okivančica7777 wrote:hvala ti puno, puno ...
[email protected]
doduše mogla sam i na privatno, hahahaha. nema veze
pozzz
okivančica7777 wrote:hvala ti puno, puno ...
[email protected]
doduše mogla sam i na privatno, hahahaha. nema veze
doee72 wrote:okivančica7777 wrote:hvala ti puno, puno ...
[email protected]
doduše mogla sam i na privatno, hahahaha. nema vezeposlano na mail...puno sreće na ispitu
pozzz
palcicaa wrote:Zdravo kolege ! Ja sam nova na forumu. Spremam se za pravosudni na nivou FBiH. Cula sam da postoji neka skripta iz tri dijela, ima oko 600 strana. Nisam je uspjela naci jos, pa cim je zbavim javim se. Ja sam mislila po preporuci drugih, a vidim da ovdje i drugi tako uce, da ucim iz skripte uz kombinaciju sa zakonom.
Doe ako ti nije tesko vidim da si neka dobrica, proslijedi i meni to sto imas za pravosudni.
naravno da ću se javiti...pošalji mailpalcicaa wrote:Hvala puno, srce si ! Evo saljem ti pp
Nadam se da ce se i Doee javit.
pozz ivana,šta ima kako je bilo na ispitu???ivančica7777 wrote:ljudi moji, pozdrav svima...
ja polažem ovu noćnu moru za 20 dana. ako mi može netko reći da li ima izmjene kaznenog zakona od prošlog mjeseca. sl novine fbih 42/10. još uvijek ih nisu objavili na internetu
hellosannica wrote:pozdrav
Nova sam na forumu,drago mi je sto postoji ovakva tema. U fazi sam prikupljanja literature za polaganje pravosudnog na drzavnom nivou.Ukoliko neko ima prirucnik ili skriptu za polaganje istog u elektronskoj formi zamolila bih ga mi se javi
NEMESISS wrote:Dragi kolege i kolegice,
pozdravljam vas i pridružujem se raspravama vezano za ovu temu. U postupku sam pripremanja ispita, planiram polagati na državnom nivou, tamo nekad u 3. mjesecu 2011.g. Trenutno čitam zakonske tekstove prema programu http://www.mpr.gov.ba/hr/str.asp?id=92.
Imam i neke skripte kojima su služile generacije prije mene, pa ih postavim skoro.
Idem na slušanje ispita ovijeh dana, pa javim kako je bilo.
Eto, da stanem u kraj pasivnom držanju kolega koji samo čitaju...
Pusa
Haydi wrote:Pozdrav svima,
Jucer (19.10.2010.) sam prisustvovala polaganju ispita na drzavnom nivou...Imala sam tu srecu da je kandidat bio odlican, sto je i komisija na kraju i potvrdila uputivsi mu sve pohvale...
Obzirom da sam ja na pocetku priprema za ovaj ispit, samo jedno prisustvovanje ispitu mi je dovoljno pokazalo koliko treba biti temeljit u pripremama...
Jutros sam odmah prijavila edukativni seminar u organizaciji TAZ-a (nije mi namjera da ih reklamiram!!!) koji pocinje 30. oktobra, u Sarajevu, a u Ministarstvu su mi potvrdili da je sve vise kandidata koji dolaze sa njihovim certifikatom, da su vrlo uspjesni ,a da su njihovi predavaci i clanovi ispitnih komisija...
Toliko za sada, kad budem imala vise vremena postavit cu i pitanja koja su bila...
kolegiceHaydi wrote:Drage moje kolege,
Interesuje me koji su vasi razlozi koji opredjeljuju vas izbor polaganja ovog ispita na drzavnom, odnosno na entitetskom nivou. Naime, ja nisam imala tu dilemu (odlucila da polazem na drzavnom nivou!!!) dok mi jedan kolega, koji je nedavno polozio pravosudni na federalnom nivou, nije rekao da on apsolutno nije imao dilemu kod ovog izbora, te da je po njegovom misljenju "bolje" da polazem na federalnom nivou????????, i jos mi je rekao da je na drzavnom nivou lakse poloziti, ali on je odabrao "tezu" opciju...Nije me ubijedio da promijenim odluku...
No, to i nije toliko bitno...sada sam tu da razmijenimo iskustva, literaturu, skripte, prirucnike...Ja cu za pocetak otici ovih dana da prisustvujem polaganju, cisto da sebe provjerim, sa koje to osnove pocinjem, a onda dobro zagrijati stolicu...Po mojoj sadasnjoj procjeni trebat ce mi najmanje 6 -7mjeseci za pripremu...Napominjem i to da sam diplomirala 1988, i da sam 21 godinu radnog staza provela iskljucivo radeci u privredi (trgovina, saobracaj i vodoprivreda...), jasno vam koje oblasti nisam ponavljala od ispita na fakultetu i da cu tu bas morati zapeti...(krivicno, prije svega, zatim porodicno...)
Lijep pozdrav