Pa ako neko ide na taj fakultet i zna neke informacije, neka napise, molim vas. Unaprijed hvala
Predmeti
-
LeaM
#1 Predmeti
Pozdrav svima. Ovako, upisala sam se na medicinu u Sarajevu i primljena sam. Zanima me koliko predmeta ima na prvoj godini? i znam da je smijesno, ali je meni najveci problem tjelesni odgoj. U srednjoj sam imala sve petice, a iz tjelesnog 4, ne ide. I cudno je jer treniram plivanje i sportski sam tip, u nekim sportovima sam odlicna, dok mi kosarka npr. nikako ne ide
. Mozda je i najveci problem sto nam je profesor u srednjoj bio doslovno lud. Momci koji su trenirali kosarku su znali imati 3,4, pa nam se na kraju taj predmet svima i zgadio. Nemoguce da je do svih nas. Pa me zanima sta se na fakultetu tu uopste trazi? Cula sam da je klasicno, prvo testiranje, neka mjerenja (visina, tezina) i dalje idu sportovi. Je li to tacno? Kako to funkcionira? Koliko vremena oduzima uopste?
Pa ako neko ide na taj fakultet i zna neke informacije, neka napise, molim vas. Unaprijed hvala
- otherside
#2 Re: Predmeti
draga LeaM,LeaM wrote:Pozdrav svima. Ovako, upisala sam se na medicinu u Sarajevu i primljena sam. Zanima me koliko predmeta ima na prvoj godini? i znam da je smijesno, ali je meni najveci problem tjelesni odgoj. U srednjoj sam imala sve petice, a iz tjelesnog 4, ne ide. I cudno je jer treniram plivanje i sportski sam tip, u nekim sportovima sam odlicna, dok mi kosarka npr. nikako ne ide. Mozda je i najveci problem sto nam je profesor u srednjoj bio doslovno lud. Momci koji su trenirali kosarku su znali imati 3,4, pa nam se na kraju taj predmet svima i zgadio. Nemoguce da je do svih nas. Pa me zanima sta se na fakultetu tu uopste trazi? Cula sam da je klasicno, prvo testiranje, neka mjerenja (visina, tezina) i dalje idu sportovi. Je li to tacno? Kako to funkcionira? Koliko vremena oduzima uopste?
tjelesni odgoj na medicini? to te najvise brine? zaboravices na tjelesno vrlo brzo, vjeruj mi
http://www.mf.unsa.ba/
- Swan_
#3 Re: Predmeti
Ma niko se nikada od raje na medicini koju ja znam, nije zalio na fizicko, bezveze, nemoj se uopce za to brinuti
sto kaze otherside, zaboravit ces na to brzo..narocito pored anatomije i histologije na prvoj godini
Ajde sretno ti, sve se moze ako se trudis i radis
-
Mr. Brightside
#4 Re: Predmeti
ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmetLeaM wrote:Pozdrav svima. Ovako, upisala sam se na medicinu u Sarajevu i primljena sam. Zanima me koliko predmeta ima na prvoj godini? i znam da je smijesno, ali je meni najveci problem tjelesni odgoj. U srednjoj sam imala sve petice, a iz tjelesnog 4, ne ide. I cudno je jer treniram plivanje i sportski sam tip, u nekim sportovima sam odlicna, dok mi kosarka npr. nikako ne ide. Mozda je i najveci problem sto nam je profesor u srednjoj bio doslovno lud. Momci koji su trenirali kosarku su znali imati 3,4, pa nam se na kraju taj predmet svima i zgadio. Nemoguce da je do svih nas. Pa me zanima sta se na fakultetu tu uopste trazi? Cula sam da je klasicno, prvo testiranje, neka mjerenja (visina, tezina) i dalje idu sportovi. Je li to tacno? Kako to funkcionira? Koliko vremena oduzima uopste?
ja cu te ozenit
-
LeaM
#5 Re: Predmeti
Hvala punoSwan_ wrote:Ma niko se nikada od raje na medicini koju ja znam, nije zalio na fizicko, bezveze, nemoj se uopce za to brinutisto kaze otherside, zaboravit ces na to brzo..narocito pored anatomije i histologije na prvoj godini
![]()
-
LeaM
#6 Re: Predmeti
U srednjoj nikad 4 nisam dobila iz anatomije, i ne samo iz nje vec iz svih strucnih predmeta. Predmeti koje su neki ucili po nekoliko sedmica, ja sam zavrsavala za dva dana. I onda se svi iznenade kad vide da imam 4 iz tjelesnog, a predmete gdje svake godine bude po 100 na popravnom, ja rijesim bez problema. Bice, sigurna sam, jos ako oduzima puno vremena... Javim ti searmin.i.am wrote:ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmetLeaM wrote:Pozdrav svima. Ovako, upisala sam se na medicinu u Sarajevu i primljena sam. Zanima me koliko predmeta ima na prvoj godini? i znam da je smijesno, ali je meni najveci problem tjelesni odgoj. U srednjoj sam imala sve petice, a iz tjelesnog 4, ne ide. I cudno je jer treniram plivanje i sportski sam tip, u nekim sportovima sam odlicna, dok mi kosarka npr. nikako ne ide. Mozda je i najveci problem sto nam je profesor u srednjoj bio doslovno lud. Momci koji su trenirali kosarku su znali imati 3,4, pa nam se na kraju taj predmet svima i zgadio. Nemoguce da je do svih nas. Pa me zanima sta se na fakultetu tu uopste trazi? Cula sam da je klasicno, prvo testiranje, neka mjerenja (visina, tezina) i dalje idu sportovi. Je li to tacno? Kako to funkcionira? Koliko vremena oduzima uopste?
Pa ako neko ide na taj fakultet i zna neke informacije, neka napise, molim vas. Unaprijed hvala![]()
ja cu te ozenit
-
Mr. Brightside
#7 Re: Predmeti
LeaM wrote:U srednjoj nikad 4 nisam dobila iz anatomije, i ne samo iz nje vec iz svih strucnih predmeta. Predmeti koje su neki ucili po nekoliko sedmica, ja sam zavrsavala za dva dana. I onda se svi iznenade kad vide da imam 4 iz tjelesnog, a predmete gdje svake godine bude po 100 na popravnom, ja rijesim bez problema. Bice, sigurna sam, jos ako oduzima puno vremena... Javim ti searmin.i.am wrote:ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmetLeaM wrote:Pozdrav svima. Ovako, upisala sam se na medicinu u Sarajevu i primljena sam. Zanima me koliko predmeta ima na prvoj godini? i znam da je smijesno, ali je meni najveci problem tjelesni odgoj. U srednjoj sam imala sve petice, a iz tjelesnog 4, ne ide. I cudno je jer treniram plivanje i sportski sam tip, u nekim sportovima sam odlicna, dok mi kosarka npr. nikako ne ide. Mozda je i najveci problem sto nam je profesor u srednjoj bio doslovno lud. Momci koji su trenirali kosarku su znali imati 3,4, pa nam se na kraju taj predmet svima i zgadio. Nemoguce da je do svih nas. Pa me zanima sta se na fakultetu tu uopste trazi? Cula sam da je klasicno, prvo testiranje, neka mjerenja (visina, tezina) i dalje idu sportovi. Je li to tacno? Kako to funkcionira? Koliko vremena oduzima uopste?
Pa ako neko ide na taj fakultet i zna neke informacije, neka napise, molim vas. Unaprijed hvala![]()
ja cu te ozenit
- Edin H.
#8 Re: Predmeti
Moraces kakvu stelu za fizicko traziti, nema druge 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Predmeti
A, onda ćeš se i ti oženiti SA nekom djevojkom, pa ćete oboje imati svoje supruge,...žene.armin.i.am wrote:ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmetLeaM wrote:Pozdrav svima. Ovako, upisala sam se na medicinu u Sarajevu i primljena sam. Zanima me koliko predmeta ima na prvoj godini? i znam da je smijesno, ali je meni najveci problem tjelesni odgoj. U srednjoj sam imala sve petice, a iz tjelesnog 4, ne ide. I cudno je jer treniram plivanje i sportski sam tip, u nekim sportovima sam odlicna, dok mi kosarka npr. nikako ne ide. Mozda je i najveci problem sto nam je profesor u srednjoj bio doslovno lud. Momci koji su trenirali kosarku su znali imati 3,4, pa nam se na kraju taj predmet svima i zgadio. Nemoguce da je do svih nas. Pa me zanima sta se na fakultetu tu uopste trazi? Cula sam da je klasicno, prvo testiranje, neka mjerenja (visina, tezina) i dalje idu sportovi. Je li to tacno? Kako to funkcionira? Koliko vremena oduzima uopste?
![]()
ja cu te ozenit![]()
- amrica
#10 Re: Predmeti
primljena na medicinu, a ne zna koliko ima predmeta na prvoj godini
problem fizicko
ili je troll ili medicinu vidjela nije
ili je IQ 
problem fizicko
ili je troll ili medicinu vidjela nije
-
elia
#11 Re: Predmeti
Draga Lea, dobro dosla u "zivot", nakon zavrsene srednje nema vise peglanja sa tjelesnimLeaM wrote: U srednjoj nikad 4 nisam dobila iz anatomije, i ne samo iz nje vec iz svih strucnih predmeta. Predmeti koje su neki ucili po nekoliko sedmica, ja sam zavrsavala za dva dana. I onda se svi iznenade kad vide da imam 4 iz tjelesnog, a predmete gdje svake godine bude po 100 na popravnom, ja rijesim bez problema. Bice, sigurna sam, jos ako oduzima puno vremena... Javim ti se
I ja sam bila od onih koji su se samo sa ocjenom iz tog predmeta peglali, uh
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12 Re: Predmeti
Kaže jedan babo u ovom dokumentarcu: Tamo se oni skidaju u gaće i rade fiskulturu,...E, nedam svoje dijete u školu!"Dva zakona" Vefika Hadžismajlovića , remek-djelo iz 1968. Redatelj u devet minuta priča crno-bijelu priču o sukobu seljaka (u nekoj zabiti) sa zakonom kojim je propisano da svako dijete u dobi do 15 godina mora ići na obavezno školovanje. Pred dva birokrata u odijelima, koji sjede pred školom dok se u pozadini rastežu djevojčice u maramama i haljinama radeći gimnastiku, izlaze seljaci sa svojim kćerima i nabrajaju razloge zašto ih ne mogu poslati u školu. Sugestivna priča i povijesni dokument o cijeni napretka i onima koji je plaćaju. Djevojčice u haljinama cvjetnog uzorka, u suzama ili s emancipiranim gardom naprijed prekriženih ruku, odbijaju se povinovati nelogičnoj odredbi koja ih odvaja od bolesnih majki, stoke i kućnih poslova koje nema tko obavljati, ako ove krenu učiti pisati.
-
LeaM
#13 Re: Predmeti
Hvala lijepoamrica wrote:primljena na medicinu, a ne zna koliko ima predmeta na prvoj godini![]()
problem fizicko![]()
ili je troll ili medicinu vidjela nijeili je IQ
-
Mr. Brightside
#14 Re: Predmeti
ja joj necu ocjenjivat fizicke aktivnostiPipiDugaDevetka wrote:A, onda ćeš se i ti oženiti SA nekom djevojkom, pa ćete oboje imati svoje supruge,...žene.armin.i.am wrote:ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmetLeaM wrote:Pozdrav svima. Ovako, upisala sam se na medicinu u Sarajevu i primljena sam. Zanima me koliko predmeta ima na prvoj godini? i znam da je smijesno, ali je meni najveci problem tjelesni odgoj. U srednjoj sam imala sve petice, a iz tjelesnog 4, ne ide. I cudno je jer treniram plivanje i sportski sam tip, u nekim sportovima sam odlicna, dok mi kosarka npr. nikako ne ide. Mozda je i najveci problem sto nam je profesor u srednjoj bio doslovno lud. Momci koji su trenirali kosarku su znali imati 3,4, pa nam se na kraju taj predmet svima i zgadio. Nemoguce da je do svih nas. Pa me zanima sta se na fakultetu tu uopste trazi? Cula sam da je klasicno, prvo testiranje, neka mjerenja (visina, tezina) i dalje idu sportovi. Je li to tacno? Kako to funkcionira? Koliko vremena oduzima uopste?
![]()
ja cu te ozenit![]()
-
LeaM
#15 Re: Predmeti
Drago mi je to cuti.elia wrote:Draga Lea, dobro dosla u "zivot", nakon zavrsene srednje nema vise peglanja sa tjelesnimLeaM wrote: U srednjoj nikad 4 nisam dobila iz anatomije, i ne samo iz nje vec iz svih strucnih predmeta. Predmeti koje su neki ucili po nekoliko sedmica, ja sam zavrsavala za dva dana. I onda se svi iznenade kad vide da imam 4 iz tjelesnog, a predmete gdje svake godine bude po 100 na popravnom, ja rijesim bez problema. Bice, sigurna sam, jos ako oduzima puno vremena... Javim ti seOsim kada samu sebe uhvatis da ti ipak radi zdravlja treba to "tjelesno"
I ja sam bila od onih koji su se samo sa ocjenom iz tog predmeta peglali, uhOno sve super ocjene, a na fizickom borba
Danas iako je puuuno godina proslo, jos uvijek zbijamo sale na ta vremena
Cula sam da nema klasicnog tjelesnog, nego samo neki referati gluposti
-
Mr. Brightside
#16 Re: Predmeti
mojne me nervirat sa ocjenama
kad bolje razmislim, na mom faxu nema tjelesnog
ili ima
kad bolje razmislim, na mom faxu nema tjelesnog
ili ima
-
LeaM
#17 Re: Predmeti
[/quote]
ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmet
ja cu te ozenit
[/quote]
A, onda ćeš se i ti oženiti SA nekom djevojkom, pa ćete oboje imati svoje supruge,...žene.
[/quote]
ja joj necu ocjenjivat fizicke aktivnosti
[/quote]
Dosta vas dvojice
ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmet
ja cu te ozenit
A, onda ćeš se i ti oženiti SA nekom djevojkom, pa ćete oboje imati svoje supruge,...žene.
Dosta vas dvojice
-
Mr. Brightside
#18 Re: Predmeti
ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmetLeaM wrote:Pa ako neko ide na taj fakultet i zna neke informacije, neka napise, molim vas. Unaprijed hvala![]()
ja cu te ozenit
Dosta vas dvojice
ja sam ozbiljan
-
LeaM
#19 Re: Predmeti
A, onda ćeš se i ti oženiti SA nekom djevojkom, pa ćete oboje imati svoje supruge,...žene.armin.i.am wrote:ako ti fizicko bude najgori i najtezi predmetLeaM wrote:Pa ako neko ide na taj fakultet i zna neke informacije, neka napise, molim vas. Unaprijed hvala![]()
![]()
ja cu te ozenit![]()
Dosta vas dvojice
ja sam ozbiljan
Vidim, bas si ozbiljan. Jadna tvoja zena
-
Mr. Brightside
#20 Re: Predmeti
hajd normala
javim ti se za 3 godine
javim ti se za 3 godine