Pravoslavni sveštenik prihvatio islam
-
|||||
#1 Pravoslavni sveštenik prihvatio islam
Viacheslav Polosin, bivši eminentni sveštenik Ruske pravoslavne crkve, član ruske Dume i član Ruskog krščanskog-demokratskog pokreta ovih je dana javno obznanio prihvatanje islama. Ovaj nesvakidašnji događaj iznenadio je sve u Rusiji. Za Moskovsku patrijaršiju polosinovo obzanjivanje primanje islama bilo je veliko i neugodno iznenađenje. U intervjuu za magazin Musulmane Polosin se predstavio kao muslim izjavljujući: "Vjerujem da je Kur'an zadnja objava koja je poslana Poslaniku Muhammedu, a.s. Nema drugog boga osim Allaha, a Muhammed je njegov poslanik." Osim Rusije, također i u Sudanu je zabilježen prelazak kršćanskih popova na islam. Prema riječima Josepha Milyala, generalnog sekretara Islamske solidarne organizacije Sudana, u ovoj zemlji su od 2003. godine do danas islam prihvatila 63 svećenika iz južnog sudana. također, prema istom izvoru u istom periodu islam je primilo 88 hiljada južnih Sudanaca koji su se prije izjašnjavali kao kršćani. Sudanska Islamska solidarna organizacija ulaže velike napore na osposobljivanju novih muslimana za da'wtske (misionarske)
aktivnosti, kako bi isti mogli nastaviti sa širenjem islama među svojim rođacima, komšijama, prijateljima i drugim sunarodnicima.
---------------------------------------
9:33 Oni žele ugasiti Božje svjetlo svojim ustima, a Allah hoće samo upotpuniti svoje svjetlo, pa makar to mrzili nevjernici.
34. On je onaj koji je poslao Svoga Poslanika s uputom i istinskom vjerom, da je dovede do pobjede nad svakom vjerom, pa makar to mrzili
idolopoklonici.
aktivnosti, kako bi isti mogli nastaviti sa širenjem islama među svojim rođacima, komšijama, prijateljima i drugim sunarodnicima.
---------------------------------------
9:33 Oni žele ugasiti Božje svjetlo svojim ustima, a Allah hoće samo upotpuniti svoje svjetlo, pa makar to mrzili nevjernici.
34. On je onaj koji je poslao Svoga Poslanika s uputom i istinskom vjerom, da je dovede do pobjede nad svakom vjerom, pa makar to mrzili
idolopoklonici.
Last edited by ||||| on 18/09/2005 12:55, edited 1 time in total.
-
Duh bez sjekire
Cuo sam za toga popa i prije i pravo da kazem,poprilicno sam zacudzen,ko zna kakva se petljavina,krije iz toga.
Za juzni Sudan me ne cudi nimalo,posto sam bio tamo i vidio,gdje uleti sjeverno-sudanska vojska,tu bi i Papa primio islam.Vjerovatno su zaboravili prouciti onaj dio kurana,gdje kazu da u vjeri nema prisile.
Za juzni Sudan me ne cudi nimalo,posto sam bio tamo i vidio,gdje uleti sjeverno-sudanska vojska,tu bi i Papa primio islam.Vjerovatno su zaboravili prouciti onaj dio kurana,gdje kazu da u vjeri nema prisile.
-
stelium
Svaka mu cast!!
Konstatacija na mjestuZa juzni Sudan me ne cudi nimalo,posto sam bio tamo i vidio,gdje uleti sjeverno-sudanska vojska,tu bi i Papa primio islam.Vjerovatno su zaboravili prouciti onaj dio kurana,gdje kazu da u vjeri nema prisile.
A ovaj Rus je bio na pravom putu da se skine sa ovisnosti ali eto,skrenu opet.
-
No_Comment
Svaka cast i tebi za vjernost... a i ovom pravoslavnom Ruskom proti...kako je samo imao smjelosti da se preobrati...Ja__ wrote:Ja sam Bosnjakinja,islamske vjeroispovjesti i nikad ne bih presla u drugu vjeru,pa tako ne mogu da shavtim one koji to ucine.Covjek koji izda sam sebe,sto puta ce lakse izdati drugog covjeka.Koliko njemu treba vjerovati?
-
fix tha thing
za sedmicu ce biti da je od islama presao na jehovljeve sjvedojke jer para vrti sto....
-
No_Comment
Zar josh nije ime promjenio ...kakav je to musliman Vjaceslav...||||| wrote:evo ja brata prepozna
- Murat Sabanovic
svaka cast novopecenom muslimanu....
jos samo muslimansko ime da izabere
jos samo muslimansko ime da izabere
-
love
Ko to kaze da je obavezno promjeniti ime??
Mozda ste culi za Yusufa Estesa? on je bivsi svecenik i misioner koji je presao na islam.Kaze da je prije imao najgore misljenje o islamu,isto kao i njegov otac kojie je prije svoje smrti primio islam i on.
Ima svoju stranicu http://www.islamtomorrow.com
Mozda ste culi za Yusufa Estesa? on je bivsi svecenik i misioner koji je presao na islam.Kaze da je prije imao najgore misljenje o islamu,isto kao i njegov otac kojie je prije svoje smrti primio islam i on.
-
No_Comment
Pa eto...reci da Yusuf nije muslimansko ime...love wrote:Ko to kaze da je obavezno promjeniti ime??
-
love
No_Comment wrote:Pa eto...reci da Yusuf nije muslimansko ime...love wrote:Ko to kaze da je obavezno promjeniti ime??
moj prvi komentar nije imao nikakve veze sa Yusufom Estes nego sam samo htio reci da nije obavezno promjeniti ime kad predjes na islam
-
No_Comment
Fair Life wrote:Jusuf... jeste, ali Yusuf... tesko da nije.No_Comment wrote:Pa eto...reci da Yusuf nije muslimansko ime...
-
No_Comment
Kako su Karim Abdul Dzabar i Muhamed Ali ....uzeli muslimanska imena...prije toga su imali klasicna Americka...nije znaci bilo obavezno...ali je pozeljno...love wrote:No_Comment wrote:Pa eto...reci da Yusuf nije muslimansko ime...love wrote:Ko to kaze da je obavezno promjeniti ime??
moj prvi komentar nije imao nikakve veze sa Yusufom Estes nego sam samo htio reci da nije obavezno promjeniti ime kad predjes na islam
-
love
Ni pozeljno ni obavezno...Islam zeli da ljudi cuvaju svoje porjeklo tako da je cak zenama zabranjeno da mjenjaju prezimena kad se udaju.Sto se tice imena ako ona imaju znacenje koje je haram(npr "uzviseni" itd) onda se treba promjeniti inace nije obaveza.Mnogi to ipak rade jer zele da se zna da su muslimani i sta ja znamNo_Comment wrote:Kako su Karim Abdul Dzabar i Muhamed Ali ....uzeli muslimanska imena...prije toga su imali klasicna Americka...nije znaci bilo obavezno...ali je pozeljno...love wrote:No_Comment wrote: Pa eto...reci da Yusuf nije muslimansko ime...
Last edited by love on 18/09/2005 14:18, edited 1 time in total.