Kupio sam telefon koji je od početka imao problema sa radom. Poslije nekih 3-4 mjeseca je, koliko se sjećam, prvi put i nošen na prodajno mjesto da se pokuša nešto uraditi. Kada to nije išlo, nošen je u servis. Poslije toga bi radio malo i opet bi se vraćali isti problemi. Telefon je bio 4-5 puta već na servisu, dok se nisam definitivno došao do granice pucanja i gdje ne želim imati posla sa istim brandom i prodavcem. Zaticao sam ljude u servisu koji su imali iste probleme i nakon što su uzimali zamjenske uređaje, tako da, iako mi je ponuđen novi uređaj, želim iskoristiti pravo ukoliko postoji, da mi se refundira novac, jer je taj telefon bio više neispravan, ustvari sa nedostacima, nego što je radio ispravno, a s obzirom na iskustva drugih ljudi, sve će ponoviti. Sve se ovo dešava u okviru garantnog roka.
Šta je potrebno da se prodavac prisili na isplatu novca, jer on nema namjeru da to uradi. Advokat zasad nije opcija, ali ukoliko bude potrebno halaliću te pare advokatu, samo da od bezobraznih kretena izvučem svoje pare nazad koje sam bacio u vjetar.
Imam li uopšte prava na refundaciju ili to pravo zadržava prodavac, i koliko će nadležni organi biti spremni za saradnju?