Jeza....ipak do prije 20 godina tamo je vlado jedan drugi sistem koji nije dozvoljavo ni pomisao na opoziciju a kamoli stvarnu opoziciju.Za desetak godina ce rusija imati i opoziciju i sve ono sto treba imati jedna drzava kao rusija.Danasnja opozicija (KPRF,Zirinovski i Sprovedljiva rusija) po mome i nisu nikakva opozicija nego partije koje stalno prolaze na izborima i vazno im je samo da prodju zaradi beneficija koje imaju.Prava opozicija ce tek da se formira do sledecih izbora..nadam sejeza u ledja wrote: Nije bilo zanimljivo. U Rusiji ne postoji dostojna opozicija vec stotinjak godina.
Predsjednički izbori u Rusiji 2012.
- spreca
#51 Re: Predsjednički izbori u Rusiji 2012.
-
Bitte_Halt_ja_ja
#52 Re: Predsjednički izbori u Rusiji 2012.
zar nije putin proganjao i hapsio svakog ko je i pokusao sklopiti opoziciju. Svaki bogatas koji nije podrzavao putina hapsen je, ako s ene varam. Doduse slabo znam o rusiji, jedino da su jos davno prokockali sansu da budu bilo kakav faktor u svijetu...osim srbiji i par drzavica oko nje. NAjbolje se vidilo koliko se evropa hladno ignorisala rusiji pa i kad su im plin zavrnuli.
- spreca
#53 Re: Predsjednički izbori u Rusiji 2012.
Ako mislis da je Limonov neki opozicioner onda si u pravu.Jedini oligarh kojeg je u cuzu otpremio je bio Mihail Hodarkovski koji je imao grijeha ali ne toliko koliko je osudjen.Kao sto u jednom postu navedoh do prije polagodine mitinzi protiv vlasti su bili nezamislivi a li eto polako se i ta stvar pocela desavati tj.mitinzi protiv vlasti sabjeru i po 100-150hiljada ljudi.Mislim da se je svijest naroda malo probudila i da narod polako dolazi do stanja nezadovoljstva na igru koju igra najaca partija na vlasti .Ovo ce se nastaviti i narod svakim danom hoce da se vise pita kad je u pitanju politika drzave.Bitte_Halt_ja_ja wrote:zar nije putin proganjao i hapsio svakog ko je i pokusao sklopiti opoziciju. Svaki bogatas koji nije podrzavao putina hapsen je, ako s ene varam. Doduse slabo znam o rusiji, jedino da su jos davno prokockali sansu da budu bilo kakav faktor u svijetu...osim srbiji i par drzavica oko nje. NAjbolje se vidilo koliko se evropa hladno ignorisala rusiji pa i kad su im plin zavrnuli.
- jeza u ledja
#54 Re: Predsjednički izbori u Rusiji 2012.
Pa mislim. Nije to da je sad smjena vlasti pod moranje. Njima su Putin i UR bili dobri, pa stoga ne vidim sto bi ih smjenjivali. Ipak, bez prave opozicije vlast nema razloga da se popravlja.
- spreca
#55 Re: Predsjednički izbori u Rusiji 2012.
Normalno da se vlast uspava ako ih opozicija ne kritikuje,ali mnoge opozicije koje su usle u vlast cute jer su zadovoljne da skupa sjede u parlamentu sa vladajucom strankom.jeza u ledja wrote:Pa mislim. Nije to da je sad smjena vlasti pod moranje. Njima su Putin i UR bili dobri, pa stoga ne vidim sto bi ih smjenjivali. Ipak, bez prave opozicije vlast nema razloga da se popravlja.
Ovdje narod poceo da izlazi na mitinge i ostro kritikuje i poziciju i opoziciju.....vidicemo stace biti od toga......i uglavnom su to mladi ljudi.