E ovo je već bilo neočekivano mislim, Toulon odnio prevagu u foto finišuinsomnia78 wrote:Uze Macron i Var. Istuce je bankarskom kitom po celu
Marseille 3, Macron 74%
Marseille 16, Macron 58%
E ovo je već bilo neočekivano mislim, Toulon odnio prevagu u foto finišuinsomnia78 wrote:Uze Macron i Var. Istuce je bankarskom kitom po celu
insomnia78 wrote:Nemas ti pojma o francuskim sindikatima i pravima radnikahrle1976 wrote:Moj zakljucak
1/3 Francuza nije zadovoljna (bar otvoreno) sa brojnim cinjenicama, jos pogotovo u vezi sa EU. To ignorisati je politicko samoubistvo. Niti jedna istocna drzava u Europi tokom socijalizma ili komunizma nije ignorisala tedencije u narodu, sto ponekad demokratije cine jer se argumentuje vecina je glasala. Sto se sindikata u Francuskoj tice, ja mislim da je to vise teferic nego sta konkretno. Nije dzabe ova danasnja francuska republika po redu broj pet. Jer visa politicka elita ili tadasnja klasa nikada nije imala za ostatk jada ispod koliko je crno za noktom. Klasicna, pod predsjednik firme zove predsjednika firme i kaze radnici hoce da strajkuju, predsjednik firme kaze reci im da cu im sve zelje ispuniti samo da ne odustaju od rada. I na kraju ko jebe radnika, nije on tu da se bogati vec da radi za mene. To je na zalost tako u francuskoj, kao i sa onim javnim vrticima koji su povoljni. Samo bez debele stele nema tam obicnom smrtniku mjesta.
A vidim ni o vrticima
nas je takmicar drugiinsomnia78 wrote:Pa i u prvom krugu je uzela manje od 5% u Parizu
Pobjedu Makronu čestita lik koji podržava notorne teroriste po Siriji...sarajevoxxxx wrote:Čestitke francuskom narodu, drago mi je i zbog Asadovaca odnosno sirijskih ubica, propade im nada. Koliko su se samo nadali pobjedi desničarke
fosna2014 wrote:Ovo me raduje najvise:
Paris 90% Macron
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Laku noc svima!![]()
Kakve bolan novine i forumi, ko osim tebe na ovom forumu pise najvise o Franucskoj? Nemoj bolan tako. Pa ako zivisi to ne znaci da neko drugi nema pojma o drzavi. Znam je uzduz i poprijeko bar kao i ti, ako ja samo dodjem da provjetrim stan i ljeti, i malo oko vrta to ne znaci da nemam blage veze sta se tu desaje, pa nisam do te mjere ignorant i ako mogu biti a dolazio (posjecivo) sam u nju kad ti nisi ni zivio u fr.insomnia78 wrote:Ti o Fr pricas stvari koje pokupis po novinama, forumima ili dje vec. Ja ovdje zivim, radim djete mi ide u vrtic
Ja se vise bojim da on nece imati problema sa knjigama i parama gdje su. Sirija i vanjska politika na taj nacin to njemu ne lezi, on ce gledati gospodarstvo i da pritisne EU da igra na ruku Francuske, da bar Njemacka radna snaga bude skuplja nego sto je sada. Mislim da ce imati velikih teskoca zbog mladosti naci nekog igraca u drugim drzavama. Angela ako ostane kanclerka nece mu ni koliko je cnro za noktom popustit u bilo cemu. Njemacka ekonomija cjeta francuska kleca, nece tu Kanclerka popusti nikako. On ce mozda pokusati najvise sa Nizozemcima da nesto napravi mada oni su vec nedavno imali tri sastanak sa Irskom i Danskom o nekim partnerskim odnosima. Da je ostao onaj italijan na celu dole imao bi super partnera vako njegov ce izazov biti godine i najveci hendikap, jer 39 doslovno politicki balavac.Krokodajl wrote:Realno, Macron im je bio najbolje što su mogli dobiti od ovo četvero, Macron je po Sirijske militante najbolje rješenje, ali opet mislim da će se manje bakćati Sirijom od Hollanda, zabole ga nešto za tim dijelom svijeta. Holland što je valjao valjao je, a i to ono malo.
Na kraju krajeva, Francuska uloga u Siriji je minorna, politički su bili aktivni u početku, sada su nebitan faktor, njihovo učešće ili neučešće podržavanje ili nepodržavanje bilo koga neće ni najmanje utjecati na stanje u terenu.
Pa rekla je vec veceras da mjenjaju ime i program stranke. Nema tu unutrasnje borbe to je stranka jednog licaBHCluster wrote:Sad ce ona ili da osnuje novu stranki ili da mjenja ime ove ako prezivi unutrsnju borbu i tako jos koju godinu...
Režim i Asadovci jesu navijali za Marinu i jeste im krivo što je Makron pobjedio.Challenger__ wrote:Ama Sa'vox kao pecka neistomišljenike sa teme Sirija a nema pojma da ne postoji niti jedan jedini "Assadovac" koji je očekivao Marininu pobjedu ili je priželjkivao.
Lik jednostavno pokušava da bude zajedljiv na sasvim krivim pretpostavkama.

Ma jedne porodiceinsomnia78 wrote:Pa rekla je vec veceras da mjenjaju ime i program stranke. Nema tu unutrasnje borbe to je stranka jednog licaBHCluster wrote:Sad ce ona ili da osnuje novu stranki ili da mjenja ime ove ako prezivi unutrsnju borbu i tako jos koju godinu...
Ne rusi se gnezdo lako dok je tetka zivaBHCluster wrote:Ma jedne porodiceinsomnia78 wrote:Pa rekla je vec veceras da mjenjaju ime i program stranke. Nema tu unutrasnje borbe to je stranka jednog licaBHCluster wrote:Sad ce ona ili da osnuje novu stranki ili da mjenja ime ove ako prezivi unutrsnju borbu i tako jos koju godinu...ima noa mladja sevap je da i onda pokusa.

insomnia78 wrote:Ja u klin on u plocu. Ja evo sedma godina u Fr, dana nisam bio nezaposlen a promjenio sam 4 firme. Nisam cak ni jezik znao kako treba. U dvije radio preko agencije. Zavrsim ugovor u jednoj u petak u ponedeljak pocnem u drugoj Zena dok je studirala radila kamaru poslova, nakon faksa radi za firmu koja je jaka ko beton a sve bez ikakve stele i francuskih imena. Ja odgovorno tvrdim da svako ko hoce i zna bilo sta konkretno raditi nece i ne moze biti ne zaposlen. Pa drzava ti sama nudi milion nekih treninga, prekvalifikacija, gluposti. Druga je stvar sto ljudi nece.