Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post Reply
Krokodajl

#926 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Uze Macron i Var. Istuce je bankarskom kitom po celu
E ovo je već bilo neočekivano mislim, Toulon odnio prevagu u foto finišu :D

Marseille 3, Macron 74%
Marseille 16, Macron 58%
hrle1976

#927 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by hrle1976 »

insomnia78 wrote:
hrle1976 wrote:Moj zakljucak

1/3 Francuza nije zadovoljna (bar otvoreno) sa brojnim cinjenicama, jos pogotovo u vezi sa EU. To ignorisati je politicko samoubistvo. Niti jedna istocna drzava u Europi tokom socijalizma ili komunizma nije ignorisala tedencije u narodu, sto ponekad demokratije cine jer se argumentuje vecina je glasala. Sto se sindikata u Francuskoj tice, ja mislim da je to vise teferic nego sta konkretno. Nije dzabe ova danasnja francuska republika po redu broj pet. Jer visa politicka elita ili tadasnja klasa nikada nije imala za ostatk jada ispod koliko je crno za noktom. Klasicna, pod predsjednik firme zove predsjednika firme i kaze radnici hoce da strajkuju, predsjednik firme kaze reci im da cu im sve zelje ispuniti samo da ne odustaju od rada. I na kraju ko jebe radnika, nije on tu da se bogati vec da radi za mene. To je na zalost tako u francuskoj, kao i sa onim javnim vrticima koji su povoljni. Samo bez debele stele nema tam obicnom smrtniku mjesta.
Nemas ti pojma o francuskim sindikatima i pravima radnika
A vidim ni o vrticima

Imam imam, mozda nisamo onda druze u Francuskoj na istom nivou. Ja sam tu drzavu uzoro uzduz i poprijeko jos kao klinac 80ih. Nana mi samo u njoj zivila 48 godina svog zivota. Umrla je u Francuskoj. Imam stan, kucu i itd. Sindikati slabo kad dobiju ono sto zapravo hoce, i blago je reci da su zadovoljni, jer kolicina njihove hajke sama po sebi govori. O vrticima ne treba ni pricati, to je doslovno veci kriminal nego sama politika u drzavi. Vecina ljudi u Francuskoj nema dovoljno za normalnog zivota. Koliko stanova tj. u svakoj opicni ide u program socijalne podpore? Evo ti jedan od problema kojim su gotovo napravili drzavu u drzavi, les Banlieues... zanemaren probelm jer ljeka nema osim da citav svojet osudi ponasanje... ruralni dijelo francuske su blago receno na istom izumiranju kao Slavonija u Hrvatskoj. Nikakve razlike nema ama bas nikakve. Nekoliko km zapadno od tebe je jad i cemer uzduz i poprijeko. U zadnjih nekoliko godina cijene stanarine su skocile a minimalne place se jedva sa mrtve tacke makle. Nekada davno davno jos dok mi je nana ziva bila zakon je bio da stanarina ne smije prelaziti 1/3 primanja kada bi racunali na subvenciju za stan. Po staroj racunici danas preko 3/4 Francuza podstanara bi moralo da prima u visokim iznosima subvencije. Da ne pricam o omladini bez posla a i ostalim grupama, a da pogotovo ne pricam o strancima. Ima tu jos stvari koje su u znj otisle... sve veca razlika izmedju bogatih i siromasnih ali i preko ledja siromasnih se stedi itd. Ko danas vise vjeruje u institucije u Francuskoj?
insomnia78

#928 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by insomnia78 »

Ti o Fr pricas stvari koje pokupis po novinama, forumima ili dje vec. Ja ovdje zivim, radim djete mi ide u vrtic
sarajevoxxxx

#929 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by sarajevoxxxx »

Čestitke francuskom narodu, drago mi je i zbog Asadovaca odnosno sirijskih ubica, propade im nada. Koliko su se samo nadali pobjedi desničarke :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#930 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Truba »

kao sto rekoh
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#931 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Truba »

insomnia78 wrote:Pa i u prvom krugu je uzela manje od 5% u Parizu
nas je takmicar drugi
a americki je predzadnji

:mrgreen:
Challenger__

#932 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Čestitke francuskom narodu, drago mi je i zbog Asadovaca odnosno sirijskih ubica, propade im nada. Koliko su se samo nadali pobjedi desničarke :-)
Pobjedu Makronu čestita lik koji podržava notorne teroriste po Siriji... :roll:
Neće im mali biti ni od kakve pomoći, ne nadaj se uzalud.
Krokodajl

#933 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Krokodajl »

Realno, Macron im je bio najbolje što su mogli dobiti od ovo četvero, Macron je po Sirijske militante najbolje rješenje, ali opet mislim da će se manje bakćati Sirijom od Hollanda, zabole ga nešto za tim dijelom svijeta. Holland što je valjao valjao je, a i to ono malo.

Na kraju krajeva, Francuska uloga u Siriji je minorna, politički su bili aktivni u početku, sada su nebitan faktor, njihovo učešće ili neučešće podržavanje ili nepodržavanje bilo koga neće ni najmanje utjecati na stanje u terenu.
sarajevoxxxx

#934 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by sarajevoxxxx »

fosna2014 wrote:Ovo me raduje najvise:

Paris 90% Macron

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Laku noc svima! :bih: :kiss:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Francuzi poslali jaku poruku šta misle o fašističkim stavovima ili o Marininom tepanju sirijskom diktatoru i masovnom ubici.
hrle1976

#935 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by hrle1976 »

insomnia78 wrote:Ti o Fr pricas stvari koje pokupis po novinama, forumima ili dje vec. Ja ovdje zivim, radim djete mi ide u vrtic
Kakve bolan novine i forumi, ko osim tebe na ovom forumu pise najvise o Franucskoj? Nemoj bolan tako. Pa ako zivisi to ne znaci da neko drugi nema pojma o drzavi. Znam je uzduz i poprijeko bar kao i ti, ako ja samo dodjem da provjetrim stan i ljeti, i malo oko vrta to ne znaci da nemam blage veze sta se tu desaje, pa nisam do te mjere ignorant i ako mogu biti a dolazio (posjecivo) sam u nju kad ti nisi ni zivio u fr.

Moja precepcija francuske je, u neku ruku drzava se trudi biti socijalna ali stranac u Francuskoj ostaje stranaz do kraja zivota. U francuskoj sa plasticnom pozadinom tj. zivotopisom i fracuskim jezikom nemozes uspjeti. Znaci treba ti networking u debelom pojmu. Vrata u Francuskoj nisu svakome otvoren, posalji CV i nemoj imati francusko ime nije receno da ce to biti razloga ali znas i sam da na brojnim mjestima se tako nesto gleda. Na jugu francuske strance poprijeko gledaju jer su skoro sve pokupovali, u mom kvratu nema jos malo tri kuce sa fancuzima, sve go rus, irac, ukrainac, norvezanin, britanac, cijene u trgovini prema nasim dzepovima ne prema dzepovima lokalaca. Na jugu franucske cesce cujem ruski nego francuski u prodavnicama, restoranima.

Ovo su cinjenice kao i gore sto sam naveo, jer da nisu nebi Le Penova imala 3% glasova a ne 35% sto je bar 10x vise nego sto bi trebalo biti da je sve kako ja dozivljavam drugacije odnono ljepse.
hrle1976

#936 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by hrle1976 »

Krokodajl wrote:Realno, Macron im je bio najbolje što su mogli dobiti od ovo četvero, Macron je po Sirijske militante najbolje rješenje, ali opet mislim da će se manje bakćati Sirijom od Hollanda, zabole ga nešto za tim dijelom svijeta. Holland što je valjao valjao je, a i to ono malo.

Na kraju krajeva, Francuska uloga u Siriji je minorna, politički su bili aktivni u početku, sada su nebitan faktor, njihovo učešće ili neučešće podržavanje ili nepodržavanje bilo koga neće ni najmanje utjecati na stanje u terenu.
Ja se vise bojim da on nece imati problema sa knjigama i parama gdje su. Sirija i vanjska politika na taj nacin to njemu ne lezi, on ce gledati gospodarstvo i da pritisne EU da igra na ruku Francuske, da bar Njemacka radna snaga bude skuplja nego sto je sada. Mislim da ce imati velikih teskoca zbog mladosti naci nekog igraca u drugim drzavama. Angela ako ostane kanclerka nece mu ni koliko je cnro za noktom popustit u bilo cemu. Njemacka ekonomija cjeta francuska kleca, nece tu Kanclerka popusti nikako. On ce mozda pokusati najvise sa Nizozemcima da nesto napravi mada oni su vec nedavno imali tri sastanak sa Irskom i Danskom o nekim partnerskim odnosima. Da je ostao onaj italijan na celu dole imao bi super partnera vako njegov ce izazov biti godine i najveci hendikap, jer 39 doslovno politicki balavac.
Last edited by hrle1976 on 08/05/2017 00:55, edited 1 time in total.
Krokodajl

#937 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Krokodajl »

Daj bolan @savoxxx i čemu pričaš :lol: :lol: :lol:

Pa ne okreće se oko Sirije cijeli svijet, eto sigurno su milioni Francuza prilikom odlučivanja o tome za koga će glasati gledali ko šta misli o Bašaru al Asadu....

Nego, na stranu to, nije ti smetalo kada su Amerikanci podržali iste takve fašističke ideologije kod Trumpa, a dobro on je granatirao Asada pa ćemo mu halaliti, kao što bi i Marini njen fašizam halalio/li kada bi eventualno napala Siriju.
Challenger__

#938 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Challenger__ »

Ama Sa'vox kao pecka neistomišljenike sa teme Sirija a nema pojma da ne postoji niti jedan jedini "Assadovac" koji je očekivao Marininu pobjedu ili je priželjkivao.

Lik jednostavno pokušava da bude zajedljiv na sasvim krivim pretpostavkama.
insomnia78

#939 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by insomnia78 »

Ja u klin on u plocu. Ja evo sedma godina u Fr, dana nisam bio nezaposlen a promjenio sam 4 firme. Nisam cak ni jezik znao kako treba. U dvije radio preko agencije. Zavrsim ugovor u jednoj u petak u ponedeljak pocnem u drugoj Zena dok je studirala radila kamaru poslova, nakon faksa radi za firmu koja je jaka ko beton a sve bez ikakve stele i francuskih imena. Ja odgovorno tvrdim da svako ko hoce i zna bilo sta konkretno raditi nece i ne moze biti ne zaposlen. Pa drzava ti sama nudi milion nekih treninga, prekvalifikacija, gluposti. Druga je stvar sto ljudi nece.
BHCluster

#940 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by BHCluster »

Sad ce ona ili da osnuje novu stranku ili da mjenja ime ove ako prezivi unutrsnju borbu i tako jos koju godinu...
Last edited by BHCluster on 08/05/2017 01:13, edited 1 time in total.
insomnia78

#941 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by insomnia78 »

Hajd nemojte i ovdje o Siriji bgvm. Taman su se ova djikancad razbjezala kmecati po rupama
Jebo majku ovaj Marsej nikad prebrojati
insomnia78

#942 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:Sad ce ona ili da osnuje novu stranki ili da mjenja ime ove ako prezivi unutrsnju borbu i tako jos koju godinu...
Pa rekla je vec veceras da mjenjaju ime i program stranke. Nema tu unutrasnje borbe to je stranka jednog lica
sarajevoxxxx

#943 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Ama Sa'vox kao pecka neistomišljenike sa teme Sirija a nema pojma da ne postoji niti jedan jedini "Assadovac" koji je očekivao Marininu pobjedu ili je priželjkivao.

Lik jednostavno pokušava da bude zajedljiv na sasvim krivim pretpostavkama.
Režim i Asadovci jesu navijali za Marinu i jeste im krivo što je Makron pobjedio.

Evo komentara Asadovaca na Makronovu pobjedu sa najposjecenijeg prorežimskog portala dimashq now

https://m.facebook.com/dimashq.now/phot ... 70/?type=3

Evo jedan komentar
الفرق بين لوبان و الحمار ماكرون انو رح يكون كلب لامريكا بكل خطوة هو موظف ببنوك ال روتشيلد ومن مشجعي الحروب كرمال دعم امبراطورية روتشيلد المالية وبوجودو رح نشوف تشجيع لحروب جديدة
لوبان كان بدها تحافظ ع هوية فرنسا الوطنية وما تكون تابعة لراس المال العالمي
Last edited by sarajevoxxxx on 08/05/2017 01:14, edited 1 time in total.
insomnia78

#944 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by insomnia78 »

Deugi put u ištoriji da kandidat ima vise od 40 "poena" razlike u drugom krugu u odnosu na prvi
Image
Oba puta protiv Le Penovih
BHCluster

#945 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:
BHCluster wrote:Sad ce ona ili da osnuje novu stranki ili da mjenja ime ove ako prezivi unutrsnju borbu i tako jos koju godinu...
Pa rekla je vec veceras da mjenjaju ime i program stranke. Nema tu unutrasnje borbe to je stranka jednog lica
Ma jedne porodice :wink: ima noa mladja sevap je da i onda pokusa.
insomnia78

#946 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by insomnia78 »

No dobro. Sretan vam jucerasnji a i danasnji dan pobjede protivU fašizma. Odoh gledati "Spasavanje vojnika Rayana"
insomnia78

#947 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:
insomnia78 wrote:
Ma jedne porodice :wink: ima noa mladja sevap je da i onda pokusa.
Ne rusi se gnezdo lako dok je tetka ziva
Krokodajl

#948 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by Krokodajl »

Pih, ja priznajem samo 9. ništa ovo jučer danas sutra :D

Zna se ko je uletio u osinjak prvi :D
BHCluster

#949 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by BHCluster »

Divi tetke prosla sito i reseto a divi juniorke
Image
hrle1976

#950 Re: Predsjednicki izbori u Francuskoj 2017

Post by hrle1976 »

insomnia78 wrote:Ja u klin on u plocu. Ja evo sedma godina u Fr, dana nisam bio nezaposlen a promjenio sam 4 firme. Nisam cak ni jezik znao kako treba. U dvije radio preko agencije. Zavrsim ugovor u jednoj u petak u ponedeljak pocnem u drugoj Zena dok je studirala radila kamaru poslova, nakon faksa radi za firmu koja je jaka ko beton a sve bez ikakve stele i francuskih imena. Ja odgovorno tvrdim da svako ko hoce i zna bilo sta konkretno raditi nece i ne moze biti ne zaposlen. Pa drzava ti sama nudi milion nekih treninga, prekvalifikacija, gluposti. Druga je stvar sto ljudi nece.

Ja samo znam da jug Francuske to je ono ko je Francuz je Francuz a ko nije nikada nece biti. A po drugoj strani Rusi su kupili jug Francuske, i ko je kriv Francuzima sto su im dozvolili. Da ti vidis samo ponasanja Rusa i kako to sve utice na Francuze. Meni se licno citava juzna od St. Tropez do Meton gadi zbog njih. Jer im mentalitet poznam ko semog sebe. I zato imas Le Pen, ne samo zbog Ahmeda i EU vec i zbog Slavena, koji vole da se kurce. Rusi u po restorana deru se vicu na konobara, narucuju hranu za cuke da zderu ispod stola i sl. To je najveci problem na jugu, sto ce iko ici raditi kada svi love ruse jer ocigledo tim istim rusima je 1.000€ dati za sladole pickin dim. Imao si bisera rusu ide na zivice zvuk voza, nudi 150 miliona eura da zatvore stanicu. Odes malo sjevernije vec pocinje ono cv, nema francusko ime a jos crnac ili arap, znas kad ce dobiti posao nikada. Ti si bjelac pa i nekako ide. Budimo realni. Le Penova nije nika iz nicega vec iz razloga, 1/3 glasa za nju od glasaca koji izadju, nije to mala brojka. 7 i kusur miliona je glasalo za nju i prov krugu, to su dvije BiH po populaciji. Dodaj uz to jos porodicno znaci djecu ode ta brojka preko 10 miliona. Jos malo pa gotovo u porodicnom odnosu pola bivse Jugoslavije. Budimo relani. U Francuskoj ako se neke stvari ne doveu u red a ponajvise primanja ja mislimd a moze ozbiljno skociti iz sina, sa brojnim socijalnim nemirima i sl. tefericima gdje se pale gume, auta i bog zna sta sve jos. I pokraj svega u drzavi brdo islamista mina koji hoce paznje na grub nacin. Francuska nema crvstu ruku niti je dobila sa ovim niti bi Le Pen bila, Francuskoj nedostaje Tito da dovede stvari u red. Znas neko kad odalami od stol i kaze dosta je a visokim glasom a svi oko se ukoce i bojazni da im glava nebi pala sa ramena ni da pisnu. Pogledaj zadnjih pet godina u Francuskoj daj navedi i jednu jedinu stvar da je valjala osim sporta? AKo nije teororizam jestu naki protesi, ako nije to ni drugo onda naka dzunga u drzavi, bolan ni to nisu bili u stanju da dovedu u red ako nije to onda u koje kakvim kvartovima loze auta i gume. Gola Anarhija sto i jeste u datim trenutcima. Da si Francuzu na sjeveru govorio, 2000 da ce za 15 godina imati dzunglu izbjeglica i da drzava nista nece poduzeti ili moci dugi niz on bi ti reko hajd sidji sa droge. Pa u po Pariza satorisu izbjeglice ilegalno i niko da nista ucini.

I ovo je Francuska , Paris i raspad sistema odnosno paraliza sistema jer ocigledno nema ljeka.
Image

Vako cigansko naselje neces naci u po Sarajeva.
Post Reply