PREBACIVANJE GIGABAJTA

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Santos

#1 PREBACIVANJE GIGABAJTA

Post by Santos »

Pomozite.Kupio polovan pc.E sad imam jedno pitanje.Na c imam 4 gb. na g 3gb.E sad imam jos e 6gb i d oko 4gb.Posto ova zadnja dva uopste ne koristim kako bi mogo ove gigabajte prebacit na c posto mi bas skoro sve sto kopiram ide preko c. Ako nisam dobro objasnio pomozite.
_galaksija

Post by _galaksija »

Hoces da kazes da imas 4 particije?
Last edited by _galaksija on 28/12/2005 12:36, edited 1 time in total.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Ja koliko sam tebe razumio rodi se o posebnim HD. Ukoliko je tako neces ih moci sastavit u jednu cjelinu. Ukoliko je jedan HD a vise particija onda mozes. Objasni malo preciznije o cemu se radi.
Santos

Post by Santos »

Nemam pojma ali ja mislim da jest jer c je za file preko g ide cdrom a ovo ostalo d e ima i f je sigurno za dvd ili druge stvari ako hocu da ubacim.Posto ja necu nista ubacivat htjeo bi da znam bil mogo ove gigabajte sa d e i f prebacit na c.
Santos

Post by Santos »

Jedan je hard disk.
car-x

Post by car-x »

ako je jedan hard disk, onda ti partition magic moze pomoci u slucaju da ne zelis ponovo instalirati windoze.. a ako ti je to svejedno, onda je fdisk najbolje rjesenje (boot-as sistem sa win xp cd-om i ostalo ti se samo kaze)..
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Eto ti odgovora. Ako mene pitas drugo rijesenje je po meni bolje :)
car-x wrote:onda je fdisk najbolje rjesenje (boot-as sistem sa win xp cd-om i ostalo ti se samo kaze)..
_galaksija

Post by _galaksija »

Santos u prevodu ti je car rekao da nadjes nekoga drugog i da se ne upustas sam u ono sto ne razumijes :D
care da nije to malo komplikovano za njega? :D
Santos

Post by Santos »

Galaxija upravu si.Nacu ja nekog da mi to sredi ako ja budem sredzivo sjebacu sve.Hvala na pomoci.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Kad ubacis CD i restartas komp dobit ces poruku "press any key to boot from disk..." i samo pretisni neku od tipki na testaturi. Setup ce onda traziti neku od verzija windowsa na komp. Kada je nadze (njega i ostale particije) kad selektiras svaku od njih klikni uzmi opcije da ih obrises (pritiskom na tipku D se to radi ukoliko se dobro sjecam) ali uglanom pisat ce ti tamo. Onda ce te pitat jesi li siguran i odgovor DA je tipka L (opet ti provjeri tamo) Kada izbrises sve particije vidjet ces da pise CREATE particion tipka C i udari znaci C. Probaj upisati sto veci broj i automatski ce ti se upisat maximum size. Kada to zavrsis samo prati upustva na ekranu. Akomislis da nije komplikovano obavi sam ne moras cekat nikog...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Santos wrote:Nemam pojma ali ja mislim da jest jer c je za file preko g ide cdrom a ovo ostalo d e ima i f je sigurno za dvd ili druge stvari ako hocu da ubacim.Posto ja necu nista ubacivat htjeo bi da znam bil mogo ove gigabajte sa d e i f prebacit na c.
LOL
ovo je i shiljka nadmasilo

al evo ovako cemo
sve particije sa jednog diska mozes spojiti u jednu particiju. (C,D,E...), ALI...
muhamed kaze
Ako ti slovo x oznacava cdrom ili dvd (ili bilo koji drugi dodatak koji nije linkan na disk), te gigabajte :D :D :D nemozes koristiti. Ako imas dva diska, i svaki po jednu particiju, oni mogu egzistirati kao dvije particije (pod uslovom da ne koristis RAID) U slucaju da imas jedan disk sa vise particija, defragmentiraj disk i koristi nesto kao PartitionMagic da izbrises zadnje particije i povecas prvu particiju na maksimalnu velicinu.
Zakljucujuci iz tvog komentara iznad da ovo neces razumjeti, najbolje bi ti bilo da nadjes nekog ko bi ti to mogao uraditi
Post Reply