PREBACIVANJE GIGABAJTA
Moderator: Benq
-
Santos
#1 PREBACIVANJE GIGABAJTA
Pomozite.Kupio polovan pc.E sad imam jedno pitanje.Na c imam 4 gb. na g 3gb.E sad imam jos e 6gb i d oko 4gb.Posto ova zadnja dva uopste ne koristim kako bi mogo ove gigabajte prebacit na c posto mi bas skoro sve sto kopiram ide preko c. Ako nisam dobro objasnio pomozite.
-
_galaksija
Hoces da kazes da imas 4 particije?
Last edited by _galaksija on 28/12/2005 12:36, edited 1 time in total.
-
_galaksija
Santos u prevodu ti je car rekao da nadjes nekoga drugog i da se ne upustas sam u ono sto ne razumijes
care da nije to malo komplikovano za njega?
care da nije to malo komplikovano za njega?
-
Bosna_E
Kad ubacis CD i restartas komp dobit ces poruku "press any key to boot from disk..." i samo pretisni neku od tipki na testaturi. Setup ce onda traziti neku od verzija windowsa na komp. Kada je nadze (njega i ostale particije) kad selektiras svaku od njih klikni uzmi opcije da ih obrises (pritiskom na tipku D se to radi ukoliko se dobro sjecam) ali uglanom pisat ce ti tamo. Onda ce te pitat jesi li siguran i odgovor DA je tipka L (opet ti provjeri tamo) Kada izbrises sve particije vidjet ces da pise CREATE particion tipka C i udari znaci C. Probaj upisati sto veci broj i automatski ce ti se upisat maximum size. Kada to zavrsis samo prati upustva na ekranu. Akomislis da nije komplikovano obavi sam ne moras cekat nikog...
-
neko iz mase
LOLSantos wrote:Nemam pojma ali ja mislim da jest jer c je za file preko g ide cdrom a ovo ostalo d e ima i f je sigurno za dvd ili druge stvari ako hocu da ubacim.Posto ja necu nista ubacivat htjeo bi da znam bil mogo ove gigabajte sa d e i f prebacit na c.
ovo je i shiljka nadmasilo
al evo ovako cemo
sve particije sa jednog diska mozes spojiti u jednu particiju. (C,D,E...), ALI...
muhamed kaze
Ako ti slovo x oznacava cdrom ili dvd (ili bilo koji drugi dodatak koji nije linkan na disk), te gigabajte
Zakljucujuci iz tvog komentara iznad da ovo neces razumjeti, najbolje bi ti bilo da nadjes nekog ko bi ti to mogao uraditi