Zoya wrote:bato99 wrote:Zoya wrote:Velite predigra ha

Ta i nije potrebna uvijek, ali je pozeljna u vecini slucajeva.Poznato je da je nama zenama potrebno duze vremena kako bi dozivjeli vrhunac, e sad zamislite zene, imate predigru nekih pola sata,
i sam cin se svede jos na pet minuta, druga strana dozivi vrhunac, a vi,,,?

nemoj tako bude razvaljotka posle predigre mnogo viša od tih 5 minuta

ima nas svakakvih

Na trenutak zaboravih da se radi o balkancima, pogotovo forumasima koji su inace vrsni *ebaci. Izvini, do mene je

upravo, sve guslac do guslaca

nekima se omakne i po 6ipo minuta
na zadatu temu:
koliko ljudi tol'ko cudi

ne uzbudjuju nas sve iste stvari, pa cak ni po linijama podjele musko/zensko...fizionomija nam je razlicita pa samim tim i nacini postizanja zadovoljstva (i tu ne mislim samo na orgazam), ali mislim da je puno vise varijacija na individualnoj osnovi...puno toga zavisi i od naseg shvatanja pojmova "predigra, seks, seksualni cin itd itd"...recimo za mene je rijec seks sveobuhvatna kad je u pitanju seksualna intimnost (i verbalna i emotivna i fizicka)...ne dozivljavam sve ono sto se desava prije ili poslije snosaja kao neki uvod ili zakljucak tog "cina"

niti se seks svodi samo na "ono u ono", niti je krajnji cilj orgazam (opet kazem za mene)...stoga ne dozivljavam ni predigru u tom klasicnom smislu "de me malo pomazi da se i meni 'digne'"

za mene je sve ono sto se desava izmedju dvoje ljudi van okvira tog seksualnog "predigra"

paznja, razumijevanje, osjecaj povezanosti, uvidjavnost, trosenje vremena na "male stvari" su puno djelotvorniji sastojci predigre i puno djelotvorniji od onog sto se inace podrazumjeva pod tim terminom...
neke stvari imaju veze i sa pravom kombinacijom ucesnika tj kad se sastanu dvije osobe koje se kompatibilne, cije fantazije se ispreplicu, koje jednostavno znaju na pravi nacin osluskivati tijelo onog drugog (ovo vec ne mora imati nikakve veze s "vezom" tj desava se i ljudima kod kojih je u pitanju samo seksualna privlacnost i nista vise)

isto tako sa ili bez emotivne povezanosti seks na brzaka (u pravom momentu sa pravom osobom) moze pruziti puno vise zadovoljstva (ili jednako koliko i) neki razvucena radnja sa svim gore navedenim sastojcima (predigra, 1.,2. poluvrijeme, vrhunac, blablablablablablabla)
u svakom slucaju po meni bitnije od "predigre" za zadovoljstvo je puno bitnije iskljuciti faktor "sebicnosti" tj ne brinuti se samo za sopstveno zadovoljstvo jer u tom slucaju cemu uopste partner, za takve radnje je sasvim dovoljna i desanka