Pravoslavni sveštenik prihvatio islam

Rasprave o vjerskim temama.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Vidim, ima vas ovdje kojima bi srce poskocilo i kad bi culi da je Karadzic presao na islam!
Od dragosti, naravno... :roll: :zzzz:

A sto se tice tih prelazaka, pa ma na koju stranu, mogu samo da kazem:
Ja vjernika i prdacine!

I de malo obuzdajte strasti. Kozu bi odrali, recimo jednom Barbarezu, kad bi presao da igra u reprezentaciji Srbije i Crne Gore!
A radi se samo o ganjanju neke tamo krpenjace...

A vamo ste tolerantni kad cujete da se neko preobrazio u svojoj vjeri! :shock:

To samo govori koliko je takvima religija bitna u poredjenju sa - loptanjem recimo! :zzzz: :zzzz:
Fair Life

Post by Fair Life »

No_Comment wrote:Rijec ,,Merhaba,, je turcizam tj. Turska 8) rijec u Bosanskom jeziku...a u prevodu znaci...ZDRAVO...

Gledao sam kaubojske filmove na Turskoj tv sinhronizovane na Turski jezik...ulazi Dzon Vejn u salun i onako sa vrata skida prashnjavi sheshir sjeda za shank i kaze shankisti...MERHABA ARKADASH(drug)... :D :D :lol: :lol:
Titlovano na hrvatskom jeziku John Wayne kad ulazi u lokal kaze... da ga ceo svet razume: "Bok dechki, bok puce... pozdravlja vas Shtef iz Klanjca !!"
Ja__

Post by Ja__ »

Vodenjak slazem se sa tobom,ali djelimicno.Kad bi jedan igrac,eto taj Barbarez presao da igra za SCG to ja ne bih vidjela kao uvredu BiH,ni najmanje,ali kad bi jedan Karadjic presao na islam,ja bih se zgrozila...takvom otpadu ne prilici ni jedna religija.
"MUSLIMANSKI NAROD NEKA ZNA DA SE NE MOZE ODBRANITI OD JNA AKO BUDU NAPADNUTI" -to je izjavio 1992.godine u parlamentu.Ja sam imala svega 12 godina i sjecam se ovoga kao juce.Zar nije umno bolestan ?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ja__ wrote:Vodenjak slazem se sa tobom,ali djelimicno.Kad bi jedan igrac,eto taj Barbarez presao da igra za SCG to ja ne bih vidjela kao uvredu BiH,ni najmanje,ali kad bi jedan Karadjic presao na islam,ja bih se zgrozila...takvom otpadu ne prilici ni jedna religija.
"MUSLIMANSKI NAROD NEKA ZNA DA SE NE MOZE ODBRANITI OD JNA AKO BUDU NAPADNUTI" -to je izjavio 1992.godine u parlamentu.Ja sam imala svega 12 godina i sjecam se ovoga kao juce.Zar nije umno bolestan ?
Nisam rekao za sve @Ja__ !
Prepoznace se oni na koje sam mislio! :D 8-)
Ja__

Post by Ja__ »

OK!
CiCiban

Post by CiCiban »

sta se desava s temema na religiji zadnja 2 dana?
ljudi :cry: :D ..do smrti ste dosadni
neka vam NeKo :? Iko :? otvori spomenar ..
i smiluje nam se svima :D
SD-6

Post by SD-6 »

danas wrote:
zena wrote:
...samo ti...jer mi je to poznato...btw...ucila i turski i arapski...
hajmo sad natjecanje ko poznaje vise stranih jezika?
:D
bez zeze...kada je u pitanju jezik...meni je draza fleksibilnost...prihvatanje i odomacivanje nekih rijeci nikako ne vidim kao agresiju na jezik.. vise to vidim kao obogacivanje jezika...naravno u mjeri...
ali ako je vec mak na konac...i bas si se zainatio da nadjes uljeza ...samo se treba vratiti na klasicni i odmah nadjes "upadicu"...
ma nije natjecanje, vec je ovo bilo bas nesto u sta sam bila sigurna, jer se merhaba ne koristi u arapskom (kojeg ne znam), a sjecam se dobro turskih lekcija kada su nam govorili da je ova rijec izuzetak u turskom -- sve ostale gdje nema vokalne harmonije su "strane" (selam, anne, i slicno)... ma, mozda i nije bitno, fakat se je glupo natezat oko ovoga... :roll: :D

PS samo da dodam -- ja sam za upotrebu bosanske rijeci ako postoji, a ako ne, onda sta ima. fleksibilnost i obogacavanje, ali do mjere... ne volim ova izmisljanja rijeci kao sto hrvati rade, ali preferiram svakako da se koristi nasa rijec umjesto tudje. mali smo jezik i narod, cuvajmo ono sto imamo.
da te prosvjetlim 8) natjecanje=Hrvatska riječ
bosanska varijanta :Takmicenje :)
Upamet ovo :oops: i ti "Zeno" :wink:
:kravata: ,hvala,hvala
SD-6

Post by SD-6 »

Fair Life wrote:Svaka mu cast!!
:D
&Šućur Allahu :wink: :bih:
Fair Life

Post by Fair Life »

Last edited by Fair Life on 19/09/2005 03:10, edited 1 time in total.
SD-6

Post by SD-6 »

zanimljiva" literatura",...svako dobro i podrška u tvom konačnom prelasku :) :)
kad biro ime...sjeti se mene...da blagodarim :D... morel'* Alija* :lol: samo predlazem :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

SD-6 wrote:zanimljiva" literatura",...svako dobro i podrška u tvom konačnom prelasku :) :)
kad biro ime...sjeti se mene...da blagodarim :D... morel'* Alija* :lol: samo predlazem :roll:
Prethodno bih konkurisao za hodzu...
Post Reply