Predrasude ili...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BigusDickus

#1 Predrasude ili...

Post by BigusDickus »

Zaustavio se ja prije nekoliko sati na benzinskoj pumpi, da kupim nesto i ubacim one nekakve racune za nagradnu igru... :D Parkirao sam iza jednog prilicno ohrndanog kombija marke Ford, neki gipsy-tuned model... :-? :D Samo sto sam izasao iz auta, pridje mi jedan od cigana iz kombija. Ja se vec pripremio za manevar "izbjegavanja prosjaka"... kad ovaj pita da mu dopunim kredit na mobitelu, ako znam... :D Cuj "ako znam"... hajde dobro, posteno... i ja sam mislio da je on prosjak, pa sto onda on ne bi mislio da sam ja tehnicki nepotkovan... :D

Naravno, pomoci cu ja njemu, bez problema... uzeo sam od njega mobitel i onu grebalica karticu... a onda mi se negdje u podsvijesti upalio silent alarm (ovo ispade k'o iz onih romana "Ninja"... :D haragei... :D), pa sam napravio par koraka prema osvijetljenom dijelu pumpe i grmalju iz neke zastitarske agencije, koji radi na obezbijedjenju iste... :D Dopunio sam kredit na mobitelu i vratio ga njegovom vlasniku, koji mi se zadovoljno osmijehnuo i zahvalio... sve u redu... :)

Kasnije razmisljam, da mi je prisao neko ko nije cigan i zamolio me za istu stvar, vjerovatno se ne bih premijestao na "sigurnije" mjesto, niti bi mi palo na pamet da sam u nekoj eventualnoj opasnosti... Dobro, njih je bilo ukupno trojica, ovaj sto mi je prisao i jos dvojica sto su stajali kod kombija, par metara dalje... mozda mi instinkt i nije pogrijesio.

Nisam 100% siguran radi li se ovdje o nekim mojim predrasudama prema ciganima ili o situaciji u kojoj sam imao realnog osnova da se ponasam oprezno. Koliko znam sebe, nemam predrasude prema ciganima, ne mrzim ih i sta ja znam... dobro, ponekad sam se znao odmaknuti od njih u tramvaju, ali to je najvise zbog njiihovih higijenskih navika, koje ne rezultiraju bas ugodnim mirisom... :D
Šandor

Post by Šandor »

Kad vidim cigane mene asociraju na dernek od kojeg ne možeš oka sklopit. U mom komšiluku žive Romi otkad znam za sebe i u više navrata pravili su dernek na livadi. Kad god su pravili dernek oka nisam sklopio. Kad se kod njih neko ženi ili udaje tri dana i noći piju, pjevaju, igraju i taslače se. :D:D:D
Cijela ulica nema mira od njih. :-)

Ti Romi nisu ni prosjaci ni banditi. Ali hoće se pomarisat. :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ma ti si pravo neki dobrica chim nepoznatim ljudima pomazes da nadopune kredit :D ...a sta da si nesto krivo uradio i zablokirao karticu :-) ...nalemali bi te...:D.
Post Reply