Takodjer za koga cete glasati vi sto ste u RS-u. Ja nesto kontam onog Popovica.
Predsjednicki izbori u RS-u
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1 Predsjednicki izbori u RS-u
Moze li neko objasniti sta rade Nedzad Delic i Anton Josipovic (je li to onaj bokser
) na listi kandidata za predsjednika RS-a. Ja sam kontao da se bira iz reda srpskog naroda.
- Hantraga
PA vjerovo ili ne, svako ima pravo da se kandiduje za presjednika RS, samo uz odredjen broj potpisa...
Kad bi svi bosnjaci i hrvati u RS i izvan RS recimo odlucili da glasaju za Antona Josipovica, vrlo bi bilo moguce da on pobjedi, s obzirom da ce se srbi rastrkati sa glasovima na ostale kandidate...
No posto bosnjaci i hrvati iz dijaspore ne mare za glasanjem, opet ce neki glavonja iz SNSD-a pobjediti...
Kad bi svi bosnjaci i hrvati u RS i izvan RS recimo odlucili da glasaju za Antona Josipovica, vrlo bi bilo moguce da on pobjedi, s obzirom da ce se srbi rastrkati sa glasovima na ostale kandidate...
No posto bosnjaci i hrvati iz dijaspore ne mare za glasanjem, opet ce neki glavonja iz SNSD-a pobjediti...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Ja se nisam prijavio a i meni je dosao glasacki listic. Valjda je zato sto su vanredni izbori pa vodi sa onim prijavljivanjem od prije godinu dana. Inace mozes naci sve na http://www.izbori.baAjvazDedo wrote:Jesil se prijavio za glasanje? Ako da, kako i gdje se to radi?visby wrote:meni dosao glasacki listic juce.
- karanana
E, malo fol pratim ovu farsu od izborne kampanje. Pobijedice ona stara komunjara Rajko. Ali bez zajebancije, ja ne znam jeli covjek stavljen samo reda radi i da razvodni hrvatske i bosnjacke glasove, ali onaj Dragan Djokanovic ima pricu koje je stvarno dobra i prihvatljiva. Eh, opet, ja sad ne znam jeli mu ta prica foluska ali ja da mogu glasati tamo, fakat bi dao glas ovom Djokanovicu.
-
district-beg
...dobra, stara...: "Nemam za koga glasati" 
-
novljanin03
Pa prijavi se , sad ce izbori opet ...AjvazDedo wrote:Bas sam sad vidjeo, mora se prijaviti prije 31/10 znaci
nema nista od toga... hebiga
svaki glas je vazan !
-
novljanin03
Kamo srece da dijaspora glasa na izborima .Pogotovo na opstim izborima, situacija u RS bi bila drugacija.
- Hantraga
Slazem se, zato svima govorim da se registruju na vrijeme..a ne da mjesec dana pred izbore traze kako ce se registrovati...
Sve je jednostavno...Dobijes listice u postu, samo trebas da zaokruzis i odneses u postu...
Nema cekanja po birackim mjestima, nema guzve itd...JA neznam kako lakse moze biti i sta treba da osvijesti nas narod da pocne da glasa...
Kad bi svi Bosnajci i Hrvati, koji su u dijaspori,a registrovani glasaci iz RS glasali... RS nebi dugo postojala...
Ja sam dobio listic, samo su mi poslali u vrlo kratkom roku...Dobio sam u subotu 1 decembra, a rok za primanje listica je 9 decembar. Nisam siguran da ce posta iz USA stici u Sa za 5-6 dana....
Mozda bi OSCE mogao malo prije slati glasacke listice...
Sve je jednostavno...Dobijes listice u postu, samo trebas da zaokruzis i odneses u postu...
Nema cekanja po birackim mjestima, nema guzve itd...JA neznam kako lakse moze biti i sta treba da osvijesti nas narod da pocne da glasa...
Kad bi svi Bosnajci i Hrvati, koji su u dijaspori,a registrovani glasaci iz RS glasali... RS nebi dugo postojala...
Ja sam dobio listic, samo su mi poslali u vrlo kratkom roku...Dobio sam u subotu 1 decembra, a rok za primanje listica je 9 decembar. Nisam siguran da ce posta iz USA stici u Sa za 5-6 dana....
-
RizinoPolje
otvoris internet stranicu BiH potrazis odgovar. odjel i ispunis pdf formular. u 3 minute ga imaju, za deset minuta.Slazem se, zato svima govorim da se registruju na vrijeme..a ne da mjesec dana pred izbore traze kako ce se registrovati...
e jeste i vi "amerikaci" bas nesto posebno. niste ni znali kako je tehnika razvijena, u najrazvijenijim drustvima.
- infobrcko
ima onaj je dobar dodikov pulen on bi mogao i sam da krene putem dr. milana jelica pa zato ja ipak necu za njega glasat vec je dobar onaj iz sds-a mlad covjek, nacitan, fin, obrazovan itd.takav mlad bi trebao jedan republici srpskoj ali i micidistrict-beg wrote:...dobra, stara...: "Nemam za koga glasati"
- jeza u ledja
Frisko sa indexa.
Rajko Kuzmanovic (SNSD) novi predsjednik RS.

Rajko Kuzmanovic (SNSD) novi predsjednik RS.
Na izbore je izašlo 396.967 odnosno 35,96% upisanih birača. Rajko Kuzmanović dobio je 97.998 ili 44,53% glasova, Ognjen Tadić 72.729 ili 33,28% glasova, Mladen Ivanić 35.403 ili 16,20%, Mirko Blagojević 4.467 ili 2,04%.
Ostali kandidati dobili su manje od 2% glasova.

- jeza u ledja
Pa eto, mozda opet budu morali organizovat vanredne izbore...