pravo na osamastaljenje moze imati neka republika,pokrajina,entitet pa i kanton.Bodkin wrote:dobro, prvo koji djavo u svakom postu spomenes srbe i srbiju?zavrzlama wrote:
Lako suplju pricu napravis da je ozbiljna...npr. srbija izadje u javnost sa izjavom da dozvoljava sandzaku da se samoopredijeli,vojvodini isto i onda zatrazi da se dozvoli srbima u BIH isto....
najnerealniji zahtjevi za samoopredjeljenjem su srpski....zamisli da srbi nisu porusili ni jedne dzamije,nisu protjerali ni jednog nesrbina,nisu sve prekrstili u srpski i pravoslavnio prefiks,u kakvoj bi danas poziciji bili srpski separatisti institirajuci na samoopredejeljenju...70% BIH je palo u srpske ruke bez ispaljenog metka,zlocini,etnicka ciscenja i genocid nije uopste bio potreban na toj okupiranoj teritoriji...ali se sve ovo desilo...zasto? nije tesko znati...
drugo, kojim trikom treba srbija da da nezavisnost vojvodini i sandzaku? ajd pojasni mi to. i da, po tom nekom pravilu, bosnjaci sandzaka imaju pravo na samoopredjeljenje. pa sto se ne odvoje?
i opet, malo si opsjednut srbima. ja sam pricao o ovom pravu kao pojavi, a ne pravu srba ili nekih drugih na balkanu. imaju onda pravo i albanci da se odvoje u makedoniji ili na jugu srbije. ili turci u bugarskoj. na kraju ce imati to isto pravo i turci u njemackoj. ali znas kad ce se to desiti
znaci pravo na osamostaljenje bi mogla steci vojvodina,kao pokrajina,govorim hipoteticki jel znam da od tog nema nista i da su srbi davno presli dvo trecinsku vecinu.
a ne mogu imati pravo na osamostaljenje,srbi u crnoj gori,albanci u makedoniju ili bosnjaci u sandzaku,,jel srbi u crnoj gori nemaju pravno nikakvu svoju pokrajinu,entitet ili makar kanton,to nemaju ni albanci u makedonoji
a iskreno ni bosnjaci u srbiji,jel i da jesu bosnjaci dvotrecinska vecina u sandzaku,sandzak u pravnom smislu i ne postoji,ni kao kanton cak se ne spominje ni kao regija vec se spominje raska.
i naravno treba postojati neko pravilo da se ne moze otcepljivati nikakva regija,pokrajina,entitet,republika ispod milion stanovnika.