Oduvijek me nervirao primitivizam lijepljenja predizbornih plakata gdje god se stigne - oglasne ploče na zgradama, školama, fakultetima, tramvajske i trolejbuske stanice, stubovi ulične rasvjete, ograde, čak SAOBRAĆAJNI ZNAKOVI (kunem se, mislim da imam fotografiju predizbornog plakata stavljenog preko saobraćajnog znaka - dakle ne na stub nego na sami znak tako da se znak uopće ne vidi), itd. itd.
Oduvijek su me nervirali članci poput ovog gore gdje se prvog dana predizborne kampanje objavljuju informacije kako je takvo plakatiranje kažnjivo, kako su kazne tolike i tolike, a svi dobro znamo da mizeran procenat postavljača takvih plakata uopće bude kažnjen. Kome prijaviti, šta uraditi, kako utjecati da se to ne radi? Naravno, naši novinari se nemaju vremena tim baviti, lakše objaviti istu vijest svake dvije godine pred izbore.
Ako ko ima živaca, predlažem da ovdje kačimo 'plakat papke', kao što na ovoj drugoj temi na forumu svi zajedno kačimo 'parking papke'. Mene apsolutno ne zanima čiji je plakat, koja stranka i koji kandidat je u pitanju - primitivizam je primitivizam. Ako tema ode u smjeru prepucavanja dežurnih forum-političara molio bih moderaciju da na vrijeme reaguje.