Predizborna ANTI-Kampanja
- Dozer
#1 Predizborna ANTI-Kampanja
Pocela je predizborna kampanja. Nezvanicna, naravno. Ali - ocita.
Sad, i opet standardno, idu:
- Visestrani redovi pljuvacine i prozivki za raznorazne budalastine, svako kroz svoje medije...
- Talasi/valovi optuzbi za teski kriminal i pljacke budzeta (koji su se sigurno desili i desavaju, ali za koje, po obicaju, niko nikada nije niti ce odgovarati)...
- Gostovanja u raznoraznim RTV emisijama, s jednim jedinim ciljem - pravdanje i glorificiranje sebe preko ledja drugih...
- Slusanje maksimalistickih, i neostvarivih, obecanja o svemu i svacemu, a sto ce nas odmah nakon izbora odvesti u bolji zivot...
I ovo cemo gledati do proljeca, i bice na internoj (entitetskoj) bazi, a onda slijedi:
- Verbalno dizanje ENV tenzija kroz price o ratnim zlocinima, ugrozenostima, majorizacijama, Srebrenici, nani Fati, zrtvama, i sl....
- Fizicko podgrijavanje verbalnih tenzija kroz sporadicne eksplozije oko vjerskih objekata, razbijanje spomenika na grobljima, iskopavanje novih zrtava svacijih zlocina i sl....
- Organizovanje "posjeta" odavno zaboravljenim mjestima, donacije svega i svacega, "pokretanje" poslova i zaposljavanja uz potpisivanje kojekakvih protokola uz pompeznu i populisticku slatkorjecivost...
- Drasticno povecanje javne potrosnje (vjerovatno i za 70% u odnosu na ovu godinu) uz pokretanje kamare jalovih javnih radova i poslova....
Dakle, sad krece uobicajeni scenario, koji gledamo svake 4, odnosno dvije godine.
A onda, od novembra, slijedi nova visemjesecna drama oko formiranja vlasti, podjele fotelja, resora, ministarstava, imenovanja vojske ministara, zamjenika, kao i esalona savjetnika za sve i svasta, a u stvari nista...
I, inertni narod ce, opet, sve to uredno popusiti, do balcaka, i jos se oblizati da pokupi i sve politicarske stidno-cmarne dlake oko usta...
A sve sto treba da se uradi, i iz cega je vise nego jasno kome NE TREBA dati glas, moze se vidjeti ovdje:
ISTINOMJER - Sta su nam obecali, a sta (ni)su ispunili
CIN - dokumentovani slucajevi
NAJBITNIJE - Kako kradu, koliko i sta im je sve narod obezbijedio
Sad, i opet standardno, idu:
- Visestrani redovi pljuvacine i prozivki za raznorazne budalastine, svako kroz svoje medije...
- Talasi/valovi optuzbi za teski kriminal i pljacke budzeta (koji su se sigurno desili i desavaju, ali za koje, po obicaju, niko nikada nije niti ce odgovarati)...
- Gostovanja u raznoraznim RTV emisijama, s jednim jedinim ciljem - pravdanje i glorificiranje sebe preko ledja drugih...
- Slusanje maksimalistickih, i neostvarivih, obecanja o svemu i svacemu, a sto ce nas odmah nakon izbora odvesti u bolji zivot...
I ovo cemo gledati do proljeca, i bice na internoj (entitetskoj) bazi, a onda slijedi:
- Verbalno dizanje ENV tenzija kroz price o ratnim zlocinima, ugrozenostima, majorizacijama, Srebrenici, nani Fati, zrtvama, i sl....
- Fizicko podgrijavanje verbalnih tenzija kroz sporadicne eksplozije oko vjerskih objekata, razbijanje spomenika na grobljima, iskopavanje novih zrtava svacijih zlocina i sl....
- Organizovanje "posjeta" odavno zaboravljenim mjestima, donacije svega i svacega, "pokretanje" poslova i zaposljavanja uz potpisivanje kojekakvih protokola uz pompeznu i populisticku slatkorjecivost...
- Drasticno povecanje javne potrosnje (vjerovatno i za 70% u odnosu na ovu godinu) uz pokretanje kamare jalovih javnih radova i poslova....
Dakle, sad krece uobicajeni scenario, koji gledamo svake 4, odnosno dvije godine.
A onda, od novembra, slijedi nova visemjesecna drama oko formiranja vlasti, podjele fotelja, resora, ministarstava, imenovanja vojske ministara, zamjenika, kao i esalona savjetnika za sve i svasta, a u stvari nista...
I, inertni narod ce, opet, sve to uredno popusiti, do balcaka, i jos se oblizati da pokupi i sve politicarske stidno-cmarne dlake oko usta...
A sve sto treba da se uradi, i iz cega je vise nego jasno kome NE TREBA dati glas, moze se vidjeti ovdje:
ISTINOMJER - Sta su nam obecali, a sta (ni)su ispunili
CIN - dokumentovani slucajevi
NAJBITNIJE - Kako kradu, koliko i sta im je sve narod obezbijedio
Last edited by Dozer on 14/11/2017 12:39, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#2 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
ma ko da je to važno....bitno je samo da su naši i da daju pakete

- Dozer
#3 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Doduse....
- wewa
#4 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
a pri tom se ne libe ni podmetanja ni falsifikovanja optuzbi. jezivo.
- Tito_i_Partija
#5 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Eeee moj Dozere, ne moze narod zivit' od prelistavanja tvojih informacija i "dokumentovanih slucajeva". A pazi sad ovo:

Gledaj ljepote jbt. Zlatna Dzezva, banane, secer, sok...i to sve za jeftinu cijenu mog glasa. Sta mi vise treba u zivotu?

Gledaj ljepote jbt. Zlatna Dzezva, banane, secer, sok...i to sve za jeftinu cijenu mog glasa. Sta mi vise treba u zivotu?
- Dozer
#6 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Nema slike, ali kontam poentu.
- Tito_i_Partija
#7 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Ne vidis ili neces da vidis, moj Dozere?
Evo jos jedna slika paketa. Ovaj je malo jaci, zovemo ga VIP-paket, za gradjane opstina koje su nam na vrhu liste.

Fadil je na pocetku bio protiv ovog paketa, govorio je kako cemo ljude razmazit' tjesteninom i praskom za ves, al' je na kraju popustio i paket je se pokaz'o k'o jako ucinkovit'.
Evo jos jedna slika paketa. Ovaj je malo jaci, zovemo ga VIP-paket, za gradjane opstina koje su nam na vrhu liste.

Fadil je na pocetku bio protiv ovog paketa, govorio je kako cemo ljude razmazit' tjesteninom i praskom za ves, al' je na kraju popustio i paket je se pokaz'o k'o jako ucinkovit'.
-
putokaz1
#8 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Moželi ko preko štele da mi sredi jedan paket
- Dozer
#9 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Ma ne prikazuje mi se slika.Tito_i_Partija wrote:Ne vidis ili neces da vidis, moj Dozere?
Ali, kako rekoh - jasno sve.
Ljude su doveli do prosjackog stapa, i onda ih pred izbore pokupuju za 20-30 KM.
Prije toga ih dobro podloze ENV matricom - ugrozenost, napadi, podgrijavanja straha, zrtve, zlocini, kriminal, bla,bla,bla, i onda se pojave s paketicima k'o Deda Mraz, da narodu pokazu "kako su oni tu za njega i da narod nista ne brine".
Upravo krece jedna takva kampanja, kroz ovu famoznu reviziju poslovanja na UKCS, a koju ce voditi Dodin pajdo Dzomba
Trakavica je zaverglana, sad se treba samo zavaliti i gledati vec X puta vidjenu tragikomediju "Zavadi, pa vladaj", a koja samo mijenja naslove svake dvije, odnosno 4 godine.
-
hurmasica
#10 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Upravo gledala Lagumdziju na N1...pricao o nekim paradrzavnim organizacijama koje sus mu pravile stimaljke.
Neki ne odustaju od politike...da li je to novi kandidat za clana predsjednistva?
I naravno pljuvacina ptotiv.druge strane.
Nikako mi nije jasno kako im vise u obraz moze stat. Imali su priliku da urade nesto pa nisu i.sad bi opet.
Neki ne odustaju od politike...da li je to novi kandidat za clana predsjednistva?
I naravno pljuvacina ptotiv.druge strane.
Nikako mi nije jasno kako im vise u obraz moze stat. Imali su priliku da urade nesto pa nisu i.sad bi opet.
- Dozer
#11 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Ma nisu imali priliku. Realno.
A, ako cemo biti iskreni (iako ih ja bas i ne mirisem) - uradili su vise za ono malo vremena i s ono malo mogucnosti nego SDA za sve ovo vrijeme i sa svim mogucnostima.
Jbg, da ne bi njih i ono malo na vlasti, mi danas, npr., ne bismo imali ni ovo autoputa sto imamo. Nisu cvjecke, daleko od toga, ali svi vidimo kako to ide pod SDA & Satellites.
Treba biti realan i iskren, bez navijackih primjesa.
A, ako cemo biti iskreni (iako ih ja bas i ne mirisem) - uradili su vise za ono malo vremena i s ono malo mogucnosti nego SDA za sve ovo vrijeme i sa svim mogucnostima.
Jbg, da ne bi njih i ono malo na vlasti, mi danas, npr., ne bismo imali ni ovo autoputa sto imamo. Nisu cvjecke, daleko od toga, ali svi vidimo kako to ide pod SDA & Satellites.
-
hurmasica
#12 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Slazem se definotovno. Alo vracanjr starih istrosenih faca moze samo nanijeti neporavljivu stetu strankama koje iole nesto.mogu uraditi.Dozer wrote:Ma nisu imali priliku. Realno.
A posebno pravdanja i pricanja o namjestaljkama
Postenije je reci "jesmo zajebali smo, al na greskama.se uci idemo.ih ispravljati"
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#13 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
a klix, faktor i avaz su nažalost prvi saučesnici svih bljuvotina koje ćemo gledati u narednom periodu.
- Dozer
#14 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Pa, sve su to necija stranacka glasila. Iskreno, ja ne znam da ovdje uopste postoji pravi nezavisni medij, bilo koje vrste. Pardon, isrpavka - mozda su N1 i AlJazeera takvi. Nisam skroz siguran za Face...
Svaki medij, pa ma koliko privatan da je, bez vecih problema ce na samo 1 telefonski poziv obustaviti objavu necega, ili je modifikovati tako da ne ukaze na neko stvarno stanje i/ili nekoga direktno optuzi.
Drugim rijecima, ovdje bi se narod trebao utaliti, pa pred izbore oplesti raznorazne plakate, billboard-e i sl., s porukama protiv postojecih vlasti na svim niovima.
Na taj nacin ce se njima oteti bar dio prostora za postavljanje vjestacki nasmijanih kockastih glava nataknutih na odijelo, s tupim i neinteligentnim pogledom iz kojeg se moze procitati samo "za mene, da i ja dodjem do svog budzeta..."...
Svaki medij, pa ma koliko privatan da je, bez vecih problema ce na samo 1 telefonski poziv obustaviti objavu necega, ili je modifikovati tako da ne ukaze na neko stvarno stanje i/ili nekoga direktno optuzi.
Drugim rijecima, ovdje bi se narod trebao utaliti, pa pred izbore oplesti raznorazne plakate, billboard-e i sl., s porukama protiv postojecih vlasti na svim niovima.
Na taj nacin ce se njima oteti bar dio prostora za postavljanje vjestacki nasmijanih kockastih glava nataknutih na odijelo, s tupim i neinteligentnim pogledom iz kojeg se moze procitati samo "za mene, da i ja dodjem do svog budzeta..."...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Tito_i_Partija wrote:Ne vidis ili neces da vidis, moj Dozere?![]()
Evo jos jedna slika paketa. Ovaj je malo jaci, zovemo ga VIP-paket, za gradjane opstina koje su nam na vrhu liste.![]()
auuuu masHala znaci ja u opČini centar koja je vaznija od desetke drugijeH opŠČina dobijam VIP paket... jet to znaci da sam i sluzbeno VIP-ovac... odoH od komsije posudit kravatu pa kroz ferhadiju
- BHCluster
#16 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Ovo je cista laz, svi znamo da VIP paketi imaju i TOPS.pici wrote:Tito_i_Partija wrote:Ne vidis ili neces da vidis, moj Dozere?![]()
Evo jos jedna slika paketa. Ovaj je malo jaci, zovemo ga VIP-paket, za gradjane opstina koje su nam na vrhu liste.![]()
auuuu masHala znaci ja u opČini centar koja je vaznija od desetke drugijeH opŠČina dobijam VIP paket... jet to znaci da sam i sluzbeno VIP-ovac... odoH od komsije posudit kravatu pa kroz ferhadiju
- edo_79
#17 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Dobijaš VIP paket koji je, baj d vej, sastavljen od artikala iz raznoraznijeh humanitarnih pomoći ugroženim od svega i svačega, a uredno se štekao po skladištima, kako bi se iskoristili u predizborne svrhe .....pici wrote:Tito_i_Partija wrote:Ne vidis ili neces da vidis, moj Dozere?![]()
- Dozer
#18 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Nek' ima kafe u paketu...Ona je od vitalnog (nacionalnog) interesa 
- edo_79
#19 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
kaHve Dozeruuuu .... kaHveDozer wrote:Nek' ima kafe u paketu...Ona je od vitalnog (nacionalnog) interesa
A ovo brašna more bit do sljedećih izbora
- Dozer
#20 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Eh...dobro si... Do mene...
Trebaju u pakete, pored kaHve, sljedece godine staviti i po jednu Hloptu. Moderno je danas da svi igraju fuzbal, imamo tolike i toliko talenata da ih ne moze primiti ni susjedna galaksija, pa eto...da se nadje djeci raznijeh mumina...
Trebaju u pakete, pored kaHve, sljedece godine staviti i po jednu Hloptu. Moderno je danas da svi igraju fuzbal, imamo tolike i toliko talenata da ih ne moze primiti ni susjedna galaksija, pa eto...da se nadje djeci raznijeh mumina...
- GeeTnT
#21 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Predlozi ljevici da podijele brendirane upaljace i litar benzina zacepljen crvenom krpom...Dozer wrote:Eh...dobro si... Do mene...![]()
- edo_79
#22 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Što začepljati crvenom krpom kad imaju onako lijepi zeleni čepoviGeeTnT wrote:Predlozi ljevici da podijele brendirane upaljace i litar benzina zacepljen crvenom krpom...Dozer wrote:Eh...dobro si... Do mene...![]()
- Dozer
#23 Re: Predizborna ANTI-Kampanja
Cepovi ne gore. S krpom je to vec nesto drugo
Doduse, predlozicu zelene, ne crvene krpe
Doduse, predlozicu zelene, ne crvene krpe