Pravo lice mesne industrije u BiH
Moderator: anex
-
VeljaPas
#1 Pravo lice mesne industrije u BiH
http://sirokibrig.com/sirokibrig.com.op ... sp?ID=2248
rijetko se zapitamo sta se desava sa otpadom iz mesne industrije kada u BiH ne postoje spalionice?
ovo sto se vidi na fotkama je svuda oko nas.
rijetko se zapitamo sta se desava sa otpadom iz mesne industrije kada u BiH ne postoje spalionice?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Vidi rebarca
.
-
mustang_gt_1987
ma budi sretan što neko od ovoga nije napravio sudžuku pa ti prodao
taj otpad nije toliko opasan jer vidim da ga zatrpavaju, mada je vjerovatno trebao biti unisten na drugaciji nacin (spaljivanjem)
meni su one tržnice naše zanimljive
tamo nemaš garanciju da je kobasica koju si kupio zaista kobasica od junetine a ne od psećeg mesa...
ja sam neki dan jeo neku čudnu sudžuku
bila je pravo tvrda 
taj otpad nije toliko opasan jer vidim da ga zatrpavaju, mada je vjerovatno trebao biti unisten na drugaciji nacin (spaljivanjem)
tamo nemaš garanciju da je kobasica koju si kupio zaista kobasica od junetine a ne od psećeg mesa...
ja sam neki dan jeo neku čudnu sudžuku
-
shin
Nije cuko tvrd, mora da je od konjačemustang_gt_1987 wrote:ma budi sretan što neko od ovoga nije napravio sudžuku pa ti prodao![]()
ja sam neki dan jeo neku čudnu sudžukubila je pravo tvrda
- Daphna
Poslije ovoga mi nekako baš drago što nisam veliki ljubitelj mesa!
Takvih slučajeva je puna BiH. Znam da su tuzlaci godinama kuburili sa klaonicom koja bukvalno u centu grada... A otpadne vode pravo u Jalu! Nisi mogao prići studentskim domovima i Omegi od smrada!
Takvih slučajeva je puna BiH. Znam da su tuzlaci godinama kuburili sa klaonicom koja bukvalno u centu grada... A otpadne vode pravo u Jalu! Nisi mogao prići studentskim domovima i Omegi od smrada!
- Bosanac sa dna kace
sto bi bilo cisce zapalit?
zar nije cisce posut krecom i zakopat? zar tako nece nastat organsko djubrivo?
- Fair Life
Mozda bi premijer "strucnjak za reciklazu" mogao pomoci. On bi znao kakoBosanac sa dna kace wrote:sto bi bilo cisce zapalit?
reciklirani mesni otpad iskoristiti na optimalan nacin...
Ovako mozda...

- DaysleepeR
meso od kojeg se prave suhomesnati proizvodi je staro 25 godina i u BiH dolazi iz Argentine u smrznutom stanjumustang_gt_1987 wrote:ma budi sretan što neko od ovoga nije napravio sudžuku pa ti prodao![]()
zato je malo tvrdja
-
DS9
#13 Re: Pravo lice mesne industrije u BiH
Ovo je tek kraj price.Velja wrote:http://sirokibrig.com/sirokibrig.com.op ... sp?ID=2248
Za sve one koji imaju hrabrosti i savjesti pogledati istini u oci...
http://www.youtube.com/watch?v=aknIO08qVOQ
-
vegetarijanac
Ovo je samo djelic odvratne grimase (ne mogu je nazvati licem) mesne industrije, koja nam se svojim zlom ruga i pravi od nas ubice i saucesnike u svim svojim zlodjelima. Mislim da je jedini ispravan odgovor ne biti konzument njihovih "proizvoda" i ne ucestvovati u njihovom ludilu. Doci ce vrijeme kada ce nasi nasljednici osjecati bolni stid prema svim glupostima koje su sada legalne i pozeljne od hipnotisane mase. Ne mislim da cu ga ja dozivjeti ali znam da ce doci i to me cini sretnijim.
-
Cober
RESPECT. Tvoj i slični odgovori daju malo nade da postoji izvjestan broj onih koji mogu svojim djelovanjem uticati i mijenati stvari.vegetarijanac wrote:Ovo je samo djelic odvratne grimase (ne mogu je nazvati licem) mesne industrije, koja nam se svojim zlom ruga i pravi od nas ubice i saucesnike u svim svojim zlodjelima. Mislim da je jedini ispravan odgovor ne biti konzument njihovih "proizvoda" i ne ucestvovati u njihovom ludilu. Doci ce vrijeme kada ce nasi nasljednici osjecati bolni stid prema svim glupostima koje su sada legalne i pozeljne od hipnotisane mase. Ne mislim da cu ga ja dozivjeti ali znam da ce doci i to me cini sretnijim.
-
Lesli Eldridž
Ako počneš skakati onda je od klokanamustang_gt_1987 wrote:ma budi sretan što neko od ovoga nije napravio sudžuku pa ti prodao![]()
- accent
da se i ja pridruzim ovoj diskusiji
nije problem sto oni taj otpap zakopavaju bolje i to nego da ga samelju pa naprave pastetu ili salamu ili jos gore bace u rijeku
moja sestra je imala cuku newfoudland-skog ovcara
posto ga nije dovoljno pazila cuko ko cuko nadje pored jedne rijeke bacenu iznutricu neznam koje zivotinje i cuko nebi bio cuko da to nije pojeo i u roku od 5 dana uginuo
hocu da kazem nije crnjak ako se to sve po propisima zakopa ili unisti jer ipa moramo zivjeti ali problem je kada se to baca u rijeke kada road kill lezi danima na cesti i niko da tu jadnu zivotinju da skloni
nije problem sto oni taj otpap zakopavaju bolje i to nego da ga samelju pa naprave pastetu ili salamu ili jos gore bace u rijeku
moja sestra je imala cuku newfoudland-skog ovcara
posto ga nije dovoljno pazila cuko ko cuko nadje pored jedne rijeke bacenu iznutricu neznam koje zivotinje i cuko nebi bio cuko da to nije pojeo i u roku od 5 dana uginuo
hocu da kazem nije crnjak ako se to sve po propisima zakopa ili unisti jer ipa moramo zivjeti ali problem je kada se to baca u rijeke kada road kill lezi danima na cesti i niko da tu jadnu zivotinju da skloni