Praznici u BIH
-
behavac
#1 Praznici u BIH
Zamislio sam ovo kao temu o svim praznicima, danima kad se nesto obiljezava, neradnim danima, bilo na drzavnom nivou, entitetskom, kantonalnom, opstisnkom pa i licnom...
I posto narednih mjesec ili dva imamo nekoliko ovakvih dana da bude stalno nove tema nek ovo bude mjesto gdje ce se cestitati i diskutovati...
I posto narednih mjesec ili dva imamo nekoliko ovakvih dana da bude stalno nove tema nek ovo bude mjesto gdje ce se cestitati i diskutovati...
- Andaluz1
#2 Re: Praznici u BIH
Dok se ne donesu novi zakoni, vaze stari, sto znaci da su i 25. novembar i 1.mart drzavni praznici.
E sada podvale koje dolaze od Dodikove raje u sarajevu su ovakve. Oni to ne kazu narodu, nego proturaju novi zakon u kome nema dana drzavnosti i usput kukaju da im to Dodik ne da. tako su radili od 1991 i zato nas nidje nema a drzavu su doveli do raspada. Pa eto opet glasajte za njih-Dodikove cistace cipela SDA, SDP, SBIH.
E sada podvale koje dolaze od Dodikove raje u sarajevu su ovakve. Oni to ne kazu narodu, nego proturaju novi zakon u kome nema dana drzavnosti i usput kukaju da im to Dodik ne da. tako su radili od 1991 i zato nas nidje nema a drzavu su doveli do raspada. Pa eto opet glasajte za njih-Dodikove cistace cipela SDA, SDP, SBIH.
- Assly
#3 Re: Praznici u BIH
Andaluz1 wrote:Dok se ne donesu novi zakoni, vaze stari, sto znaci da su i 25. novembar i 1.mart drzavni praznici.
Što će vam praznici?
Napišite rađe kad radite.
- draganbl
#5 Re: Praznici u BIH
Juče je u RS bio praznik, zbog Dejtona.
Pošto svejedno ne radim subotom, nije mi lično puno značio. Međutim, prolazim pored Tropika (sada je to Maxi) u Boriku i vidim da su svi zaposleni, (inače moje komšije) došli na posao. Prednja vrata Tropika zaključana (ne može se ništa kupiti), ali zato pozadi, radnici (kasirke, mesari, portiri...) peru korpe, kolica i ostalo. Pitam ih, pa zar i danas radite, a oni, kao u horu, ma šuti komšija, presjedoše nam ovi neradni dani.
Pomislih i htjedoh upitati, a što se ne bunite? Onda se ugrizoh za jezik i prisjetih kako mi skoro rekoše da ih je svejedno viška i da je pitanje kada će i ko dobiti otkaz. E pa, neka vam je gospodo političari srećan Dan potpsivanja Dejtona.
Pošto svejedno ne radim subotom, nije mi lično puno značio. Međutim, prolazim pored Tropika (sada je to Maxi) u Boriku i vidim da su svi zaposleni, (inače moje komšije) došli na posao. Prednja vrata Tropika zaključana (ne može se ništa kupiti), ali zato pozadi, radnici (kasirke, mesari, portiri...) peru korpe, kolica i ostalo. Pitam ih, pa zar i danas radite, a oni, kao u horu, ma šuti komšija, presjedoše nam ovi neradni dani.
Pomislih i htjedoh upitati, a što se ne bunite? Onda se ugrizoh za jezik i prisjetih kako mi skoro rekoše da ih je svejedno viška i da je pitanje kada će i ko dobiti otkaz. E pa, neka vam je gospodo političari srećan Dan potpsivanja Dejtona.
-
pure_love
#6 Re: Praznici u BIH
sad ce bajram jupiii
baklava se sprema kurbani se kolju 
-
behavac
#7 Re: Praznici u BIH
1.1. neradni dan...
Srecna nova godina...
))
Srecna nova godina...
-
zrikavac48
#8 Re: Praznici u BIH
Assly wrote:Andaluz1 wrote:Dok se ne donesu novi zakoni, vaze stari, sto znaci da su i 25. novembar i 1.mart drzavni praznici.
Što će vam praznici?
Prava tema.
- potočanka
#9 Re: Praznici u BIH
ovo je fakat dobra temaAssly wrote:Andaluz1 wrote:Dok se ne donesu novi zakoni, vaze stari, sto znaci da su i 25. novembar i 1.mart drzavni praznici.
Što će vam praznici?
-
behavac
#10 Re: Praznici u BIH
Прво, са малим закашњењем, cрећан Божић свим православцима.
A posto je proslo 12, srecan i 9. januar svim gradjanima Republike Srpske, a i sire, i punoljetstvo...
A posto je proslo 12, srecan i 9. januar svim gradjanima Republike Srpske, a i sire, i punoljetstvo...
- Bosnolog
#11 Re: Praznici u BIH
Sretan i cestit Bozic svim cestitim i dobromanjernim pravoslavcima BiH i svijeta !!!!!!!
Last edited by Bosnolog on 09/01/2010 07:00, edited 1 time in total.