pravnici!
Moderator: anex
-
sarajka37
#1 pravnici!
zna li neko kolike su plate pravnika u SUDU BIH?
HVALA
HVALA
-
Svemirski_Jebach
znam ja...al ti necu reci.
zavisi na kojoj poziciji? Pripravnici imaju ja mislim 600KM, a stalno zaposleni pravnici imaju dobre plate...preko 1900 KM, a to je u uredu registrara...u dijelu suda koji se finansira iz budzeta su plate nize.
zavisi na kojoj poziciji? Pripravnici imaju ja mislim 600KM, a stalno zaposleni pravnici imaju dobre plate...preko 1900 KM, a to je u uredu registrara...u dijelu suda koji se finansira iz budzeta su plate nize.
-
sarajka37
u uredu registrara?pravni odjel za podrsku sudu,1900km???:)Svemirski_Jebach wrote:znam ja...al ti necu reci.![]()
- van Basten
Ne oskudjevaju oni... sudije su plafon plate, ali ni oni ispod nisu za požaliti. Možda jedina profesija u državi (uz nenadmašne političare naravno) koja je preplaćena, pogotvo u odnosu koliko i kako rade za te pare.
-
Juiceman
pa da poredimo na primjer sa osobom zaduženom za nabavku čipsa u OMV-u, plata 1600 KM, službeni auto po želji-nova Opel Astra, službeni telefon-nova Nokia N73
Struka-srednja hemijsko tehnološka i dvije godine kriminalistike
Ko je ovdje LUUUUUUUUUUdddddddddddd
-
_BosanaC
Sta je ovo trebalo da znaci?Juiceman wrote:pa da poredimo na primjer sa osobom zaduženom za nabavku čipsa u OMV-u, plata 1600 KM, službeni auto po želji-nova Opel Astra, službeni telefon-nova Nokia N73
Ko god hoce moze znaci nabavljati chips za OMV a ne mora traziti posao u uredu registrara
-
Svemirski_Jebach
tacnije 2000 KM...upravo taj odjel, ali to su oni sa pravosudnim...pripravnici 600 KM.sarajka37 wrote:u uredu registrara?pravni odjel za podrsku sudu,1900km???:)Svemirski_Jebach wrote:znam ja...al ti necu reci.![]()
pravnici nimalo nisu preplaceni, pogotovo ne ovi saradnici...jer je pritisak posla ogroman, odgovornost je ogromna.
-
_BosanaC
Zato nam je i drzava k'o i pravnici...Svemirski_Jebach wrote:tacnije 2000 KM...upravo taj odjel, ali to su oni sa pravosudnim...pripravnici 600 KM.sarajka37 wrote:u uredu registrara?pravni odjel za podrsku sudu,1900km???:)Svemirski_Jebach wrote:znam ja...al ti necu reci.![]()
pravnici nimalo nisu preplaceni, pogotovo ne ovi saradnici...jer je pritisak posla ogroman, odgovornost je ogromna.
-
sarajka37
Svemirski_Jebach wrote:tacnije 2000 KM...upravo taj odjel, ali to su oni sa pravosudnim...pripravnici 600 KM.sarajka37 wrote:u uredu registrara?pravni odjel za podrsku sudu,1900km???:)Svemirski_Jebach wrote:znam ja...al ti necu reci.![]()
jao izvini znam da je glupo pitati ponovo,ali jesi li bas siguran,cini mi se da saradnici nemaju vishe od 1000km???bar sam tako cula
-
Svemirski_Jebach
siguran sam. razlika u plati je velika zavisno od toga da li je u pitanju ured registrara ili sud koji je pod budzetom drzave.
plate u uredu registrara su onolike koliko sam naveo, a u sudu su manje..oni rade u istoj zgradi, jedni pored drugih, samo se jedni finansiraju iz budzeta a drugi od medjunarodnih donacija projektu.
sto, jesi se to prijavila za posao?
plate u uredu registrara su onolike koliko sam naveo, a u sudu su manje..oni rade u istoj zgradi, jedni pored drugih, samo se jedni finansiraju iz budzeta a drugi od medjunarodnih donacija projektu.
-
sarajka37
da jesam ali bih bila na budzetu?ne znam kakvo je tu stanje:(Svemirski_Jebach wrote:siguran sam. razlika u plati je velika zavisno od toga da li je u pitanju ured registrara ili sud koji je pod budzetom drzave.
-
sarajka37
i na odredjeno vrijeme,ne znamsarajka37 wrote:da jesam ali bih bila na budzetu?ne znam kakvo je tu stanje:(Svemirski_Jebach wrote:siguran sam. razlika u plati je velika zavisno od toga da li je u pitanju ured registrara ili sud koji je pod budzetom drzave.
-
Svemirski_Jebach
na budzetu je puno losije...mislim nije lose, samo je puno manje nego u registraru...ne znam tacno kolike su plate...mozda oko milje...mozda malo i jace zavisi sta bi radila...al nemoj me drzat za rijec stvarno ne znam koliko su tacno plate..znam samo da su nize nego u registraru.
- Bonnie-Clydova mala
plate strucnog osoblja na drzavnom nivou su regulisane drzavnim zakonom o platama sudija, koji je nametnuo ohr. prosurfaj malo njihove zakone iz 2005, tamo su ti odgovori na sve dileme.
-
ins
@sarajka37
Ti si ovdje pravnica, u temi o Energoinvestu si dipl ing sa ETF?
Sta je slijedece? Neurohirurg sa Koseva, ili kustos zemaljskog muzeja?
Troll!
Ti si ovdje pravnica, u temi o Energoinvestu si dipl ing sa ETF?
Sta je slijedece? Neurohirurg sa Koseva, ili kustos zemaljskog muzeja?
Troll!
sarajka37 wrote:_BosanaC wrote:Kako nije? Nije isto biti biolog u EI kao ni informaticar, automaticar itd... Zato sam pitao.sarajka37 wrote: pa ne moramo biti ograniceni,obuhvatam razne slucajeve,nisam ja bila jedina,nije uopste vazno cega sam INZINJER!
A vala nije isto zavrsiti ni menadzment i ekonomiju, odnosno pravo, pa svoju srecu traziti u EI umjesto na sudu i u banci...
rekla sam da sam inzinjer,a ne biolog,etf ako je bas vazno
-
revolutia
imate na http://www.ads.gov.ba sve o poslovima vezano za drzavnu sluzbu..
dakle zakonski regulisano koliko koji sluzbenik u skladu sa stazom prima koliki koeficijent, na osnovu kojeg se racuna mjesecna placa i topli obrok.
dakle zakonski regulisano koliko koji sluzbenik u skladu sa stazom prima koliki koeficijent, na osnovu kojeg se racuna mjesecna placa i topli obrok.
-
Svemirski_Jebach
e pa ne moze se biti dobar advokat i dobar inzinjer...jedno iskljucuje drugo...pa skontaj gdje si bolja...univerzalci ne postoje vise...kao prije 200 godina kad si mogao biti ljekar, inzinjer, advokat...
danas advokati specijaliziraju jednu uzu oblast...i ko se npr. bavi krivicnim pravom, pojma nema o pravu osiguranja
danas advokati specijaliziraju jednu uzu oblast...i ko se npr. bavi krivicnim pravom, pojma nema o pravu osiguranja