Praznici

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
+od 13 godina

#1 Praznici

Post by +od 13 godina »

Koalicija hrvatskih stranaka u Sarajevskoj županiji smatra da Sarajevo kao glavni grad BiH mora pokazati svoju multietičnost i među zaposlenicima od kojih je jako mali broj Hrvata i Srba.
"U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".

"Ovo je zorni odraz stvarnog stanja uposlenosti Hrvata, Srba i drugih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pretpostavka je da uposleni Hrvati koji u Sarajevo dolaze iz Hercegovine ili Mostara, te Srbi koji dolaze s Pala ili Istočnog Sarajeva, taj dan i nisu došli na posao jer njihove kolege Bošnjaci ne rade, pa je i za njih bio 'slobodan dan'. Na posao su išli samo domicilni sarajevski Hrvati, Srbi i ostali. Ovo bi trebalo zabrinuti postojeću vlast, ali i sve stranke u Sarajevu, a posebno SDA, Stranku za BiH, pa i SDP, kao najbrojnije predstavnike bošnjačkog narod", priopćeno je iz Hrvatske koalicije Sarajevske županije.
SARAJEVO-X
Prema ovom gore navedenom clanku, meni se cini da bi najbolje rijesenje u ovom slucaju bilo dovesti zakon o praznicima. Tako da bi na drzavnom nivou uveo sve velike religijske praznike. Svi bi slavili ili odmarali za oba Bajrama, za srpski i za pravoslavni bozic. I tako mirna zemlja, a jos mirniji radnici. Nema puno smisla ovo sto se sada radi.
Leonid Breznjev

#2 Re: Praznici

Post by Leonid Breznjev »

oprostite, moze li mi neko navesti koliko ukupno praznika slavimo, tj. koliko slobodnih dana na osnovu kojekakvih praznika imamo?
lopta

#3 Re: Praznici

Post by lopta »

Ovaj tekst shvatam kao pritisak da se sto prije usvoji zakon na nivou drzave o praznicima svih vrsta. :thumbup:
karanana

#4 Re: Praznici

Post by karanana »

citam na bljesku, jeli ovo postignut o ukidanju dana nezavisnosti i dana drzavnosti kao praznika?
uzas, uzas!
jeli ovo jos jedno poglavlje tihiceve kapitulacije i izdaje?
jadni smo ti mi, jer ovo je vjerovatno mala maca i nebitna stvar u usporedbi sta nas ceka. a meni i ovo tako puno znaci.
gospodine tihicu, mozda bi trebalo ponistiti i rezultate onoga sto se izglasalo 1. i 2. marta 92. godine, mislim da bi to i bilo najbolje jer bolje ce tadic brinuti o meni nego ti klempo. barem covjek lici na nesto.

uh, sav se tresem. necu moci zaspati sad cijelu noc, odoh se cyber sexati
8. sekretar SKOJ-a

#5 Re: Praznici

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Ja odoh sutra da se pridružim radnicima Feroelektra, a decertificirani policajci zeznuše. Ništa od njihovih mirnih protesta što obećaše.

Pozvao me Lajčak.
Prozor

#6 Re: Praznici

Post by Prozor »

+od 13 godina wrote:Koalicija hrvatskih stranaka u Sarajevskoj županiji smatra da Sarajevo kao glavni grad BiH mora pokazati svoju multietičnost i među zaposlenicima od kojih je jako mali broj Hrvata i Srba.
"U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".

"Ovo je zorni odraz stvarnog stanja uposlenosti Hrvata, Srba i drugih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pretpostavka je da uposleni Hrvati koji u Sarajevo dolaze iz Hercegovine ili Mostara, te Srbi koji dolaze s Pala ili Istočnog Sarajeva, taj dan i nisu došli na posao jer njihove kolege Bošnjaci ne rade, pa je i za njih bio 'slobodan dan'. Na posao su išli samo domicilni sarajevski Hrvati, Srbi i ostali. Ovo bi trebalo zabrinuti postojeću vlast, ali i sve stranke u Sarajevu, a posebno SDA, Stranku za BiH, pa i SDP, kao najbrojnije predstavnike bošnjačkog narod", priopćeno je iz Hrvatske koalicije Sarajevske županije.
SARAJEVO-X
Prema ovom gore navedenom clanku, meni se cini da bi najbolje rijesenje u ovom slucaju bilo dovesti zakon o praznicima. Tako da bi na drzavnom nivou uveo sve velike religijske praznike. Svi bi slavili ili odmarali za oba Bajrama, za srpski i za pravoslavni bozic. I tako mirna zemlja, a jos mirniji radnici. Nema puno smisla ovo sto se sada radi.
Slazem se :thumbup:
tech10

#7 Re: Praznici

Post by tech10 »

+od 13 godina wrote: "U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".
Tramvaj se isprazni negdje na MarinDvoru, kada svi oni sa sharenim kravatama izadjoshe i uputishe se prema zgradi drzavnih institucija, jer su se vechinom tu uhljebili,a neki i ukruhili. :D
Post Reply