Pravo na porodicnu penziju-help

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
MADMalice

#1 Pravo na porodicnu penziju-help

Post by MADMalice »

Sori sto ovako otvaram temu, ali hitno mi je i ne mogu naci u ranijim ovo pitanje

Ugl...korisnik sam porodicne penzije (ona minimalna)i student. U februaru punim 25 godina. Interesira me, posto stoji u pravilniku da se gubi pravo na penziju s navršenih 25 godina, da li ja sada vec gubim pravo na penziju (iako jos nisam navrsila 25) ili ću izgubiti to pravo kada navršim 26. godinu. Ili ću primati penziju još ovo nekoliko mjeseci dok napunim 25. Malo sam zbunjena, posto vidim da mi za ovaj mjesec nisu uplatili penziju. Ima li neko iskustva s ovim?
P308

#2 Re: Pravo na porodicnu penziju-help

Post by P308 »

Pa jesi li im odnijela potvrdu da si redovan student ove godine?
ratamahatta

#3 Re: Pravo na porodicnu penziju-help

Post by ratamahatta »

Uz potvrdu sa faksa primas penziju sve do 25. godine, odnosno zakljucno sa rodjendanom. Kasnije posao :D
MADMalice

#4 Re: Pravo na porodicnu penziju-help

Post by MADMalice »

Jesam, ali sam zakasnila jedan dan i godpodja mi rece da je to ok, ali posto sam zakasnila mogu jedino u decembru dobiti obje penzije. Nista mi ne rece da nemam vise pravo na istu. Tad mi nije palo na pamet ni da pitam jer sam mislia da je do 27. godine. :( Znaci zakljucno s rodjendanom. I onda jos nekoliko mjeseci do kraja faxa bez penzije. Ah koja glupost...pa fax je 5 godina. Znaci samo 1 godinu mozes izgubiti.
Post Reply