Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#376 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Pa to im je svima uvijek bio najbolji izgovor.
MI smo svi otpadak od drustva, neradnici, ponavljaci, nesposobni a oni su uvijek u pravu.

Tako sam razocarana svim ovim, dodje mi fino da dodjem na studentsku, uzmem papire i adio!
Ali... :roll:
Deriguz

#377 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Deriguz »

ladyblue18 wrote:Pa to im je svima uvijek bio najbolji izgovor.
MI smo svi otpadak od drustva, neradnici, ponavljaci, nesposobni a oni su uvijek u pravu.

Tako sam razocarana svim ovim, dodje mi fino da dodjem na studentsku, uzmem papire i adio!
Ali... :roll:
Samo skontaj koja je razlika u koeficijentu za platu, sa fakultetskom diplomom i bez :D :lol: :run:
ladyblue18

#378 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Deriguz wrote:
Samo skontaj koja je razlika u koeficijentu za platu, sa fakultetskom diplomom i bez :D :lol: :run:
:lol: :lol:
A nije bas i da sa diplomom imas neku platu. :roll:
Ako mi vjerujes ja poznajem nekoliko ljudi bez diplome koji imaju bolje plate od ovih sa diplomom, ima tu puno i srece i snalazljivosti.
A tek koliko ja na birou magistara i doktora...
Irm@

#379 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

dosla mamina prijateljica neki dan i prica kako je njen sin upisao trecu na akedamiji likovnih i pita mene jesam li drugom nogom zaokracila u trecu :D kazem ja nisam u petak mi je ispit i to u 5...kaze moja mama:a sta ces kad njih gore ima k'o pljeve :lol: :D
a za novosti vala iskreno nemam vam sta reci..nekako sam u ove dvije godine na sve se navikla na napravdu najvishe pa kad nesto novo dodje i ne trznem se da vidim o cemu se radi jer vec unaprijed ocekujem nepravdu...
spanc777

#380 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by spanc777 »

Nije mi jasno, do sada kada su se "nova pravila" uvodila ona su vazila za brucose koji upisuju tu godinu, ostali su isli po "starim" pravilima. Jel to slucaj i sada?
elSaik

#381 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Da smo nešto što nismo, iduće bi godine pri svakoj nepravilnosti zasuli studentsku žalbama radi ne primjenjivanja zakona. Kada oni nama mogu srati, možemo i mi njima.
ladyblue18

#382 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

spanc777 wrote:Nije mi jasno, do sada kada su se "nova pravila" uvodila ona su vazila za brucose koji upisuju tu godinu, ostali su isli po "starim" pravilima. Jel to slucaj i sada?
Naravno da nije. :mrgreen:
dvatricetiri

#383 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

kiki-miki wrote:
ladyblue18 wrote:Majkemi moje ova situacija je hebo lud zbunjenog, sad na fejsu "status" pfsa:
"Pravni Fakultet Sarajevo
za stari sistem osiguran je bezuvjetni upis u narednu godinu studija, s tim da ako je netko npr. dao uvjet za drugu godinu, moze da upise trecu. Upozoravamo studente da NECE biti oktobarskog ispitnog roka, te da se od ove skolske godine primjenjuje n...ovi zakon o visoko skolskom obrazovanju, gdje od naredne godine nece biti aprilskog i junskog roka."
Sta ba oni lupaju? Kako nece biti junskog roka?
O Boze amatera...

@Lady-to je bila ona prva informacija koja je kružila danas,a neko prenio bez provjeravanja.

Molim se da je i ova trenutno važeća informacija pogrešna.Vidjećemo narednih dana.

Nije bas da nije prenesena bez provjeravanja
Ernad Deni Čomaga SVIMA OBAVIJEST:

Postovane studentice i studenti,

Sa radosću Vas obavjestavam da se rukovodstvo USP-a , izborilo za prenos dva ispita.

Takodjer za stari sistem osiguran je bezuslovni upis u narednu godinu studija, s tim da ako je neko npr. dao uslov za drugu godinu, moze da upise trecu.

Upozoravamo studente da NECE biti oktobarskog roka, te da se od ove skolske godine primjenjuje novi zakon o visoko skolskom obrazovanju, gdje od naredne godine nece biti aprilskog i junskog roka.

http://portal.monks.ba/start/LinkClick. ... d&tabid=69

Veliki pozdrav,
http://www.facebook.com/bh.pravnici?ref=ts

A sad to sto Comaga iz USP ne zna je li dosao ili posao je druga stvar. :-)
Jos nesto, na isti nacin vjerujem i da nam nije ukinut citav septembarski rok, nego da je u pitanju pogresno razumijevanje informacija, jer je to jednako redovan rok kao i januarski ili junski, uvijek bio i uvijek ce biti.
ladyblue18

#384 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

I ja mislim tako.
Bravo USP, e bem ti ko nas predstavlja...
Informaciju obicnu ne znaju prenjeti, lupaju stvari koje su po zakonu nemoguce.
Jel u tom USP-u iko studira pravo? :zoka:
Tugo moja...
elSaik

#385 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Kako ne studira. Svaku godinu po par godina miminalno. To su ti studenti sa iskustvom. :mrgreen: Mislim, trebaš ih shvatiti. Pomiješalo im se sve s obzirom da su 4 sistema promijenili od upisa do danas.
dvatricetiri

#386 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

Pricam maloprije s jaranicom, kaze da profesori na ispitima tvrde sasvim drugacije od ovih USP-ovih informacija. Ukidanje rokova je samo zamisao jos uvijek, nije donesena nikakva konacna odluka, a i ako budu ukidani, bit ce upitanju aprilski rok. Povrh svega, velike su sanse da uopce ne zahvati nase generacije :lol: :-)
Sad se vec smijem kladiti da je ovo sve izmisljotina iz USP :lol:
bez_ideje

#387 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

dvatricetiri wrote:Pricam maloprije s jaranicom, kaze da profesori na ispitima tvrde sasvim drugacije od ovih USP-ovih informacija. Ukidanje rokova je samo zamisao jos uvijek, nije donesena nikakva konacna odluka, a i ako budu ukidani, bit ce upitanju aprilski rok. Povrh svega, velike su sanse da uopce ne zahvati nase generacije :lol: :-)
Ako je ovo istina,pa ne da treba objesit sastav USP-a na onaj balkon na fakultetu.......pa ljudi cireve fasovali u posljednja 3 dana...... :x :x :x
I nikako mi nije jasno,kakao je na pravnom faklutetu glavno sredstvo informisanja rekla-kazala.......pa zalim za vremenima kad je vlast upucivala proglase,bar si znao kako i u kojem omjeru ce dupe da ti nastrada !
ladyblue18

#388 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

dvatricetiri wrote:Pricam maloprije s jaranicom, kaze da profesori na ispitima tvrde sasvim drugacije od ovih USP-ovih informacija. Ukidanje rokova je samo zamisao jos uvijek, nije donesena nikakva konacna odluka, a i ako budu ukidani, bit ce upitanju aprilski rok. Povrh svega, velike su sanse da uopce ne zahvati nase generacije :lol: :-)
Zezas se? :shock:
:-) :lol: :lol: :lol: :lol:
dvatricetiri

#389 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

Pa govorim vam, pricam s ljudima koji su obicni studenti i svi mi govore da to profesori tako pricaju na ispitima. Uostalom na fakultetu je postavljeno jucer samo obavjestenje o prenosu dva predmeta.
Pa zar ne mislite da bi danas bilo obavjestenje da su rokovi ukinuti :lol: :lol: pa nisu nam ukinuli odmore izmedju predavanja nego rokove. Morala bi biti obavjest i za studente koji nemaju pristup internetu :-) :-)
USP standardno za njih :lol:
Deriguz

#390 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Deriguz »

Koji su to klosari, a Comaga najveci
elSaik

#391 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Čestitam USPu na pobjedi. 8-)
J.P.Montoya

#392 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by J.P.Montoya »

ma socijala ko svake godine, prica nema nema pa na kraju me ne bi cudilo da je nekako ipak bude pa da to onda bude velika pobjeda usp.... usp svaka cast na dosadasnjem radu, medjutim treba biti svjestan da je to sto su radili ipak malo mizerno... ak im je uspjeh sto svake godine su uspjevali ovo sa bezuslovnim upisima i socijalom treba biti svjestan dvije stvari... saltaga je sve zahtjeve studenata dok je bio odobravao dal zbog oraha u dzepu i mira u kuci ili neceg drugog ko ce mu ga znati i drugo sva ta odobravanja na kraju se upravi faksa isplati, pogotovo recimo sad ce doci na napaltu sva ona bezuslovna upisivanja, pa kad sad studenti s neociscenom drugom i jos isteko apsolventski staz (a vjeruj te takvih je kolko hocete) stanu pred studentskom, pa trehnu po 1000 km.....
elSaik

#393 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

J.P.Montoya wrote:ma socijala ko svake godine, prica nema nema pa na kraju me ne bi cudilo da je nekako ipak bude pa da to onda bude velika pobjeda usp.... usp svaka cast na dosadasnjem radu, medjutim treba biti svjestan da je to sto su radili ipak malo mizerno... ak im je uspjeh sto svake godine su uspjevali ovo sa bezuslovnim upisima i socijalom treba biti svjestan dvije stvari... saltaga je sve zahtjeve studenata dok je bio odobravao dal zbog oraha u dzepu i mira u kuci ili neceg drugog ko ce mu ga znati i drugo sva ta odobravanja na kraju se upravi faksa isplati, pogotovo recimo sad ce doci na napaltu sva ona bezuslovna upisivanja, pa kad sad studenti s neociscenom drugom i jos isteko apsolventski staz (a vjeruj te takvih je kolko hocete) stanu pred studentskom, pa trehnu po 1000 km.....
Zar si i ti na pravu... :mrgreen: Oj, šta nas je... :-)

Upravo to i jeste poenta. Nisu nama ranije dopuštali socijalu i prenose raznorazne jer nas vole već zbog toga što je dekan bila osoba kojoj je, prije svega, stalo do novca. I ne samo dekan. Mnogi među njima su baš poput njega, samo što su se oni, manje-više uspješno, iza njega krili. Lahko je tako i USPu bilo obezbijediti nešto, dovoljno je bilo reći "ovako ćete više uzeti novca". Koliko god to možda sviješno zvučalo, tako je.
stolac-SARAJEVO

#394 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by stolac-SARAJEVO »

Postoji mali milion varijanti.Od toga da ce nasa generacija zavrsiti po sistemu po kojem je upisala pa do gore spomenutog da se ukidaju rokovi.Radi konfuzije koja vlada na fakultetu kako u USP-u tako i u upravi ni jedna informacija nije tacna osim prenosa dva ispita.Ja cim saznam neku 100% provjerenu informaciju,napisat cu je na forumu.
ladyblue18

#395 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

stolac-SARAJEVO wrote:Postoji mali milion varijanti.Od toga da ce nasa generacija zavrsiti po sistemu po kojem je upisala pa do gore spomenutog da se ukidaju rokovi.Radi konfuzije koja vlada na fakultetu kako u USP-u tako i u upravi ni jedna informacija nije tacna osim prenosa dva ispita.Ja cim saznam neku 100% provjerenu informaciju,napisat cu je na forumu.
Hvala na smirenju tenzija, bar privremeno. :mrgreen:
dvatricetiri

#396 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

stolac-SARAJEVO wrote:Postoji mali milion varijanti.Od toga da ce nasa generacija zavrsiti po sistemu po kojem je upisala pa do gore spomenutog da se ukidaju rokovi.Radi konfuzije koja vlada na fakultetu kako u USP-u tako i u upravi ni jedna informacija nije tacna osim prenosa dva ispita.Ja cim saznam neku 100% provjerenu informaciju,napisat cu je na forumu.
Vise nista ne vjerujem dok ne vidim obavjest s pecatom na oglasnoj ploci :-) :D
Lakat Jebić

#397 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Lakat Jebić »

zna li se kad pocinju predavanja? cuo sam da je zvanicna obavijest od 21. pa nadalje
Sarajevo89er

#398 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Sarajevo89er »

Lakat Jebić wrote:zna li se kad pocinju predavanja? cuo sam da je zvanicna obavijest od 21. pa nadalje
Ja sam ih zvao i rekli su mi najvjerovatnije 5. oktobra.Tako je bilo i prošle godine.Svi fakulteti počinju isti dan,samo Pravo mora biti posebno i imati nešto svoje.
elSaik

#399 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Nemate šta zvati niti "čuti"... oduvijek i zauvijek je počinjala i počinjat će prvog ponedjeljka u mjesecu oktobru.
ladyblue18

#400 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Sarajevo89er wrote:
Lakat Jebić wrote:zna li se kad pocinju predavanja? cuo sam da je zvanicna obavijest od 21. pa nadalje
Ja sam ih zvao i rekli su mi najvjerovatnije 5. oktobra.Tako je bilo i prošle godine.Svi fakulteti počinju isti dan,samo Pravo mora biti posebno i imati nešto svoje.
Suti bogati, nek smo bar po tome drugaciji. :mrgreen: Ne bunim se. :mrgreen:
Post Reply