Predsjedništvo BiH organ koji nazaduje državu?
-
Tariq_rambo
#1 Predsjedništvo BiH organ koji nazaduje državu?
Jedna od jako bitnih stvari u našoj državi jeste glomaznost administrativno-birokratskog aparata, te postojanje mnoštva organa koji ničemu ne služe i koji troše državni novac.
Takav primjer imamo u našem kolektivnom organu zvanom Predsjedništvo BiH.
Novac se razmeće, putovanja, troškovi ovi, troškovi oni, LIMUZINE od kojih se može napraviti neka fabrika itd, a sve to uzalud se troši jer taj organ nema nikakvu funkciju koja bi doprinjela razvoju BiH.
Mislim ne ide ni da se predsjednici vozaju u golfu II ali kad već nam nije to potrebno zašto trošiti tolike pare.
Zna se i to su bile aktuelne stvari koliko su puta probili budžet i koliko su para trošili naši PREDSJEDNICI.
Najveća neefikasnosti tog organa kao i činjenica da ne postoji potreba za njegovo dalje funkcionisanje jeste činjenica ŠTA SE DEŠAVALO u tom organu kad je nedavno smjenjen član Čović. ORGAN KOJI BI TREBAO DA BUDE VITALNI ZA OVU DRŽAVU U NEMOGUĆNOSTI JE BIO DA FUNKCIONIŠE PREKO MJESEC DANA.
Dokazalo se je da nema potrebe za njegovim postojanjem, i svakako bi bilo bolje da međunarodni predstavnik ove države bude premijer koji bi se birao neposredno od strane svih građana DRŽAVE BiH, ne po nacionalnom ključu, nego po principu većinskog glasovanja, uz npr. kvalifikovanu većinu (da ne bi većinski narod mogao stalno izglasavati premijera)
INTERESUJE ME ŠTA VI MISLITE O TOME DA LI NAM JE POTREBNO PREDSJEDNIŠTVO?
I kako bi vi uredili državu kad bi ukinuli ovaj organ. (mislim na uređenje političkog sistema, znači bez nekih priča o kantonizaciji, reginolaizaciji itd)
Takav primjer imamo u našem kolektivnom organu zvanom Predsjedništvo BiH.
Novac se razmeće, putovanja, troškovi ovi, troškovi oni, LIMUZINE od kojih se može napraviti neka fabrika itd, a sve to uzalud se troši jer taj organ nema nikakvu funkciju koja bi doprinjela razvoju BiH.
Mislim ne ide ni da se predsjednici vozaju u golfu II ali kad već nam nije to potrebno zašto trošiti tolike pare.
Zna se i to su bile aktuelne stvari koliko su puta probili budžet i koliko su para trošili naši PREDSJEDNICI.
Najveća neefikasnosti tog organa kao i činjenica da ne postoji potreba za njegovo dalje funkcionisanje jeste činjenica ŠTA SE DEŠAVALO u tom organu kad je nedavno smjenjen član Čović. ORGAN KOJI BI TREBAO DA BUDE VITALNI ZA OVU DRŽAVU U NEMOGUĆNOSTI JE BIO DA FUNKCIONIŠE PREKO MJESEC DANA.
Dokazalo se je da nema potrebe za njegovim postojanjem, i svakako bi bilo bolje da međunarodni predstavnik ove države bude premijer koji bi se birao neposredno od strane svih građana DRŽAVE BiH, ne po nacionalnom ključu, nego po principu većinskog glasovanja, uz npr. kvalifikovanu većinu (da ne bi većinski narod mogao stalno izglasavati premijera)
INTERESUJE ME ŠTA VI MISLITE O TOME DA LI NAM JE POTREBNO PREDSJEDNIŠTVO?
I kako bi vi uredili državu kad bi ukinuli ovaj organ. (mislim na uređenje političkog sistema, znači bez nekih priča o kantonizaciji, reginolaizaciji itd)
-
Lojo_Hasanovic
Predsjednistvo BiH je organ koji pljacka drzavu i njene gradjane! I to bas rade u skaldu sa principima multikulture pljackaju koga stignu i dje stignu! 
-
St.Germain
to bi bilo isto ko kad krpelju otkines glavu a on te i dalje sisa 
-
Lojo_Hasanovic
Ma valjda se krpelju otkine sve sem glave i ona ostane i dalje pa te ta glava sisaSt.Germain wrote:to bi bilo isto ko kad krpelju otkines glavu a on te i dalje sisa
-
St.Germain
ma sta god da mu otkines naraste opet...ne bi me cudilo da su i ovi svi sto vode drzavu neunistivi mutanti
meni je Tihic ionako vazda bio sumnjiv
meni je Tihic ionako vazda bio sumnjiv
-
Rahat Lokum
Kad sretnemo Ivanica ,Paravca i ostalu bagru na zeljeznickoj stanici u 3-popodne kako cekaju voz za povratak kuci sa posla,kao sto sam svakodnevno sretao "kolege" im ovdje u Stockholmu BiH ce biti prava drzava u kojoj ce biti zadovoljstvo zivjeti.
Zato narode toljage u ruke,zamocite u govna(samo usrana toljaga je efikasna)
pa udri u vugla
Zato narode toljage u ruke,zamocite u govna(samo usrana toljaga je efikasna)
-
Kindzasa
to bi bilo isto ko kad krpelju otkines glavu a on te i dalje sisato bi bilo isto ko kad krpelju otkines glavu a on te i dalje sisa
ispravniju i jasniju konstataciju ne vidjeh u zivotu. Neka si hvaljen
to bi bilo isto ko kad krpelju otkines glavu a on te i dalje sisa
-
Tariq_rambo
On imaju i svoj voz, eeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjRahat Lokum wrote:Kad sretnemo Ivanica ,Paravca i ostalu bagru na zeljeznickoj stanici u 3-popodne kako cekaju voz za povratak kuci sa posla,kao sto sam svakodnevno sretao "kolege" im ovdje u Stockholmu BiH ce biti prava drzava u kojoj ce biti zadovoljstvo zivjeti.
Zato narode toljage u ruke,zamocite u govna(samo usrana toljaga je efikasna)pa udri u vugla
a ne ko tihić i paravac guraju se u Audiju 8 od sitnih 100 i kusur hiljada maraka. A gdje su tu još felge od nekoliko hiljada.
10 godina radi Dejtonsko predsjedništvo, pa samo treba sračunati koje su tu pare potrošene, a suštinski ništa ne rade, i ničemu ne služe.
-
saaal
U teškoj saobraćajnoj nesreći na niškom autoputu poginula tri mladića
Poginuo sin Sime Bozala
BEOGRAD - Trojica mladića iz Beograda poginula su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u ranim jutarnjim časovima na niškom autoputu kod nadvožnjaku u blizini beogradske "Autokomande".
Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, u nesreći su poginuli Petar Jokanović (24), Bojan Urošević (20) i Aleksandar Bozalo (20), sin Sime Bozala, šefa Kabineta Borislava Paravca, predsjednika Predsjedništva BiH.
Prema podacima policije, mladići su stradali kada je automobil golf 5 beogradskih registarskih tablica, kojeg je vozio Bozalo, iz za sada neutvrđenih razloga izletio na lijevu stranu kolovoza i udario u zaštitnu ogradu.
Kobnog jutra mladići su išli iz pravca Novog Beograda prema Nišu. Istražni organi sumnjaju da je vozilo išlo velikom brzinom, te da je Bozalo nešto prije skretanja za "Autokomandu" počeo da koči. Golf je, međutim, izletio u lijevu stranu kolovoza, a potom udario u betonski stub središnje zaštitne ograde, koja dijeli lijevu i desnu stranu kolovoza.
Od siline udara vozilo se odbilo i prešlo u desnu stranu kolovoza, a potom čeonim dijelom još jednom udarilo u metalnu ogradu. Janković i Urošević su prilikom udara ispali iz vozila, dok je Bozalo ostao u uništenom golfu. Zbog zadobijenih povreda mladići su na mjestu nesreće ostali mrtvi.
Porodica Sime Bozala je prije 13 godina odselila iz BiH u Srbiju, u Beograd .
"sin Sime Bozala, šefa Kabineta Borislava Paravca, predsjednika Predsjedništva BiH. "
"Porodica Sime Bozala je prije 13 godina odselila iz BiH u Srbiju, u Beograd . "
Predpostavljam da Simo Bozal ima i drzavljanstvo SiCG,da li onda moze da bude sef Kabineta B.P. posto je B.P.predsjednik Predsjednistva BiH.
Poginuo sin Sime Bozala
BEOGRAD - Trojica mladića iz Beograda poginula su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u ranim jutarnjim časovima na niškom autoputu kod nadvožnjaku u blizini beogradske "Autokomande".
Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, u nesreći su poginuli Petar Jokanović (24), Bojan Urošević (20) i Aleksandar Bozalo (20), sin Sime Bozala, šefa Kabineta Borislava Paravca, predsjednika Predsjedništva BiH.
Prema podacima policije, mladići su stradali kada je automobil golf 5 beogradskih registarskih tablica, kojeg je vozio Bozalo, iz za sada neutvrđenih razloga izletio na lijevu stranu kolovoza i udario u zaštitnu ogradu.
Kobnog jutra mladići su išli iz pravca Novog Beograda prema Nišu. Istražni organi sumnjaju da je vozilo išlo velikom brzinom, te da je Bozalo nešto prije skretanja za "Autokomandu" počeo da koči. Golf je, međutim, izletio u lijevu stranu kolovoza, a potom udario u betonski stub središnje zaštitne ograde, koja dijeli lijevu i desnu stranu kolovoza.
Od siline udara vozilo se odbilo i prešlo u desnu stranu kolovoza, a potom čeonim dijelom još jednom udarilo u metalnu ogradu. Janković i Urošević su prilikom udara ispali iz vozila, dok je Bozalo ostao u uništenom golfu. Zbog zadobijenih povreda mladići su na mjestu nesreće ostali mrtvi.
Porodica Sime Bozala je prije 13 godina odselila iz BiH u Srbiju, u Beograd .
"sin Sime Bozala, šefa Kabineta Borislava Paravca, predsjednika Predsjedništva BiH. "
"Porodica Sime Bozala je prije 13 godina odselila iz BiH u Srbiju, u Beograd . "
Predpostavljam da Simo Bozal ima i drzavljanstvo SiCG,da li onda moze da bude sef Kabineta B.P. posto je B.P.predsjednik Predsjednistva BiH.
-
Lojo_Hasanovic
Ma kod nas na brdovitom Balkanu sve more kako god hoces...to ti je rec demokratija...sta fali ako su odleprhali iz Jedne jedine prije 13 godina... 
-
carsija
Ne fali nista,svako ima pravo da zivi i stanuje gdje hoce,naravno sa dopustenjem te drzave u kojoj zeli da bude,ali da li moze da bude strani drzavljanin i sjedi u Predsjednistvu te drzave ili da bude sef Kabineta,to i mene ineresuje i to je bilo pitanje.Gdje su ovi ovdje politicari? Ja stvarno zelim ovo da znam i interesuje me.Ne smatram ovo bezvezno pitanje i zato molimo dgovor stvarno onh koji se u ove teme razumiju i nesto znaju.Lojo_Hasanovic wrote:Ma kod nas na brdovitom Balkanu sve more kako god hoces...to ti je rec demokratija...sta fali ako su odleprhali iz Jedne jedine prije 13 godina...
-
Tariq_rambo
Time je Borislav Paravac uspio smanjiti troškove odlaska u Beograd po instrukcije,imao je tamo svog čovjeka. pametno razmišlja,carsija wrote:Ne fali nista,svako ima pravo da zivi i stanuje gdje hoce,naravno sa dopustenjem te drzave u kojoj zeli da bude,ali da li moze da bude strani drzavljanin i sjedi u Predsjednistvu te drzave ili da bude sef Kabineta,to i mene ineresuje i to je bilo pitanje.Gdje su ovi ovdje politicari? Ja stvarno zelim ovo da znam i interesuje me.Ne smatram ovo bezvezno pitanje i zato molimo dgovor stvarno onh koji se u ove teme razumiju i nesto znaju.Lojo_Hasanovic wrote:Ma kod nas na brdovitom Balkanu sve more kako god hoces...to ti je rec demokratija...sta fali ako su odleprhali iz Jedne jedine prije 13 godina...
- Poglavica
bez obzira na nezadovoljstvo Predsjednisto cini najmanju stavkuJedna od jako bitnih stvari u našoj državi jeste glomaznost administrativno-birokratskog aparata, te postojanje mnoštva organa koji ničemu ne služe i koji troše državni novac.
glomaznost administrativno-birokratskog aparata cine hiljade dusa. kako to promijeniti ili uvesti da posteno rade svoj posao? tako glomazne administraciej, t.j. svi uredi i sve sluzbe nema nigdje drugdje
-
polozajudrustvu
Trebaju Bosnjaci biti svjesni, da ce se BiH raspasti. Pokusalo se zivjeti u BiH zajedno, ali je pokazano da to nije moguce, i jedina aleternativa je podjela BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
polozajudrustvu wrote:Trebaju Bosnjaci biti svjesni, da ce se BiH raspasti. Pokusalo se zivjeti u BiH zajedno, ali je pokazano da to nije moguce, i jedina aleternativa je podjela BiH.
-
Sinan_Pasa_Hercegovac
Naravno da ima Bosne. Ali Bosna treba da ima i ljude.
-
Sinan_Pasa_Hercegovac