Koalicija hrvatskih stranaka u Sarajevskoj županiji smatra da Sarajevo kao glavni grad BiH mora pokazati svoju multietičnost i među zaposlenicima od kojih je jako mali broj Hrvata i Srba.
"U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".
"Ovo je zorni odraz stvarnog stanja uposlenosti Hrvata, Srba i drugih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pretpostavka je da uposleni Hrvati koji u Sarajevo dolaze iz Hercegovine ili Mostara, te Srbi koji dolaze s Pala ili Istočnog Sarajeva, taj dan i nisu došli na posao jer njihove kolege Bošnjaci ne rade, pa je i za njih bio 'slobodan dan'. Na posao su išli samo domicilni sarajevski Hrvati, Srbi i ostali. Ovo bi trebalo zabrinuti postojeću vlast, ali i sve stranke u Sarajevu, a posebno SDA, Stranku za BiH, pa i SDP, kao najbrojnije predstavnike bošnjačkog narod", priopćeno je iz Hrvatske koalicije Sarajevske županije.
SARAJEVO-X
Prema ovom gore navedenom clanku, meni se cini da bi najbolje rijesenje u ovom slucaju bilo dovesti zakon o praznicima. Tako da bi na drzavnom nivou uveo sve velike religijske praznike. Svi bi slavili ili odmarali za oba Bajrama, za srpski i za pravoslavni bozic. I tako mirna zemlja, a jos mirniji radnici. Nema puno smisla ovo sto se sada radi.
Praznici
-
Leonid Breznjev
#2 Re: Praznici
oprostite, moze li mi neko navesti koliko ukupno praznika slavimo, tj. koliko slobodnih dana na osnovu kojekakvih praznika imamo?
- lopta
#3 Re: Praznici
Ovaj tekst shvatam kao pritisak da se sto prije usvoji zakon na nivou drzave o praznicima svih vrsta. 
- karanana
#4 Re: Praznici
citam na bljesku, jeli ovo postignut o ukidanju dana nezavisnosti i dana drzavnosti kao praznika?
uzas, uzas!
jeli ovo jos jedno poglavlje tihiceve kapitulacije i izdaje?
jadni smo ti mi, jer ovo je vjerovatno mala maca i nebitna stvar u usporedbi sta nas ceka. a meni i ovo tako puno znaci.
gospodine tihicu, mozda bi trebalo ponistiti i rezultate onoga sto se izglasalo 1. i 2. marta 92. godine, mislim da bi to i bilo najbolje jer bolje ce tadic brinuti o meni nego ti klempo. barem covjek lici na nesto.
uh, sav se tresem. necu moci zaspati sad cijelu noc, odoh se cyber sexati
uzas, uzas!
jeli ovo jos jedno poglavlje tihiceve kapitulacije i izdaje?
jadni smo ti mi, jer ovo je vjerovatno mala maca i nebitna stvar u usporedbi sta nas ceka. a meni i ovo tako puno znaci.
gospodine tihicu, mozda bi trebalo ponistiti i rezultate onoga sto se izglasalo 1. i 2. marta 92. godine, mislim da bi to i bilo najbolje jer bolje ce tadic brinuti o meni nego ti klempo. barem covjek lici na nesto.
uh, sav se tresem. necu moci zaspati sad cijelu noc, odoh se cyber sexati
- 8. sekretar SKOJ-a
#5 Re: Praznici
Ja odoh sutra da se pridružim radnicima Feroelektra, a decertificirani policajci zeznuše. Ništa od njihovih mirnih protesta što obećaše.
Pozvao me Lajčak.
Pozvao me Lajčak.
- Prozor
#6 Re: Praznici
Slazem se+od 13 godina wrote:Koalicija hrvatskih stranaka u Sarajevskoj županiji smatra da Sarajevo kao glavni grad BiH mora pokazati svoju multietičnost i među zaposlenicima od kojih je jako mali broj Hrvata i Srba.
"U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".
"Ovo je zorni odraz stvarnog stanja uposlenosti Hrvata, Srba i drugih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pretpostavka je da uposleni Hrvati koji u Sarajevo dolaze iz Hercegovine ili Mostara, te Srbi koji dolaze s Pala ili Istočnog Sarajeva, taj dan i nisu došli na posao jer njihove kolege Bošnjaci ne rade, pa je i za njih bio 'slobodan dan'. Na posao su išli samo domicilni sarajevski Hrvati, Srbi i ostali. Ovo bi trebalo zabrinuti postojeću vlast, ali i sve stranke u Sarajevu, a posebno SDA, Stranku za BiH, pa i SDP, kao najbrojnije predstavnike bošnjačkog narod", priopćeno je iz Hrvatske koalicije Sarajevske županije.
SARAJEVO-X
Prema ovom gore navedenom clanku, meni se cini da bi najbolje rijesenje u ovom slucaju bilo dovesti zakon o praznicima. Tako da bi na drzavnom nivou uveo sve velike religijske praznike. Svi bi slavili ili odmarali za oba Bajrama, za srpski i za pravoslavni bozic. I tako mirna zemlja, a jos mirniji radnici. Nema puno smisla ovo sto se sada radi.
- tech10
#7 Re: Praznici
Tramvaj se isprazni negdje na MarinDvoru, kada svi oni sa sharenim kravatama izadjoshe i uputishe se prema zgradi drzavnih institucija, jer su se vechinom tu uhljebili,a neki i ukruhili.+od 13 godina wrote: "U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".