Zanima me i postoji li neka mogucnost da kupljene aplikacije koje sam kupio na iphone prebacim ili besplatno skinem na samsung, jednom sam ih vec platio pa se nadam da ne moram ponovo
Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Moderator: Benq
- Popocatepetl
#1 Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Pozdrav, danas sam kupio samsung galaxy S4, a inace imam iphone 3gs, eh sad mene zanima postoji li mogucnost da nekako prebacim podatke sa iphone na samsung a da to ne radim rucno, prvenstveno me zanima prebacivanje brojeva telefona i kontakata?
Zanima me i postoji li neka mogucnost da kupljene aplikacije koje sam kupio na iphone prebacim ili besplatno skinem na samsung, jednom sam ih vec platio pa se nadam da ne moram ponovo
- anonimnaosoba
#2 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
aplikacije sa iPhonea ne možeš nikako prebaciti na Android, za besplatne imaš Google Play, a za plative GooglePopocatepetl wrote:Zanima me i postoji li neka mogucnost da kupljene aplikacije koje sam kupio na iphone prebacim ili besplatno skinem na samsung, jednom sam ih vec platio pa se nadam da ne moram ponovo
ovo prvo ne znam, zato nisam ni citir'o...
-
Djubre_
#3 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Nisam nikada imao u ruci iphone pa veze nemam.. ali mi nije jasno, kako ne mozes te kontakte na sim karticu staviti? Pa u samsung import ih..
A aplikacije nisu iste.. tako da jbg..
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
- Maharadza
#4 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
App store - vlasnik applePopocatepetl wrote:Pozdrav, danas sam kupio samsung galaxy S4, a inace imam iphone 3gs, eh sad mene zanima postoji li mogucnost da nekako prebacim podatke sa iphone na samsung a da to ne radim rucno, prvenstveno me zanima prebacivanje brojeva telefona i kontakata?
Google play store - vlasnik Google
A i da nije tako, govorimo o 2 FUNDAMENTALNO različita OS-a (iOS na iphone-u i Android na Samsung uređaju), tako da se bojim da ćeš te app-ove morati ponovo kupiti i na gplay-u ali barem ih možeš onda instalirati na više android uređaja, tj. Samo ukucaš kasnije svoj GMail account s kojeg si kupio određeni app i on će ti se pojaviti u listi kupljenih i na drugom uređaju, čak i ako nije samsung, samo mora biti android.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Popocatepetl
#5 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Ne mogu na sim karticu jer sam i mrezu promjenio tako da imam i drugu sim karticuandr0id wrote:Nisam nikada imao u ruci iphone pa veze nemam.. ali mi nije jasno, kako ne mozes te kontakte na sim karticu staviti? Pa u samsung import ih..
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#6 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
I gdje je problem?!Popocatepetl wrote:Ne mogu na sim karticu jer sam i mrezu promjenio tako da imam i drugu sim karticuandr0id wrote:Nisam nikada imao u ruci iphone pa veze nemam.. ali mi nije jasno, kako ne mozes te kontakte na sim karticu staviti? Pa u samsung import ih..
Ubacis staru karticu, kopiras kontakte na internu memoriju telefona,
ubacis novu karticu i ako hoces prebacis te kontakte na novu karticu
ili ostavis u memoriji telefona.
Nisam nesto siguran da je tako napredan telefon za tebe,
al´bar je telefon smart.
- Popocatepetl
#7 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Stara kartica, stara mreza, telefon zakljucan samo za tu mrezutopcam wrote:I gdje je problem?!Popocatepetl wrote:Ne mogu na sim karticu jer sam i mrezu promjenio tako da imam i drugu sim karticuandr0id wrote:Nisam nikada imao u ruci iphone pa veze nemam.. ali mi nije jasno, kako ne mozes te kontakte na sim karticu staviti? Pa u samsung import ih..
al´bar je telefon smart.![]()
Nova kartica, nova mreza, telefon zakljucan samo za tu mrezu
Nego evo sve sam sredio, kad sam pokrenuo kies odmah mi je sam ponudio opciju da sa iphone prebacim sto zelim i prebacio sam, sekunda posla, i sarkasticaru kao sto vidis nije samo telefon smart
- topcam
#8 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
To je vec nesto drugo, napisao si kupio sam, ne pise uz noviPopocatepetl wrote:Stara kartica, stara mreza, telefon zakljucan samo za tu mrezutopcam wrote:
I gdje je problem?!
al´bar je telefon smart.![]()
Nova kartica, nova mreza, telefon zakljucan samo za tu mrezu
Nego evo sve sam sredio, kad sam pokrenuo kies odmah mi je sam ponudio opciju da sa iphone prebacim sto zelim i prebacio sam, sekunda posla, i sarkasticaru kao sto vidis nije samo telefon smarti eto mozes biti siguran da je ovako napredan telefon za mene jer odkad znam za sebe imam najnaprednije telefone, samo znatizelja neda mira pa zelim sve sto prije da saznam, da sam malo sacekao doslo bi samo od sebe
ugovor dobio telefon (uz simbolicno placanje).
Ovaj S4 me osvojio 100%, a najludja stvar mu je mogucnost otkljucavanja telefona kad ti senzor vidi lice, a pogotovo tek opcija da ne otkljuca sve dok mu ne namignes, ludilo na sta su ljudi sve mislili
- Popocatepetl
#9 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
A kakve sad matereti to ima veze u svemu ovome? I da kupio sam ga, platio sam ga 99 eura i placacu svaki mjesec jos 30 eura tarifu koju imam, zar to nije kupljeno?topcam wrote:To je vec nesto drugo, napisao si kupio sam, ne pise uz novi
ugovor dobio telefon (uz simbolicno placanje)
Umjesto da pomogne ako sta zna on dosao da kopa po tudjem novcaniku i ispituje ko sta koliko placa, a vela havle
- topcam
#10 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Popocatepetl wrote:A kakve sad matereti to ima veze u svemu ovome? I da kupio sam ga, platio sam ga 99 eura i placacu svaki mjesec jos 30 eura tarifu koju imam, zar to nije kupljeno?topcam wrote:To je vec nesto drugo, napisao si kupio sam, ne pise uz novi
Umjesto da pomogne ako sta zna on dosao da kopa po tudjem novcaniku i ispituje ko sta koliko placa, a vela havle
Naravno da nije kupljeno!
Kad nesto kupis mozes koristiti kako zelis.
Ti si vezan za ugovor. Ogranicen.
Pokusao sam pomoci, to sto ti ne znas postaviti pitanje kako treba ne znaci da ti ne
zelim pomoci. Da si napisao odmah da je telefon uz ugovor ne bih ni pisao da stavis
staru karticu i kopiras kontakte na memoriju telefona, jer znam da to nece ici!
Eto kakve veze ima..
Umjesto da da kazes hvala, ti napadas.
- Popocatepetl
#11 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Pa i sad mogu da ga koristim kako zelim, na nekim mrezama se telefoni daju otkljucani na nekim ne, znaci iako je isto placen po tebi su ga jedni kupili jer je odkljucan a drugi nisu jer nije otkljucan niti im je bitno da budetopcam wrote:Popocatepetl wrote:A kakve sad matereti to ima veze u svemu ovome? I da kupio sam ga, platio sam ga 99 eura i placacu svaki mjesec jos 30 eura tarifu koju imam, zar to nije kupljeno?topcam wrote:To je vec nesto drugo, napisao si kupio sam, ne pise uz novi
Naravno da nije kupljeno!
Kad nesto kupis mozes koristiti kako zelis.
Hajd eto posto nije kupljen nego valjda pozajmljen ili sta vec moracu otici iduce sedmice da pitam moram li im ga slucajno s vremena na vrijeme vratiti ako im zatreba
-
EUROBIH
#12 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
i tools
outlook sinc
kies
-
Djubre_
#13 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Ne zamjeri mu.. ljubomoran je sto imas s4.. 
-
Fake_
#14 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
https://support.google.com/mail/topic/2 ... ic=2451730
Evo kako da prebacis kontakte na Gmail, i jos neke druge opcije...
Kada to uradis, na S4 udjes u postavke i uradis sync sa gmail...
Evo kako da prebacis kontakte na Gmail, i jos neke druge opcije...
Kada to uradis, na S4 udjes u postavke i uradis sync sa gmail...
- topcam
#15 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
andr0id wrote:Ne zamjeri mu.. ljubomoran je sto imas s4..
- Popocatepetl
#16 Re: Prebacivanje podataka sa iphone na samsung???
Ma i meni se cini da je tako ali nisam htio da mu pristajem na mukuandr0id wrote:Ne zamjeri mu.. ljubomoran je sto imas s4..
Danas nisam imao vremena da se vrtim po telefonu pa i nemam novih pitanja, mozda ih sutra bude
- Amazonka27