Predsjedništvo NS BiH odbilo ostavke Pašalića i Sliškovića

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
admin-x
Forum administrator

#1 Predsjedništvo NS BiH odbilo ostavke Pašalića i Sliškovića

Post by admin-x »

Predsjedništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nije prihvatilo ostavke Ahmeda Pašalića i Blaža Sliškovića na mjesta direktora reprezentativnih selekcija i selektora A reprezentacije BiH.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060911036
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Također je naglašeno da se članovi Skupštine NS BiH, Izvršnog odbora i Predsjedništva NS BiH ne mogu mjenjati u naredne četiri godine vaninstitucijskim metodama.
Za odbijanje ostavke se znalo, a ovo je slag na tortu :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

I sta sad kad su odbijeni? Moze li neko Sliskovica sibom natjerati da bude selektor ako to ne zeli?
Licno, volio bi kada bi ostao ali...
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

ne mogu da vjerujem, administratoru foruma moram govorit da tema vec postoji :D :D :D :D :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=28501

:lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Kasnis admin

Vec sam poodavno tu vijest postavio na temi "Sliskovic i Pasalic podnijeli ostavke" :D

Nisam protiv Bake, ali kao sto rekoh ovo je FARSA :x :x :x

Ostavka je ostavka
zavrzlama

Post by zavrzlama »

daduli_sa wrote:I sta sad kad su odbijeni? Moze li neko Sliskovica sibom natjerati da bude selektor ako to ne zeli?

Moze policija dovesti vode navijaca koji su vrijedali Sliskovica i trazit da se covjeku izvinu i poslat ih u zatvor jedno tri mjeseca,a stadion u Zenici suspendovat za odredeno vrijeme,pa da se organizatori nauce kako da disciplinuju svoje navijace...... i vuci siti i ovce na broju....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

zavrzlama wrote:
daduli_sa wrote:I sta sad kad su odbijeni? Moze li neko Sliskovica sibom natjerati da bude selektor ako to ne zeli?
Moze policija dovesti vode navijaca koji su vrijedali Sliskovica i trazit da se covjeku izvinu i poslat ih u zatvor jedno tri mjeseca,a stadion u Zenici suspendovat za odredeno vrijeme,pa da se organizatori nauce kako da disciplinuju svoje navijace...... i vuci siti i ovce na broju....
Sve ok, ali se mani te price oko suspenzije Bilinog, to ne progovara iz tebe objektivnost nego netrpeljivost prema Zenici.

Nego, ima li neko odgovor na prvobitno postavljeno pitanje?
strong69

Post by strong69 »

Ma nece ga niko tjerati na to... Reci ce kao i Pasalic da ima ljudi iz Saveza koji o tome odlucuju i prihvatice ponovo ulogu selektora... Reci da je on osjecao moralnu obavezu i odgovornost da podnese ostavku ali da je u interesu BH fudbala odlucio da jos ostane...
Ja bih volio da bude od rijeci i podnese ostavku. Vidjecemo... A za novog selektora da izaberu Bazdarevica...
Crazy MoFu

Post by Crazy MoFu »

Ma sve je to mafija. Pasalica nisu mnogo nagovarali da se predomisli, nece ni Sliskovica. To je bio samo supljak da raju jos privuku sebi, iz sazaljenja.

Mesa, Pape, Hadzija, Muzur svi bi prihvatili da budu selektori, ali da im se da isto sto i Sliskovicu i barem priblizno vremena da nesto naprave, a ne nakon dva poraza noga.

P.S. Kad Baka ''postavi'' igru kako treba, onda nema problema za 0:6 na gostujucem terenu. (hahaahahah)
mehopuzic

Post by mehopuzic »

daduli_sa wrote:
zavrzlama wrote:
Sve ok, ali se mani te price oko suspenzije Bilinog, to ne progovara iz tebe objektivnost nego netrpeljivost prema Zenici.

Kakva bolan netrpeljivost... Jesi li ti vidio TV prenos iz Zenice? Jesi li cuo kad se izviždala Mađarska himna? Kad su izviždani igrači i navijači iz Sarajeva?

Znaš li šta se desilo kad su u Zagrebu izviždali Niku Kranjčara zato što je prešao u Hajduk? Maksimir je bio suspendovan na duži period i sve su se tekme hrvatske repke igrale na Poljudu

Iskreno ako mi je išta mrže to je kad počne utakmica svi ustanu i gledaju... moram reći seljaci
Skoro

Post by Skoro »

Ja samo ne znam STA VISE HOCE SLISKOVIC I KAKVE SU OVO FORE? KAKVO ODBIJANJE OSTAVKI I KAKVE VECE OVLASTI? J..... SVE BRADATO, LOPOVSKO, IMAO JE 2 CIKLUSA NIJE NISTA NAPRAVIO, SAD NAS OBRUKAO PROTIV MADJARA I STA SAD HOCE?
UZEO JE 400.000 KM OD SAVEZA, NIJE NAS PLASIRAO NI NA JEDNO PRVENSTVO, PRODAO JE 10x VISE IGRACA PREKO REPREZENTACIJE NEGO U CITAVOJ KARIJERI... MA TREBA GOVNA NAMARIST', RASTJERAT :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

mehopuzic wrote:
daduli_sa wrote:
zavrzlama wrote: Moze policija dovesti vode navijaca koji su vrijedali Sliskovica i trazit da se covjeku izvinu i poslat ih u zatvor jedno tri mjeseca,a stadion u Zenici suspendovat za odredeno vrijeme,pa da se organizatori nauce kako da disciplinuju svoje navijace...... i vuci siti i ovce na broju....

Kakva bolan netrpeljivost... Jesi li ti vidio TV prenos iz Zenice? Jesi li cuo kad se izviždala Mađarska himna? Kad su izviždani igrači i navijači iz Sarajeva?

Znaš li šta se desilo kad su u Zagrebu izviždali Niku Kranjčara zato što je prešao u Hajduk? Maksimir je bio suspendovan na duži period i sve su se tekme hrvatske repke igrale na Poljudu

Iskreno ako mi je išta mrže to je kad počne utakmica svi ustanu i gledaju... moram reći seljaci
bravo care :thumbup:
da sam ja to rekla ,odma bi bilo nije istina,nisu zvizdali ..ali ne bitno,nije tema to..
Nemam nista protiv da se igra dole ,ja svakako ne furam te tekme specijalo.
u svakom slucaju sta baka glumi? Eto ostavka jer mu je neko sa tribine reko baka pederu,baka ustaso..? A nije podnio ostavku sto stavlja barbareza ko zadnjeg igraca i sanse ne mozemo napravit nego eto uvrijedjen je! Sa onim mravojedom bolicem,kojem moras u noge centrirat da bi mozda iskoristio priliku?Sredina terena postavljena koda protiv Vratnika igramo...i jos milijon stvari
Smjesne stvari..nego uvrjedzen je radi skandiranja,i mi smo radi maloumne postavke tako da smo kvit.
Da se ja pitam nek ide,i on i usanovic i jelic i sva bagra lopovska iz saveza.Od kafe kuharice pa sve do vrha ,treba istjerat :x
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Skoro wrote:Ja samo ne znam STA VISE HOCE SLISKOVIC I KAKVE SU OVO FORE? KAKVO ODBIJANJE OSTAVKI I KAKVE VECE OVLASTI? J..... SVE BRADATO, LOPOVSKO, IMAO JE 2 CIKLUSA NIJE NISTA NAPRAVIO, SAD NAS OBRUKAO PROTIV MADJARA I STA SAD HOCE?
UZEO JE 400.000 KM OD SAVEZA, NIJE NAS PLASIRAO NI NA JEDNO PRVENSTVO, PRODAO JE 10x VISE IGRACA PREKO REPREZENTACIJE NEGO U CITAVOJ KARIJERI... MA TREBA GOVNA NAMARIST', RASTJERAT :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
pošto vidim da pratiš BiH repku,

Na kojem mjestu se nalazila BiH prije dolaska Bake i hdje je nakon njegovog odlaska?

Dali je u jednom ciklusu kvalifikacija iko normalan davao šanse BiH da se plasira u završnicu?

dobro vam je Baka rekaso: NISTE REALNI!
ero_sa_onog_svijeta

i još nešto da Vas upitam.
Dali se ikad i jednom izborniku BiH koji je bio bošnjak po nacionalnosti skandiralo '' XXX BALIJO...''prilikom loših rezultata,zapravo svi su imali loše rezultate,.

drugim riječima, niste znali šta je pobjeda dok Baka nije došao, i nešto napravio.

tako vam ga je to
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Sam je Baka sebe ukopao, govoreci da cemo imati 6 bodova poslje 2 utakmice. Mi se patimo da San Marino u Zenici dobijemo - a oni najavljuju pobjede.

Gdje to ima - ikakve veze s vezom?

Reprezentacija jeste bila nisko - al' Baka je imao 6 godina da nesto napravi. Trebao je otici poslje utakmice u Beogradu. Tad je trebao biti covjek i reci - ja zavrsio, neko drugi neka nesto napravi s ovom reprezentacijom.

Umjesto toga - neuspjeo pokusaj brice da od guzice napravi lice...

Mi nemamo od Bake boljeg covjeka vjerovatno za ovo mjesto, ali dajte malo odgovornosti - za svaku poziciju. Ko god podbaci - treba da zna da se uhvati noge.

Pogledaj bilans u zadnjih godinu dana Bakin. Koliko je izgubio utakmica? Meni se cini 5 izgubljenih 1 nerijesena protiv Francuske i 1 pobijeda protiv Malte). Brisel - haos. Marakana - haos. Iran - haos. Madjarska - haos. Pa dosta vise - da mi je babo.
ero_sa_onog_svijeta

Nosferatu wrote:
Sam je Baka sebe ukopao, govoreci da cemo imati 6 bodova poslje 2 utakmice. Mi se patimo da San Marino u Zenici dobijemo - a oni najavljuju pobjede.

Gdje to ima - ikakve veze s vezom?

Reprezentacija jeste bila nisko - al' Baka je imao 6 godina da nesto napravi. Trebao je otici poslje utakmice u Beogradu. Tad je trebao biti covjek i reci - ja zavrsio, neko drugi neka nesto napravi s ovom reprezentacijom.

Umjesto toga - neuspjeo pokusaj brice da od guzice napravi lice...

Mi nemamo od Bake boljeg covjeka vjerovatno za ovo mjesto, ali dajte malo odgovornosti - za svaku poziciju. Ko god podbaci - treba da zna da se uhvati noge.

Pogledaj bilans u zadnjih godinu dana Bakin. Koliko je izgubio utakmica? Meni se cini 5 izgubljenih 1 nerijesena protiv Francuske i 1 pobijeda protiv Malte). Brisel - haos. Marakana - haos. Iran - haos. Madjarska - haos. Pa dosta vise - da mi je babo.
e pa vidiš. NISTE REALNI!

BiH nije bilo na mapi prije njegovog dolaska.

U zadnje dvije kvalifikacije uvjek je zadnja utakmica odlučivala i spletom nesretnih okolnosti BiH nije otišla u završnicu, a TAMO JE NIKO NIJE OČEKIVAO!

Znači, od ekipe koju su prije Bakinog dolaska svi izbornici željeli imati u svojoj grupi računajući na sigurnih 6 bodova stvorila se jedna neugodna repka, koju danas niko ne želi imati u svojoj grupi.

Nikad se bivši izbornici nisu vrijeđali na nacionalnoj osnovi kao što je Baka- jedini izbornik koji je nešto napravio
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

e pa vidiš. NISTE REALNI!
Daj - skini se sa Hercegovackog rock and roll-a.

Sta ima da nisam realan? Jesi ti gledao utakmicu u Zenici? Jesi vidjeo razlike u 15 minuta zadnjih vs. 75 minuta prije toga? Tri greske - prije pocetka pravi selektor i nece - da ih popravi. Bolic od prve minute. Barbarez na poziciji libera. Kerkez Dusan - u odbrani.

Nisam realan - da sudiju dovedu s Kipra i da nam on - sudi. Pa trebalo je prekinuti onu utakmicu poslje sviranog penala.

Trebalo je prekinuti utakmicu na Marakni - kad su poceli ljudima prste odvaljivati stapinima dinamita.

Sta imam da budem realan? Ne trazim ja da se plasiraju nego da igraju najbolje kako mogu. A ne - da izmisljaju nuklearnu fiziku od nogometa.
zzzzz

Post by zzzzz »

ero_sa_onog_svijeta wrote:
pošto vidim da pratiš BiH repku,

Na kojem mjestu se nalazila BiH prije dolaska Bake i hdje je nakon njegovog odlaska?
Ovo mi je ubjedjivo najgluplji komentar koji mozes procitati od onih koji podrzavaju Sliskovica.

Cinjenica da ova reprezentacija postoji deset godina a da je Sliskovic njen selektor pet godina, besmislenim cini uporedjivanje Sliskovica sa ostalim selektorima.

Moze se reci da je bio uspjesniji od Smajlovica i Musovica (ali je imao i bolje uslove), nikako se ne moze to isto reci za Hadzibegica i Muzurovica ( prvi nikad nije imao priliku da vodi reprezentaciju od pocetka kvalifikacija a drugi je prvi put skupio igrace pred samu utakmicu sa Albanijom, bukvalno - sreli se na aerodromu i odigrali utakmicu)

Radje bi ga uporedio sa Sreckom Katanecom - cetiri godine - jedno SP i jedno EP - ekipa za dvije klase losija od one kojom raspolaze Sliskovic
Santos

Post by Santos »

Jebo vas Sliskovic pa malo djete vidi da prodaje igrace preko repke zajedno sa supkom Usketom i ostalim.Jebo vas Bolic Kerkez i ostali.Jebo vas onaj za kog navijate a zvizdite malom Trifunovicu koji bi da je igro iz pocetka podero sav napad Madjara.Cuj nerealni.Jedno je volit i bit selektor a drugo su rezultati.Hocemo rezultate a ima ko volit dovoljno.
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:14, edited 1 time in total.
Skoro

Post by Skoro »

ero_sa_onog_svijeta wrote:i još nešto da Vas upitam.
Dali se ikad i jednom izborniku BiH koji je bio bošnjak po nacionalnosti skandiralo '' XXX BALIJO...''prilikom loših rezultata,zapravo svi su imali loše rezultate,.

drugim riječima, niste znali šta je pobjeda dok Baka nije došao, i nešto napravio.

tako vam ga je to
:lol: :lol: :lol: to da 'nije bilo dok baka nije dosao' se vidi koliko ti zapravo pratis reprezentaciju.
Da nije bilo VASE kradje oko kvalifikacija 97/8, lobiranja da se igra u Italiji, kradje na tekmi u Zagrebu, nikad Suker i kompanija ne bi Francuske vidjeli
A Sve bakine pobjede mogu stati na ruke jedne ruke i jos da bude viska:
- Danska 0:2, Belgija 1:0 i Norveska 1:0 i koja jos?
Imao je dvije 'mec' lopte niti jednu nije iskoristio, sada nam zeznuo kvalifikacije i jos mu treba biti krivo sto ga neko proziva....fol ustasa ovo ono..sve suplja prijatelju....
Last edited by Skoro on 15/09/2006 10:50, edited 1 time in total.
armin00

Post by armin00 »

saim_adka wrote:Vahid Halilhodzic je rekao da ne bi imao nista protiv da vodi repku...
Izjava: Novac nije problem - radio bih besplatno - ipak je BIH moja drzava i tu nema potrebe da se razgovara o novcu. Imam vec dovoljno novca kojeg sam zaradio kao igrac i trener, a meni bi bila cast i izazov da vodim reprezentaciju BiH... Postoje 3 uslova da sjednem za kormilo rep.BiH, a to su:
- Da igraci i ja ne mislimo gdje cemo i kako cemo pripreme vrsiti, kao da je novcano sve obezbjedjeno i regulisano. Nase je samo da igramo!
- Da mi se niko iz saveza ne mijesa u odabir igraca i nacin vodjenja repke, kao i to da mi moraju ispuniti sve sto se dogovorim s direktorom i savezom...
- Da stvorim ekipu koja ce biti rep.BiH, a ne po nacionalnom kljucu!

Kada ovo budu u stanju da ispune, ja sam spreman besplatno sjesti za kormilo, a za rezultate ja licno odgovaram - izjavio je Vaha!
izvor?
Post Reply