int21 wrote:
Nije nista garancija ni kod nas ni u njemackoj, ali razmnozavati se ko u Africi a traziti njemacki standard je bas onako bosanski.......
I prestanite srati o budzetskim korisnicima, jer se moja zena vratila na posao poslije 3 mjeseca porodiljskog i nije primala nikakvu naknadu, a radi u drzavnoj firmi.
Ono sto sam htio reci da je bitno planiranje porodice, a ne "svako dijete ima svoju nafaku". Na kraju krajeva, svugdje u svijetu se zna sta je rad na odredjeno, mozda ces trebati, a mozda neces.....
Ko se razmnožava ko u Africi?
Imamo pad prirodnog priraštaja od 2002 godine pa do danas
http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/negativa ... taj-u-bih/
Hoću da serem o budžetlijama, vidiš tvoja žena je bila samo tri mjeseca na porodiljskom a moja 12 A kod privatnika. A zamisli da su joj rekli da ukoliko ostane u drugom stanju ne mora više dolaziti na posao a Vama biološki sat otkucava jer nije isto imati djete sa 30 i sa 40 godina starosti rizici su različiti a Vi sebi ne možete priuštiti da jedno od Vas ostane bez posla jer krediti pritisli tek riješili stambeno pitanje i šta tad? Odlučite kupiti cuku?
Planiranje porodice je bitno ali tema nije uopšte o tome, tema je o ukidanju prava na potomstvo od strane poslodavaca a ti zapeo kako dijete nije za svakoga pa bi ti sad uvodio očigledno zabranu da određeni ljudi imaju djecu što je segregacija u svakom slučaju.
Zna se svuda šta je rad na određeno ali samo kod nas rad na određeneno traje 2 godine puta 15 ciklusa pa dočekaš penziju a sve radio na određeno. To je zloupotreba rada na određeno koja prolazi jer zakonom nije definisano može li poslodavac 15 puta jednom te istom zaposleniku davati ugovor na određeno.