuju nasu kulturu i religiju inace mogu nastaviti sa svojim radom samo bez bosnjackih pretplata.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

vaginalna_manipulacija wrote:
Međutim, u ovom slučaju podupirem BHT i FTV što neće da prenose ramazanski program jer to kvari ustaljenu programsku šemu jedne tv kuće. Nisam točno upućen koliko kod muslimana traje post, evo neka bude 30 dana x 10 minuta dnevno to je 300 minuta programa + na sam dan ramazanskog bajrama prijenosi namaza i drugi religijski sadržaji.

I mi katolici imamo post prije Uskrsa koji traje 40 dana, što zove korizma. Nikada, ama doslovno nikada kroz sve ove poslijeratne godine na FTV nikada nije prikazana ni minuta prigodnog korizmenog programa. Zašto bi to onda netko bio privilegiran?

.
Evo ja prvim podupirem prikazivanje tog korizmenog programa...to meni ne smeta.....za razliku kako spomenuh onih tamo sto pisu na sarajevo x koji i ponajmanje imaju pravo....ja sam care naviko na to i meni je lijepo kad to gledam...predpostavljam da televizije recimo u Mostaru sa hrvatskim predznakom itekako imaju tog korizmenog programa....nikad nisami mo priliku da ga gledam al kladim se da I od Iftara na toj telivziji nema, i na BN-u srpskoj telviziji Biljeina i sl....a recimo kad je Bozic televizija tuzlanskog kantona cjelokpuni dnevni program posveti tom prazniku i to je bas lijepo....hocu da kazem da nama to ne smeta i kad bi se prikazivalo na Ftv

a to tvoje tocno i kroatisanje na Ftv mi smeta jer se tako u Bosni nikad nije govorilo.....ja ne mislim da je Bosanski jezik Bosnjacki jezik, nego svaki iskreni Bosanac pa bio on Srbin Hrvat il Bosnjak bi ga trebao dozivljavati kao svoj jezik.....a to šport tocno i sl smatram cistim preseravanjem....pa mislim druzim se ovdje po tz i sa hrvatima i sa srbima i svi govorimo Bosanskim jezikom....
lin

Post by lin »

Što se žalite na BHTV i FTV...gledajte Hayat. Ta vrsta mahalskog programa je taman za vas i vaš pogled na svijet (a da ne spominjem lažni moral - ramazanski program taman dođe između Astra showa sa razgolićenim turbo folk pjevačicama i Arduane koja kolektivno osuđuje sve homoseksualce).

Stvarno više nemam nerava da čitam ovu nacionalističku propagandu na temu "Mi (sa velikim M) smo ugroženi"..."Mi nemamo svoj TV program, Naš jezik nije zastupljen, Nas niko ne sluša bla bla bla". Pa zar vi stvarno vjerujete da ste ugroženi? Zar vam nije jasno da nacionalisti sa 4.5 moždane ćelije trenutno najbolje prolaze u ovoj državi!
manijak1

Post by manijak1 »

Stvarno više nemam nerava da čitam ovu nacionalističku propagandu na temu "Mi (sa velikim M) smo ugroženi"..."Mi nemamo svoj TV program, Naš jezik nije zastupljen, Nas niko ne sluša bla bla bla". Pa zar vi stvarno vjerujete da ste ugroženi? Zar vam nije jasno da nacionalisti sa 4.5 moždane ćelije trenutno najbolje prolaze u ovoj državi!
:D :D Meni ljudi nisu jasni :D :D ili je došlo neko drugo vrijeme.
margareta

Post by margareta »

Manijace1, daaavno je 'doslo' neko drugo vrijeme.
Glumica

Post by Glumica »

meni se cini da kantonalna ima nesto sto bi trebalo biti ramazanski program?

ja jesam za takav vid programa na bht-u ili ftv... ali eto... program je ionako da bog sacuva...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Engram::X wrote: Inace, necija ubjedenja, vjera i privatnost su svetinja u civilizovanom svijetu.
Ne, u civilizovanom svijetu su svi jednaki. Nema svetinja. U civilizovanom svijetu se javno izlaže rad umjetnika na kojem meteor pogađa samog Papu u glavu. U civilizovanom svijetu se "Satanski Stihovi" Salmana Rushdija čitaju na fakultetu. Civilizovan svijet je dovoljno civilizovan da može podnijeti preispitivanje etabliranih vrijednosti, pa čak i s humorom.

U kojem ti svijetu zivis???! U tom svijetu o kojem pricas vlada rasizam, neravnopravnost i mrznja - koju se ne smije javno izreci ali svi znaju da je tu...

Mislis li da je prijatno biti crnac u USA? Mislis li da je lijepo biti arapin u Italiji? Vrijednosti se preispituju ali koje? Jedino sto priznajem jeste to da ima odredjena kriticna masa ljudi koja zagovara liberalizam i jednakost - ali jos uvijek nema toliki utjecaj...

I na kraju: Svi smo mi jednaki, sammo su neki jednakiji...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

I da ... mislim da 10 minuta programa za ramazan je potrebno i ne bi smjelo nikome smetati...

I da dodam - treba nam i 10 minuta programa za katolicke i pravoslavne blagdane...

Ili alternativa: nikakav vjerski program ali aposlutno NIKAKAV I NIKAD !!!

Pa sad nek izaberu...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Svemirski_Jebach wrote:I da ... mislim da 10 minuta programa za ramazan je potrebno i ne bi smjelo nikome smetati...

I da dodam - treba nam i 10 minuta programa za katolicke i pravoslavne blagdane...

Ili alternativa: nikakav vjerski program ali aposlutno NIKAKAV I NIKAD !!!

Pa sad nek izaberu...
Image
zili

Post by zili »

@ Svem. Jeb.

Molim te, nemoj me pogrešno shvatiti, ja apsolutno ne glorifikujem i ne idealiziram taj tzv. civilizovani svijet. Daleko od toga. Ali ako ćemo se vać pozivati na njega onda moramo priznati da je u nekim stvarima, uglavnom proizvodima djelovanja upravo te kritične mase, daleko daleko ispred nas.

Ali i ti imaš pravo, u nekim stvarima je daleko daleko iza nas. I ne trebamo ga shvatati kao neprikosnoveni autoritet. "Civilizovani" svijet nije svetinja :D . Malo je paradoksalno, ali to otprilike znači da samo zato što nešto postoji u "civilizovanom" svijetu ne mora značiti da je dobro (to što se u Americi djeca svako jutro u školi zaklinju Bogom na odanost svojoj državi NIJE DOBRO), što opet ne znači da je sve loše. Treba biti (kod nas nažalost još uvijek samo fiktivni) pripadnik kritične mase pa zanti prepoznati šta je u tom "civilizovanom" svijetu istinski civilizovano.

Što se tiče tvojih alternativa, ja sam za NIKAD I NIŠTA :D

Uh, mnogo smo ovo zakomplikovali....

Meni je samo zasmetalo što se ja (lično, dakle kao jedan od tih 80% ključnih TV pretplatnika) po ko zna koji put iskorištavam u svrhu argumenta za nešto s čim se ne slažem, za nešto o čemu me se nije pitalo.

Stoga, jeko, od sad molim te: iftarski program treba postojati na bht i ftv zbog 80% minus jedan pretplatnika.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Svemirski_Jebach wrote:I da dodam - treba nam i 10 minuta programa za katolicke i pravoslavne blagdane...

...
Moze al da vazi i za RTRS i televizije sa hrvatskim predznakom dole po Hercegovini... a za FTV kako rekoh ranije meni ne bi smetalo ni sekunde...a u sustini bude emisija na Ftv i o drugim religijama, prenosenja misa , a o jeziku i zastupljenosti da ne govorim....
Engram::X

Post by Engram::X »

Svemirski_Jebach wrote:
Engram::X wrote: Inace, necija ubjedenja, vjera i privatnost su svetinja u civilizovanom svijetu.
Ne, u civilizovanom svijetu su svi jednaki. Nema svetinja. U civilizovanom svijetu se javno izlaže rad umjetnika na kojem meteor pogađa samog Papu u glavu. U civilizovanom svijetu se "Satanski Stihovi" Salmana Rushdija čitaju na fakultetu. Civilizovan svijet je dovoljno civilizovan da može podnijeti preispitivanje etabliranih vrijednosti, pa čak i s humorom.

U kojem ti svijetu zivis???! U tom svijetu o kojem pricas vlada rasizam, neravnopravnost i mrznja - koju se ne smije javno izreci ali svi znaju da je tu...

Mislis li da je prijatno biti crnac u USA? Mislis li da je lijepo biti arapin u Italiji? Vrijednosti se preispituju ali koje? Jedino sto priznajem jeste to da ima odredjena kriticna masa ljudi koja zagovara liberalizam i jednakost - ali jos uvijek nema toliki utjecaj...

I na kraju: Svi smo mi jednaki, sammo su neki jednakiji...
Ja SF govorim o drustvenom standardu i javnim pravima a koliko je u praksi ksenofobije, agresivnosti, segregacije itd. sasvim je druga prica..

Program FTV nije mahalska kahva vec javni tv servis pa ce i program morati oslikavati potrebe gledalaca...

I da, termin svetinja ne predstavlja izdizanje ned drugim standardima vec princip postivanja i uvazavanja, kako sam kazes, medu jednakima ;)
Glumica

Post by Glumica »

ja ne znam zasto ne ona opcija da svi dobiju svoj program... tesko ga ubaciti u onako savrsenu programsku semu? :cry: mislim opcija niko i nikad mi je... hm... ako imamo potrebu za erotskim programom, zasto ne i religijski, obarazovni... itd. itd...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

fukara_tz wrote:
Svemirski_Jebach wrote:I da dodam - treba nam i 10 minuta programa za katolicke i pravoslavne blagdane...

...
Moze al da vazi i za RTRS i televizije sa hrvatskim predznakom dole po Hercegovini... a za FTV kako rekoh ranije meni ne bi smetalo ni sekunde...a u sustini bude emisija na Ftv i o drugim religijama, prenosenja misa , a o jeziku i zastupljenosti da ne govorim....
Ma dobro sad, nemojmo pretjerivati. Ipak za te kanale ne plaćaš pretplatu pa ne možeš ništa ni da očekuješ od njih. Javni servis je javni servis. Ne možeš da ga porediš sa sredstvima propagande tipa malih tv-kuća u RS i dijelu federacije gdje je hrvatski puk u većini.
***ž***

Post by ***ž*** »

Mislim da nekima ovdje nije jasno da ONAJ KO DA NAJVISE PARA, TOLIKO SE PUŠTA NJEGOVE MUZIKE!!
S obzirom na (kvazi)katarzu u kojoj BiH trenutno nastoji biti, mislim da nije potrebno, a ocigledno ni pozeljno (vasi komentari), pustanje vjerskih programa u ovom kontekstu o kojem mi govorimo. Naravno da treba takvih programa u vidu edukacije, upoznavanja drugih konfesija i potenciranja na postivanje DRUGOG (u smislu nekoga ko je razlicit od mene; neko npr. ko nevjeruje u ono sto ja vjerujem).
Zasto toliko hrlimo u "Evropu", a jos uvijek potenciramo nacionalitet!
Nekom se ocito svidja da se u BiH, pa i na Balkanu "ljulja".

pozdravcic
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

"kadija tuzi, kadija sudi"
hrvati taj javni wc...pardon servis FTV...nisu nikada niti trazili, njih se nista nije pitalo (niti se pita), niti su uposleni na toj televiziji (mozda 1%)...niti ju gledaju...prema tome emitirajte sto zelita ali vratite nase odasiljace i dopustite nasu televiziju.
mada je u biti taj medij ionako zastario i nije toliko bitan, gledaju ga bakice doma - pa je svejedno.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

u_prolazu2 wrote:"kadija tuzi, kadija sudi"
hrvati taj javni wc...pardon servis FTV...nisu nikada niti trazili, njih se nista nije pitalo (niti se pita), niti su uposleni na toj televiziji (mozda 1%)...niti ju gledaju...prema tome emitirajte sto zelita ali vratite nase odasiljace i dopustite nasu televiziju.
mada je u biti taj medij ionako zastario i nije toliko bitan, gledaju ga bakice doma - pa je svejedno.
Koju crnu vašu televiziju? HRT? Kako si smiješan. Pitaj hrvate u Hrvatskoj čija je to televizija, pa će ti odgovoriti. Što se više vaša "matica" pere od vas, vi sve više hrlite k njoj ne bi li ste postali većim hrvatima. Vi ste za njih "mali prljavi" bosanci ili još gore hercegovci. Pasoše ste dobili od HDZ-a koji na vama kupi poene na izborima, i toliko od matice. :P Umro je Tuđman davno, vrijeme je da se osvijestite i skontate u kojoj se zemlji nalazite. Ne sviđa vam se?! Bujrum, vanka. Primit' će vas matica, objeručke (al' u pandrčićima). :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

poenta svega jeste, ako ne zelis i ne cijenis svoju domovinu (BiH) mozes da sviras i pjevas borbene Image obzirom da ti niko nece pruziti ni prst a kamoli rasiriti ruke u zagrljaj.....niko do gore navedene...BiH...
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

vodolija_33 wrote:
u_prolazu2 wrote:"kadija tuzi, kadija sudi"
Koju crnu va¹u televiziju? HRT? Kako si smije¹an. Pitaj hrvate u Hrvatskoj èija je to televizija, pa æe ti odgovoriti. ©to se vi¹e va¹a "matica" pere od vas, vi sve vi¹e hrlite k njoj ne bi li ste postali veæim hrvatima. Vi ste za njih "mali prljavi" bosanci ili jo¹ gore hercegovci. Paso¹e ste dobili od HDZ-a koji na vama kupi poene na izborima, i toliko od matice. :P Umro je Tuðman davno, vrijeme je da se osvijestite i skontate u kojoj se zemlji nalazite. Ne sviða vam se?! Bujrum, vanka. Primit' æe vas matica, objeruèke (al' u pandrèiæima). :-)
opet "kadija pita, kadija odgovara"
gdje sam napisao HRT?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

A koja ti je to Boga ti "vaša TV", ako nije HRT? Da nije možda hrvatski RTL?

Ho'š da ti kažem otvoreno: MA BJAAAAAŽI! :x
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

vodolija_33 wrote:A koja ti je to Boga ti "va¹a TV", ako nije HRT? Da nije mo¾da hrvatski RTL?

Ho'¹ da ti ka¾em otvoreno: MA BJAAAAA®I! :x
de de ne pjeni ...
(i nemoj se sluziti nadrealistima koji su mahom bili srbi i hrvati za sirenje velikobosnjacke propagande)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

u_prolazu2 wrote:
vodolija_33 wrote:A koja ti je to Boga ti "vaša TV", ako nije HRT? Da nije možda hrvatski RTL?

Ho'š da ti kažem otvoreno: MA BJAAAAAŽI! :x
de de ne pjeni ...
(i nemoj se sluziti nadrealistima koji su mahom bili srbi i hrvati za sirenje velikobosnjacke propagande)
Oni su makar znali kojoj zemlji pripadaju, za razliku od tebe. MA BJAAAAŽI! :P
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

vodolija_33 wrote:
u_prolazu2 wrote:
vodolija_33 wrote:A koja ti je to Boga ti "va¹a TV", ako nije HRT? Da nije mo¾da hrvatski RTL?

Ho'¹ da ti ka¾em otvoreno: MA BJAAAAA®I! :x
de de ne pjeni ...
Oni su makar znali kojoj zemlji pripadaju, za razliku od tebe. MA BJAAAA®I! :P
da, pripadali su jugoslaviji.
buduci da sam(a) postavljas i odgovaras na svoja pitanja, samo nastavi. jer zemlju, HRT, RTL i slicno ja nigdje ne spominjem....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nejkd Shef.....Image ej ti u prolazu, ajde PRODJI!!!

ili da citiram MNA - ...ti si nas idol! Ajde sada idi radimo!!!!!!!!!
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

mIRCerka wrote:nejkd Shef.....Image ej ti u prolazu, ajde PRODJI!!!

ili da citiram MNA - ...ti si nas idol! Ajde sada idi radimo!!!!!!!!!
da da, dobro poznati "demokratski" nacin obracuna s neistomisljenicima...
prodji i ti i ja radim !
Post Reply