"Postovani g. Bakire,
Ja se zovem Senad Smailbegovic. Zavrsio sam prvu gimnaziju 1983. i diplomirao na VTA smijer telekomunikacije 1988.godine.Potom sam radio u SSNO na frekventnim planovima i usaglasavanjima frekvencija, sve do 18.decembra 1991.g. kada sam napustio JNA i dosao u Sarajevo,rahmetli ocu Muhamedu na grbacu sa zenom i djetetom.Zbog toga sam proglasen ratnim dezerterom od bivse JNA, a za razliku od nekih Vasih generala koji su uspjeli podignuti i regres za godisnji 1992.godine.
Do aprila 1992.godine bio sam na bolovanju, a potom u RgSTO Sarajevo zajedno sa rahmetli Talijanom i ostalim.Potom sam bio u Vojnoj policiji u 'Slasticarni' do novembra 1992.godine.Zatim sam prebacen u Obavjestajnu upravu GS ARBiH gdje je sef bio Mirsad Causevic-Brada.U martu1993.g. sam upucen preko Igmana u Zenicu na tzv. IKM GS ARBiH.Od septembra 1993. do juna 1996.godine bio sam Nacelnik staba a od decembra 1994.g i komandant 164. (304.) brdske brigade.Demobilisao sam se na licni zahtijev iz k-de 1.sarajevskog korpusa 21.juna 1996.g. ( K-nt Nedjad Ajnadjic).Potom sam radio u Elektroprenosu na razvoju fiber-optickog sistema veza do decembra 1997.god. gdje sam uz pomoc asistenata pustio u raad prvu fiber-opticku vezu u Elektroprivredi BiH ( TS Buca Potok-Elektroprivreda), a koju je svecano otvorio posteni g.Bicakcic, koji me je poslije preko pametnog Mehe Obradovica prisilio da na licni zahtijev napustim istu,naredjujuci g.Sumanu da me ne primi u Telecom (poznato kao instrukcija o zabrani prelaska inzenjerima "slabe struje" iz Elektroprivre u BH Telecom, mada sam tada jedina ja trebao da predjem).Potom sam radio sve i svasta u privatnim firmama, za razne "tajkune", a godinu i nesto kao referent u odjeljenju za telekomunikacije Ministarstva za promet i komunikacije ZE-DO kantona.Ministar je bio Semsudin Mehmedovic.Potom sam radio u SFOR-u 4 godine kao NM (network Manager u jednoj od najslozenijih telecom mreza koju sam vidio u svom inzenjereskom stazu).Za ALCATEL BiH radio sam kao prestavnik mobilne telefonije, pa su me u BH Telecomu , kao najpovoljnijeg ponudjaca odbili, tj. ponistili tender 2004. da bi na mala vrata pustili Teleoptik i Simens.Zbog toga je reagovao i francuski konzul u BiH.Amerikanci kazu da imam odlican engleski, Nijemci kazu da je moj pisani I citaninjemacki za trojku , a govorni za dvojku (jer ga ne koristim), a malo i kefalam na arapskom.Od 2007.sam u Libiji radio kao Bid manager i site engeneer na razim projektima a za naftni sektor.
Penzionisan sam u cinu majora 2009.godine.
S obzirom da mi je penzija mala, a da su mi djeca u godinama kada puno traze, ja bih Vas zamolio da, ako mozete, popricate sa Vasim zetom, drugom Aksamijom, kako bi mi nasao kakav posao po ugovoru u Telekomu BiH ( makar da splajsujem fiber-opticko vlakno po sahtovima), da bih zaradio za "cekera" i da mogu hraniti dvoje 'kopiladi' ( prema pisanju uvazenog Latica u Ljiljanu o djeci iz mjesanih brakova) i otplacivati kredit za stan.Moram i to reci da je moja zena (Vlahinja, tj.Karavlahinja), citav rat ucila djecu po podrumima i nije,za razliku od ostalih privilegovanih gospodja Bosnjakinja bila po Evropi i Africi.Na stranu to sto kao i svaka ima musica.
Makar mi obecajte i dajte laznu nadu pred izbore, nebi Vam bilo prvi puut.
S postovanjem,
Senad S."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pismo Radončiću:
"Gospodine Radoncicu,
Obzirom na Vaše iskustvo i uspjeh na polju medija, ja bih da Vam se prvo izjadam - ako ste u mogucnosti da mi date Vaš savjet i odgovore na pitanja s kraja ovog teksta, što bi mi iznimno pomoglo u ostvarenju mojih buducih planova.
Naime, ja sam patriota ove naše BiH s pocetka 1992. g. Po izbijanju rata (april 1992.) bio sam u Regionalnom štabu TO Sarajevo, potom u GS ARBIH - uprava za obavještajne poslove. Zatim sam bio Nacelnik Štaba i Komandant 164. (304.) brezanske brigade. Demobilisan sam na licni zahtijev 21. juna 1996. Penzionisan sam, po sili zakona, juna 2009.
Trinaest godina nakon rata radio sam kao inženjer telekomunikacija u razlicitim firmama (Elektroprivreda BiH, ALCATEL BiH, SFOR, u Libiji kao Projekt Engineer u firmi koja se bavi održavanjem naftnih postrojenja itd.), kao i u vlastitoj firmi. Od države BiH za koju sam se borio nisam tražio ništa.
Citam da ste Vi dobili mnoge potpore i povoljna kreditna sredstva iz zajednickog budžeta i za kratko vrijeme postali uspješan biznismen što je i na 'Zapadu' rijetko.
Sem ovoga ste, neprovjerenog državljanstva, ušli u izbornu utrku za clana Predsjedništva države kojoj ste vrlo malo dali kada je bilo najgore.
U tom smislu Vas pitam:
Jesam li ja nenormalan kad sam Vam dopustio da radite to što radite u ovoj državi?
Ako vec jesam, hocete li mi pomoci da makar od neke od vlada ili fondacija u BiH dobijem stancic do 50 m2? (U obzir dolazi i povoljan kredit na 100 godina sa grace periodom od 10. godina.)
Unaprijed Vam zahvaljujem na pomoci.
Senad Smailbegovicdipl. ing. telekom., penzionisani major ARBiH
-- Senad S."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaki komentar je suvišan