pred iftar????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
rambo88

#1 pred iftar????

Post by rambo88 »

Maloprije gledam BHT i ne mogu da vjerujem.Pred sami iftar emituje se emisija o rakiji i to prilično dugačka.Nisam vjernik ali mi ovo nije izgledalo nimalo OK u tom terminu.PRETPLATA SUCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
modesti

#2 Re: pred iftar????

Post by modesti »

rambo88 wrote:Maloprije gledam BHT i ne mogu da vjerujem.Pred sami iftar emituje se emisija o rakiji i to prilično dugačka.Nisam vjernik ali mi ovo nije izgledalo nimalo OK u tom terminu. PRETPLATA SUCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kakve to veze ima? Znači, pred iftar ne može ići ni rakija, ni voda, ni hrana, ni žensko, ni muško... ništa.

Iako se slažem sa boldiranim i povećanim ali ne radi ovog razloga.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3 Re: pred iftar????

Post by pape »

:roll: Ne kontam, je l` se to od ovih koji ne poste ocekuje da se "prilagode"? :roll:
idealnaM

#4 Re: pred iftar????

Post by idealnaM »

ma ko jos gleda bht... :lol:
idealnaM

#5 Re: pred iftar????

Post by idealnaM »

pape wrote::roll: Ne kontam, je l` se to od ovih koji ne poste ocekuje da se "prilagode"? :roll:
Hoće se kazati da valja imati nekog obzira...
*mima*

#6 Re: pred iftar????

Post by *mima* »

A zasto gledas BHT?
bosniak.m

#7 Re: pred iftar????

Post by bosniak.m »

Hoće reći da bi se trebalo imati obzira barem tih 5-6 minuta prije i poslije akšama, kada počinje iftar. Valjda se i oni koji poste pitaju nešto pa mogu nastojati imati desetak minuta programa kojeg uglavnom i plaćaju...
Vitamin C

#8 Re: pred iftar????

Post by Vitamin C »

mima wrote:A zasto gledas BHT?
Zašto se ti ljuljaš?

Mislim da to nije ništa strašno, iako bi programska šema trebala biti malo obzirnija prema Ramazanu. Ali, za pravog postača, to nije nikakva provokacija niti smetnja u postu.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#9 Re: pred iftar????

Post by pape »

idealnaM wrote:
pape wrote::roll: Ne kontam, je l` se to od ovih koji ne poste ocekuje da se "prilagode"? :roll:
Hoće se kazati da valja imati nekog obzira...
:roll: Znas, .... sarajevska pivara radi preko stotinu godina. Ne sjecam se da je ikada u vrijeme ramazana obustavila proizvodnju.
bosniak.m

#10 Re: pred iftar????

Post by bosniak.m »

Vitamin C wrote:
Zašto se ti ljuljaš?

Mislim da to nije ništa strašno, iako bi programska šema trebala biti malo obzirnija prema Ramazanu. Ali, za pravog postača, to nije nikakva provokacija niti smetnja u postu.
Naravno, dijelim mišljenje, mada - nemaju svi priliku pratiti program Hayata, Tv Vogošće..., tj. onih stanica koje emituju neki ramazanski program. Valjda bi BHT prije svih trebala imati obzira prema postačima, ili bolje rećeno muslimanima koji su, koliko je meni poznato, najveće platiše rtv takse...
amortizer

#11 Re: pred iftar????

Post by amortizer »

bosniak.m wrote:Hoće reći da bi se trebalo imati obzira barem tih 5-6 minuta prije i poslije akšama, kada počinje iftar. Valjda se i oni koji poste pitaju nešto pa mogu nastojati imati desetak minuta programa kojeg uglavnom i plaćaju...
:thumbup:
*mima*

#12 Re: pred iftar????

Post by *mima* »

Vitamin C wrote:
Zašto se ti ljuljaš?

Jel treba da promijenim avatar jer je ramazan?
amortizer

#13 Re: pred iftar????

Post by amortizer »

mima wrote:
Vitamin C wrote:
Zašto se ti ljuljaš?

:shock: :run:
Vitamin C

#14 Re: pred iftar????

Post by Vitamin C »

bosniak.m wrote:
Vitamin C wrote:
Zašto se ti ljuljaš?

Naravno, dijelim mišljenje, mada - nemaju svi priliku pratiti program Hayata, Tv Vogošće..., tj. onih stanica koje emituju neki ramazanski program. Valjda bi BHT prije svih trebala imati obzira prema postačima, ili bolje rećeno muslimanima koji su, koliko je meni poznato, najveće platiše rtv takse...
Da, tom logikom bi trebao (iako ne treba gledati ko je veći platiša), ali ko zna kako je zakonom regulisano to, pošto BHT svaki drugi dan ćirilicom je ispisan. Mislim da me razumiješ.
idealnaM

#15 Re: pred iftar????

Post by idealnaM »

mima wrote:
Vitamin C wrote:
Zašto se ti ljuljaš?

i ti dobijas dio kolaca od rtv takse?
*mima*

#16 Re: pred iftar????

Post by *mima* »

Koje takse?
modesti

#17 Re: pred iftar????

Post by modesti »

Meni je to isto kao kad sam bila trudna da sam htjela da svi imaju razumijevanja prema meni dok izlaze naveče, napiju se ili već šta ja znam. To razumijevanje bi se trebalo odnositi na to da ljudi sa kojima izlazim ne piju pivo dok su sa mnom već cijeđenu narandžu :-) šta da sam ja iznijela takav stav ovdje? Pa, proglasili biste me sa punim pravom budalom.

Šta je sa ostalim religijama? Kada pravoslavci poste, onda ne treba da prikazuju meso ili kako ono već poste. Shvatate li koja je to nebuloza? I ne mislim da treba biti više ramazanskog programa, i ovo je previše. To je prije svega intimna odluka da se posti a onda eventualno porodična. Kod nas prijeti da preraste u državnu (ili barem federalnu).
Vitamin C

#18 Re: pred iftar????

Post by Vitamin C »

Šta je radila banka?!
Bolonjac

#19 Re: pred iftar????

Post by Bolonjac »

Mozda su u toj reportazi rakiju proizvodili za obloge i kad zub boli :P
*mima*

#20 Re: pred iftar????

Post by *mima* »

Vitamin C wrote:

Ne treba. Niko ti nije to rekao. Pitao sam te zašto se ljuljaš, ne spominjući Ramazan.
Zašto si drska prema meni? Neću te ujesti.

Znaci po tebi svaka tv stanica treba da emituje ramazanski program.
ružmarin-a

#21 Re: pred iftar????

Post by ružmarin-a »

Šta se bunite

kad ionako

prvi dan Bajrama vlada opijanje do iznemoglosti :-)
što je jako ružno

čast izuzecima, naravno

samo promijeniš kanal

a ja ne vidjeh ni da imaju program ramazanski

ali zato pred ostale nemuslimanske praznike
imaju prigodan program danima prije
kao uvertira a i tokom blagdana
(meni ne smeta) ček i pogledam ponešto, jer me sve zanima

prema tome, što se iko buni: ima PTPC, ima BHT ima FTV ?malo li je ? :-)
karanana

#22 Re: pred iftar????

Post by karanana »

ovo je sekularna drzava. ovdje zivi i 60% ne muslimana koji mozda u ovom trenutku uzivaju rakiju. hoces li im to zabraniti za ramazan? drzavna televizija je drzavna televizija, drzava i vjera nemaju sta da se mjesaju. ako ti se ne svidja izgled rakije izvoli prebaci na hayat gledaj hanku a imas i druge opcije kao sto su igman, vogosca, tvsa, behar.......
ernest

#23 Re: pred iftar????

Post by ernest »

BHT sucks :x
zijancer

#24 Re: pred iftar????

Post by zijancer »

rambo 88
broj postova 3 :mrgreen:
treci post big tema o iftaru na tv-u :D hoW convinient :razz:
ovo je jedan od onih tuljumbaca :-?
Ma da, rambo88 ubaci bubicu i pobježe. A mi se ovdje svađamo i ibretimo. Mi smo stvarno narod koji samo što i ne počne blejati. Naložimo se kao budale na teme o religiji, odmah u vatru padamo. Odoh ja gledati kablovsku 8-)
vrijedilo je :mrgreen:
ako nista, gledati papeta kako leti na banani :mrgreen:
ha švEjkovi? :skoljka:
Locked