nebrini niPa izvoli pripremaj se, kako bilo
Citiranje hadisa i boldiranje teksta nece nahraniti nijednog siromaha
jer kad znamo kako ce nepodnosljivo stanje biti na sudnjem danu, kao sto Allah kaze:
10. kada bliznji nece bliznjega nista pitati,
11. iako ce jedni druge vidjeti. Nevjernik bi jedva docekao da se od patnje toga Dana
iskupi sinovima svojim,
12. i zenom svojom, i bratom svojim,
13. i porodicim svojom koja ga stiti,
14. i svima ostalima na Zemlji, - samo da se izbavi.
pa ta mozda jedna marka moze biti razlog da se sacuvas belaja na sudnjem danu ako je iskreno data u ime Allaha
neshvatas situaciju nikako ,Misli se na to da gubi vrijeme ovdje bezveze. Ako toliko vjeruje u te predznake kao sto kaze, cisto sumnjam da bi mirno sjedio pred monitorom i drugima solio pamet.
ama covjece ako cu jednu osobo uciniti svojim tekstom da popravi svoj odnos sa roditeljima, ili da pomaze materijalno onima kojima je pomoc potrebna, ili da izmijeni svoje lose ponasanje onda sam postigao na sta sam ciljao, da barem pomozem drustvu da se barem jedna osoba promijeni nabolje i da koristi i sebi i familiji i okolini u kojoj zivi, da se okani droge, cigara i alkohola, kocke i ostalog stetnog.
Znaci nije ovdje samo pisakaranje prepadanjem Sudnjim danom bez razloga, nego zato sto ce svako odgovarati za svako ucinjeno djelo i nedjelo. da nebude kad dusa dodje do grkljanja kao sto Allah kaze:
99.Kad nekome od njih smrt dođe, on uzvikne: “Gospodaru moj, povrati me
100.da uradim kakvo dobro u onome što sam ostavio!” – Nikada! To su riječi koje će on uzalud govoriti – pred njima će prepreka biti sve do dana kada će oživljeni biti.
26. "Pazi! Kada duša dopre do ključnih kosti,
27. i vikne se; "Ima li lijecnika?"
28. i on se uvjeri da je to čas rastanka
29. i noga se uz nogu savije,
30. toga dana će Gospodaru tvome priveden biti:
31. "Nije vjerovao nije molitvu obavljao,
32. nego je poricao i leđa okretao,
33. a onda svojima bahato odlazio."
34. Teško tebi! Teško tebi!
35. i još jednom: Teško tebi! Teško tebi!
36. Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati?