praznične pogodnosti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
b152

#1 praznične pogodnosti

Post by b152 »

nije prošlo mnogo vremena od kad se stišala praznična euforija, a evo ide još jedna. u susret dolaze praznici kojih se neko sjeti, a neko i ne osjeća pretjeranu potrebu za obilježavanjem budućih datuma.
tom prilikom se kako mogu da vidim poklanja sve i svašta, kupi šta stigneš umotaj i pokloni.
bitno je da sam poklonio/la i to znam da će proći. samo da ispunim obavezu kad je riječ o poklonima.

hajte molim vas kad se to još moglo pokloniti bilo šta, a da nije sa jakim razlogom? garantujem da 70% poklanja različite stvari sa očekivanjem da će u suprotnom biti nagrađen? i imaju li danas pokloni povodom praznika bilo kakvih uticaja kod suprotnog spola? znače li šta te stvari onom kome se poklanja? šta je to danas što prilikom poklona koji primamo ili dajemo osjećamo?

žene će za valentinovo kupovati i poklanjati "kineske" simbole ljubavi svojim muškim pratnjama, a muškarci će se truditi da budu pažljivi, pa će uzvratiti sličnim poklonom da zadovolje formu. a za 8. mart će svako gledati da jeftinije prođe kupujući karanfil ili drugi cvjetić kako bi bio u toku.
zato postavljam pitanje: koliko poklon tim povodom i ima značaja ili uticaja kod primatelja?
melb26sa

#2 Re: praznične pogodnosti

Post by melb26sa »

Meni praznici ne znace nesto ekstra - dan kao i svaki drugi. Ovdje ne slave 8.mart :? pa nemam sta ni ocekivati
Muza sam iznenadila proslu nedjelju pa smo isli na jednu mini-radionicu izrade valentinovog srca od istopljenog stakla (Chicago Hot Glass) - znaci objasnila nam instruktorica sta i kako, pokazala na primjeru a onda nam pomogla da sami sebi napravimo. Muz i ja odusevljeni, bilo nam super a i znaci nam mnogo - jos moramo otici po nase srce jer smo ga morali ostaviti da se postepeno ohladi... :D
Ovakva vrsta poklona za nas oboje mi je puno draza nego npr cvijece i bonbonjere...
Post Reply