Reci mi;Ako je Vaseljenska patrijarsija kao najveci autoritet pravoslavlja anatemisala SPC, zasto je i dalje poziva na svoje sabore u Istanbul? Mislim da imaju cak i neki pocasni status pri patirjarsiji...Dobrusky wrote: Dobra tema, nema sta.
Samo ja bih rekao da bi bilo pravilnije da se umjesto "pravoslavni teroristi" nazovu svetosavski teroristi. Srpska pravoslavna crkva je odmetnuta od ortodoksnog pravoslavlja, zbog toga je bila i anatemisana od Vaseljenske patrijarsije. Ona sopstvene svece stavlja iznad pravoslavlja i uzdize ih na nivo samoga Boga ili u nekim slucajevima i vise od toga. Oni se ne mole Bogu, mole se svojim svecima od kojih su vecina bili zlotvori.
Svoje zlocinacke nagone prema Bosni, i ne samo Bosni, vrsili su iskljucvo pristalice ove iskrivljene djavolske sekte Svetosavske crkve. Srbi svetosavci i posrbljeni Crnogorci ( posrbice ) koji su zlocine vrsili i prema sopstvenom narodu za racun ove sekte.
Dokaz da izvorno-ortodoksno pravoslavlje nema veze sa gore navedenim je i nedavna posjeta Mitropolita crnogorskog, njegove svetosti, Mihajila. Na ovom forumu je postiran i njegov intervju, te se i sam gospodin Mihajlo izjasnio sta misli o ovoj zlocinackoj organizaciji zvanoj SPC.
Zasto i dalje daje da svestenici SPC po njenim crkvama sluze liturgije i propovijedaju svetosavlje???
Zasto se patrijarh Vaseljenski Vartlomej nije ogradio od zlocina u Srebrenici, okupacije Sarajeva, zasto se nije ogradio od svih ostalih zlocina po BiH koji su ucinjeni u ime pravoslavlja?
Kako onda nazivas vjeru ili ideologiju koja je iz Bugarske preko noci tako rec protjerala preko milion nepravoslavnih???
Kako nazivas vjeru ili ideologiju koja po Makedoniji na svakom cosku gradi krstove i to najvise tamo gdje zive muslimani i koja zahtijeva da sva djeca u skoli moraju pohadjati pravoslavnu vjeronauku?
Kako nazivas vjeru ili ideologiju koja u Grckoj zabranjuje nepravoslavnoj omladini da se obrazuje? Koja takodje rusi dzmije i gradi crkve bez ikakve potrebe po selima gdje zive smao muslimani??????