pregled programa za ramazan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sicx

#1 pregled programa za ramazan

Post by sicx »

eo citam u nasem milom glasilu Avazu danas kako se zale sto na FTV i BHT nema nikakvog ramazanskog programa pa kontam mozda im je problem sastavit. evo jedan prijedlog.
8)
Ponedjeljak

06:15 Sabah haberi

07:00 Mahsuzija, sabahnji program

10:00 Program za maksumcad, Mumijage

12:45 Muzicki program: Jusuf Islam u Sarajevu

14:15 12. kolo Dzematske Prven Fuzbalske Lige: Turbe-Begovi (uzivo)

18:15 Obrazovni program: Stari zanati- SUNECENJE

19:00 Sindibad-crtani film za maksume

20:30 Hasanaginica- TV drama

22:15 Bajramski koncert u Becu, repriza

Utorak

10:00 Program za maksumcad, Murat Sabanovic: Na Drini cuprija

12:45 Muzicki program, Sou plesne grupe- Mevludske pletenice

13:15 Fiskulturni program: MASALA GOL

14:15 Obrazovni program: Islam u 100 lekcija

19:00 Program za maksumcad: DIno Merlin, cudo od djeteta,"Kako sam sa pet godina dao prvu hatmu"

22:15 Film Q. Tahirantina: From aksam till sabah

Srijeda

12:45 Muzicki program: Dzemati u pjesmi i igri

13:45 Program za maksumcad: Sta maksumcad zna o Sandzaku

14:!5 Fiskulturni program: Islam Dzugum trci pocasni krug

20:30 Fiskulturna srijeda

22:15 Film: Ime Dzulbesecerke

Cetvrtak

10:00 Program za maksumcad: Zelenko

12:45 Muzicki program : Kaside i Ilahije

13:45 Humorni program: Nasrudin Hodza u Sarajevu

14:15 Obrazovni program: Od Kulina bana do Jelacic Sabana

18:15 Hanuma, safunica za odrasle 1096. epizoda

19:00 Haska i vuk, program za maksumcad

20:30 Jeste da jeste, politicka kontakt emisija

22:!5 film: Gazihusrefbeg in love

Petak

10:00 Program za maksumcad, Izumrla pisma: Cirilica

12:45 Muzicki program: Turska top lista

13:45 Kahva s ukusom hanume, safunica za vas dunjaluk 1888. epizoda

14:15 Iz svakodnevnog zivota, prava insana u nas

18:15 Dodir meleka, poucna safunica za vas dunjaluk, 29. epizoda

20:30 Muzicki program Sevdalinko, pjesmo moja najmilija

22:15 Film: Pod zastavom Muhammeda

Subota

10:00 Program za maksumcad: Uloga cimbura u odrastanju

12:45 Muzicki program: Top hit sevdah lista

13:15 Kolazni program: Mustre

19:00 Program za maksume: Obdanista u prijateljskom Kataru

20:30 Cjelovecernji film: Spasavanje vojnika Rejhana

22:15 Nocni program: Seherzada 1001 noc

Nedjelja

07:00 Kahva u Stranki

10:00 Program za maksumcad: Skaka i ti

12:45 Muzicki program: Zajim Koturic vas zabavlja

13:15 Kolaz program: Pendjeranje

20:30 Neko drugo mi

22:15 Film: Dzehennemska kula, horor
Engram::X

Post by Engram::X »

neukusno i poglupo

kultura postivanja obicaja i ubjedenja komsija uci se u vlastitom domu

a vezano za temu
Na pozive brojnih čitalaca koji su se obratili našoj redakciji s pitanjem zbog čega Televizija Bosne i Hercegovine, niti TV Federacije ne emitiraju prigodan ramazanski program u kojem bi gledaoce informirali, između ostalog, o vremenu iftara, odgovore smo pokušali dobiti od nadležnih u ovim TV kućama.

Programske odluke

- To su programske odluke i segmenti koje određuje direktor BHT Milan Trivić. Ono što ja mogu kazati jeste da ćemo mi ispoštovati obavezu tretiranja svih glavnih vjerskih manifestacija. U tom kontekstu bit će, naprimjer, emitiran direktan prijenos bajram-namaza. Što se tiče pratećih sadržaja, oni će biti praćeni u informativnim i ostalim TV-emisijama - izjavila je za naš list portparol BHT Sabina Bačvić-Zečević.
Trivić je u izjavi za "Dnevni avaz" kazao da se BHT tek nakon Nove godine priprema za emitiranje vjerskih programa, po principima koji će biti prihvatljivi za sve tri religije. - Na sjednici Upravnog odbora dogovorili smo da ćemo prenositi svih šest glavnih vjerskih praznika, to su dva bajrama, dva božića i dva uskrsa. Mi smo još u fazi kada nemamo cjelodnevni program, koji će tek biti formiran poslije Nove godine. Znači, ovo je još neka vrsta eksperimentalnog programa i mi iz istih razloga nismo učestvovali ni u izbornoj kampanji - rekao nam je Trivić.

Narazjašnjeno pitanje

Međutim, Vlastimir Mijović, izvršni direktor za komunikacije, promociju i koordinaciju FTV- a, kazao je da su nadležni iz ove televizije imali sastanak sa predstavnicima Rijaseta Islamske zajednice BiH, ali da je to pitanje ostalo nerazjašnjeno.
- Ne emitiramo vrijeme iftara, jer je BHT imala obavezu to raditi, ali oni to jednostvno neće. Sve obaveze prema vjerskom programu trebala je preuzeti BHT, ali oni to nisu htjeli i u zadnji čas je bilo razgovora o tome da FTV prati ramazan na način kao i ranijih godina. Bila je i varijanta da se natpisom na ekranu, bez obzira na to koja emisija u to vrijeme išla, najavljuje vrijeme iftara, ali Rijaset to nije prihvatio, nego je tražio prigodnu emisiju od desetak minuta. Mi to nismo mogli uraditi, jer bismo pomjerili kompletnu programsku šemu. U svakom slučaju, ta obaveza je na BHT-u - rekao je Mijović

Izvor: Avaz
:-? :-? :-?
vodolija_33

#3 Re: pregled programa za ramazan

Post by vodolija_33 »

sicx wrote:eo citam u nasem milom glasilu Avazu danas kako se zale sto na FTV i BHT nema nikakvog ramazanskog programa pa kontam mozda im je problem sastavit. evo jedan prijedlog.
8)
Ponedjeljak

10:00 Program za maksumcad, Mumijage

12:45 Muzicki program: Jusuf Islam u Sarajevu

14:15 12. kolo Dzematske Prven Fuzbalske Lige: Turbe-Begovi (uzivo)

18:15 Obrazovni program: Stari zanati- SUNECENJE

19:00 Sindibad-crtani film za maksume

20:30 Hasanaginica- TV drama

22:15 Bajramski koncert u Becu, repriza

Utorak

10:00 Program za maksumcad, Murat Sabanovic: Na Drini cuprija

12:45 Muzicki program, Sou plesne grupe- Mevludske pletenice

13:15 Fiskulturni program: MASALA GOL

14:15 Obrazovni program: Islam u 100 lekcija

19:00 Program za maksumcad: DIno Merlin, cudo od djeteta,"Kako sam sa pet godina dao prvu hatmu"

22:15 Film Q. Tahirantina: From aksam till sabah

Srijeda

12:45 Muzicki program: Dzemati u pjesmi i igri

13:45 Program za maksumcad: Sta maksumcad zna o Sandzaku

14:!5 Fiskulturni program: Islam Dzugum trci pocasni krug

20:30 Fiskulturna srijeda

22:15 Film: Ime Dzulbesecerke

Cetvrtak

10:00 Program za maksumcad: Zelenko

12:45 Muzicki program : Kaside i Ilahije

13:45 Humorni program: Nasrudin Hodza u Sarajevu

14:15 Obrazovni program: Od Kulina bana do Jelacic Sabana

18:15 Hanuma, safunica za odrasle 1096. epizoda

19:00 Haska i vuk, program za maksumcad

20:30 Jeste da jeste, politicka kontakt emisija

22:!5 film: Gazihusrefbeg in love

Petak

10:00 Program za maksumcad, Izumrla pisma: Cirilica

12:45 Muzicki program: Turska top lista

13:45 Kahva s ukusom hanume, safunica za vas dunjaluk 1888. epizoda

14:15 Iz svakodnevnog zivota, prava insana u nas

18:15 Dodir meleka, poucna safunica za vas dunjaluk, 29. epizoda

20:30 Muzicki program Sevdalinko, pjesmo moja najmilija

22:15 Film: Pod zastavom Muhammeda

Subota

10:00 Program za maksumcad: Uloga cimbura u odrastanju

12:45 Muzicki program: Top hit sevdah lista

13:15 Kolazni program: Mustre

19:00 Program za maksume: Obdanista u prijateljskom Kataru

20:30 Cjelovecernji film: Spasavanje vojnika Rejhana

22:15 Nocni program: Seherzada 1001 noc

Nedjelja

07:00 Kahva u Stranki

10:00 Program za maksumcad: Skaka i ti

12:45 Muzicki program: Zajim Koturic vas zabavlja

13:15 Kolaz program: Pendjeranje

20:30 Neko drugo mi

22:15 Film: Dzehennemska kula, horor
Image

Junače, svaka čast. Ovoliko predanosti i kreativnosti nisam zapazila ni kod uvaženog mi livadara ;-) Stil pisanja, sveobuhvatnost, dubina. Ma bravo. Mislim, s obzirom na tvoje kapacitete, ovo je divno.

Elem, zaslužio si dvicu za trud. Image
sicx

Post by sicx »

ovo nije moje autorsko nazalost nego je preuzeto iz arhive FAN magazina koji je davno izlazio ako se sjecate. nije mi namjera bila nikoga uvrijediti jer sam i sam po rodzenju musliman al ako vec insistirate da se ne smije ni boba humora unijeti na ovaj posrani forum uredu. volio bih samo da mi neko citira dio ovoga programa gdje se nalazi uvredljivi sadrzaj. a sada kada bih vam poslao spisak uvredljivih tema koje su trenutno aktivne mislim da bi on bio mnogo duzi od ove zajebancije...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Ne vidjeh nigdje da piše "citat" pa sam polupala lončiće, izvini Allaha ti.
Ja mislila ti napis'o.
Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ne vidim nishta uvredljivo. I ja sam po imenu i rodjenju Bošnjak, musliman. Ponovo sam se, do suza nasmijao jer sam redovno kupovao FAN, dok ga je bilo. :-D
P.S.
Muškošovinistički, rasistički, antimuslimanski i antibošnjački vic sa teme Vic dana koji govori o Fati koja je gola zasjela na pločice kupatila i treba naći fugu (utor izmedju keramičkih pločica) da bi se odlijepila mi se gadi.
Last edited by PipiDugaDevetka on 19/10/2004 14:34, edited 1 time in total.
sicx

Post by sicx »

ha ja normalno:) nego uvijek ima lazni dusebriznika u pm
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

sicx wrote:ha ja normalno:) nego uvijek ima lazni dusebriznika u pm
Najbolje bi bilo ako bi ti nama mogao ponovo objasniti o čemu se ovdje radi, zbog čega ova tema, oko čega diskutovati, koji su tvoji argumenti itd itb pa da onda pametno prozborimo.

Do tada, lijep pozdrav
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

FAN magazin je bio....i jos uvijek jeste....nesto najbolje....osala su mi samo cetiri broja pored kreveta, raskucili su me....
kad smo vec kod prepisivanja iz fana, gdje je tu u tom pregledu programa DEVERLI HILLS? :-)

nisam citao temu vicevi otkad se par forumasa naslo da prenosi a valjda i smislja nesto sto svakako nisu vicevi

vise slika intelekta u krupnom planu

inace mozda pokretaca tema ne dotice i ne brine cinjanica da u bih nema ramazanskog programa sem par minuta na hayatu

ima nas ipak dovoljno da nas se tice kakva je programska shema tv kuca u bih i koliko drze do potreba 46% gledalaca
zili

Post by zili »

humor nije grijeh

šte ne mogu ove dogmate
maraDONa

Post by maraDONa »

Engram::X wrote: inace mozda pokretaca tema ne dotice i ne brine cinjanica da u bih nema ramazanskog programa sem par minuta na hayatu

ima nas ipak dovoljno da nas se tice kakva je programska shema tv kuca u bih i koliko drze do potreba 46% gledalaca
tacno :roll:
iako nisam neki fan iftarskih programa (posebno kada u isto vrijeme ide vazna utakmica) mislim da je cisti idiotluk i bezobrazluk da se ni na bht1 ni na federalnoj ramazan i ne spominje :-?
zili

Post by zili »

Engram::X wrote:nisam citao temu vicevi otkad se par forumasa naslo da prenosi a valjda i smislja nesto sto svakako nisu vicevi

vise slika intelekta u krupnom planu

inace mozda pokretaca tema ne dotice i ne brine cinjanica da u bih nema ramazanskog programa sem par minuta na hayatu

prijeko ti je potrebno nekih 10 min. TV programa u vrijeme iftara? jesu li to i tebi ugroženi vitalni nacionalni interesi? dosta više te demagogije :x

drugo, ne bi bilo fer da ti čitav mjesec imaš posebnu programsku shemu, a ovi jadni inovjerci samo dan-dva za božić i uskrs. :shock: :razz:

zili wrote:humor nije grijeh

šte ne mogu ove dogmate
Ja govorim o necemu sto nije humor...vec cista nekvalitetna satira a obzirom na povod i nije plaho interesantna.

Inace, necija ubjedenja, vjera i privatnost su svetinja u civilizovanom svijetu.

Sto se tice ranije, drugacije sheme, ona ce se vratiti dokle god ovaj narod bude bio privrzen svojoj vjeri a hvala Allahu jeste. Na nama je, a radi sebe a ne forme i floskula, da imamo tih 10 minuta simbolike, a posebno jer smo mi Bosnjaci platise upravo te televizije i to u omjeru od preko 80% prikupljene pretplate.

Tebi opet ostavljam vicoteku sa fatom & fugama.
Tisina

Post by Tisina »

ma ljudi pa ovakav humor su jo svojevremeno nadrealisti isfurali i vox..njihov tv program je bio orginalniji ;) zelenkapica i sl.

dajte nesto originalnije
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Tisina, nemoj tako najbolji su klasici a TLN su Klasika ovakvog humora....zar nije tako ? :D pozdraFcic
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

[quote="Engram::XJa govorim o necemu sto nije humor...vec cista nekvalitetna satira a obzirom na povod i nije plaho interesantna.[/quote]

Kada je pisan ovaj program za magazin FAN povod je bio problematično stanje u vezi sa Bošnjačko-muslimanskom RTV. Čini mi se da je pisan prije 2000. godine i ovo je program izmišljene Bošnjačke TV, a magazin FAN je bio nešto kao nastavak TLN sa mnogo humora, zezancije, satire koji su bili ukompovani u nešto zanimljivo, poučno i pametno. Redakcija je bila multietnčka, prema imenima sa 2. stranice magazina.

20:30 Cjelovecernji film: Spasavanje vojnika Rejhana - evo satire na USA patetiku i USAizaicje svega oko nas.

Nigdje ne vidim uvrede, niti u jednoj liniji ovog FAN TV programa. Mislim da je problem u nama forumašima i nekakvom sveopštem negativnom naboju koji je u vezi sa ovdašnjim religijama i narodima.

O BHTV 1 i FTV, ne bih ništa diskutovao.
Last edited by PipiDugaDevetka on 19/10/2004 21:00, edited 1 time in total.
meldina

Post by meldina »

Ja mislim ako drzavna tv nece da izdvoji 10 minuta za iftar onda bosnjaci netrebaju da placaju pretplatu nikako pa da vidimo kako ce onda.Bosnjaci su ipak najveca grupa u BIH i treba potim da tv ide
fukara_tz

Post by fukara_tz »

meldina wrote:Ja mislim ako drzavna tv nece da izdvoji 10 minuta za iftar onda bosnjaci netrebaju da placaju pretplatu nikako pa da vidimo kako ce onda.Bosnjaci su ipak najveca grupa u BIH i treba potim da tv ide
Last edited by fukara_tz on 25/08/2007 03:12, edited 1 time in total.
zili

Post by zili »

Engram::X wrote:
zili wrote:humor nije grijeh

šte ne mogu ove dogmate
Ja govorim o necemu sto nije humor...vec cista nekvalitetna satira a obzirom na povod i nije plaho interesantna.
Prvo: šta tebe čini kompetentim književnim kritičarem da ocjenjuješ koliko je nešto humor? (to što znaš šta je satira je opšta kultura, svaka čast jeko, ali nije dovoljno)

Drugo: očito da je dovoljno interesantna kad si se javio sa komentarom.
Engram::X wrote: Inace, necija ubjedenja, vjera i privatnost su svetinja u civilizovanom svijetu.
Ne, u civilizovanom svijetu su svi jednaki. Nema svetinja. U civilizovanom svijetu se javno izlaže rad umjetnika na kojem meteor pogađa samog Papu u glavu. U civilizovanom svijetu se "Satanski Stihovi" Salmana Rushdija čitaju na fakultetu. Civilizovan svijet je dovoljno civilizovan da može podnijeti preispitivanje etabliranih vrijednosti, pa čak i s humorom.
Engram::X wrote:Sto se tice ranije, drugacije sheme, ona ce se vratiti dokle god ovaj narod bude bio privrzen svojoj vjeri a hvala Allahu jeste. Na nama je, a radi sebe a ne forme i floskula, da imamo tih 10 minuta simbolike, a posebno jer smo mi Bosnjaci platise upravo te televizije i to u omjeru od preko 80% prikupljene pretplate.
Ko je tačno tebe proglasio glasnogovornikom 80% TV pretplatnika? Štaviše, ko ti je obezbijedio detaljan uvid u njihove duše, pa da znaš da li su vjernici i koliko im je stalo do iftarskog programa??
Engram::X wrote:Tebi opet ostavljam vicoteku sa fatom & fugama.
ovo baš ne kontam, al' nek si se ti meni jeko vratio pa da se ponovo imam s kim svađat :D btw šta ti znači ovo "Engram"??
meldina

Post by meldina »

Slazem se...mene je pravo naljutilo i necu vise placati pretplatu...nema nista lose u tome ako se odvoji sto ti meldina rece 10 minuta....tv Tuzlanskog kantona redovno ima vjerske emisije za sve tri relgije pa ko voli nek izvoli....a BN TV ja jos nista nisam cuo...al hvala Allahu pa napravise Atik dzamiju u centru Bijeljine gdje je uvijek stojala pa barem vjernici sa tog podrucja mogu da upraznjavaju vjeru...meni licno je Ramazan potpuniji i sretniji sam kad imam priliku nesto da gledam u vezi iftara, da slusam ilahije i sl....Hayat je skroz ok svaka im cast

Citam sad komentare na sarajevo-x pa vidim da su Hrvati Srbi (al ne svi da mi ne bi trpali usta nesto sto nisam reko) najglasniji i protiv toga su....samo zato sto su u pitanju Bosanjaci....a mislim da upravo ti ljudi koji tamo komentarisu najmanje imaju pravo na to pa poBogu brate Blazica Kristo, Sanja Bagaric ja iskreno stvarno neke rijeci ne razumijem na Ftv...i sad jos treba i ovo da ukinu....prosla su ta vremena sreca kad se Bosnjaci nista nisu pitali

Ja se slazem FTV treba pricat bosanski a ne hrvatski ipak je ovo Bosna a ne Hrvatska.Plus sto bosnjaci u federaciji cine ogromnu vecinu a po vecini bomi treba da i ide a ne po manjini
meldina

Post by meldina »

ja pogrjesi pa i svoj odgovor citirah izvinjavam se :-?
zili

Post by zili »

meldina,

po pitanju hrvaština, obrati se Senahidu Haliloviću (inače valjda Bošnjaku), jer ti je on smislio taj novi pravopis gdje je zapadnjačka varijanta uvijek bar malo pravilnija od istočnjačke.
manijak1

Post by manijak1 »

Civilizovan svijet je dovoljno civilizovan da može podnijeti preispitivanje etabliranih vrijednosti, pa čak i s humorom.
Prije će biti da mnogi plaču od tog humora.
A ovaj program je posljedica :D reisovog miješanja u stvari koje slabo razumije i pokušaja izdavanja naloga ,blago rečeno, :D staljinističkog tipa.
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

Ja sam Hrvat i plaćam rtv taksu već godinama jer smatram da je to obaveza svakog građanina BiH, što je, na koncu konca, i regulirano zakonom.

Međutim, u ovom slučaju podupirem BHT i FTV što neće da prenose ramazanski program jer to kvari ustaljenu programsku šemu jedne tv kuće. Nisam točno upućen koliko kod muslimana traje post, evo neka bude 30 dana x 10 minuta dnevno to je 300 minuta programa + na sam dan ramazanskog bajrama prijenosi namaza i drugi religijski sadržaji.

I mi katolici imamo post prije Uskrsa koji traje 40 dana, što zove korizma. Nikada, ama doslovno nikada kroz sve ove poslijeratne godine na FTV nikada nije prikazana ni minuta prigodnog korizmenog programa. Zašto bi to onda netko bio privilegiran?

Ima, brate, Hayat i ostale privatne tv kuće i neka one prikazuju.
Post Reply