Nebitno uostalom.
Precijenjeni filmovi
Moderator: _BataZiv_0809
-
Niemand
#26 Re: Precijenjeni filmovi
Pa brate ako se tema zove precijenjeni filmovi, logicno je da je subjektivno i da su hvaljeni filmovi u pitanju, ne kontam cemu uopste onda komentar-da si rekla ovo da si rekla ono, lakse priznaj ne volis zanr.
Nebitno uostalom.

Nebitno uostalom.
- p206
#27 Re: Precijenjeni filmovi
The Lord of the Rings svi dijelovi
korejski trileri kao Oldboy i sl. ali samo zbog glume, priča je dobra... nekako mi njihova gluma ne leži nikako
i ebeni Hachi: A Dog's Tale... imam osjećaj da u ovom filmu puštaju neke tonove koje ne čuješ a koji te tjeraju da cmizdriš
korejski trileri kao Oldboy i sl. ali samo zbog glume, priča je dobra... nekako mi njihova gluma ne leži nikako
i ebeni Hachi: A Dog's Tale... imam osjećaj da u ovom filmu puštaju neke tonove koje ne čuješ a koji te tjeraju da cmizdriš
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28 Re: Precijenjeni filmovi
Trebalo je onda u naslov staviti i da se ne treba komentarisati.
Samo bubneš šta ti je precijenjeno i vozi dalje.
Evo i Hachi bih sad prokomentarisao, al ne smijem
Samo bubneš šta ti je precijenjeno i vozi dalje.
Evo i Hachi bih sad prokomentarisao, al ne smijem
- dale cooper
#30 Re: Precijenjeni filmovi
Možda Niemand jednostavno ne voli smrtno ozbiljnog Batmana, nego kričastog, trashy junaka u tajicama.
Možda je fan originalne serije ili pak Burtonovog Batmana. Ili joj ne leži drugi Joker do Nicholsonovog.
Ili su joj, gluho bilo, guilty pleasure Batmanovi filmovi od Joela Schumachera. Mogućnosti su bezbrojne.
Možda je fan originalne serije ili pak Burtonovog Batmana. Ili joj ne leži drugi Joker do Nicholsonovog.
Ili su joj, gluho bilo, guilty pleasure Batmanovi filmovi od Joela Schumachera. Mogućnosti su bezbrojne.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31 Re: Precijenjeni filmovi
Naravno, zato sam i rekao, poštujem lični stav.
Dobro, neću više
Dobro, neću više
- p206
#32 Re: Precijenjeni filmovi
Što se tiče Christiana Bale-a kao Batmana... imao je i puno boljih uloga u manje zapaženim filmovima kao što je Harsh times gdje je prekucao ulogu.
Ali Batman od Nolana je sasvim nova dimenzija u odnosu na stare Batman filmove. Nolan je od Batmana konačno napravio ozbiljan brand.
Sjetio sam se još jednog The Big Short, meni kao ekonomisti užasno naporan za gledanje, mogu misliti kako je nekome ko ne barata ekonomskim pojmovima...
Ali Batman od Nolana je sasvim nova dimenzija u odnosu na stare Batman filmove. Nolan je od Batmana konačno napravio ozbiljan brand.
Sjetio sam se još jednog The Big Short, meni kao ekonomisti užasno naporan za gledanje, mogu misliti kako je nekome ko ne barata ekonomskim pojmovima...
-
Niemand
#33 Re: Precijenjeni filmovi
Ma bejl je meni ekstra glumac, na stranu batman.
Isto je bio hvaljen wolf of wall street, a meni nekakva propala kombinacija goodfellas i catch me if you can. Iako su sva tri bazirana na manje vise stvarnim likovima i dogadjajima, sa odredjenim preuvelicavanjima, ovaj mi je doslovno djelovo ko da je neko prvo odgledo ova dva pa uzo biografiju lika i sklepo nesto slicno. Bezveze film.
Isto je bio hvaljen wolf of wall street, a meni nekakva propala kombinacija goodfellas i catch me if you can. Iako su sva tri bazirana na manje vise stvarnim likovima i dogadjajima, sa odredjenim preuvelicavanjima, ovaj mi je doslovno djelovo ko da je neko prvo odgledo ova dva pa uzo biografiju lika i sklepo nesto slicno. Bezveze film.
-
smijesni_ste
#34 Re: Precijenjeni filmovi
Léon: The Professional
- Point.
#35 Re: Precijenjeni filmovi
Znam brate. Sutnja u takvim situacijama je zlato.Tomahawk11 wrote:Ako imaš ženu, sve ti je jasno.Point. wrote:Sto je neko predrkan veceras.
Jednostavno, nekad su takve.
I treba se skloniti s puta
-
Niemand
#36 Re: Precijenjeni filmovi
Dobro, ne ide vise vako- ni jedne vise.

- BajramBarecula
#37 Re: Precijenjeni filmovi
Mozda grijesim al mislim da bi vam svako ko se bavi filmom, direktno ili indirektno, reko da su svi navedeni filmovi sami vrh kinematografije.
Dobar primjer su Marvelovi filmovi, dosta raje pa i ja ih ne gotivi, al su produkcijski gledano nesto najzahtjevnije ikad snimljeno.
Dobar primjer su Marvelovi filmovi, dosta raje pa i ja ih ne gotivi, al su produkcijski gledano nesto najzahtjevnije ikad snimljeno.
- ferratilis
#38 Re: Precijenjeni filmovi
Svaka cast Nolanu i Bejlu, ali novi Betmeni nisu ni do koljena onima sa Michaelom Keatonom, prva dva filma. Pogotovo onaj sa Michelle Pfeifer
To mi je djetinjstvo
Forever i Batman&Robin su sranje
- Hasan006
#39 Re: Precijenjeni filmovi
Ma de ba, čuj The Dark Knight nije ni do koljena onom cheesefestu sa Danny DeVitomferratilis wrote:Svaka cast Nolanu i Bejlu, ali novi Betmeni nisu ni do koljena onima sa Michaelom Keatonom, prva dva filma. Pogotovo onaj sa Michelle PfeiferTo mi je djetinjstvo
Forever i Batman&Robin su sranje
Kako nostalgija može zaslijepiti čovjeka to nije normalno
- ferratilis
#40 Re: Precijenjeni filmovi
Sad ga ne bi mogao pogledati, nema sanse, ali kad sam bio klinac, gledao sam ih jedno deset puta. Tim Burton ima stila i ima svoj identitet, za razliku od mnogih. Ne mislim na formulaicni stil kao Kubrick i Nolan, nego na otkaceni, "over the top" stil. Zato i ima toliko fanova, valjda 
- Hasan006
#41 Re: Precijenjeni filmovi
Pa to je druga stvar, i meni filmovi koje sam obožavao ko mali danas djeluju bezze. Onda reci da su ti draži, a ne da nisu ni do koljena novima.ferratilis wrote:Sad ga ne bi mogao pogledati, nema sanse, ali kad sam bio klinac, gledao sam ih jedno deset puta. Tim Burton ima stila i ima svoj identitet, za razliku od mnogih. Ne mislim na formulaicni stil kao Kubrick i Nolan, nego na otkaceni, "over the top" stil. Zato i ima toliko fanova, valjda
- Tito_i_Partija
#42 Re: Precijenjeni filmovi
Realno, ono sto je Niemand rekla i nije bas neka nadrkanost. Sacekajte malo dok Omarka naleti na ovu temu, tek tad ima da vidite sta to stvarno znaci.Point. wrote:Znam brate. Sutnja u takvim situacijama je zlato.Tomahawk11 wrote:Ako imaš ženu, sve ti je jasno.Point. wrote:Sto je neko predrkan veceras.
Jednostavno, nekad su takve.
I treba se skloniti s puta
- Point.
#43 Re: Precijenjeni filmovi
Znas kako kazu, nije sta je rekla nego nacin na koji je rekla. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#44 Re: Precijenjeni filmovi
Ma hajde i to, nego kako nas je pogledom smjerilaPoint. wrote:Znas kako kazu, nije sta je rekla nego nacin na koji je rekla.
Niemand, halali, zezamo se
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45 Re: Precijenjeni filmovi
dosta nijemih naslova...osim klasika aka nosferatu, metropolis i tako to
nijemi...pogotovo oni koji traju po 240 minuta.
dobri su samo za studente režije...mislim da ni oni ne znaju da postoje
meni je Grande ilusione precijenjen mada ga nikad nisam uspio pogledati do kraja
nijemi...pogotovo oni koji traju po 240 minuta.
dobri su samo za studente režije...mislim da ni oni ne znaju da postoje
meni je Grande ilusione precijenjen mada ga nikad nisam uspio pogledati do kraja
- mousstapha
#46 Re: Precijenjeni filmovi
Svaki film Jasmile Zbanic poslije Grbavice.
- Truba
#47 Re: Precijenjeni filmovi
jaslina
ah da
domaće nisam nabrojao jer ih i ne gledam
ah da
domaće nisam nabrojao jer ih i ne gledam
- yoda82
#49 Re: Precijenjeni filmovi
Fakat precjenjen film. Raja se naložila na njega jer se lik samo drogira, guzi i ima brdo para. Realno film onako.Niemand wrote:Ma bejl je meni ekstra glumac, na stranu batman.
Osim toga, meni je, kao nekom fanu SF-a Blade runner precjenjen. Čak mi je bolje lego ovaj novi. E sad moguće je da je to i do perspektive. Vjerovatno je u vrijeme kada je Blade runner sniman bio nešto revolucionarno.
I da. Tittanik je smeće.
- Truba
#50 Re: Precijenjeni filmovi
titanik je super
blejd raner je i danas nešto
samo pročitaj nekoliko eseja
blejd raner je i danas nešto
samo pročitaj nekoliko eseja