PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
- campa_xxx
#1 PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
PSBiH: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICIJE
SARAJEVO, 10. aprila (FENA)
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je kasno večeras usvojio dva prijedloga zakona iz oblasti reforme policije.
Vijest objavljena u 00:15 h na http://www.fena.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je kasno večeras usvojio dva prijedloga zakona iz oblasti reforme policije.
- Maraschino
#2 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Cestitam,campa_xxx wrote:PSBiH: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICIJE
na skorom potpisivanju SSP-a
- campa_xxx
#3 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
To bi trebalo biti 28.04.2008. koliko sam ja shvatio!Maraschino wrote:Cestitam,campa_xxx wrote:PSBiH: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICIJE
-
cikavelja
#4 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
I sta sad?
Kad god su im zaprijetili sjecom glava, skontali su se. Tako i ovaj put.
Poj'o puz zabu.
Kad god su im zaprijetili sjecom glava, skontali su se. Tako i ovaj put.
Poj'o puz zabu.
- jeza u ledja
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#6 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Oko čega če se sad natezati barem jedno deset godina
!!!
- Maraschino
#7 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
ma neka se nesto desava,
niko se nije rodio, ko je narodu ugodio
sada ce biti pohvale i kritike, i to je tako
'' Nek' smo vazda puni Bosne a i Bosna puna nas ''
-
signature
#8 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Maraschino wrote:ma neka se nesto desava,
-
zavrzlama
#9 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
E sledeci korak je otpocinjanje reforme Ustava..i dok par godina se bude oko toga koplje lomilo...policija ce se reformisat u sjeni svadje oko novog ustava BIH..pa ce dodik opet cviliti kako je reforma policija posljednja nadleznost koju je rs prenio na nivo BIH...itd itd...nije Holbrooke dzabe danas u Sarajevu...nista bez Ujka Sama....ih kad bi ostao makar dvije "hevte" bog te pito sta bi se sve rijesilo u BIH 
-
signature
#10 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
slucajno ili ne,istog datuma srbija potpisuje ssp.campa_xxx wrote:To bi trebalo biti 28.04.2008. koliko sam ja shvatio!Maraschino wrote:Cestitam,campa_xxx wrote:PSBiH: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICIJE
-
ghetter_exe
#11 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Ma jok.campa_xxx wrote:To bi trebalo biti 28.04.2008. koliko sam ja shvatio!Maraschino wrote:Cestitam,campa_xxx wrote:PSBiH: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICIJE
Citam avaz na webu pise da bi se to kao trebalo sada desiti negdje krajem maja, jer ne mogu sve stici do 28.04
-
damir_ba
#12 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
da dobro bi bilo cestitati ako su se desile neke promjene
ako je ostalo sve isto i nista nije prebaceno na drzavnu kontrolu policije onda nista od cestitanja
to je onda izdaja i od evrope i ovih koji su ovo potpisali
ako je ostalo sve isto i nista nije prebaceno na drzavnu kontrolu policije onda nista od cestitanja
to je onda izdaja i od evrope i ovih koji su ovo potpisali
-
Benighted
#13 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Sad ce bit opusteno ljeto,malo pripreme za opcinske, pa vec na zimu glavna stvar : USTAV!grunt wrote:Oko čega če se sad natezati barem jedno deset godina!!!
Pa onda sve ponovo...
Raja ne brinte se,sve ce ostat isto,nesto ce zamaskirat ko ovo sa policijom, nego pozabavite se svojim novcanikom...
i da... Potpis serif mubarek olsun!
Last edited by Benighted on 11/04/2008 00:45, edited 2 times in total.
- Vozdra raja :-)
#14 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Kako to da su sada imali dovoljan broj glasova? Zna li se ko je promijenio misljenje?
Siguran sam da ovakvi usvojeni zakoni nisu napredak za BiH, ali ako to EU odobrava i zeli, onda eto neka bude tako...
Sada predstoje ustavne promijene i jos jace i zesce lomljenje kopalja! Kroz te ustavne promjene ce se uz sve ostalo mijenjati i policija. Step by step...
Jednom je Zeljko Komcis kazao da dvije policije nisu proble, jer kad se priblizimo EU policija ce se svakako opet morati transformisati i uvesti Evropske standarde.
Priblizavanje EU samo jaca nasu drzavu, dok entiteti postaju nevazni. Primjer je Belgija. Koga briga u nasoj zemlji koliko oni imaju entiteta i pokrajni, ono sto mi znamo i cujemo je "BELGIJA" Nadajmo se da ce tako biti i sa nasom zemljom!
Siguran sam da ovakvi usvojeni zakoni nisu napredak za BiH, ali ako to EU odobrava i zeli, onda eto neka bude tako...
Sada predstoje ustavne promijene i jos jace i zesce lomljenje kopalja! Kroz te ustavne promjene ce se uz sve ostalo mijenjati i policija. Step by step...
Jednom je Zeljko Komcis kazao da dvije policije nisu proble, jer kad se priblizimo EU policija ce se svakako opet morati transformisati i uvesti Evropske standarde.
Priblizavanje EU samo jaca nasu drzavu, dok entiteti postaju nevazni. Primjer je Belgija. Koga briga u nasoj zemlji koliko oni imaju entiteta i pokrajni, ono sto mi znamo i cujemo je "BELGIJA" Nadajmo se da ce tako biti i sa nasom zemljom!
-
uhljug_s_koseva
#15 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Ovo je samo da se stvori privid ko da nesto napreduju,ali ako im je trebalo ovoliko da se dogovore oko policije,kolko ce tek trebat za ustav.
-
zavrzlama
#16 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
[quote="Vozdra raja
"]Kako to da su sada imali dovoljan broj glasova? Zna li se ko je promijenio misljenje?
SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić potvrdio je da je upoznat o informaciji da Ured visokog predstavnika (OHR) ima svoj prijedlog zakona o reformi policije, koji bi se kao četvrti prijedlog mogao naći pred državnim parlamentarcima.
SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić potvrdio je da je upoznat o informaciji da Ured visokog predstavnika (OHR) ima svoj prijedlog zakona o reformi policije, koji bi se kao četvrti prijedlog mogao naći pred državnim parlamentarcima.
-
ghetter_exe
#17 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Sve je ovo nesto namazano, jer se jos danas u europskim medijima govorilo o tome da postoji kao kompromisno rijesenje za reformu policije u BiH, bar je ORF to javio. Sto bi na neki nacin znacilo da se znalo da ce taj prijedlog proci, odnosno da ce biti prihvacen.
-
vafenur
#18 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Naravno, tresla se brda - rodio se mis!! Brda se tresu vec pune tri godine. Potrosena je ogromna energija. Narod u BiH je sludjen raznim bez-veznim informacijama. POLICIJA BIH JE OSTALA NIKAKVA KAKVA JE I BILA samo su donesene odluke o tri nove bez-vezne agencije, samo jos vise institucija i jos vise birokratije. To se isto desilo sa mnogim "uslovnim za EU" zakonima: nista nije promijenjeno - samo su izmisljene nove bespotrebne agencije. Pogledajte samo Okvirni zakon o visokom obrazovanju. Potpuno ista stvar. Nista se njegovim donosenjem u nasem visokom obrazovanju nije promijenilo. Samo je izmisljeno cetrnaest novih agencija bez ikakvog mandata tek, da se zamazu oci.
Policija RS , ostaje, na sramotu S BiH i na sramotu medjunarodne zajednice jer su upravo ove (S BiH i Medjunar. zajednica) bile najglasnije kod osude policije RS za genocid u Srebrenici!!
Policija RS , ostaje, na sramotu S BiH i na sramotu medjunarodne zajednice jer su upravo ove (S BiH i Medjunar. zajednica) bile najglasnije kod osude policije RS za genocid u Srebrenici!!
-
student123
#19 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
upravo tako i bili su najglasniji kada su trebale da se dese ustavne promjene u aprilu a sad su pristali na nesto deset puta gore barem kolko ja kontam nadam se da sam u krivu i da nece vise biti tema na forumu tipa BRAVO HARE CARE ITDvafenur wrote:Naravno, tresla se brda - rodio se mis!! Brda se tresu vec pune tri godine. Potrosena je ogromna energija. Narod u BiH je sludjen raznim bez-veznim informacijama. POLICIJA BIH JE OSTALA NIKAKVA KAKVA JE I BILA samo su donesene odluke o tri nove bez-vezne agencije, samo jos vise institucija i jos vise birokratije. To se isto desilo sa mnogim "uslovnim za EU" zakonima: nista nije promijenjeno - samo su izmisljene nove bespotrebne agencije. Pogledajte samo Okvirni zakon o visokom obrazovanju. Potpuno ista stvar. Nista se njegovim donosenjem u nasem visokom obrazovanju nije promijenilo. Samo je izmisljeno cetrnaest novih agencija bez ikakvog mandata tek, da se zamazu oci.
-
friman
#20 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Barem se nesto desava.
U svakom slucaju ne skodi a sta ne skodi mora da koristi, pa je po meni ipak pozitivno.
U svakom slucaju ne skodi a sta ne skodi mora da koristi, pa je po meni ipak pozitivno.
-
TRANCEMoDe
#21 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Ja nikako da skontam nas narod. Postojale su dvije mogucnosti:
Prva je prihvatanje reforme policije, time i ostanak policije RS, ali i potpisivanje SAA koji ce omoguciti da nase organizacije izvoze na trziste EU bez carina, koji ce omoguciti veci priliv investicija, razvijenije trziste kapitala, viznu liberalizaciju, stjecanje statusa kandidata slijedece godine i da ne nabrajam dalje...
Druga je neprihvatanje reforme, opet ostanak policije RS. To sto prica Haris da ce ukinuti policiju RS i samu RS je suplja prica za neuke ljude, jer da znaju kako funkcionise glasanje u parlamentu BiH ne bi vjerovali u takve nebuloze. Sva ta ukidanja moraju ici kroz parlamentarnu proceduru, a za prihvatanje trebaju podrsku iz oba entiteta. Znam, znam, sad ste svi krenuli pisati kako su oni pocinili genocid, bla, bla... Jesu, i ja bi ih ukinuo, ali potpisivanjem Dejtona je prihvaceno drzavno uredjenje koje treba postovati, jer sve jednostrane akcije vode u novi rat. Sta bi dobili da nisu usvojili reformu policije? SAA bi potpisali tamo negdje 2011. poslije novih izbora. Politicarima je svakako svejedno jer je njima plata i sa Evropom i bez nje, po novom zakonu koji su usvojili danas, oko 5000 KM.
Da skratim, dvije mogucnosti su bile:
- ostanak policije RS i bolji ekonomski napredak
- ostanak policije RS i sporiji ekonomski napredak u odnosu na ostale zemlje Balkana
Koliko god mrzio nacionaliste, ovo im je jedina stvar dosad sto su dobro uradili. SDP me je totalno razocarao kada je u pitanju ova reforma, jer su se opredijelili za politiku prikladnu sirokim narodnim masama, a to je zaokupi nas neuki narod nacionalizmom i trivijalnim stvarima tipa cija je cija policija, jer to bolje prolazi kod nas nego da se prica o ekonomskim reformama, jer sta nana iz Donjeg Mihaljevca zna o trzistu kapitala, kad ona shvata samo ovo "nase" oko Hrvata, Srba, Bosnjaka, Muslimana, Hobita, Vanzemaljaca... Evo, sad se pitam u ove kasne sate kako nas narod toliko moze biti glup. Nezaposlenost u FBIH 46,1%. Iza nas po stopi nezaposlenosti su jedino Senegal, Zambija, Istočni Timor, Turkmenistan, Zimbabve, Liberija i Nauru. I vi pricate o policijama? Sram nek vas bude!
Prva je prihvatanje reforme policije, time i ostanak policije RS, ali i potpisivanje SAA koji ce omoguciti da nase organizacije izvoze na trziste EU bez carina, koji ce omoguciti veci priliv investicija, razvijenije trziste kapitala, viznu liberalizaciju, stjecanje statusa kandidata slijedece godine i da ne nabrajam dalje...
Druga je neprihvatanje reforme, opet ostanak policije RS. To sto prica Haris da ce ukinuti policiju RS i samu RS je suplja prica za neuke ljude, jer da znaju kako funkcionise glasanje u parlamentu BiH ne bi vjerovali u takve nebuloze. Sva ta ukidanja moraju ici kroz parlamentarnu proceduru, a za prihvatanje trebaju podrsku iz oba entiteta. Znam, znam, sad ste svi krenuli pisati kako su oni pocinili genocid, bla, bla... Jesu, i ja bi ih ukinuo, ali potpisivanjem Dejtona je prihvaceno drzavno uredjenje koje treba postovati, jer sve jednostrane akcije vode u novi rat. Sta bi dobili da nisu usvojili reformu policije? SAA bi potpisali tamo negdje 2011. poslije novih izbora. Politicarima je svakako svejedno jer je njima plata i sa Evropom i bez nje, po novom zakonu koji su usvojili danas, oko 5000 KM.
- ostanak policije RS i sporiji ekonomski napredak u odnosu na ostale zemlje Balkana
Koliko god mrzio nacionaliste, ovo im je jedina stvar dosad sto su dobro uradili. SDP me je totalno razocarao kada je u pitanju ova reforma, jer su se opredijelili za politiku prikladnu sirokim narodnim masama, a to je zaokupi nas neuki narod nacionalizmom i trivijalnim stvarima tipa cija je cija policija, jer to bolje prolazi kod nas nego da se prica o ekonomskim reformama, jer sta nana iz Donjeg Mihaljevca zna o trzistu kapitala, kad ona shvata samo ovo "nase" oko Hrvata, Srba, Bosnjaka, Muslimana, Hobita, Vanzemaljaca... Evo, sad se pitam u ove kasne sate kako nas narod toliko moze biti glup. Nezaposlenost u FBIH 46,1%. Iza nas po stopi nezaposlenosti su jedino Senegal, Zambija, Istočni Timor, Turkmenistan, Zimbabve, Liberija i Nauru. I vi pricate o policijama? Sram nek vas bude!
- campa_xxx
#22 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
TRANCEMoDe wrote:Ja nikako da skontam nas narod. Postojale su dvije mogucnosti:
- Frane-x
#23 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
SDP, SDA i BPS su bile protiv.Vozdra raja wrote:Kako to da su sada imali dovoljan broj glasova? Zna li se ko je promijenio misljenje?
!
ZA su bile SBiH, HDZ, HDZ1990, DNZ i Lijanović, što je taman bilo dovoljno da prođe entitetsko glasanje za Federaciju ( 14 od 28 zastupnika iz Federacije je glasalo za).
Last edited by Frane-x on 11/04/2008 03:22, edited 1 time in total.
- Frane-x
#24 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
Napokon više!
Da se potpiše taj SSP!
Najbitnije je da se događaju bar NEKAKVI pomaci. Jeste da je "mic po mic", al bolje i tako nego nikako.
Da se potpiše taj SSP!
Najbitnije je da se događaju bar NEKAKVI pomaci. Jeste da je "mic po mic", al bolje i tako nego nikako.
Last edited by Frane-x on 11/04/2008 03:50, edited 2 times in total.
- hik--meta
#25 Re: PREDSTAVNIČKI DOM USVOJIO PRIJEDLOGE ZAKONA O REFORMI POLICI
hajd' nek se nesto krece s mrtve tacke. a ko zna koliko je i za koga dobro.