Pravopis
- poznanik
#1 Pravopis
U prodaji su i topovi

- Ajatolah_
#2 Re: Pravopis
"Laptopovi" se i kaže u Srbiji, s tim da to oni izgovore razdvojeno, kao "lap-topovi" (i u jednini se igovara "lap-top").
Tako da je vlasnik ipak napisao pravilno po jednom od službenih jezika BiH.
- poznanik
#3 Re: Pravopis
"Zbog zbadanja maloljetnika na platou Željezničke stanice uhapšene još dvije osobe"
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110511113
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110511113
- poznanik
#4 Re: Pravopis
Ulica Džamijska, naselje Hrasno u Novom Sarajevu

- žulijan asanž
#5 Re: Pravopis
poznanik wrote:Ulica Džamijska, naselje Hrasno u Novom Sarajevu
-
kogaba
#10 Re: Pravopis
Majka domovina je kriva što nisu svi školovani,sada je završen fakultet imati mala maca a i dalje pojma nemaš o pravopisu i onome za što imaš papire.Ne treba se smijati već napraviti vid edukacije ili pomoći naravno besplatne a država bi platile troškove onog pametnog.
- poznanik
#11 Re: Pravopis
kogaba wrote:Majka domovina je kriva što nisu svi školovani,sada je završen fakultet imati mala maca a i dalje pojma nemaš o pravopisu i onome za što imaš papire.Ne treba se smijati već napraviti vid edukacije ili pomoći naravno besplatne a država bi platile troškove onog pametnog.
To znači povratak u klupe osnovne škole
- Catala Cule
#12 Re: Pravopis
Hahahah jaštapoznanik wrote: To znači povratak u klupe osnovne škole![]()
-
Cvijetic92
#13 Re: Pravopis
EdoI wrote:"Laptopovi" se i kaže u Srbiji, s tim da to oni izgovore razdvojeno, kao "lap-topovi" (i u jednini se igovara "lap-top").
Jesi ti siguran da se kaze laptopovi? Ja koliko znam ispravno je laptopi. a sad
- Catala Cule
#14 Re: Pravopis
Na srpskom se kaže laptopovi. Nema tu šta je ispravno šta nije, na bosanskom kažemo laptopi, u Srbiji govore laptopovi. Eh sad kako na hrvatskom kažu? Hmm, sigurno nešto kao: "prenosna računala", "prenosivi računalni strojevi" ili nešto sličnoCvijetic92 wrote: Jesi ti siguran da se kaze laptopovi? Ja koliko znam ispravno je laptopi. a sad
Uglavnom ispravno je laptopi (bosanski) i laptopovi (srpski). To su službeni jezici u Bosni i Hercegovini i nema dalje priče.
-
Cvijetic92
#15 Re: Pravopis
"prenosivi računalni strojeviCatala Cule wrote:Na srpskom se kaže laptopovi. Nema tu šta je ispravno šta nije, na bosanskom kažemo laptopi, u Srbiji govore laptopovi. Eh sad kako na hrvatskom kažu? Hmm, sigurno nešto kao: "prenosna računala", "prenosivi računalni strojevi" ili nešto sličnoCvijetic92 wrote: Jesi ti siguran da se kaze laptopovi? Ja koliko znam ispravno je laptopi. a sad![]()
Uglavnom ispravno je laptopi (bosanski) i laptopovi (srpski). To su službeni jezici u Bosni i Hercegovini i nema dalje priče.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#16 Re: Pravopis
CvijeticCvijetic92 wrote:"prenosivi računalni strojeviCatala Cule wrote:Na srpskom se kaže laptopovi. Nema tu šta je ispravno šta nije, na bosanskom kažemo laptopi, u Srbiji govore laptopovi. Eh sad kako na hrvatskom kažu? Hmm, sigurno nešto kao: "prenosna računala", "prenosivi računalni strojevi" ili nešto sličnoCvijetic92 wrote: Jesi ti siguran da se kaze laptopovi? Ja koliko znam ispravno je laptopi. a sad![]()
Uglavnom ispravno je laptopi (bosanski) i laptopovi (srpski). To su službeni jezici u Bosni i Hercegovini i nema dalje priče.![]()
i tvoj nick bi mogao na ovu temu komotno
-
SprecoM
#17 Re: Pravopis
Molim vas, mislim da ovo "mijerne jedinice" treba ispraviti na "mjerne jedinice"!
Pisao sam i obrazlagao, ali mi je odgovoreno u "ironičnom tonu" i uz malu "zavlaku" od strane urednika - moderatora?!
Pisao sam i obrazlagao, ali mi je odgovoreno u "ironičnom tonu" i uz malu "zavlaku" od strane urednika - moderatora?!
-
silver testelone
#18 Re: Pravopis
prenosnici - tako se kaže službeno, čitao sam par tih informatičkih časopisa... eh sad ne znam šta bi pomislio neko da to vidi negdje samostalno, prenosnici čega? AIDS-a?Cvijetic92 wrote:"prenosivi računalni strojeviCatala Cule wrote:Na srpskom se kaže laptopovi. Nema tu šta je ispravno šta nije, na bosanskom kažemo laptopi, u Srbiji govore laptopovi. Eh sad kako na hrvatskom kažu? Hmm, sigurno nešto kao: "prenosna računala", "prenosivi računalni strojevi" ili nešto sličnoCvijetic92 wrote: Jesi ti siguran da se kaze laptopovi? Ja koliko znam ispravno je laptopi. a sad![]()
Uglavnom ispravno je laptopi (bosanski) i laptopovi (srpski). To su službeni jezici u Bosni i Hercegovini i nema dalje priče.![]()
- fatamorgana
#19 Re: Pravopis
naravno, mjera - mjerni ..... vjera - vjernik, sve bRez slova I ....SprecoM wrote:Molim vas, mislim da ovo "mijerne jedinice" treba ispraviti na "mjerne jedinice"!