Pravoslavni teroristi i pravoslavni fundamentalizam

Bosanac sa dna kace

#26 Re: Pravoslavni teroristi i pravoslavni fundamentalizam

Post by Bosanac sa dna kace »

Dobrusky wrote: Dobra tema, nema sta.

Samo ja bih rekao da bi bilo pravilnije da se umjesto "pravoslavni teroristi" nazovu svetosavski teroristi. Srpska pravoslavna crkva je odmetnuta od ortodoksnog pravoslavlja, zbog toga je bila i anatemisana od Vaseljenske patrijarsije. Ona sopstvene svece stavlja iznad pravoslavlja i uzdize ih na nivo samoga Boga ili u nekim slucajevima i vise od toga. Oni se ne mole Bogu, mole se svojim svecima od kojih su vecina bili zlotvori.

Svoje zlocinacke nagone prema Bosni, i ne samo Bosni, vrsili su iskljucvo pristalice ove iskrivljene djavolske sekte Svetosavske crkve. Srbi svetosavci i posrbljeni Crnogorci ( posrbice ) koji su zlocine vrsili i prema sopstvenom narodu za racun ove sekte.

Dokaz da izvorno-ortodoksno pravoslavlje nema veze sa gore navedenim je i nedavna posjeta Mitropolita crnogorskog, njegove svetosti, Mihajila. Na ovom forumu je postiran i njegov intervju, te se i sam gospodin Mihajlo izjasnio sta misli o ovoj zlocinackoj organizaciji zvanoj SPC.
Reci mi;Ako je Vaseljenska patrijarsija kao najveci autoritet pravoslavlja anatemisala SPC, zasto je i dalje poziva na svoje sabore u Istanbul? Mislim da imaju cak i neki pocasni status pri patirjarsiji...
Zasto i dalje daje da svestenici SPC po njenim crkvama sluze liturgije i propovijedaju svetosavlje???
Zasto se patrijarh Vaseljenski Vartlomej nije ogradio od zlocina u Srebrenici, okupacije Sarajeva, zasto se nije ogradio od svih ostalih zlocina po BiH koji su ucinjeni u ime pravoslavlja?
Kako onda nazivas vjeru ili ideologiju koja je iz Bugarske preko noci tako rec protjerala preko milion nepravoslavnih???
Kako nazivas vjeru ili ideologiju koja po Makedoniji na svakom cosku gradi krstove i to najvise tamo gdje zive muslimani i koja zahtijeva da sva djeca u skoli moraju pohadjati pravoslavnu vjeronauku?
Kako nazivas vjeru ili ideologiju koja u Grckoj zabranjuje nepravoslavnoj omladini da se obrazuje? Koja takodje rusi dzmije i gradi crkve bez ikakve potrebe po selima gdje zive smao muslimani??????
Bosanac sa dna kace

Dezze wrote:Ma sve religije imaju svoj nacin nametanja. Neko s eeksplicitno, a neko implicitno namece. Dok jedni vode krstaske ratove (hriscani), drugi (muslimani) ti daju najnize polozaje u drustvu ako nisi pripadnik njihove religije. :roll:
Jedni te taru dok te ne satru skroz na skroz (hriscani) ako nisi pripadnik njihove religije, jedni ti daju i vlast i polozaj i crkve ti prave, ali kad oni zasviraju svoju kajdu moras igrat po njihvom, nema ti druge...il' ode glava(muslimani)! 8)
Dobrusky

#28 Re: Pravoslavni teroristi i pravoslavni fundamentalizam

Post by Dobrusky »

Bosanac sa dna kace wrote:Reci mi;Ako je Vaseljenska patrijarsija kao najveci autoritet pravoslavlja anatemisala SPC, zasto je i dalje poziva na svoje sabore u Istanbul? Mislim da imaju cak i neki pocasni status pri patirjarsiji...
Zasto i dalje daje da svestenici SPC po njenim crkvama sluze liturgije i propovijedaju svetosavlje???
Zasto se patrijarh Vaseljenski Vartlomej nije ogradio od zlocina u Srebrenici, okupacije Sarajeva, zasto se nije ogradio od svih ostalih zlocina po BiH koji su ucinjeni u ime pravoslavlja?
Kako onda nazivas vjeru ili ideologiju koja je iz Bugarske preko noci tako rec protjerala preko milion nepravoslavnih???
Kako nazivas vjeru ili ideologiju koja po Makedoniji na svakom cosku gradi krstove i to najvise tamo gdje zive muslimani i koja zahtijeva da sva djeca u skoli moraju pohadjati pravoslavnu vjeronauku?
Kako nazivas vjeru ili ideologiju koja u Grckoj zabranjuje nepravoslavnoj omladini da se obrazuje? Koja takodje rusi dzmije i gradi crkve bez ikakve potrebe po selima gdje zive smao muslimani??????
Bosanac sa dna kace, ja sam rekao da je zlocinacka SPC bila anatemisana zbog svog iskrivljenog tumacenja pravoslavlja. to znaci da je ta anatema maknuta.

Meni koliko je poznato Vaseljenski patrijarh je nekoliko pozivao na mir, osudjivao zlocine i ucestvovao u zajednockoj ekumenskoj molitivi zajedno sa pokojnim Papom Jovanom Paulom II za mir u BiH i na prostoru bivse SFRJ.

U mojoj replici fokus je bio na zlocinacku Srpsku pravoslavnu crkvu, inace ovo klerofasistiko ponasanje u nekim drzavama, koje si pomenuo, sasvim je tako. Dodao bih jos ekstremizam Ruske pravoslavne crkve, Jermenske pravoslavne crkve, a ti si izgleda zaboravio i na one pravoslavne fundamentaliste Zilote u Grckoj.

Dakle, moje teziste je bilo na Srpsku svetosavsku crkvu - i njen kleronacisticki rusilacki nagon koji sprovodi u BiH i sire na Balkanu.
Bosanac sa dna kace

@Dobrusky kada je ukinuta ta anatema na SPC??? i zasto?
_BaykoNoor_

#30 Re: Pravoslavni teroristi i pravoslavni fundamentalizam

Post by _BaykoNoor_ »

Bosanac sa dna kace wrote:
Dobrusky wrote: Dobra tema, nema sta.

Samo ja bih rekao da bi bilo pravilnije da se umjesto "pravoslavni teroristi" nazovu svetosavski teroristi. Srpska pravoslavna crkva je odmetnuta od ortodoksnog pravoslavlja, zbog toga je bila i anatemisana od Vaseljenske patrijarsije. Ona sopstvene svece stavlja iznad pravoslavlja i uzdize ih na nivo samoga Boga ili u nekim slucajevima i vise od toga. Oni se ne mole Bogu, mole se svojim svecima od kojih su vecina bili zlotvori.

Svoje zlocinacke nagone prema Bosni, i ne samo Bosni, vrsili su iskljucvo pristalice ove iskrivljene djavolske sekte Svetosavske crkve. Srbi svetosavci i posrbljeni Crnogorci ( posrbice ) koji su zlocine vrsili i prema sopstvenom narodu za racun ove sekte.

Dokaz da izvorno-ortodoksno pravoslavlje nema veze sa gore navedenim je i nedavna posjeta Mitropolita crnogorskog, njegove svetosti, Mihajila. Na ovom forumu je postiran i njegov intervju, te se i sam gospodin Mihajlo izjasnio sta misli o ovoj zlocinackoj organizaciji zvanoj SPC.
Reci mi;Ako je Vaseljenska patrijarsija kao najveci autoritet pravoslavlja anatemisala SPC, zasto je i dalje poziva na svoje sabore u Istanbul? Mislim da imaju cak i neki pocasni status pri patirjarsiji...
ne bih htio da zvucim osudjivacki ali mislim da opasno generaliziras stvar. isto tako muslimani u sudanu, indoneziji, turskoj, egiptu, kosovu opasno ugrozavaju neke koji nisu muslimani. mislim da je sve pitanje ljudi.
ovaj topic sam pokrenuo sa namjerom da pokusamo iznijeti svoje stavove o pravoslavnom fundamentalizmu i terorizmu koji je poprimao forme drzavnog a koji ludjaci zele ostvariti svoje ciljeve.

@ Dobrusky

Pozdravljam tvoj dolazak na ovaj forum. Hvala na napomenama. Motiv za pokretanje ovog topica je jednostavan: pokazati da jedan vjerski fundamentalizam nikad nije sam i da u nasem konkretnom slucaju imamo vrlo opasan i zanemaren fundamentalizam u okrilju SPC.
Dobrusky

#31 Re: Pravoslavni teroristi i pravoslavni fundamentalizam

Post by Dobrusky »

Mr_M wrote:
Dobrusky wrote:
Dobra tema, nema sta.

Lupas besmislice. SPC nije nikakva sekta. Ja sam vjernik SPC i ne molim se nikakve svece iznad Boga, molim se Bogu a ne nekakvim svecima, naravno postujem svece SPC, kao sto npr. i katolicki vjernici postuju svece svoje religije, kao i muslimani svece svoce religije. Koji su sveci SPC bili zlotvori?

EVO TI MALO O TIM TVOJIM SVECIMA IZ LOZE NEMANJICA.

- Nemanja, okupirao Zetu i srusio sve gradove osim Kotora. Ima na dusi smrt vise od 30.000 ljudi. Proglasen u sveca (sic!)

- Sin mu, Stefan, se postaje "prvovjencani" tj. dobija krunu od pape i kiti se Zetskom krunom. Brat mu Sava, kao toboz, prvi Srpski patrijarh (anatemisani) stavlja krunu na glavu, iako je kruna poslata nekoliko godina prije njegovog samozvanog proglasenja u patrijarha, a da ne govorimo o tome da postoje indikacije da uopste nije prisustvovao krunisanju, jer se nije slagao sa osloncem na papu!

- Milutin, prvo salje svoga rodjenog sina, Stefana Decanskog, kao taoca Tatarima, da bi ga nakon toga OSLIJEPIO i poslao u Carigrad. Zeni se sa kcerkom Cara Andronika, koja je imala 5 godina, i SILUJE je sa 7 godina, "jer nije mogao da ceka". Sta pise arhiepiskop SPC Danilo II (1335. god.) o Milutinu? "I tako predadose grobu SVETO I CASNO I BLAZENO TELO ovoga BLAGOCASTIVOGA I HRISTOLJUBIVOGA i previsokoga kralja Stefana Urosa" - ne bojeci se Boga.

- Stefan Decanski, vodi rat protiv protiv sopstvenog sina, Cara Dusana od kojega biva udavljen sopstvenim rukama. I on je svetac.

- Car Dusan, oceubica, kojeg niko nije priznao za Cara, je svog dvornika proglasio u Patrijarha da bi ovaj njega moga proglasit u Cara. Vaseljenska crkva ga naravno anatemise sto ce tek Knez Lazar popraviti nekoliko godina kasnije. Prosiruje svoje carstvo na tudje teritorije, (time gubeci etnicko jezgro), ratujuci protiv Vizantije u savezu sa Turcima, time je slabeci i direktno dovodi Turke na 500. godisnju vlast u Srbiji i cijelom Balkanu. A neki ga slave.

Sta pise Ostrogorski: "Na srpsku patrijarsiju, stvorenu mimo volje Carigrada, Kalikst je jos za vreme svog prvog patrijarhovanja bacio anatemu, a postigao je i to da bugarska patrijarsija prizna vrhovna prava carigradske stolice. Glas o prokletstvu ucinio je u narodu i u nizem svestenstvu mucan i bolan utisak. NAROD JE OVO PROKLETSVO DOVODIO U VEZU SA OVIM NESRECAMA, KOJE POSLE SMRTI PATRIJARHOVE (1354) I DUSANOVE (1355) POCESE DA SNALAZE SPRSKI NAROD".
Dobrusky

#32 Re: Pravoslavni teroristi i pravoslavni fundamentalizam

Post by Dobrusky »

_BaykoNoor_ wrote:

@ Dobrusky

Pozdravljam tvoj dolazak na ovaj forum. Hvala na napomenama. Motiv za pokretanje ovog topica je jednostavan: pokazati da jedan vjerski fundamentalizam nikad nije sam i da u nasem konkretnom slucaju imamo vrlo opasan i zanemaren fundamentalizam u okrilju SPC.
Hvala na dobrodoslici !!!! :)
Post Reply