Predsjedništvo SDP - nepotizam?
-
odiol
#1 Predsjedništvo SDP - nepotizam?
Obzirom da stalno slušam o nepotizmu na svim stranama, molim sve koji su upoznati da pored imena članova predsjedništva SDP navedenih ispod dopišu pored imena gdje im rade žene, muževi, djeca, tetke, amidžići... . Ovo važi i za druge stranke, ali pošto je SDP najglasniji u borbi protiv nepotizma, a u poziciji su da im kadrovi zapošljavaju svoju rodbinu, da krenemo od njih. Pa bujrum, i ako može bez suvišnih komentara (teško, znam), samo činjenice, pa da na kraju napravimo i grafički pregled eventualne nepotističke hobotnice.
Avdić Samira
Bećirović Denis
Bećirović Hasan
Behmen Alija
Borić Besima
Đapo Mirsad
Filipović Karlo
Hadžić Damir
Ivanišević Marin
Korać Lidija
Kušljugić Mirza
Lagumdžija Zlatko
Lipovača Hamdija
Ljubijankić Mira
Magazinović Saša
Malić Mirijana
Mašić Damir
Mikulić Zoran
Mladina Nada
Nikšić Nermin
Pudarić Svetozar
Vidović Tomo
Avdić Samira
Bećirović Denis
Bećirović Hasan
Behmen Alija
Borić Besima
Đapo Mirsad
Filipović Karlo
Hadžić Damir
Ivanišević Marin
Korać Lidija
Kušljugić Mirza
Lagumdžija Zlatko
Lipovača Hamdija
Ljubijankić Mira
Magazinović Saša
Malić Mirijana
Mašić Damir
Mikulić Zoran
Mladina Nada
Nikšić Nermin
Pudarić Svetozar
Vidović Tomo
-
zulfo
#2 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
većih ublehaša nema govore jedno rade drugo,Narod smatraju marvom a ustvari-----
- cenecimoveocino
-
lasta2
#4 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
vidim ja da ste svjesni da će SDP na izborima biti opet pobjednik pa ste navalili otvarati brojne teme kao izraz svojih frustracija. a te frustracije su tako nepotrebne jer samo treba da prihvatite da je SDP skup najboljih koje trenutno imamo i da je to jedina partija koja može raditi ono što nam svima treba.
za ovaj prošli mandat, iako su im podmetali noge sa svih strana, opet su unaprijedili elektroenergetski sektor, izgradili ceste, vratili ljudima dostojanstvo, prekinuli isprane priče o otcjepljenjima i ukidanjima entiteta, vratili borcima što im pripada, pripremili teren za privođenje velikih kriminalaca i oduzimanje njihove imovine... donijeli brojne zakone koji idu u korist svih nas... dok je sda jedino radila na spašavanju svojih fotelja zloupotrebom "vitalnog nacionalnog interesa".
zato idemo naprijed UJEDINJENI!
za ovaj prošli mandat, iako su im podmetali noge sa svih strana, opet su unaprijedili elektroenergetski sektor, izgradili ceste, vratili ljudima dostojanstvo, prekinuli isprane priče o otcjepljenjima i ukidanjima entiteta, vratili borcima što im pripada, pripremili teren za privođenje velikih kriminalaca i oduzimanje njihove imovine... donijeli brojne zakone koji idu u korist svih nas... dok je sda jedino radila na spašavanju svojih fotelja zloupotrebom "vitalnog nacionalnog interesa".
- iPod
#5 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
Ujedinjeni u čemu? Pljačci? Talovima? Tenderima?lasta2 wrote: zato idemo naprijed UJEDINJENI!
Ako budete imali 5~6% smatrajte to kao pobjedu. SDP je oličenje zla i korupcije. Tu vam niko nije ravan.
-
lasta2
#6 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
nagađanja, laži, plaćenici i podvale pojedinaca me ne zanimaju.
- iPod
#7 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
Nadam se da su vam u centrali dali udobne stolice, ipak to je stranka koja se zalaze za covjeka.lasta2 wrote:nagađanja, laži, plaćenici i podvale pojedinaca me ne zanimaju.
-
dragan a
#8 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
Bakir Hadziomerović od novinara do člana predsjedništva -nije ovo nepotizam ovo je isplata Bakiru za dugogodišnje oljuvanje po političkim rivalima
-
lasta2
#9 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
ne, nego Bakir Hadžiomerović od prosječnog sarajevskog djeteta, preko škole, ratnih linija oko Sarajeva, do gitare, pjesme, profesionalnog novinarstva na najvišem nivou, pa do Predsjedništva BiH. odličan izbor. ali možda su nekome bolji recimo Paravac čiji put ide preko čuvanja svinja, ili Bakir čiji put vodi ispod očevog kaputa, Fahro koji nema ni pet razreda škole, Cerić koji spava na ummetskim parama, Suljagić koji pendreči svoju suprugu, ili šta ti ja znam ko. Bakir H. je jedina svijetla tačka među kandidatima jer nije ni hodža, ni siledžija, ni babin sin, ni neki seljak, nacionalista ili zadrti lopov.
- dustaban
#10 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
lasta2 wrote: zato idemo naprijed UJEDINJENI!

Ujedi njeni... je nesto sto smo od ove partije toliko puta iskusili!
- zeleni xy
#11 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
Ti samo možeš biti jedan od ovih sa spiska u prvom postavu teme, evo ja ću ti prezentovati samo gole činjenice vezano za boračku populaciju, kao prvo niko nikad gore nije razjedinio borce i nanio im ogromnu štetu, Ustavni sud je ministru za boračka pitanja, koji nije bio borac Zekanu Helezu protivustavnim proglasio 5 Zakona i Odluka vezanih za boračku populaciju, revizija mu je katastrofalna, evo mnogi protivustavno izvedeni iz prava se masovno vraćaju u pravo a svi će dobiti zaostatke i kamate a stim je nanešena ogromna šteta po budžet.lasta2 wrote:vidim ja da ste svjesni da će SDP na izborima biti opet pobjednik pa ste navalili otvarati brojne teme kao izraz svojih frustracija. a te frustracije su tako nepotrebne jer samo treba da prihvatite da je SDP skup najboljih koje trenutno imamo i da je to jedina partija koja može raditi ono što nam svima treba.
Znaš li da su poslanici SDP-a namjerno bojkotovali zadnju sjednicu Doma naroda jer se trebalo raspravljati o dva bitna Zakona, posebno o Zakonu o povoljnijem penzionisanju gdje se trebalo odlučivati o vraćanju u prava onih kojima je bespravno smanjena penzija, znaš li da je taj nadriministar od jednih oteo da bi dao drugim, nemoj samo i ti one njegove laži o ogromnim penzijama i podršci nekih boračkih organizacija, što je najveća laž. Onaj Ale Hošić je uz njega jer mu je zaposlio sina u revizijski tim a u tim revizijskim timovima su uglavnom svi podobni i iz stranačkih krugova (njihova djeca i rođaci)
U Krajini nemate nikakve šanse, o Lipovači je narod svoje rekao na protestima, također i boračke organizacije koje je SDP prevario, više od pola članstva SDP-a u Krajini je prebjeglo uglavnom u DF a i u druge stranke, pogledaj skupove, 200-300 istih ljudi ide od grada do grada.
Upravo je SDP ta ekipa koja je samo fotelje spašavala, nema stranke s kojom zbog toga nisu sklapali koalicije a neoprostivi su dilovi sa Dodikom
- salik79
#12 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
Bakir H. - COVJEK UBLEHA 
- nikad_vise
#13 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
1.prosječnog sarajevskog djetetalasta2 wrote:ne, nego Bakir Hadžiomerović od prosječnog sarajevskog djeteta, preko škole, ratnih linija oko Sarajeva, do gitare, pjesme, profesionalnog novinarstva na najvišem nivou, pa do Predsjedništva BiH. odličan izbor. ali možda su nekome bolji recimo Paravac čiji put ide preko čuvanja svinja, ili Bakir čiji put vodi ispod očevog kaputa, Fahro koji nema ni pet razreda škole, Cerić koji spava na ummetskim parama, Suljagić koji pendreči svoju suprugu, ili šta ti ja znam ko. Bakir H. je jedina svijetla tačka među kandidatima jer nije ni hodža, ni siledžija, ni babin sin, ni neki seljak, nacionalista ili zadrti lopov.
Ne moze biti prosjecno Sarajevsko dijete ako mu je mati odgovarala za ogromne milionske pronevjere.Takva dijeca zive svakako samo ne kao "prosjecno" bosansko dijete.
2.Ratne linije
3.gitara i pjesma
http://www.youtube.com/watch?v=L1GrgX8ZDGU
Pravi umjetnik.
4.profesionalnog novinarstva na najvišem nivou
5.do Predsjedništva BiH-kao prvo on nece moci ni dobaciti do ovog mjesta iako su mu konkurencija takodje ljudi sumljivih kredibiliteta ali i u takvoj konkurenciji Bakir je nula i za te kandidate.Za kandidaturu moze da zahvali svom dugogodisnjem radu za SDP i njihove kriminalne aktivnosti.
- bambina78
#14 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
Je li ovo školski primjer nepotizma?
Predsjednik KO SDP ZDK Mirsad Mešić
[/quote]
Jeste li zaposlili nekoga svoga u državnim ili javnim preduzećima, budžetskim ili vanbudžetskim fondovima?
Da, zaposlio sam kćerku u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Zaposlio sam je u trećoj godini mandata, to sam pitanje iznio svojim kolegama i pitao da li je to nešto zbog čega ja nisam moralan da obavljam svoju dužnost. Niko s tim nije imao nikakvog problema. Jesam, ali samo svoju kćerku, i to nakon što sam posredovao za zapošljavanje velikog broja djece širom ZDK, što svojim poslovnim vezama, što moleći razne funkcionere da uvaže moje prijedloge kod nekih primanja.
[/quote]- bambina78
#15 Re: Predsjedništvo SDP - nepotizam?
bambina78 wrote:Je li ovo školski primjer nepotizma?
Jeste li zaposlili nekoga svoga u državnim ili javnim preduzećima, budžetskim ili vanbudžetskim fondovima?
Da, zaposlio sam kćerku u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Zaposlio sam je u trećoj godini mandata, to sam pitanje iznio svojim kolegama i pitao da li je to nešto zbog čega ja nisam moralan da obavljam svoju dužnost. Niko s tim nije imao nikakvog problema. Jesam, ali samo svoju kćerku, i to nakon što sam posredovao za zapošljavanje velikog broja djece širom ZDK, što svojim poslovnim vezama, što moleći razne funkcionere da uvaže moje prijedloge kod nekih primanja.