Predizborne parole i plakati
- granap
#1 Predizborne parole i plakati
Bliže se izbori, plakata i parola svukuda oko nas. Sada malo politiku na stranu nego čisto marketinški gladajući šta mislite o trenutnim plakatima na našim ulicama i posebno porukama.
Do sada me Sbih dosta pozitivno iznenadio i po meni su do sada pokazali najjaču kampanju iako je tek počela. Na plakatima možete naći poznate osobe poput Ibričića, Dzumhura, Dudakovića i uz dobar design mi sve to vrlo dobro izgleda.
Sdp me zaista razočarao. Nisam nigdje vidio da se kampanja vodi sa crvenim plakatima i nekim smiješnim fonotm napisano nekoliko parola za čovjeka. Mislim da će ovo uticati i na izborni rezultat.
HDZ 90 i Raguž imaju po meni super plakate uz lijepu poruku. Ovo je naša država.
Evo nekoliko parola pa slobodno dodajte koja fali..
SBiH: BiH prije svega
SDP: Država za čovjeka
SDA: Narod zna
HDZ 1990: Ovo je naša država
HDZ: Snaga kojoj vjerujem
SNSD: Srpska zauvijek
PDP: Zajedno za srpsku
Naša stranka: Došlo je vrijeme
LDS: Budi mangup
GDS: Ja BIH preokret
Do sada me Sbih dosta pozitivno iznenadio i po meni su do sada pokazali najjaču kampanju iako je tek počela. Na plakatima možete naći poznate osobe poput Ibričića, Dzumhura, Dudakovića i uz dobar design mi sve to vrlo dobro izgleda.
Sdp me zaista razočarao. Nisam nigdje vidio da se kampanja vodi sa crvenim plakatima i nekim smiješnim fonotm napisano nekoliko parola za čovjeka. Mislim da će ovo uticati i na izborni rezultat.
HDZ 90 i Raguž imaju po meni super plakate uz lijepu poruku. Ovo je naša država.
- Karabaja
#2 Re: Predizborne parole i plakati
"Narod zna" mi je najjača
"I zna!" bih ja dodao
jepo ih ko ih napravi...
"I zna!" bih ja dodao
jepo ih ko ih napravi...
- Prpa.ba
#3 Re: Predizborne parole i plakati
Plakati su manje-vise standardni. SBiH nesto modernije nego inace, a SDP krajnje mininalisticki sto mi se i dopada. Nema lica, teksta, sve je kratko i jasno. Ako se Zlaja ne osmijehne sa plakata u narednim danima, mozda poneki glasac zaboravi na njega i glasa za SDP.

- Control panel
#4 Re: Predizborne parole i plakati
SDP-ovi plakati su mi najbolji. nema glava samo poruke i to jake (kad malo hladne glave razmislimo), font jeste malo sega ali isto kao da ga je pisao obicni covjek i sta bi taj obicni covjek zelio da ova drzava ima.
vjeraovatno SDP ima jos iznenadjenja, pa jedva cekam da vidim sta su poslije ovoga smislili. i ona pjesma im je dobra nemoj me zvati mojim ni tvojim, nasim ni vasim....
crvena boja je uocljiva a ovi ostali su mi isto kao sarena vrata pa teladi trebaju da vide koja im se vrata vise svidjaju.
vjeraovatno SDP ima jos iznenadjenja, pa jedva cekam da vidim sta su poslije ovoga smislili. i ona pjesma im je dobra nemoj me zvati mojim ni tvojim, nasim ni vasim....
crvena boja je uocljiva a ovi ostali su mi isto kao sarena vrata pa teladi trebaju da vide koja im se vrata vise svidjaju.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5 Re: Predizborne parole i plakati
Karabaja wrote:"Narod zna" mi je najjača![]()
"I zna!" bih ja dodao![]()
jepo ih ko ih napravi...
Ovo "i zna!!!" im treba dodati na plakate.
Pa ne mogu da vjerujem da bas SDA izadje sa tom parolom,a ovamo unistili drzavu do krajnjih granica
Ja sam danas se provozao Sarajevom i onako odokativno SDP i BPS,ali i SBBBBBIH imaju najvise plakata,tu je negdje blizu i SDA ..Sza BIH nesto manje od njih ali ih ima. Svi drugi jako jako sporadicno
Tacno se vidi koje stranke imaju najvise love i koje imaju kapacitete za raspinaje. Malo me je iznenadio BPS stvarno imaju dosta plakata,a nisam ih svrstavao u neke parali stranke,ali eto.
- cyprus
#6 Re: Predizborne parole i plakati
Hare majstor ubleharenja, ima stvarno dobre plakate na osnovu kojih bi mogo privuć nekoliko ovčica...
Ibričić me razočaro, a ja se tolko zalago za njega sa sportskom podforumu

Ibričić me razočaro, a ja se tolko zalago za njega sa sportskom podforumu
-
vela-ze
#7 Re: Predizborne parole i plakati
I mene je Ibra iznenadio, zasto mu je to trebalo... uredu Dzumhur, malom trebaju pare, al Ibra, smatram da mu vise stete ovo moze nanijeti nego koristi, al garant je to u dogovoru sa jos jednim koji se nije trebao pojaviti tu, mislim na generala Dudakovica
-
jahjah
#8 Re: Predizborne parole i plakati
takodje...cyprus wrote:Hare majstor ubleharenja, ima stvarno dobre plakate na osnovu kojih bi mogo privuć nekoliko ovčica...
Ibričić me razočaro, a ja se tolko zalago za njega sa sportskom podforumu![]()
a ko sto i ovaj iznad rece za dzumhura mogu ga razumit...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Predizborne parole i plakati
Nemoj da bi ko lijepio plakate po mojoj zgradi!
Slikujem pa CIK-u šaljem korpus delikti za počinjeno djelo uključujući datum i vrijeme slikovanja.
Ljudi smo, možemo se dogovoriti. 20 KM po plakatu, moje ljepilo i moja zgrada!
Garantujem dugotrajnost priljepaka sve do 3. oktobra!
Slikujem pa CIK-u šaljem korpus delikti za počinjeno djelo uključujući datum i vrijeme slikovanja.
- ja.neron
#10 Re: Predizborne parole i plakati
kod mene mogu lijepiti ali garant akšama neće dočekati to ovi iz stranke malog fahre trebaju da znaju čistačica radi svoj posao za šta je plaćena
- ljubav_aha
#11 Re: Predizborne parole i plakati
kako se kaze "zenski-mangup"granap wrote:Bliže se izbori, plakata i parola svukuda oko nas. Sada malo politiku na stranu nego čisto marketinški gladajući šta mislite o trenutnim plakatima na našim ulicama i posebno porukama.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#12 Re: Predizborne parole i plakati
Mangupica????
Ma objektivno gledajuci Fahro je "najispeglaniji",sto je po meni stvorio kontra efekat isto gumirana lutka koja gleda kao negdje u nebo (mozda u svoj toranj
)
SDP ni jednog jedinog covjeka na plakatu,il' grijesim???
Ma objektivno gledajuci Fahro je "najispeglaniji",sto je po meni stvorio kontra efekat isto gumirana lutka koja gleda kao negdje u nebo (mozda u svoj toranj
- BiH-x
#13 Re: Predizborne parole i plakati
SBIH ima ubijedljivo najbolje plakate
Nisu mi losi ni SDP'ovi, a ostale...meh...
Nisu mi losi ni SDP'ovi, a ostale...meh...
- ljubav_aha
#14 Re: Predizborne parole i plakati
-LIBERO- wrote:Mangupica????![]()
Ma objektivno gledajuci Fahro je "najispeglaniji",sto je po meni stvorio kontra efekat isto gumirana lutka koja gleda kao negdje u nebo (mozda u svoj toranj![]()
)
politicko mangupiranje, aha
- Jara
#15 Re: Predizborne parole i plakati
priljepakaPipiDugaDevetka wrote:Nemoj da bi ko lijepio plakate po mojoj zgradi!
-
elmirelm
#16 Re: Predizborne parole i plakati
meni je bezz ona himna sdp-ova, sto kruzi gradom,previse eksploatisu taj komunisticki fazon:D
- Jara
#17 Re: Predizborne parole i plakati
Silajdžić: "Rekli su mi da sam zaljubljen u BiH. Jesam, priznajem."
Da li je ovo smislio on ili u njega mu PR? Pravo safunjarski. 
-
tvile
#18 Re: Predizborne parole i plakati
Najlakše je postaviti par uspješnih ljudi na svoj plakat i tako voditi predizbornu kampanju. Dotični je sa nama!
Čista glupost! Zaboga svugdje i u svakoj stranci ima uspješnih ljudi ne samo kod nas nego svugdje u svijetu!
Ali pitanje je, zašto je neko u dotičnoj stranci, koji su mu interesi?! Da li neko zaista podržava neku ideju ili je obični plaćenik?!
Za ostale sam bez komentara! "Deja vu" evo već 20 godina!
Čista glupost! Zaboga svugdje i u svakoj stranci ima uspješnih ljudi ne samo kod nas nego svugdje u svijetu!
Ali pitanje je, zašto je neko u dotičnoj stranci, koji su mu interesi?! Da li neko zaista podržava neku ideju ili je obični plaćenik?!
Za ostale sam bez komentara! "Deja vu" evo već 20 godina!
- BSn
#19 Re: Predizborne parole i plakati

U Bihaću se, pored mnogobrojnih izborničkih plakata raznih političkih stranki, pojavio i jedan plakat navodno stranke SDA sa Ekremom Jevrićem. Obzirom da je slogan ove stranke „Narod zna, ironično je to da odmah ispod toga stoji Ekremova poznata rečenica „A đe da zna, kad ništa ne zna!“ iz njegove pjesme „Pos'o-kuća“.
sourcetackaba
- ljubav_aha
#20 Re: Predizborne parole i plakati
BSn wrote:
U Bihaću se, pored mnogobrojnih izborničkih plakata raznih političkih stranki, pojavio i jedan plakat navodno stranke SDA sa Ekremom Jevrićem. Obzirom da je slogan ove stranke „Narod zna, ironično je to da odmah ispod toga stoji Ekremova poznata rečenica „A đe da zna, kad ništa ne zna!“ iz njegove pjesme „Pos'o-kuća“.
sourcetackaba
- XXS
#21 Re: Predizborne parole i plakati
----------------------------------------------------------
= lezi majmune, da te karam jos 4 godine
----------------------------------------------------------
= lezi majmune, da te karam jos 4 godine
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#22 Re: Predizborne parole i plakati

Zna zna,zato i hocete dobiti samo glasove ovih potkupljenih iz interesa!!!!!
MRS VISE!!!
-
teleskop
#23 Re: Predizborne parole i plakati
Plakati su loši i narcisoidni.Ako stranke nemaju nadahnuća za plakate,i ako se jasno osjeti da su umorne od svega/od čega?/,sa kakvim će onda nadahnućem voditi državu.
- valterbranisarajevo
- karanana
#25 Re: Predizborne parole i plakati
jeste li vidjeli one fuj seljacke trostrane drvene konstrukcije sa posterima koje je SBB stavila oko svakog drveta i znaka na glavnoj cesti od otoke dalje prema ilidzi?
koji neukus, seljakluk i primitivizam.
koji neukus, seljakluk i primitivizam.