Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
111tayson

#1 Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by 111tayson »

Zamolio bih studente ili one koji su pri kraju ovog studija ili su završili, da se uključe u navedenu temu kako bi olakšali i prenijeli svoja iskustva sa navedenog studija u Zenici, jer sam zapanjen činjenicom da se studenti iz Zenice ne oglašavaju nigdje odnosno niti na STUDOMATU niti na KLIX-u, što je poražavajuce. Ukoliko neko pogleda vezano za PF U SARAJEVU i na ovom portalu i na STUDOMATU vidjece da je isti konstantno aktivan i da ljudi razmjenjuju svoja iskustva, znanja, te smatram da bi i studenti pravnog fakulteta u Zenici trebali biti aktivniji, pa pobogu ne radi se o fakultetu iz viteza,ljusine i sl.
Ima nas kojima je potrebna pomoć, iskustvo, literatura, savjet i sl. pa se nadamo da to necemo morati cekati do sudnjeg dana. HVALA!
Doctor Who

#2 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by Doctor Who »

U potpunosti se slažem,pogotovo pažnja treba da se obrati na dodiplomski studij posebno na brucoše.Ja tek krećem i mnogo me toga zanima ali na forumima nema puno toga, aktivnost na forumim ravna nuli !!! :-)
111tayson

#3 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by 111tayson »

Baš tako-aktivnost ravna nuli!
Interesantno je da ljudi upucuju pozive za pomoc ali niko da se javi.... meni su se na studomatu javljale dvije kolegice jedna je sada upisala-brucoš, pa cu joj kazati da se prebaci i na klix zbog razmjene iskustva,informacija i sl. dok je druga javila se meni samo privatnom porukom, ali sam dobio dobre informacije, koje su me interesovale. Nemoj se samo opterecavati i ne troši puno energije na predavanja ili neke savjete kolega, budi oprezan, i dobro provjeri na više strana...... literaturu imaš kupiti na kopirnici faxa ali budi oprezan i znaj šta tražiš jer ce ti uvaljivati i što treba i što ne treba (iz iskustva). Cujemo se svakako, piši šta te muci, krenuce ovo, malo i raju usmjeri na KLIX jer je STUDOMAT zamro.....
samo_ti

#4 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by samo_ti »

Doctor Who wrote:U potpunosti se slažem,pogotovo pažnja treba da se obrati na dodiplomski studij posebno na brucoše.Ja tek krećem i mnogo me toga zanima ali na forumima nema puno toga, aktivnost na forumim ravna nuli !!! :-)
Pitaj sta te zanima :)
Doctor Who

#5 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by Doctor Who »

samo_ti wrote:
Doctor Who wrote:U potpunosti se slažem,pogotovo pažnja treba da se obrati na dodiplomski studij posebno na brucoše.Ja tek krećem i mnogo me toga zanima ali na forumima nema puno toga, aktivnost na forumim ravna nuli !!! :-)
Koliko toga se nauci na predavanjima.
Na koja predavanja trebamo obavezni ići,a na koja ne.
Koja literatura je najbolja za koji predmet?
Koliko su vježbe bitne?
Na koje predmete treba obratit dodatnu pažnju osim Rimskog prava. :-D
celeron

#6 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by celeron »

Doctor Who wrote:
samo_ti wrote:
Koliko toga se nauci na predavanjima.
Na koja predavanja trebamo obavezni ići,a na koja ne.
Koja literatura je najbolja za koji predmet?
Koliko su vježbe bitne?
Na koje predmete treba obratit dodatnu pažnju osim Rimskog prava. :-D
Ja ti preporucujem da zaobiđes fakultet u sirokom luku jer tebi haman nije cilj ista da naucis. To je sto se tice ucenja. A takođe studirat pravo generalno danas, nije neki izbor. Sretno!
Doctor Who

#7 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by Doctor Who »

celeron wrote:
Ja ti preporucujem da zaobiđes fakultet u sirokom luku jer tebi haman nije cilj ista da naucis. To je sto se tice ucenja. A takođe studirat pravo generalno danas, nije neki izbor. Sretno!
Iz čega si zaključio da mi nije cilj išta da naučim. :-D
samo_ti

#8 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by samo_ti »

Brate moj, te cake izbjegavanja predavanja i vjezbi ces sam skontati :-D
Literatura, sve ce tebi biti objasnjeno.

p.s. imat ces predavanja kod prof. Saliha Jalimama, i ta predavanja ce ti ostati u sjecanju do kraja zivota. :D :thumbup:
111tayson

#9 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by 111tayson »

Pozdrav svima,
Mene interesuje kupovina knjiga i skripti od kolega koji su prošle ili ove godine završili ili su pri kraju sa postdiplomskim studijem za prvi semestar te ukoliko imaju i za drugi semestar: katedru-građansko pravo bilo bi dobro, jer im svakako to više ne treba a mogu i zaraditi. Molim da ista bude ispravna i važeca jer sam doživio da mi se uvaljuju po 2-dvije knjige iz jednog predmeta- molim kolegijalnost i poštenje. Hvala!
111tayson

#10 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by 111tayson »

samo-ti,
nemoj plašiti covjeka, vidiš da se ne javlja više da je živ...... malo mu pojasni da ne lutaju, a nije to jednostavno ipak je to jedna malo viša stepenica u životu........ Vidim da raja pregleda i prati zbivanja na ovom forumu ali kao da se boje javiti a vjerujem da ima i studenata sa ovog fakulteta, a ova je tema otvorena za sve, kako za brucoše tako i za postdiplomce......
111tayson

#11 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by 111tayson »

Zna li neko kada pocinju predavanja za postdiplomce,
111tayson

#12 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by 111tayson »

Postdiplomci,
zna li neko šta se ovo dešava sa izmjenom nastavnog plana i programa, i uvođenjem novog sistema, gdje u prvom semestru imaš standardnu samo Metodologiju za sve a ostala tri biraš sa liste od 5. ponuđenih, sa nekim projektom uz sve ovo, dok u drugom semestru imaš 3-obavezna i njih biraš sa liste od 5 ponuđenih, te izborni predmet kao i izrada magistarskog rada. Zaista bi bilo dobro da se pocnu javljati postdiplomci koje kaci ovaj novi sistem ali i one koji obnavljaju godinu jer mislim da nas sve to kaci. Neophodno je iz razloga što su nepoznati novi predmeti te bi zaista dobro došla kolegijalnost. Na forumu PFSA informacije dobijete u 5. minuta i nije mi jasno da ljudima nisu potrebni savjeti, informacije, uputstva kao i mišljenje kolega. Molim sve kolege i kolegice da se ukljuce u raspravu, a forum je otvoren i za brucoše......
hmmmbla

#13 Re: Pravni fakultet u Zenici-postdiplomski studij !

Post by hmmmbla »

Pozdrav svim postdiplomcima,

ako može par informacija: jel´ master traje jednu godinu i koliko košta upis za vanredne studente?

Zahvaljujem
Post Reply