Pravni savjet kolegs forumasa

Post Reply
sizifinho

#1 Pravni savjet kolegs forumasa

Post by sizifinho »

Molio bih kolege koji se razumiju u materiju da mi odgovore i savjetuju me:
Znaci majka mi je radila godinama u jednoj firmi. Nakon tog, sad kad je trebala u penziju, saznali smo da je ne moze dobiti jer joj vlasnik nije uplacivao nista u taj penzioni fond (valjda). Nakon frke-trke, moja mama nije imala snage i dogovori s njim da uplate po pola trosak.

Sad kad je htjela dignuti kredit, kazu da ne moze jer je njoj neko digao kredit na njeno ime. Ispostavilo se da je taj vlasnik to uradio.

Sta sad raditi u ovoj situaciji?
Jedna zena kaze da je i njoj isto uradio, i da je isla i prijetila banci u kojoj je on digao kredit, da ce ih tuziti i oni su joj ocistili dug...

Mene zanima postoji li kakva sansa za tuzbom, ne mogu se zasititi samo s tim da izbrisu taj kredit, ovo je van svake pameti, koristiti tudji identitet...
zrakomlat

#2 Re: Pravni savjet kolegs forumasa

Post by zrakomlat »

Naravno da ima osnove za tužbu a vjerovatno i odštetu. Može po mom mišljenju tužiti i poslodavca koji je falsifikovao dokumente ali i banku koja je to omogućila. On nebi taj kredit mogao završiti bez pomoći iz banke.Na stranu sad što ona mora lično potpisati mjenicu, ugovor i ostalo, nego i novac mora podignuti lično na šalteru ili da se isplati na njen račun pa da novac uzme. Vjerovatno je bila ova prva varijanta. Taj slučaj može dobiti i student prava, lako je dokazati prevaru. Samim vještačenjem potpisa, i snimcima video nadzora iz banke može se utvrditi da žena nema veze s tim. Nađite dobrog advokata, njemu procenat od odštete, pa nek izganja što više.
sizifinho

#3 Re: Pravni savjet kolegs forumasa

Post by sizifinho »

zrakomlat wrote:Naravno da ima osnove za tužbu a vjerovatno i odštetu. Može po mom mišljenju tužiti i poslodavca koji je falsifikovao dokumente ali i banku koja je to omogućila. On nebi taj kredit mogao završiti bez pomoći iz banke.Na stranu sad što ona mora lično potpisati mjenicu, ugovor i ostalo, nego i novac mora podignuti lično na šalteru ili da se isplati na njen račun pa da novac uzme. Vjerovatno je bila ova prva varijanta. Taj slučaj može dobiti i student prava, lako je dokazati prevaru. Samim vještačenjem potpisa, i snimcima video nadzora iz banke može se utvrditi da žena nema veze s tim. Nađite dobrog advokata, njemu procenat od odštete, pa nek izganja što više.
hvala ti puno
Post Reply