Pravo i Pravda ?????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#1 Pravo i Pravda ?????

Post by muha_sa »

Čekam da svog unuka vidim i onako usput čitam ono što mi je zanimljivo.
Vidim da neko želi nastavak sudjenja krepanom zlikovcu--neko vjeruje još u tribunal i medjunarodnu zajednicu(Evropu) neko se nada pozitivnom i u našu korist okončanju sudskog postupka protiv SiCG.
Pitam se zar još neko vjeruje u pravo i pravdu kad je odnos mačehe( Evrope) prema pastorčetu BiH u pitanju???
Bezbroj je primjera da im ništa ama baš ništa ne vjerujem.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

nazalost ima puno naivnih na ovome svijetu :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

Nisu možda naivni al su daleko -daleko od ovih prostora(fizički).
Priznali nas pa nas ostavili svezanih ruku(embargo na naoružanje).
-Hiljadudnevna opsada mog grada i 10 000 ubijenih civila od toga oko 1700 djece a komandant koji je naređivao granatiranje i snajperanje dobije 20 godina hotela s 3 zvjezdice.
-Holanđani prepuštaju Srebrenicu i goloruke civile zlikovcima a jedan od zlikovaca i ubica (Erdemović)dobije 5 godina zatvora i izmještanje porodice na sigurno---pokajao se ubica--treba ga nagradit.
-Momir Nikolić koji je komandovao bageristima da pobijene civile--njih oko 8 000--bagerima i rovokopačima zatrpaju i nekoliko puta premjeste dobio smanjenje kazne i osuđen 20 godina.
-Farsa oko petogodišnjeg sudjenja balkanskom kasapinu--koštalo sudjenje oko 200 miliona dolara.
-Molba Mladiću da se dobrovoljno preda a za uzvrat mu nude oko 5 miliona dolara......ima toga još al sad odoh uživat gledajući svog unuka.
JBT

Post by JBT »

Ipak se o naivnosti radi. Lagodan zivot ulijeni mozak.
:oops:
Reina

#5 Re: Pravo i Pravda ?????

Post by Reina »

muha_sa wrote:--neko vjeruje još u tribunal i medjunarodnu zajednicu(Evropu) neko se nada pozitivnom i u našu korist okončanju sudskog postupka protiv SiCG.
.

ne vjerujem ni ja MZ…jer politika je kurva davno receno…. . ali da nije Haga danas ne bi imali osudjene za ucesce u genocidu …. za hitlera-milosevica znamo kako je volio vlast, svoju "slavu", a kako je zavrsio, u zatvoru, gdje se 4 godine suocavao sa onim sto je ucinio…kao i svijet….. promaklo je naravno da dozivi i presudu i tako do kraja zadovolji pravda, jos ako uzmemo u obzir da jos nisu uhvaceni monstrumi karadzic i mladic, mislim da je to sve sada vise stvorilo dodatnu obavezu haskom sudu prema zrtavama prema onima nad kojima je izvrsena agresija i genocid , moraju se uvaziti mnogobrojni dokazi , argumenti kojih ima i zavrsiti proces u korist BiH protiv SCG … Mi smo svjedoci da se narod koji je prezivio toliku golgotu nije dao na osvetu ili sam dijelio pravdu, zato i postoji ovaj sud, sve oci su uprte u haski sud, eto sad ja vas pitam je li to treba, je li to svijet ocekuje da na kraju svako preuzme pravdu u svoje ruke…. nevjerujem…....... i zato kazem da sam optimista…. :cry:
muha_sa

Post by muha_sa »

Mi smo i u vrijeme zločinaćke okupacije i agresije pokazali i dokazali da pripadamo civiliziranom svijetu i zato me iznenadjuje pitanje o uzimanju pravde u svoje ruke---nedo bog-otkud to ???????
Kako da vjerujem u pošten odnos medjunarodne zajednice spram BiH kad su nas iznevjerili i razočarali nebrojeno puta.
--sramotne presude zločincima
--farsa sa petogodišnjim sudjenjem krepanom zlikovcu---vjerovatno im je ovakav ishod odgovarao jer su na red došla svjedočenja o ulozi visoko pozicioniranih evropskih političara u zločinačkom poduhvatu --ubistva BiH.
-trogodišnje čekanje na početak procesa doktoru marksizma--vojvodi Šešelju.
-prebacivanje krivice na državu BiH zbog nehapšenja durmitorskog zločinca--sa psihijatrom se susretali x puta al ko nisu imali mandat da ga uhapse. Treba nam uvest sankcije zbog toga.
wels

Post by wels »

Pravo i Pravda ?????

Stize polako, kad je vec kasno ili nikada.
muha_sa

Post by muha_sa »

Dugo mi nešto čekat---oduljilo se.il mi se čini?
wels

Post by wels »

Bojim se da nepravda zna cesto pobjediti ali u dusi sam optimista.
Reina

Post by Reina »

muha_sa wrote:Mi smo i u vrijeme zločinaćke okupacije i agresije pokazali i dokazali da pripadamo civiliziranom svijetu i zato me iznenadjuje pitanje o uzimanju pravde u svoje ruke---nedo bog-otkud to ???????
u pravu si pokazali o dokazali da smo civilizovani….
vidjecemo da li je konacna poruka haskog suda svijetu, odnosno pouka ostalim generacijama koje dolaze da treba da se ponasaju kao divljaci .
:roll:
Last edited by Reina on 17/03/2006 10:34, edited 1 time in total.
Reina

Post by Reina »

:-) gjeska
Post Reply