prebacivanje slika sa komjutera na kameru
Moderator: Benq
-
pike8
#1 prebacivanje slika sa komjutera na kameru
.
Last edited by pike8 on 25/04/2009 00:42, edited 1 time in total.
- kekec
#4 Re: prebacivanje slika sa komjutera na kameru
Moguce je. A da li kod svih DK, ne znam. Mozda zavisi od programa koji koristis.pike8 wrote:zna li neko je li moguce (i kako) da prebacim sliku sa kompjutera na digitalni aparat (olympus C170). pokusao sam sve, ali uvijek mi na aparatu pise picture error kad pokusam da vidim tu sliku. prilagodio sam i format, i velicinu i ime slike onima koje se nalaze na kartici (inace kartica je olympusova xd 128 MB), ali isto. ako neko zna kako ovo rijesit pomazite.
Ja imam Canon-ovu DK i cesto prebacujem slike sa kompa na karticu.
Ukratko, postupak:
Otvorim program za slike (sa kamere na comp) i ukljucim kameru. Pojavi se prozor za kameru. U meniju (za kameru) kliknem na "Upload" i dobijam novi prozor "Upload images from disc". Markiram sliku/e koje zelim prebaciti i kliknem na "otvori". Dobijam novi prozor, gdje me pita koju cu velicinu slike i sl. i kada sve odaberes, kliknem na "save to camera" i pocinje "uploading".
Ovo je postupak kod moje camere, a kako je kod tvog olympusa, ne znam. Mozda je slicno, probaj i sretno.
-
bl-uesbrother
Najlakse je ako imas Card Reader & Writer, ovdje u USA je vrlo jeftin desetak dolara...xp ga prepoznaje kao drive i dovoljno je samo da drag & drop sa hd na card...ja imam Olympusa i neki noname card reader/writer i fercera...