praznovjerje
-
zemo_online
#1 praznovjerje
Koliko ste praznovjerni?Npr.crna macka preko puta ili petak 13 ,nokti ispod otiraca,zvizdanje po noci doziva vragove itd.
Znaci li vam to ista,izbjegavate li neke od slicnih situacija jer smatrate da .......?
Ima li tu i elemenata opsesije?
Znaci li vam to ista,izbjegavate li neke od slicnih situacija jer smatrate da .......?
-
zemo_online
#3 Re: praznovjerje
Ima jos jedna.Kaze mi stric uvijek pertlu prvo na desnoj vezi cipeli.
-
ludacha
#4 Re: praznovjerje
ni najmanje,.a sta to bolan nokti i otirac? :d jel to ono, iscupaj ga, podbaci pod otirac, i neprijatelj ti nece na vrata doci
il ce neki dobar dasa 
- Sunrise00
#5 Re: praznovjerje
Pomalo. Ne volim kad mi crna macka predje preko puta pred nesto vazno. I cesto pred vazne dogadjaje stavim parfem za koji smatram da mi donosi srecu
Ti navodno mali rituali uticu na psihu i na samopouzdanje, pa je rezultat stvarno vidljiv 
-
zemo_online
#6 Re: praznovjerje
nije to,ludacho.vec ako nadjes nokte pod otiracem,navodno je to nesto lose.ne znam tacno.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#7 Re: praznovjerje
Ako preko puta predje crna maca, to znaci da ona jadnica nije kriva sto je crna, ...test01 wrote:Koliko ste praznovjerni?Npr.crna macka preko puta ili petak 13 ,nokti ispod otiraca,zvizdanje po noci doziva vragove itd.
Petak i 13. se tako nekad poklope, ...
Ako vidite nokte ispod otiraca, to znaci da ih je neko imao duge nokte i da ih je podrezao i uhljup, ... nije znao sta sa njima pa gurno komsi pod otirac.
Ko zvizdi po noci, ... doziva jarana da idu lokat`, a ne misli da remeti san umornom komsiji koji je upravo dos`o iz druge smjene.
-
zemo_online
#8 Re: praznovjerje
ponudi vam neko avio kartu,na petak 13. i subotu 14. pod istim uslovima.
bi li vam bilo apsolutno svejedno koji dan cete da letite?
- anais_nin
#9 Re: praznovjerje
ako mi poklanja kartu i jos mi uz to destinacija odgovora ja cu petak, hvalatest01 wrote:ponudi vam neko avio kartu,na petak 13. i subotu 14. pod istim uslovima.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: praznovjerje
Volim kad mi crna mačka pređe od preko puta.
Nisam nešto praznovjeran, ali ni punovjeran. Munafikli sam.
Praznovjerni su vjerovali u vještice, a punovjerni su ih spaljivali.
Nisam nešto praznovjeran, ali ni punovjeran. Munafikli sam.
Praznovjerni su vjerovali u vještice, a punovjerni su ih spaljivali.
- atko
#12 Re: praznovjerje
Nisam praznovjeran, to donosi nesrecu 
-
zemo_online
#13 Re: praznovjerje
Mozete da birate kucu,jednu od dvije,na broju 13 i 56.Kuce su apsulutno iste,nema razlike,u istom okruzenju,jedna do druge.
Dali vam je apsulutno svejedno koja kuca?
Dali vam je apsulutno svejedno koja kuca?
-
ludacha
#14 Re: praznovjerje
pa naravno da me bas briga..ja cak i volim kad mi crna macketina predje preko ceste...cim je presla znaci dobro je, nisam je satrala
kud ces dobrocudniji "znak" od toga haha
p.s. bil ova kuca na broju 13 bila nesto jeftinija? bilo bi logicno, ako je vec "ukleta" il donosi losu srecu, netko se objesio u njoj il tako nesto...il ako je vec narod nece..
ma sve su to gluposti
tipa
jebaji ga, nisam dobio posao, sve je bilo super, ja super, gazda super, razgovor super, placa odliiiicna! i pri povratku kuci jebena crna macketina mi predje preko puta, kad uto zvoni mobitel. glas s druge strane veli: "alo momak, jebi ga, zao mi je, zaposlismo drugoga"
p.s. bil ova kuca na broju 13 bila nesto jeftinija? bilo bi logicno, ako je vec "ukleta" il donosi losu srecu, netko se objesio u njoj il tako nesto...il ako je vec narod nece..
ma sve su to gluposti
tipa
jebaji ga, nisam dobio posao, sve je bilo super, ja super, gazda super, razgovor super, placa odliiiicna! i pri povratku kuci jebena crna macketina mi predje preko puta, kad uto zvoni mobitel. glas s druge strane veli: "alo momak, jebi ga, zao mi je, zaposlismo drugoga"
Last edited by ludacha on 25/06/2008 00:22, edited 1 time in total.
- iceman ze
#15 Re: praznovjerje
ja sam gledao u jednom hororu, da cini samo djeluju na one koji vjeruju u to......pa sad vi kako hocete.... 
-
zemo_online
#16 Re: praznovjerje
kuce su nove.ludacha wrote:pa naravno da me bas briga..ja cak i volim kad mi crna macketina predje preko ceste...cim je presla znaci dobro je, nisam je satralakud ces dobrocudniji "znak" od toga haha
ma sve su to gluposti
tipa
- RIZVA
#17 Re: praznovjerje
nosate li majice naopako,kazu radi uroka pozeljno 
- anais_nin
#18 Re: praznovjerje
nigdje veze, fakat...zasto ne bih kucu na broju 13?
to je sve stvar percepcije, ja pamtim par izuzetno lijepih, produktivnih i vanrednog uspjesnih 13tih u mjesecu koji su se zadesili eto bas petkom
meni je komicno da u kanadi u zgradama nema stanova na 13. spratu
13ti oficijelno ne postoji....tu su uvijek smjesteni "bazeni" za protupozarni sistem 
to je sve stvar percepcije, ja pamtim par izuzetno lijepih, produktivnih i vanrednog uspjesnih 13tih u mjesecu koji su se zadesili eto bas petkom
meni je komicno da u kanadi u zgradama nema stanova na 13. spratu
-
zemo_online
#19 Re: praznovjerje
znaci da u kanadi ima veze.
isto tako u hotelima nema soba sa 13 ,al su ljudi praznovjerni.
-
zemo_online
#20 Re: praznovjerje
zasto ih pamtis ako je nidje veze i apsulutno ti je svejedno.anais_nin wrote:nigdje veze, fakat...zasto ne bih kucu na broju 13?![]()
to je sve stvar percepcije, ja pamtim par izuzetno lijepih, produktivnih i vanrednog uspjesnih 13tih u mjesecu koji su se zadesili eto bas petkom![]()
![]()
meni je komicno da u kanadi u zgradama nema stanova na 13. spratu13ti oficijelno ne postoji....tu su uvijek smjesteni "bazeni" za protupozarni sistem
znaci da ti nije svejedno i petak 13. je pod povecalim za razliku od drugih datuma.
-
ludacha
#21 Re: praznovjerje
anais_nin wrote: meni je komicno da u kanadi u zgradama nema stanova na 13. spratu13ti oficijelno ne postoji....tu su uvijek smjesteni "bazeni" za protupozarni sistem
- anais_nin
#22 Re: praznovjerje
pamtim ih zbog toga sto svake godine kad u nekom mjesecu bude petak 13. redovno neko pravi hampu oko toga....ja ne vidim nista negativno u broju 13, a posebno ne u kombinaciji 13tog koji pada u petak...to sto ja licno ne pridajem neku vaznost, niti negativnu vrijednost, toj kombinaciji, ne znaci da drugi ljudi nisu podlozni takvom razmisljanju....a kad ti neko trubi o takvom necemu onda pozelis da pokazes ljudima da je to bas to PRAZNO VJERJE, tj prazno vjerovanje...jer vjerovatnoca da ce ti se nesto lijepo ili ruzno desiti taj dan nije nista ni veca ni manja nego bilo koji drugi dantest01 wrote:zasto ih pamtis ako je nidje veze i apsulutno ti je svejedno.anais_nin wrote:nigdje veze, fakat...zasto ne bih kucu na broju 13?![]()
to je sve stvar percepcije, ja pamtim par izuzetno lijepih, produktivnih i vanrednog uspjesnih 13tih u mjesecu koji su se zadesili eto bas petkom![]()
![]()
meni je komicno da u kanadi u zgradama nema stanova na 13. spratu13ti oficijelno ne postoji....tu su uvijek smjesteni "bazeni" za protupozarni sistem
znaci da ti nije svejedno i petak 13. je pod povecalim za razliku od drugih datuma.
- anais_nin
#23 Re: praznovjerje
ima veze s cim?test01 wrote:znaci da u kanadi ima veze.
- SoFff
#24 Re: praznovjerje
Tu ima i istine, ne bas bukvalno ali... jednostavno kad osobe sebi nesto "uvrte" u mozak...pocinju cak i nesvjesno vjerovati u to,a kad skontaju u sta vjeruju,e onda su vec za ludniceiceman ze wrote:ja sam gledao u jednom hororu, da cini samo djeluju na one koji vjeruju u to......pa sad vi kako hocete....
-
zemo_online
#25 Re: praznovjerje
anais_nin wrote:ima veze s cim?test01 wrote:znaci da u kanadi ima veze.
isto tako u hotelima nema soba sa 13 ,al su ljudi praznovjerni.to sto je nekad davno nekad odlucio iz ovog ili onog razloga da bude tako, a ljudi (a posebno kanadjani kao nacija, kojima je samo da se ne talasa
) lijeni da se zapitaju zasto je to tako....mislim meni je to totalno neveza....
odkud ti moderator iz toronta?