Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Kouros

#1 Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

Smatram da je vise glupo obracati paznju na izjave tipa raznih "znalaca" da je vw jedino sto valja. Davno su prosla vremena stare yuge kada su nam samo tasova auta bila dostupna od kvalitetnijeg. Prosla su i vremena kada sva prica da za neko vozilo drugog tipa nema dijelova ala...peugeut, toyota, ford, renault, audi itd itd...Golf...svaka cast ono jeste ok auto...ali zaista je precijenjen... udjite u jedan golf i jedan kia pro ceed ili peugeut 308...itd pa ce vam biti jasno koliko stede na opremi. Jedan peugeut ili toyota auris je svemirski brod sa opremom u odnosu na golf koji je sa punom opremom skuplji bar za 10 000. Sta mi jedan golf nudi??...da li me moze iko ubijedit da je golf bolji od peugeut 308...
Juce sam posjetio salon ac quatro na pofalicima i jedan papanluk i profesionalizam na takav nacin jos nisam vidio. Udjem u salon da pogledam auta...nekih 10-15 klipana stoji nesto hoda...niko da pridje da ponudi jedno od vozila. Krenem da otvorim vrata golfu u salonu kad ono zakljucano. Tek mi tada prilazi neki sminker sto radi tu na ponudi i kaze zakljucano je zbog neke djece sto su lazila...haloo pa ovako mogu da ga gledam bilo gdje. Hajd sad cu da otvorit..ma ne treba nije bitno bitno vise...i produzim. Stvar je u tome koliko oni misle da ce se taj golf sam prodavat pa da je i bez opreme i bez marketinga...kao sam ce se prodavat. Da ne pricamo o tome kako su postali najveci proizvodjaci pa sa samim tim pad je kvaliteta neminovan. Ako primjetite na cestama..sve je manje golfova i pola u odnosu na ostale. A predvidjam da ce im zuti toyote, kie, hiundai i ostali doci glave.
maxell_sarajevo

#2 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by maxell_sarajevo »

Sta ja imam od full opreme kad mi auto stane na Jahorini?
Zato kupi VWi to ti se nece desiti :D
Bullet Tooth Tony

#3 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Bullet Tooth Tony »

i auto ti nece nekontrolirano ubrzavat :lol: ... medjutim glavni je razlog sto ga mozes nakon dvije-tri godine , kada ti dosadi , ne samo prodati brzo nego cak i zaraditi na njemu za novi automobil :D
all star

#4 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by all star »

imas kvalitet i dugotrajnost,pogledaj krash testove tih modela koje si ti samo nabrojao recimo...u odnosu na vw...a taj papanluk na koji si naisao,ako te to odbija ili imas zbog toga predrasude prema ovim vozilima,ako je to tvoj izgovor onda imas problem...

vw4ever

pozdrav,bez ljutnje :wink: :sax:
dadoka84

#5 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by dadoka84 »

Posto sam imao prilike da vozim novija vw vozila golf 5 i 6 te passat najnovije generacije mogu samo reci da me iznenadio nizak nivo kvalitete odredjenih plasticnih dijelova. Puknuta pepeljara, oguljena plastika oko mjenjaca i istrosenost pojedinih dijelova npr oko rucne kocnice, a na brojcaniku 15000. Npr u passatu uz doplatu moze se uzeti dvd player koji se pokvario u roku od 3 mjeseca, ne cita vise dvd samo ulaz s usb. Osnovna oprema veoma siromasna, npr doplata za boju il dodatna vrata, pepeljaru isl. Pozitivno me iznenadio golf 6. Stvarno fin osjecaj u voznji na otvorenoj cesti. Po gradu i nije nesto, posto je u pitanju tdi agregat koji je dosta bucan i "nekultiviran"!
U svakom slucaju za te pare se moze uzeti automobil druge kompanije koji je mnogo opremljeniji, a i nije toliko na meti lopova.
DoradO

#6 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by DoradO »

:lol: :lol: :lol: Boga mi koliko si zakuakao ko' da te neko tjera pistoljem da kupis VW, sve fol vakav nakav fuj a obletio salone i salone nebil se kako uklopio .... ali neeeee znam ja sta je :D ti bi vrlo rado jednog takvog ali nemas love pa dosao ovdje da istresas svoje komplekse! bjezi ba
sirocco

#7 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by sirocco »

kad bi bilo da na vw-u(ili audi-u) moram doplatit i za brisace opet bi` ga kupio prije nego full opremljenog peugeota , renaulta , fiata ili tako nesto.

tako da VW rules :bih: :bih:
Kouros

#8 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

all star wrote:imas kvalitet i dugotrajnost,pogledaj krash testove tih modela koje si ti samo nabrojao recimo...u odnosu na vw...a taj papanluk na koji si naisao,ako te to odbija ili imas zbog toga predrasude prema ovim vozilima,ako je to tvoj izgovor onda imas problem...

vw4ever

pozdrav,bez ljutnje :wink: :sax:
Nemam predrasude..prijatelju vozim mnoga auta jer takav mi je posao. Golf 6 npr je ok auto ali nista specijalno. Vozio sam ga par dana i na otvorenom. Dobra stvar kod njega je mjenjac koji je zaista nesto posebno i auto odlicno hvata cestu, stabilnost je ok. Mislim da niko nema mjenjac tako precizan i brz u europi od vw mehanike ali u europi. Moram dodati da je motor bucniji za tako novo auto ali ono sto mu je velika mana je neudobnost. Pa dok sam se vozio 6 sati i ustao osjecaj je bio katastrofa. A dacu ti jedan drugi primjer. Vozio sam na duzu relaciju peugeut 308.. ali mogu samo reci da je to vozilo zaista odmor. Svakom kazem koga bole ledja neka se provoza u peugeut 308:))..Kozna sjedista sa grijacima koja vw stavlja mozda samo u najskupljem passatu ili pejtonu..poznata francuska zavrsna obrada, lijep i uredno uradjen kokpit, full fulova optema...ima cak 8 zracnih jastuka...elektronika mu je cudo i jako lijep motor HDI koji se odlicno ponasao na otvorenom. Jos da dodam da u gradu ima rekordnu nisku potrosnju. Vozio sam toyota auris sportsku verziju ...e to je vec druga prica i za golfa i peugeuta..:))...osto sam zaljubljen u to vozilo i definitivno cu jedan od njih da nabavim. Sa tim vozilom smo za 2 godine presli 140 000 kilometara i uz redovan servis ni jednog kvara. Da ne pricam koliko je to auto stabilno i izdrzljivo a nema sta mu nisam radio...dusu sam mu uzeo:))..(naravno nije moje)...ali to auto ide ide i ide. Sportski ovjes jest malo tvrdji ali i jako udoban sa anatomskim sjedistima...motor strasan 150 konja sa nekom tehnologijom...nisam neki mehanicar da dam podatke...samo sam vozac:))...i mogu reci da su ostala auta licila kao da stoje. Jos da dodam i to da taj auris sa tako snaznim motorom i sjajnom opremom stoji kao prosjecan golf 6...ne znam po paketima opreme ali raspitao sam se.
Gile Šampion

#9 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gile Šampion »

dadoka84 wrote:Posto sam imao prilike da vozim novija vw vozila golf 5 i 6 te passat najnovije generacije mogu samo reci da me iznenadio nizak nivo kvalitete odredjenih plasticnih dijelova. Puknuta pepeljara, oguljena plastika oko mjenjaca i istrosenost pojedinih dijelova npr oko rucne kocnice, a na brojcaniku 15000. Npr u passatu uz doplatu moze se uzeti dvd player koji se pokvario u roku od 3 mjeseca, ne cita vise dvd samo ulaz s usb. Osnovna oprema veoma siromasna, npr doplata za boju il dodatna vrata, pepeljaru isl. Pozitivno me iznenadio golf 6. Stvarno fin osjecaj u voznji na otvorenoj cesti. Po gradu i nije nesto, posto je u pitanju tdi agregat koji je dosta bucan i "nekultiviran"!
U svakom slucaju za te pare se moze uzeti automobil druge kompanije koji je mnogo opremljeniji, a i nije toliko na meti lopova.
Izmedju ostalog imam Golfa 5 sa 150xxx hiljada na satu i nema niti jedne packe oko ručice mjenjača,oguljenih plastika i slično.Tako da to ne pije baš vode,jer mozes nekome dati tenk a on da ga sjePe...tako da kvalitet unutrašnjosti Golfa 5 generacije uopšte nije upitan.
Druga stvar pišeš o Golfu 6.Golf 6 uopšte nema TDI (pumpa-dizna motor) ,već je kod njega common rail,odnosno odgovorno tvrdim jedan od najtiših dizel agregata od novijih vozila...

A ti bujrum uzmi bilo koje drugo vozilo(svaka čast jedino japanskim proizvođačima) pa budi rahat sa njim.Kao što neko reče:''šta će ti kamara opreme kad joj je kvalitet bezveze ili auto ti stane na Bjelašnici,Jahorini'' itd...
hadzun

#10 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by hadzun »

ove konstatacije tipa ko nema "vw il audi, mala mu je kita" najbolje ne komentarisat! prijatelj vozi hyundai accent1.4B 99god, tonu ribe napeco po bosni i gudurama silnim bosanskim, tek neki dan imao intervenciju koja ne ukljucuje mjenjanje ulja. tako da ne znam gdje staju ta silna japanska auta i izdaju svoje vlasnike... :shock:

salu na stranu, vozim vw g2, vrijeme za mijenjat i po svim analizama sam blizi kupovini recimo kia ceed ili toyota auris modela, naravno novog (ako se mogne dobacit! :D ). ne bih uzeo VW jer za cijenu osnovnog modela golf 6 mogu uzet toyotu sa komplet opremom!
Kouros

#11 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

Gile Šampion wrote:
dadoka84 wrote:Posto sam imao prilike da vozim novija vw vozila golf 5 i 6 te passat najnovije generacije mogu samo reci da me iznenadio nizak nivo kvalitete odredjenih plasticnih dijelova. Puknuta pepeljara, oguljena plastika oko mjenjaca i istrosenost pojedinih dijelova npr oko rucne kocnice, a na brojcaniku 15000. Npr u passatu uz doplatu moze se uzeti dvd player koji se pokvario u roku od 3 mjeseca, ne cita vise dvd samo ulaz s usb. Osnovna oprema veoma siromasna, npr doplata za boju il dodatna vrata, pepeljaru isl. Pozitivno me iznenadio golf 6. Stvarno fin osjecaj u voznji na otvorenoj cesti. Po gradu i nije nesto, posto je u pitanju tdi agregat koji je dosta bucan i "nekultiviran"!
Izmedju ostalog imam Golfa 5 sa 150xxx hiljada na satu i nema niti jedne packe oko ručice mjenjača,oguljenih plastika i slično.Tako da to ne pije baš vode,jer mozes nekome dati tenk a on da ga sjePe...tako da kvalitet unutrašnjosti Golfa 5 generacije uopšte nije upitan.
Druga stvar pišeš o Golfu 6.Golf 6 uopšte nema TDI (pumpa-dizna motor) ,već je kod njega common rail,odnosno odgovorno tvrdim jedan od najtiših dizel agregata od novijih vozila...

A ti bujrum uzmi bilo koje drugo vozilo(svaka čast jedino japanskim proizvođačima) pa budi rahat sa njim.Kao što neko reče:''šta će ti kamara opreme kad joj je kvalitet bezveze ili auto ti stane na Bjelašnici,Jahorini'' itd...
To za kvalitet sto pricas ti nema osnova...hvala Bogu proslo je doba kada smo mogli da biramo samo izmedju zastave i vw. Opet kazem vw pravi zaista pouzdane i ok auta ali precijenjena. Devedesetih kada sam imao dvojku golfa to je za mene bio pojam. Vozio sam ga i navozo ga se...ne znam ni sam koliko sam presao sa njim..ali ne manje od 700 000 kilometara. Golf 3 kada je izaso je bio pojam i kupio sam odma sebi jedan takav. Da podsjetim problem sa novcem nije u pitanju. Golf 4 i nekako i ok je...golf 5 pa pogotovo 6 izlaze u doba kada je konkurencija i kod nas postoji a oni su zadrzali cijene astronomske uz minimalne napore i inovativne tehnologije. Jedan golf 6 je prazan i po dizajnu nedorecen. Mehanika vise nije u pitanju...svako danas zna napraviti dobru mehaniku. To sto kazes da je problem ako stanem na igmanu i bjelasnici...pa to je klasicna suplja. Vjeruj mi da ce ti danas prije doci dio od toyote nego od vw au to ne racunam dijelove za dvice ili trice kao i stare passate koje prave raznorazni turci madjari i koji su nekvalitetni. Globalizacija je uzela danak tako da price o dijelovima kao i da nema dijelova za automobil odlaze u zaborav. Bio sam na bliskom istoku...konkretno u kuwaitu i emiratima gdje se kupuju auta za klasicno deranje i u najextremnijim uslovima...jer su arapi poznato najludji i na autu ne stede. Vjerujte ljudi da tamo nisam vidio ni jedno auto iz vw koncerna...sve same toyote, nissani, kie, honde, itd itd...poznajem jednog prijatelja koji je radio jedan vozacki astronomski posao i vozio je nissan patrol...koji je presao sa njim preko milion kilometara da nije mijenjao nista na motoru. Toliko o pouzdanosti. Danas hajka koja se digla na tojotu i zavjera je nesto drugo i to ne zelim da se uvede u ovu pricu. Jos je neko rekao za common rail i busa se u prsa kako to golf 6 ima...a ja sam vozio common rail tehnologiju u peugeutu 406 sport pac prije 10 godina...toliko
Last edited by Kouros on 06/02/2010 12:04, edited 1 time in total.
citroen

#12 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

Volkswagen je dobar,ali postoje bolji igraci......... :lol: :lol: :lol:
karanana

#13 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by karanana »

mozda to kod nas rade svi prodavci, ali sta je mene iznerviralo kod VW vozila je da je sve dodatna oprema. znaci cijena koju vidimo na reklamama ili koju cujemo kada se spomene "cijena osnovnog modela" je volan i 4 tocka. onda dodjes i vidis da to auto nema ni onaj tocak kojim pomjeras vertikalu naslonjaca. i onda te oderu. meni je smijesno kada cujem sta se kod nas smatra "dodatnom" opremom. znam da ovi VW prodavci cigance na tome, ali opet kazem mozda je to kod svih isto.
hadzun

#14 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by hadzun »

karanana wrote:mozda to kod nas rade svi prodavci, ali sta je mene iznerviralo kod VW vozila je da je sve dodatna oprema. znaci cijena koju vidimo na reklamama ili koju cujemo kada se spomene "cijena osnovnog modela" je volan i 4 tocka. onda dodjes i vidis da to auto nema ni onaj tocak kojim pomjeras vertikalu naslonjaca. i onda te oderu. meni je smijesno kada cujem sta se kod nas smatra "dodatnom" opremom. znam da ovi VW prodavci cigance na tome, ali opet kazem mozda je to kod svih isto.
:thumbup:

prijatelj skoro uze kia ceed 1,4 oprema sve osim koze (ima kozni volan....) za 23500 (cjenko se u salonu, nevjerovatno ali istiniti sa 25000 spustio), a aktuelna VW golf reklama je "vec od 29600" cini mi se taj isti motor, dok nadodas opremu haman 32-33k.....nidje veze...
karanana

#15 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by karanana »

hadzun wrote:
karanana wrote:mozda to kod nas rade svi prodavci, ali sta je mene iznerviralo kod VW vozila je da je sve dodatna oprema. znaci cijena koju vidimo na reklamama ili koju cujemo kada se spomene "cijena osnovnog modela" je volan i 4 tocka. onda dodjes i vidis da to auto nema ni onaj tocak kojim pomjeras vertikalu naslonjaca. i onda te oderu. meni je smijesno kada cujem sta se kod nas smatra "dodatnom" opremom. znam da ovi VW prodavci cigance na tome, ali opet kazem mozda je to kod svih isto.
:thumbup:

prijatelj skoro uze kia ceed 1,4 oprema sve osim koze (ima kozni volan....) za 23500 (cjenko se u salonu, nevjerovatno ali istiniti sa 25000 spustio), a aktuelna VW golf reklama je "vec od 29600" cini mi se taj isti motor, dok nadodas opremu haman 32-33k.....nidje veze...
to je to. ili znam slucaj za onu skodu fabiju vec od 15.666. zaista kako ih nije sramota onako nesto neopremljeno prodavati pa makar mi neki i prigovorili u smislu "sta bi ti za te pare".

po meni je dodatna oprema koza, navigacija, sistem pracenja vozila, lcd ekrani sa dvd sistemom....dobro mozda malo i pretjerujem za neko narodno auto, ali mi je smijesno da je dodatna oprema upaljac i prsluk i trokut. naplati mi jebenih 50 maraka vise u cijenu auta kad si cigan i kad neces da ubacis te neke osnovne stvari u taj kao osnovni paket, ali me nemoj pravit budalom i prodavat mi muda pod bubrege i tushit mi trokut za 50 maraka ili cd player za 480 maraka.
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Beg_Babic wrote:i auto ti nece nekontrolirano ubrzavat :lol: ... medjutim glavni je razlog sto ga mozes nakon dvije-tri godine , kada ti dosadi , ne samo prodati brzo nego cak i zaraditi na njemu za novi automobil :D
Tako je, ako ti je mjenjac sa 5 brzina samo zamjenis kuglu mjenjaca sa onim od 6 brzina prodas ga ko sestaka, bas k'o u nadrealista i to moze samo kod VW-a. :lol: Istina da VW nece nekontrolisano ubrzavati ali isto tako nece ubrzavati ni kada zelis da ubrza. :lol: 8-) No ruku na srce ne boluje samo citava VW grupacija od precjenjenosti vozila, Mercedes, Volvo pa donekle i BMW pate od te bolesti. :oops:
citroen

#17 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

Moj jaran prodaje evo skoro godinu passata B5,ja prodao 2 auta za to vrijeme,a ni jedan nije bio flauve :lol: :lol: :lol: :lol:
dottore

#18 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by dottore »

http://www.reklamacije.net/reklamacije/ ... sloma.html

http://www.forum.hr/showthread.php?t=335209

itd...itd....
ovo ce ti se tesko dogoditi na VW, Audi, VAG-grupa, BMW, Honda, Mazda, (Toyota) :mrgreen:

ostalo su za mene poluproizvodi, a ovo iznad automobili :thumbup:
Pogledaj samo cijene novih Hondi, BMW.a, pa ces vidjeti sta je precjenjenost . U BiH nije razvijena servisna mreza, a nema ni dilera za BMW, Hondu...
olensoner

#19 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by olensoner »

dottore wrote:http://www.reklamacije.net/reklamacije/ ... sloma.html

http://www.forum.hr/showthread.php?t=335209

itd...itd....
ovo ce ti se tesko dogoditi na VW, Audi, VAG-grupa, BMW, Honda, Mazda, (Toyota) :mrgreen:

ostalo su za mene poluproizvodi, a ovo iznad automobili :thumbup:
Pogledaj samo cijene novih Hondi, BMW.a, pa ces vidjeti sta je precjenjenost . U BiH nije razvijena servisna mreza, a nema ni dilera za BMW, Hondu...
Ma jarane ti kad si baksuz, nema tog VW-a, Mazde ili Honde da ti se nece pokvariti. Mom prijatelju su izmijenjali pola dijelova oko motora Rav4 Toyote, on novu kupio, nekoliko puta ga ostavila na putu. Dobro sad sto se tice kvalitete nema sta, ali nema auta koji se ne kvari, to ljudi moraju znati. :wink:
PS Odkud ti to da nema BMW dilera u BIH?
ado-šampion

#20 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by ado-šampion »

Golf možda jeste precijenjen, ali sve dok se prodaje najbolje u klasi unatoč visokoj cijeni i slaboj opremi, niko nema pravo da priča da je precijenjen. Prodaja najbolje govori.

Ona priča "jaran mi uze Ceed full oprema za 23 milje" je glupa (bez uvrede). Prvo, šta je to "full oprema osim kože"? Ima li navigaciju, ima li bi-xenon, ima li grijanje sjedišta, itd? Full oprema je u normalom svijetu kad staviš sve što se u taj model može staviti, a kod nas je klima, daljinski i 4 el. podizača uz kamaru zračnih jastuka full oprema osim kože. :-)
Druga stvar, koliko će taj Ceed vrijediti nakon 5 godina? Hoće li moći za njega uzeti 40% nabavne cijene? Onda, Ceed je na svim testovima dno dna u toj klasi, tako da na šta će uzeti pare nego garanciju, priču o pouzdanosti i opremu, uz nisku cijenu?

Onda, priča o doplatama ne pije vode. Čitam za Golfa se doplaćuje upaljač, očito slabo posjećujete salone, a nešto ne čitate ni kataloge. Vjeruje li iko da npr. kod BMW 1 u cijenu nisu uključeni pragovi i šteke na vratima? Prelistajte malo kataloge. Kad smo već kod BMWa i opreme, poznato je da uz osnovne stvari kod idu uz jedan BMW cijena hladno može porasti za 20 milja maraka.

Dalje, priča o 6 sati vožnje s umorom isto ne stoji. Zaboravljate da je Golf auto kompaktne klase, pa nije BMW petica. :-? Isto tako, ne odgovaraju svakom mekšta sjedišta, mene npr. u Cliu II leđa zabole nakon pola sata gradske vožnje.

Što se tiče isfucane unutrašnjosti, to prije svega zavisi kako se auto pazi. Ja npr. imam prijatelja koji ima X5, 2004. god., 85000 km, prvi vlasnik, i kožna sjedišta su već malo poderana, a rukohvat na suvozačkim vratima je isto dosta izlizan. A BMW je sinonim za kvalitet izrade. S druge strane, imam prijatelja sa Golfom IV, 2002., 139 k km na satu, on je treći vlasnik i unutrašnjost je toliko očuvana, kao da je jučer izašao iz salona.

Nisam ljubitelj Golfa ni VW vozila, ali sve dok se Golf prodaje najbolje u toj klasi, unatoč lošem odnosu uloženo/dobiveno, precijenjen nije.
jefferson

#21 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

VW su kod na sprecjenjeni. Ja vozam B5 1.8T sa 170ks. 2005 god, sve one djecije bolesti prevladane i super je. Medjutim, sada kad bi kupovao auto dobrooooooooo bi razmislio bil kupio 2.0T B jer sam se navozao tog auta kroz rentanje, i osim motora koji je stvarno prva liga, kvaliteta izrade je katastrofa. "Posadili" su ga na platformu Golfa 5, poprecno postavljen motor itd.
Stoga, sljedece auto BMW 330i ili 335i. Da se vise ne zajebajemo :D
citroen

#22 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

Na kojem trzistu je golf dominantan pored njemackog,ja mislim da na ostalim trzistima se prodaje kao i ostala konkurencija(focus,astra,megane),cak i manje ali veliko njemacko trziste proguta najvise tih golfova i ova nasa BiH,jel mozda u hrvatskoj najprodavaniji golf,u Srbiji,Holandiji,Belgiji,Španiji,Italiji,Francuskoj,Engleskoj.Ljudi, devedeset miliona svaba,isti slucaj sa toyotom,gdje su najvise prodali corolla,camrya,pa nisu u njemackoj majku mu...Volkswagen je prosjek u svemu,htjeli vi to priznati ili ne :zzzz: :zzzz: :zzzz:
vnm

#23 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by vnm »

ado-šampion wrote:Druga stvar, koliko će taj Ceed vrijediti nakon 5 godina? Hoće li moći za njega uzeti 40% nabavne cijene? Onda, Ceed je na svim testovima dno dna u toj klasi, tako da na šta će uzeti pare nego garanciju, priču o pouzdanosti i opremu, uz nisku cijenu?
nek je ekvivalentan golf 30.000KM, a ceed 23.000KM. neka za 5 godina za njega mogne uzeti 10.000KM, a moci ce sigurno jer ce i dalje biti pod garancijom, da bi na golfu bio bolji mora za njega uzeti vise od 17.000KM. za te pare se sad prodaju petice dizeli, a ne benzinci.

o garanciji necu da duzim. moj prijatelj ima polo star 2 godine i 3 mjeseca, prije mjesec dana mu se pokvario onaj digitalni kilometar sat. popravka nema, nov 400KM.
Klodovik

#24 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

VW jeste precijenjen, ali KIA je precijenjena još i više.

Anywho, kad znaš nabavne cijene auta i koliko ko uzme sebi dok vozilo dođe do krajnjeg kupca... ma, smiješno je i pričati.
kurty

#25 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by kurty »

Eh ide jedam malo duzi post o svemu ovome... kome se ne cita nek ga preskoci odmah... i odmah da napomene ovo je moje misljenje sa par dokaza...

Kao prvo, nemam svoje auto... Imam vozacku i do sada sam u tudjim autima presao oko 30-40 k km...
Kad sam polozio vozacki,( 2004 godine) par puta sam se grebao za auto i vecinom su bile golfovi 2... Tada za mene vrh, jer ne mogu ja sanjati o necemu, kad nemam nista...
Poslije toga sam presao oko 10 000 Km u golfu 3, koji mi se jako svidjeo... Meni je bio ugodan, nije imao klimu, ali kad se covjek navikne bez klime, onda nema potrebe da se zali...
Poslije trice, sam preso sigurno 20 000 Km u audiju A4 (95 godiste, 1.6 benzin)... Auto super.. Boli glava, citao sam a i uvjerio se da auto ima extremno dobru klimu, udoban... Za mene bio zvjerka, mada je to po znazi mozda najlosija izvedba audija te generacije... Navozao se, samo me jednom izdao, kad je almnester poceo da gori... sreca nije bilo nikakve stete osim njega... Ja bio prezadovoljan... Audi A4 je tada za mene bio vrh...
Od proljeca ne vozam vise audija, poceo sam vozati Mercedesa C200 2005 godiste... Bem te kurty zar si mogo pomisliti da ima bolje od Audija A4... Svemirski brod, Sadete mi :D , auto za sjest i odmorit.. Udobam, prostran, dizajn extra.. Sve pri ruci... Nije full oprema... Orginal CD, displej nije u boji, 4 el. stakla, klima :thumbup: , tempomat, sjedista na struju, 90kW... Jeste da je trom, al je grom... :lol: :lol: :lol: Eh vjerujte da kad treba sjest u to auto, i preci 5 km, pa izaci, umor... vise se umorite, nego sto imate osjecaj da sjedite u mercu... Ali kad sjedete i nakon 60 km izadjete iz njega... Imate osjecaj kao da ste tek sjeli u njega.. Divota...

Znaci kako sjedete u novije auto, misljenja se promjene... Pozo 307 mi se nije svijdeo jer imam osjecaj da na krovu sjedim... Par puta sam imao priliku da vozim, i mislim da je pravo gradsko auto, dobar pregled (sofersajba 100 kvadrata imate osjecaj :-D ), udaban, ali mi je smetalo sto sam negdje "gore"...
U toyoti RAV4 sam se vozio (kao suvozac) i lijepa su iskustva za jednog SUV-a...
BMW X5, par puta se vozio, drama... Auto boli glava... nema mane...
Eh to su neka subjektivna misljenja... A sad nesto o vasoj raspravi oko opreme:

Treba dobro pogledati kataloge i cijene, i sshvatit ce se mnoge stvrai...
Licnog sam misljenja, da mnoge auto kuce u BiH krau jako mnogo... Halo, vi sto se bavite prodajom novih auta, kako vas nije stid da u 2010 godini, kao dodatnu opremu navodite:trokut, klimu, elektricne podizace, upaljace, ESP,orginal radio ...
Jasno mi je da su xenoni, navigacija, "boja steka u boji karoserije", DVD, dodatna oprema, al ono iznad napisano, nema smisla...

I os nesta, treba malo uporediti sta se dobija za 50 000 KM kod BMW-a, a sta kod toyote recimo... Ili kod VW-a...

p.s. njveca komedija je bila akcija renola "Woo-Hoo": Renault Clio 1.2 16V, 17 i kusur hiljada KM i mozete zamisliti da su jos bili toliko darezljivi pa da daju klimu gratis... Stvarno su profesionalni :lol: :lol: :lol:
Govorim jer mi prijatlj ima stariju tipa clia 1.2 16v... potrosi mnogo, sva je od struje zavisan... odu kablobi koji se mogu nabaviti za 500KM i sl.
Post Reply