Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Irm@

#726 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

Miki123 wrote:
Irm@ wrote:jedan kolega (streber je) :D mi je danas rekao da sprema po tim pitanjima pa sam onda i ja naravno rekla da obavezno zelim to :-D tako da ako on uci po tome onda je dovoljno :-D :D

hehe to ti je što se ono kaže d oldest trik in d buk. U stvarnosti taj štreber uči iz knjige i ne preskače niti jedan list :D
ma ja ove svoje strebera dijelim na 2 grupe..ovi sto mi trebaju i sto su na predavanjima pa da vidim sta se desava i ovi drugi koji mi isto trebaju :D ali iz razloga da podijele sa mnom "ispitni materijal" i pomognu na ispitu :-D ovaj kolega je iz ove druge grupe..ako me nije iznevjerio 2 godine nece vala ni sad :-D (valjda) :D

a niste ovo dobro rekli kako bi jasminka.. "i paznja! i povodom rada kolega" :-D :D :lol:
Sarajevo89er

#727 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

Irm@ wrote: ma ja ove svoje strebera dijelim na 2 grupe..ovi sto mi trebaju i sto su na predavanjima pa da vidim sta se desava i ovi drugi koji mi isto trebaju :D ali iz razloga da podijele sa mnom "ispitni materijal" i pomognu na ispitu
Ih,kako bi ja tebe otpilio,to bi bio spektakl... 8-) Samo interesdžija do interesdžije....šteta što ti "štreberi" tako lako nasjedaju.
elSaik

#728 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Pa čemu bi drugo služili?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#729 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Sarajevo89er wrote:
Irm@ wrote: ma ja ove svoje strebera dijelim na 2 grupe..ovi sto mi trebaju i sto su na predavanjima pa da vidim sta se desava i ovi drugi koji mi isto trebaju :D ali iz razloga da podijele sa mnom "ispitni materijal" i pomognu na ispitu
Ih,kako bi ja tebe otpilio,to bi bio spektakl... 8-) Samo interesdžija do interesdžije....šteta što ti "štreberi" tako lako nasjedaju.
moliću da se prekine sa ovim latentnim podjebavanjem od strane vas dvoje.

ako se budete kofrčili baciću vas u sobičak i onda se potucite. kad završite moći ćete nazad :-D

smrtno sam ozbiljan.
elSaik

#730 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Što ba? Baš su zabavni. :mrgreen:
idealnaM

#731 Re: Pravni fakultet

Post by idealnaM »

:shock:
Jel ko kad polagao radno pravo,i jeli se to uopce moze poloziti..?
JThomas

#732 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

jasminka je jedan od najboljih i najkorektnijih profesora na PFSA. nemojte da vas zavara njen, hajmo reći osoran, gard, ona se tako šali :D
Chmoljo

#733 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

a ako ste vanredan student onda idete kod Dedića koji je promjenjivog raspoloženja, ali meni fin čikica :)
idealnaM

#734 Re: Pravni fakultet

Post by idealnaM »

Dakle da ne brinem za Jasminku.. :D
Moram priznat da sam se podobro zabrinula nakon par minuta prisustva na njenom predavanjul...
Hvala vam.. :D
Gray

#735 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

Ma Jasminka je super, za nju se ne treba brinuti.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#736 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Ljudi nesto me interesuje.
Kolizija se moze upisati bez obzira na br. predmeta koji ti je ostao iz godine ili ne?
JThomas

#737 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

zaboravih vam ispričati najbrutalnije isfuravanje studenata koje sam ikad čuo u toku svog školovanja, u glavnoj ulozi je naravno jasminka :lol: :D

pričaju neke baje u zadnjem redu, ono baš ofirno pričaju na času, i ona će ti njima...ne iznenađuje me da se studenti na času zabavljaju...ali simptomatično mi je da se zabavljaju samo osobe istog spola :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
elSaik

#738 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

JThomas wrote:zaboravih vam ispričati najbrutalnije isfuravanje studenata koje sam ikad čuo u toku svog školovanja, u glavnoj ulozi je naravno jasminka :lol: :D

pričaju neke baje u zadnjem redu, ono baš ofirno pričaju na času, i ona će ti njima...ne iznenađuje me da se studenti na času zabavljaju...ali simptomatično mi je da se zabavljaju samo osobe istog spola :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:

Dodatak za isfuravanje. Po meni najjači isfur je scena na vježbama iz Sociologije na prvoj godini.

Par likova priča, kad će ass Ždralović ovom što već po 2. - 3. put obnavlja godinu:
- kolega, kada već pričate zašto nam ne biste pričali o današnjoj lekciji?
- ma mogao bih ja vama o njoj satima...
- Zaista? Pa čudno onda da svaki put na ispitu predate prazan list...

Nije lik progovorio nijedne do kraja.
Irm@

#739 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

Sarajevo89er wrote:
zao mi je dusho sto neces nikad imati priliku da me otpilis :)

@chmoljo: zato sam danas bila iznenadjena tvojim pitanjem nisam imala poooojma o cemu pricas ev tek sad vidim :-D
primljeno k znanju.. :razz: ;-)
Eborg

#740 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

elSaik wrote:
JThomas wrote:zaboravih vam ispričati najbrutalnije isfuravanje studenata koje sam ikad čuo u toku svog školovanja, u glavnoj ulozi je naravno jasminka :lol: :D

:lol:

Dodatak za isfuravanje. Po meni najjači isfur je scena na vježbama iz Sociologije na prvoj godini.

Par likova priča, kad će ass Ždralović ovom što već po 2. - 3. put obnavlja godinu:
- kolega, kada već pričate zašto nam ne biste pričali o današnjoj lekciji?
- ma mogao bih ja vama o njoj satima...
- Zaista? Pa čudno onda da svaki put na ispitu predate prazan list...

Nije lik progovorio nijedne do kraja.
Al' i ona zna da ga shukne majstorski! :D
Eborg

#741 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

ELSA Bosnia & Herzegovina vam predstavlja ELSA konferenciju koja će se održati u Brnu u Češkoj republici od 1. do 4. marta 2010. god. na temu "Holocaust & War Crime Prosecution".

Ukupna cijena je 81 EUR (puni pansion, smještaj, participacija, materijali) + transport. Svi zainteresovani studenti će bez problema dobiti vizu besplatno. Orijentaciona cijena transporta u jednom smjeru je 80 EUR. Ukoliko bi se više studenata prijavilo cijena bi bila manja.

Idemo da dernečimo u Brno!

Više na:

http://bh-pravnici.com/elsa-bih-83/holo ... /#msg10946
Eborg

#742 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Europska Asocijacija Studenata Prava u Bosni i Hercegovini (ELSA BiH), s ciljem osiguranja potrebne kvalitete rada, te s ciljem pružanja studentima mogućnosti aktivnog učešća u njenom radu, ovim putem raspisuje:

KONKURS ZA PRIJEM NOVIH ČLANOVA U AKTIVNO ČLANSTVO

Aktivno članstvo podrazumijeva sljedeće obaveze:

• Aktivan rad na realizaciji postojećih projekata
• Aktivan rad pri kreiranju ostalih projektnih aktivnosti
• Svakodnevna komunikacija sa studentima prava u BiH
• Svakodnevna komunikacija sa drugim ELSA grupama
• Svakodnevna komunikacija sa partnerima i sponzorima
• Doprinos radu organizacije kreativnim pristupom rješavanju problema

Kriteriji koje kandidati zainteresovani za aktivno članstvo moraju ispunjavati su sljedeći:

1. Status studenta pravnog fakulteta u Sarajevu
2. Poznavanje engleskog jezika
3. Poznavanje rada na računaru
4. Sposobnost za rad u timu, te rada pod pritiskom
5. Razvijene sposobnosti komunikacije
6. Visoka motiviranost za rad

Zainteresovani kandidati trebaju dostaviti svoj CV na mail adresu: [email protected] do 27.11.2009. godine.

Napomena: U aplikaciji je potrebno naglasiti za rad u kojem sektoru se kandidat prijavljuje. Sve potrebne informacije o sektorima možete dobiti na mail adresi: [email protected]

Kandidate koji uđu u uži krug očekuje intervju (ništa strašno, mini-razgovor u neformalnoj atmosferi :) ).

Svima želimo puno uspjeha i iskreno se radujemo saradnji sa mladim, entuzijastičnim i kreativnim studentima! Vidimo se na intervjuu!

ELSA BiH
Chmoljo

#743 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

pitanje: mogu li vanredni studenti uzimati knjige iz naše biblioteke?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#744 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:pitanje: mogu li vanredni studenti uzimati knjige iz naše biblioteke?
Mere.
Chmoljo

#745 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Sarajevo89er

#746 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

Pitanje: mogu li vanredni studenti ić u WC na Fakultetu? Jako mi je bitno. Hvala unaprijed.
Chmoljo

#747 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Sarajevo89er wrote:Pitanje: mogu li vanredni studenti ić u WC na Fakultetu? Jako mi je bitno. Hvala unaprijed.
nije te prosjek od 9.1 naučio da se nije dobro sa rogatim bosti?
Sarajevo89er

#748 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

CENZURA!

P.S. Zašto mi to radiš? :D Kao da je ovo harem lijepog jezika i još ljepšeg izražavanja. :roll:
Chmoljo

#749 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

da budeš pametniji ubuduće ;-)
Eborg

#750 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Postavljeno je i 3. izdanje novembarskog ELSA STEP newslettera.

Tu su i dva nova stažiranja u SAD-u za osobe koje su nedavno diplomirale pravo (Detroit, 3-6 mjeseci, plata 400 EUR mjesečno). Tu je i mnogo ostalih stažiranja u evropskim zemljama. :)

Više na http://bh-pravnici.com/staziranja/.
Post Reply