Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post Reply

RS ce biti ukinuta do>

2006
15
50%
2007
3
10%
2010
6
20%
iza 2010
6
20%

Total votes: 30

Kotromanic

#1 Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Kotromanic »

RS je uvreda zdravom razumu. Nastala je u sklopu projekta Velike Srbije kojeg su osmislili intelektualni krugovi u Beogradu.
RS je pocinila genocid nad Bosnjacima u Srebrenici (presuda Krsticu)

Kompletno vojno-politicko rukovodstvo ovog frankenstajna je na dva mjesta:

1) U Hagu
2) Po sumama i gorama nase zemlje ponosne

Interesuje me vase misljenje o tome kada i kako ce RS biti ukinuta i formalno, jer je demontaza vec zapocela. Danas su Visokom predstavniku dostavljeni prijedlozi jedinstvenih policijskih snaga, a reforma odbrane po nalogu NATO-a zapocinje sa realizacijom polovinom januara.

Vasi komentari...
Tornjak

Post by Tornjak »

Ona je u jako losoj ekonomskoj situaciji zato ja mislim da ce se ona sama ukinuti. A nama je najvaznije da mi ekonomski budemo puno jaci od RS-a i tako ce joj jednog dana nadam se uskoro i doci kraj da se cak nece ni primijetiti kao i sa Herceg-Bosnom.

Od 2005 do 2006 raspadanje RS-a!
Aristokrata

#3 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:RS je uvreda zdravom razumu. Nastala je u sklopu projekta Velike Srbije kojeg su osmislili intelektualni krugovi u Beogradu.

1) U Hagu

Interesuje me vase misljenje o tome kada i kako ce RS biti ukinuta i formalno, jer je demontaza vec zapocela. Danas su Visokom predstavniku dostavljeni prijedlozi jedinstvenih policijskih snaga, a reforma odbrane po nalogu NATO-a zapocinje sa realizacijom polovinom januara.

Vasi komentari...
sta ti vezujes zlocin pojedinca sacitavim narodom...

po meni nece nikada biti ukinuta!
JBT

Post by JBT »

Je li stvarno kontas da ce ostat, ono, vijeke vijekova?
Aristokrata

Post by Aristokrata »

JBT wrote:Je li stvarno kontas da ce ostat, ono, vijeke vijekova?
pa pitaj srpski narod i on se valjda pita nesto ili si ti nesto preci mozda...
samo eto sto si bosnjak
da cujem?
JBT

Post by JBT »

Otkuda ti to da sam Bosnjak?

Naravno da se pita, ali ne samo on. Zar ne bi trebalo pitati sve one koji su tamo i koji su nasilno od tamo protjerani?
Kotromanic

#7 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Kotromanic »

Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote:RS je uvreda zdravom razumu. Nastala je u sklopu projekta Velike Srbije kojeg su osmislili intelektualni krugovi u Beogradu.

1) U Hagu

Vasi komentari...

Ovako, vi Srbi odlucujete o tome da li ce na vama ostati kolektivna krivica ili ne! Da li je srpski narod kolektivno kriv? Licno mislim da nije, ali da ce nositi krivicu dok god smatra narodnim herojima ratne zlocince.

Srpska crkva je davala podrsku Karadzicu. Mediji su davali podrsku Karadzicu, sve srpske stranke su davale podsrku Karadzicu...Dakle sve institucije jednog naroda, ako vec hoces da se koristim vasom terminologijom, su bile iza rukovodstva koje je pocinilo genocid i etnicko ciscenje.

Ako zelite skinuti kolektivnu krivnju, onda pokrenite inicijativu za ukidanje RS-a...

Znam da ima mnogo probosanskih Srba i njima svaka cast, ja mislim na ove iz drugog entiteta i preko Drine...
Last edited by Kotromanic on 04/01/2005 23:28, edited 1 time in total.
Aristokrata

Post by Aristokrata »

JBT wrote:Otkuda ti to da sam Bosnjak?

Naravno da se pita, ali ne samo on. Zar ne bi trebalo pitati sve one koji su tamo i koji su nasilno od tamo protjerani?
da treba sve pitati normalno.....
ali nemoze se mjenjat dejton u kojem je rep srpska ...ravnopravan entitet u bosni
a ne mislis valjda da ce srpski predstavnik u BiH glasati za ukidanje rs?

a jel ti stvrano mislis da ce te vi ukinut rep srpsku ?
Aristokrata

#9 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:
Aristokrata wrote:

1) U Hagu

Vasi komentari...

Ovako, vi Srbi odlucujete o tome da li ce na vama ostati kolektivna krivica ili ne! Da li je srpski narod kolektivno kriv? Licno mislim da nije, ali da ce nositi krivicu dok god smatra narodnim herojima ratne zlocince.

Srpska crkva je davala podrsku Karadzicu. Mediji su davali podrsku Karadzicu, sve srpske stranke su davale podsrku Karadzicu...Dakle sve institucije jednog naroda, ako vec hoces da se koristim vasom terminologijom, su bile iza rukovodstva koje je pocinilo genocid i etnicko ciscenje.

Ako zelite skinuti kolektivnu krivnju, onda pokrenite inicijativu za ukidanje RS-a...

Znam da ima mnogo probosanskih Srba i njima svaka cast, ja mislim na ove iz drugog entiteta i preko Drine...
ma cijeli je srpski narod bio uz karadzica jer se moralo branit od dzihad ratnika opstanak je bio u pitanju...
a ti eto optuzi jedan narod budi toliko hrabar-bujrum!
Kotromanic

#10 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Kotromanic »

Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote:
Aristokrata wrote: sta ti vezujes zlocin pojedinca sacitavim narodom...

ma cijeli je srpski narod bio uz karadzica jer se moralo branit od dzihad ratnika opstanak je bio u pitanju...
U srpskoj vojsci je bilo vise grckih i ruskih dobrovoljaca nego mudzahedina koji su bili na bosanskoj strani...
Sjetimo se samo pjesnika Limonova koji je sa Kardzicem obilazio liniju oko Sarajeva, a tada je i pucao po gradu...

Hag je utvrdio pocinjeni genocid nad Bosnjacima, toliko o vasoj ugrozenosti i junastvu.
JBT

Post by JBT »

Ko "vi"?

I nema tu hoce li ili nece srpski predstavnik glasat ili. Jarane, navedi mi ko je srpski predstavnik u BiH.
Ni do sada nisu takozvani "srpski predstavnici" nisu bili kooperativni, pa ih se utjeralo u jasle. Sjeti se: tablice, zastava, himna.....
I kako recimo, ako se svi vrate na svoje, sto je istim tim Dejtonom potpisano, da se RS nastavi tako zvati? A vise od pola raje ne pronalazi sebe u tom nazivu, vidi ga dikriminirajucim.
Dalje, RS je potpisala u Dejtonu da ce isporuciti ratne zlocince. Koliko ih je izrucila? Ni jednog, nula, zero, krompir, nada..... Zasto bi onda bila postovana ta klauzula koja je omogucila da RS bude ravnopravan entitet?

Genoci i etnicko ciscenje ti je vec Kotromanic spomenuo.
macchia_velija

Post by macchia_velija »

"... to je autostrada kojom vodite ... muslimanski narod u propast..."
poznat Autor

eto, toliko ste bili ugrozeni, da ste iz straha ucinili onolike zlocene i logore i ... silovanja ...

Krivi smo mi... eto nevini srpski narod bio od nas tolikoisprovociran da jadni nisu poznavali drugo rijesenje od ubijanja... rusenja 1000 dzamija, gradova...
Kotromanic

Post by Kotromanic »

JBT wrote:Dalje, RS je potpisala u Dejtonu da ce isporuciti ratne zlocince. Koliko ih je izrucila? Ni jednog, nula, zero, krompir, nada..... Zasto bi onda bila postovana ta klauzula koja je omogucila da RS bude ravnopravan entitet?
Ovo je upravo poenta cijele price. RS se poziva na Dejton, a apsolutno ga krsi na svaki moguci nacin. Evo samo banalan primjer, kada je RS tokom agresije opljackala familiju Alijagic iz Trebinja, nakon rata covjek je pokrenuo sudski postupak za placanje odstete, i dobio je na sudu slucaj. Ali nakon toga skupstina RS je po hitnom postupku, donijela zakon koji je onemogucio da mu se isplati odsteta...
Aristokrata

#14 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:
Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote:

U srpskoj vojsci je bilo vise grckih i ruskih dobrovoljaca nego mudzahedina koji su bili na bosanskoj strani...
Sjetimo se samo pjesnika Limonova koji je sa Kardzicem obilazio liniju oko Sarajeva, a tada je i pucao po gradu...

Hag je utvrdio pocinjeni genocid nad Bosnjacima, toliko o vasoj ugrozenosti i junastvu.
ko je pocinio taj genocid cijeli srpski narod jel?

e jesi "sud" nas'o!
pa ja bi vise volio da mi sude na strasnom nego na haskom sudu!
Aristokrata

Post by Aristokrata »

macchia_velija wrote:"... to je autostrada kojom vodite ... muslimanski narod u propast..."
poznat Autor

eto, toliko ste bili ugrozeni, da ste iz straha ucinili onolike zlocene i logore i ... silovanja ...

Krivi smo mi... eto nevini srpski narod bio od nas tolikoisprovociran da jadni nisu poznavali drugo rijesenje od ubijanja... rusenja 1000 dzamija, gradova...
silos zloglasni logor ciji je ajde reci ?
Kotromanic

#16 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Kotromanic »

Aristokrata wrote: ko je pocinio taj genocid cijeli srpski narod jel?

e jesi "sud" nas'o!
Vojno-politicko rukovodstvo RS-a u saradnji sa MUP-om iz Srbije, iza kojih je, kako si rekao stajao cijeli srpski narod.

A sada da te pitam, nemoj izbjegavati odgovor>

Ko je srusio svih 1500 dzamija u RS-u, dakle sve dzamije do temelja osim jedne koja je "samo" devastirana.

Ko je srusio 500 katolickih objekta u RS-u, skoro sve katolicke objekte?
Aristokrata

#17 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:
Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote:

ja se sjecam onih bradatih i prljavih mudzahedina iz irana sto su onom sribnu sa ozrena odsjekli glavu i slikali se pred kamerama cnn
JBT

Post by JBT »

"silos zloglasni logor ciji je ajde reci ?"

Pa zar nisi sam sebi smijesan?

Pazi sad.
Mislis li da bi bilo u redu da kosovski Albanci okupiraju pola Srbije (to su neke proporcije prenesene iz primjera BiH), etnicki ociste tu polovinu, pobiju par stotina hiljada Srba, uvezu milion Albanaca iz Albanije i proglase Republiku Albansku kao ravnopravan entitet u Srbiji?
Kotromanic

#19 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Kotromanic »

Kotromanic wrote: A sada da te pitam, nemoj izbjegavati odgovor>

Ko je srusio svih 1500 dzamija u RS-u, dakle sve dzamije do temelja osim jedne koja je "samo" devastirana.

Odgovor?
nebi

Post by nebi »

Mislim da se ovdje sve vrti oko one legendarne "ko je poc'o rat?"
Aristokrata smatra da smo mi ( i Nino u "Nicija zemlja" takodje).
Imam utisak da je Aristokrata umjeren momak,koji je vidio rat i shvatio koliko je to sranje i da nikakav cilj nije vrijedan toga.On je umjeren domoljub,nema nista protiv opstanka Bosne,ALI sa republikom srpskom
vo vjaki vjekov. Interesuje me jedna stvar: vjeruje li on zbilja u propagandu da je RS jedina zastita od genocida za srpski narod? Ili bi ukidanjem RS puno toga isplivalo na povrsinu i jos mnogo ljudi sjelo na optuzenicku klupu?
Nekako ne vjerujem da se opstanak RS podrzava samo zbog cirilice (koju vecina ionako ne pise) i cinjenice da je svaki dan neka slava.
Molim Aristokratu da nam pojasni sta je to toliko bitno u egzistenciji
RS? I sta je toliko lose u jednoj demokratskoj,decentralizovanoj (ali ne po nacionalnim osnovama) i sekularnoj Bosni?
Aristokrata

Post by Aristokrata »

JBT wrote:"silos zloglasni logor ciji je ajde reci ?"

Pa zar nisi sam sebi smijesan?

Pazi sad.
Mislis li da bi bilo u redu da kosovski Albanci okupiraju pola Srbije (to su neke proporcije prenesene iz primjera BiH), etnicki ociste tu polovinu, pobiju par stotina hiljada Srba, uvezu milion Albanaca iz Albanije i proglase Republiku Albansku kao ravnopravan entitet u Srbiji?
ma znam ja sta ti hoces rec ne treba da glumis pravnika!

sto je alija potpisao dejton jesma ga ja tjero?
jel znao sta tamo pise?

koje to okupirao pola bosne pa nama je pripadalo 64% bosne jarane
cisto srpske zemlje...
a sad ste nam dali 49% i manje...
Aristokrata

#22 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:

e jesi "sud" nas'o!
Vojno-politicko rukovodstvo RS-a u saradnji sa MUP-om iz Srbije, iza kojih je, kako si rekao stajao cijeli srpski narod.

vjerovatno hajvani kao i oni sto su srusili onolike pravoslavne i katolicke crkve!

ko ce da odgovara za vas rat protiv babinih bosnjaaka jel ?
niko a tamo nije bilo ubijanja zar ne?
ma jok vi ste sveci koji zemljom hode...
ma daj pusti...
playa

Post by playa »

rupa supska nece opstati jer je ¤USA¤ za ukidanje te rupe :-) :lol: :zzzz: . Nema ti spasa rupo supska jer ti stize veliki kurac. Mozeli mi neki cetnik objasniti ili navesti neki razlog zbog cega bi ta rupa opstala? Ja stvarno nekontam zasto vi zelite njen opstanak...mislim bar necete biti gladni i necete samo jesti lepine przene na svinjskoj masti cijelo vrijeme kad bi je sami ukinuli. :-? ................. :lol:
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

eee mozda bi rasprava mogla ici i u drugom smjeru da se RS nebi osjecala ugrozzenom? recimo, kad ce se ukinuti Federacija:)

iskreno se nadam ove godine, a po nekim predvidjanjima, tj iz pouzanih izvora znam da ce se to desiti ove godine :))) jupiii toje sve sto mogu da kazem
Kotromanic

#25 Re: Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post by Kotromanic »

Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote:

e jesi "sud" nas'o!

vjerovatno hajvani kao i oni sto su srusili onolike pravoslavne i katolicke crkve!

ko ce da odgovara za vas rat protiv babinih bosnjaaka jel ?
niko a tamo nije bilo ubijanja zar ne?
ma jok vi ste sveci koji zemljom hode...
ma daj pusti...

Pravoslavnih crkava je sruseno slovom i brojem 58, a za to se obrati vasim saveznicima HVO-u i HV.

Ni jedna crkva nije srusena u gradovima u kojima je armija drzala stvar u svojim rukama, opkoljeno Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihac, Fojnica, Travnik...dakle rusenje bogomolja nije bila politika bosanske strane.

S druge strane srpska politika je imala za cilj da unisti identitet ne-srba, pa su tako rusili redom svih 2000 ne-srpskih bogomolja.
Da je jedan covjek rusio jedan objekat to ti je 2000 ratnih zlocinaca!

Babine snage su petokolonasi, kao sto u svakom ratu postoje izdajnici, a koji su bili dio plana podjele BiH! Babo je dobio 20 godina strogog zatvora za svoje zlocine!
Post Reply