Pravni fakultet
-
elSaik
#926 Re: Pravni fakultet
Porodični - ni pod razno! Ostalo nismo imali. Pravne kulture su jednostavne, po mojim saznanjima.
- Irm@
#927 Re: Pravni fakultet
kakvi su to novi izborni...
porodicno ni slucajno! gender i pravne kulture ne znam sta je..zavisi ko predaje ja ekonomsko ne bih...
-
elSaik
#928 Re: Pravni fakultet
Ja ću vjerovatno na Klasične pravne tekstove... ako bude mjesto. I hope it will. Ne ide mi se nikako kod Misite.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#929 Re: Pravni fakultet
hvala vam
izabrala je gender
a bila se zaletila za to porodicno...
izabrala je gender
a bila se zaletila za to porodicno...
- Irm@
#930 Re: Pravni fakultet
Boze me sacuvaj kod nas studenti spavaju na fakultetu...ne znam kad je prije nestalo kpp i medjunarodno...tako da cemo se Abedin i ja dodatno druziti 
- JThomas
#931 Re: Pravni fakultet
na obostrano zadovoljstvo
mi kad smo imali kliniku iz obligacija, abedina nismo ni vidjeli, samo nas je asistentica vodala po sudu. a međunarodno ste sretni što niste uletili da se družite s nežlom, vjerujte
mi kad smo imali kliniku iz obligacija, abedina nismo ni vidjeli, samo nas je asistentica vodala po sudu. a međunarodno ste sretni što niste uletili da se družite s nežlom, vjerujte
- harač
#932 Re: Pravni fakultet
Ja kad sam bio imali smo dva časa u semestru, od kojih je na jednom dala jedan zadatak, 4 ženevske konvencije + 2 dodatna protokola i rekla: uradite! Lično bih volio da je bilo malo uvoda prije toga, ali ne mogu reći da ne poznajem njen stilJThomas wrote:na obostrano zadovoljstvo![]()
![]()
- Irm@
#933 Re: Pravni fakultet
ma i pretpostavila sam...a ass mi je super tako da bas si me obradovao
a medjunarodno nisam ni planirala uzeti ali samo kazem kad prije su razgrabili
a medjunarodno nisam ni planirala uzeti ali samo kazem kad prije su razgrabili
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#934 Re: Pravni fakultet
šta kukate ba
ja uzeo nauku o upravljanju, i Duvnjak mi nije sad došao na upravu nego i na to...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeej, tri ispita kod Nećka... poslije ovoga upisujem medicinu
da to pošutam začas 
eeeeeeeeeeeeeeeeeeej, tri ispita kod Nećka... poslije ovoga upisujem medicinu
-
elSaik
#935 Re: Pravni fakultet
Ja sam uzeo Klasične pravne tekstove. A iz ustavnog danas stigao do pozitivnog prava.
- zmaj56
#936 Re: Pravni fakultet
Chmoljo wrote:šta kukate baja uzeo nauku o upravljanju, i Duvnjak mi nije sad došao na upravu nego i na to...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeej, tri ispita kod Nećka... poslije ovoga upisujem medicinu![]()
![]()
da to pošutam začas
Da ti i ovamo ne budes odlucio promjeniti....
-
Eborg
#937 Re: Pravni fakultet
Na trećoj će biti jagma za izborne, tu makar ima interesantnih predmeta. 
-
Eborg
#938 Re: Pravni fakultet
Ja uvijek kažem, nije on problem toliko po peglanju koliko po razvlačenju.Chmoljo wrote:šta kukate baja uzeo nauku o upravljanju, i Duvnjak mi nije sad došao na upravu nego i na to...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeej, tri ispita kod Nećka... poslije ovoga upisujem medicinu![]()
![]()
da to pošutam začas
- JThomas
#939 Re: Pravni fakultet
peglanje sa štirkanjem. matori sadist.
- Chmoljo
#940 Re: Pravni fakultet
na znam šta bi hti rekao. Ustavno položih iz 6. puta, a još sam dva puta davao po četiri glave. Rim položih iz 4. od toga dva puta došao da vidim samo šta ima, i kako pita.Eborg wrote:Ja uvijek kažem, nije on problem toliko po peglanju koliko po razvlačenju.Chmoljo wrote:šta kukate baja uzeo nauku o upravljanju, i Duvnjak mi nije sad došao na upravu nego i na to...
![]()
da to pošutam začas
to da ne pegla baš puno, stoji, al donekle, jer kad mu dođe zor, šta god da mu kažeš ne paše mu. jedina dobra star je to, što, ako ništa, obično nešto položiš, pa ne moraš bar opet iste stvari štrebati.
-
elSaik
#941 Re: Pravni fakultet
Ma sve ti je do toga kako je on raspoložen u trenutku kad te pita. Ja imam sreće što sam prva grupa u dnevnom ispitivanju, a i što mu dođem među prvima, pa je opušten(iji). Juče polagah kod njega, došao na faks u 8:10 (a termin za moju grupu u 10). Niđe nikoga. Poslije se on pojavi, i ja jedini polagao kod njega. Položio 9b, 9c, 10 i 11 (s tim da mi je u 10. kad me peglao oko nadležnosti centralnih vlasti u dekoncentraciji, promijenio pitanje jer nisam znao, pa sam mu, citiram njega, "igrao na intelekt, vrtio 4 riječi u različitim verzijama"). Pozitivno pravo nisam spremao. Upitah ga mogul mu opet doći u ovom terminu, kaže ne može, ali može u martu. Makar nešto.
- Chmoljo
#942 Re: Pravni fakultet
da, vidiš, to je pravo gotivio, kad mu ranije dođešelSaik wrote:Ma sve ti je do toga kako je on raspoložen u trenutku kad te pita. Ja imam sreće što sam prva grupa u dnevnom ispitivanju, a i što mu dođem među prvima, pa je opušten(iji). Juče polagah kod njega, došao na faks u 8:10 (a termin za moju grupu u 10). Niđe nikoga. Poslije se on pojavi, i ja jedini polagao kod njega. Položio 9b, 9c, 10 i 11 (s tim da mi je u 10. kad me peglao oko nadležnosti centralnih vlasti u dekoncentraciji, promijenio pitanje jer nisam znao, pa sam mu, citiram njega, "igrao na intelekt, vrtio 4 riječi u različitim verzijama"). Pozitivno pravo nisam spremao. Upitah ga mogul mu opet doći u ovom terminu, kaže ne može, ali može u martu. Makar nešto.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#943 Re: Pravni fakultet
Saik, oprostit ces mi na neznanju, ali 9b, 9c 
- Chmoljo
#944 Re: Pravni fakultet
deveta glava se sastoji iz tri pitanja: skupštinski sistem (Švic), predsjednički (SAD) i parlamentarizam (biparlamentarizam, većinski i polupredsjednički sistem)ladyblue18 wrote:Saik, oprostit ces mi na neznanju, ali 9b, 9c
dakle, tri pitanja
- ladyblue18
#945 Re: Pravni fakultet
Aha...dok ja skontam.Chmoljo wrote:deveta glava se sastoji iz tri pitanja: skupštinski sistem (Švic), predsjednički (SAD) i parlamentarizam (biparlamentarizam, većinski i polupredsjednički sistem)ladyblue18 wrote:Saik, oprostit ces mi na neznanju, ali 9b, 9c![]()
dakle, tri pitanja
-
elSaik
#946 Re: Pravni fakultet
Šta više, ranijim dolaskom dobijaš ova, uvjetno rečeno, lakša pitanja.Chmoljo wrote:da, vidiš, to je pravo gotivio, kad mu ranije dođešelSaik wrote:Ma sve ti je do toga kako je on raspoložen u trenutku kad te pita. Ja imam sreće što sam prva grupa u dnevnom ispitivanju, a i što mu dođem među prvima, pa je opušten(iji). Juče polagah kod njega, došao na faks u 8:10 (a termin za moju grupu u 10). Niđe nikoga. Poslije se on pojavi, i ja jedini polagao kod njega. Položio 9b, 9c, 10 i 11 (s tim da mi je u 10. kad me peglao oko nadležnosti centralnih vlasti u dekoncentraciji, promijenio pitanje jer nisam znao, pa sam mu, citiram njega, "igrao na intelekt, vrtio 4 riječi u različitim verzijama"). Pozitivno pravo nisam spremao. Upitah ga mogul mu opet doći u ovom terminu, kaže ne može, ali može u martu. Makar nešto.ja davne 2006. kad sam polagao, isto tako, doašo haman dva sata ranije. sjedim ispred kabineta nigdje nikoga. kad on: hajde ulazi! pa profesore tek sam za dva sata. ma haaaaaajde znam ja, požurio ti da gledaš Argentina-Njemačka (SP)
i ja bolan hoću da gledam
tad dadoh četiri glave
- JThomas
#947 Re: Pravni fakultet
ja sam čuo te glasine, da on nekad zna biti i dobro raspoložen, ali nisam se lično uvjerio 
-
bob7
#948 Re: Pravni fakultet
Raja koliko se mogu osloniti na pitanja iz krivicnog I (Tomic) za krivicno djelo, nasoa sam ih na jednom forumu...
KD:
1.Radnja ucinjenja k.djela
2.Pojam i funkcija drustvene opasnosti
3.Protupravnost
4.Mjesto i vrijeme ucinjenja k.djela
5.Pripremne radnje
6.Pokusaj
7.Nepodoban pokusaj
8.Dobrovoljni odustanak
9.Sticaj (idealni i realni)
10.Prividni sticaj
11.Produzeno k.djelo
12.Nuzna odbrana (vazno)
13.Krajnja nuzda (vazno)
14.Sila i prijetnja
KD:
3.Protupravnost
5.Pripremne radnje
6.Pokusaj
7.Nepodoban pokusaj
8.Dobrovoljni odustanak
10.Prividni sticaj
11.Produzeno k.djelo
12.Nuzna odbrana (vazno)
13.Krajnja nuzda (vazno)
14.Sila i prijetnja
- Chmoljo
#949 Re: Pravni fakultet
zna. kaže meni jednom: ama bolan upakuj to malo bolje. jesi učio, ali moraš to bolje izložiti. hajd' pustiću te iako ima puno kaubojštine ovdjeJThomas wrote:ja sam čuo te glasine, da on nekad zna biti i dobro raspoložen, ali nisam se lično uvjerio
- ladyblue18
#950 Re: Pravni fakultet
Nisam polagala kod Tomica, al iz iskustva mojih prijatelja, poznanika, pitanja ne sluze nicemu.bob7 wrote:Raja koliko se mogu osloniti na pitanja iz krivicnog I (Tomic) za krivicno djelo, nasoa sam ih na jednom forumu...
KD:
3.Protupravnost
5.Pripremne radnje
6.Pokusaj
7.Nepodoban pokusaj
8.Dobrovoljni odustanak
10.Prividni sticaj
11.Produzeno k.djelo