Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
VenomousV

#2751 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

JThomas wrote:eh sad, da prepiše sve ili skoro sve ispite, a da ne "padne"...usudio bih se reći da za to trebaju i štele, a ne samo vještina.

vrlo moguce jer se sjecam situacije sa prve godine kada smo polagali rimsko pravo
lucic joj je postavio prelagano pitanje na koje je ona odgovorila a zatim konstatovao "kolegice, vi meni djelujete inteligentno" i dao 10 :roll:
kadinica

#2752 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

VenomousV wrote:
JThomas wrote:eh sad, da prepiše sve ili skoro sve ispite, a da ne "padne"...usudio bih se reći da za to trebaju i štele, a ne samo vještina.

vrlo moguce jer se sjecam situacije sa prve godine kada smo polagali rimsko pravo
lucic joj je postavio prelagano pitanje na koje je ona odgovorila a zatim konstatovao "kolegice, vi meni djelujete inteligentno" i dao 10 :roll:
Priče za malu djecu.
dezurni_ucenik

#2753 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

kadinica
Zavrsio sam ja pravo ne brini se ti za mene.Ali znam jednu stvar- ako hoces posao u struci MORAS IMATI STELU.Ako je nemas duvas ga.Uostalom,ne mislim ja jedini tako o pravnom fakultetu.Citaj ranije komentare,dosta raje kuka i proklinje sebe sto je uopste upisavala taj fax.

Tebe ocigledno ceka posao ili vec radis(naravno preko stele,neces me ubjediti da si se zaposlila sto si pametna i sposobna) cim ga toliko branis.
kadinica

#2754 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

Misli šta hoćeš.
dezurni_ucenik

#2755 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

kadinica wrote:Misli šta hoćeš.

Znaci da sam u pravu.Uzivaj :thumbup:
kadinica

#2756 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

:lol:

Što volim teoriju zavjere...
dezurni_ucenik

#2757 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Gojko velicanstveni : Izdominirao sam te.Psssst.Ako me razumes. :D
kadinica

#2758 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

Nemoj, nemoj, nemoj, molim te, evo sad ću se tebi pravdati kako sam završila fax, kako sam se zaposlila i ostalo.... :zzzz:
dezurni_ucenik

#2759 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Uzivaj kolegice kad vec radis.
kadinica

#2760 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

Hvala kolega, i tebi želim malo više optimizma i samopouzdanja u životu i da se zahvaljujući tome što prije zaposliš....
dezurni_ucenik

#2761 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Hvala na zeljama ali nema to veze sa optimizmom i samopouzdanjem.Ja realno sam govorio da je pravo -fakultet koji je odavno otisao u qrz.Ne bih da ulazim u detalje.Mrsko mi nabrajati.
nuki_cika

#2762 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

kadinica wrote:Nemoj, nemoj, nemoj, molim te, evo sad ću se tebi pravdati kako sam završila fax, kako sam se zaposlila i ostalo.... :zzzz:
Djeluješ mi kao da provociras
Eto opet neki podvig završiti fakultet :-)
Kad se samo sjetim kakvih provala sam se naslušao u onoj zgradi dođe mi da nikad ne svratim i njega:
jasminka "kolega dokad žena može koristiti porodiljsko odsustvo"?
Kolega-pa valjda dok doji :D

ili što je jedan napisao da pravno lice poslovnu sposobnost stiče punoljetstvom -napisati tako nešto na testu iz obligacija-nema dalje :-)

A ima tu još još bisera i svi ti su na 4 toj godini :D

Tebi svaka čast ako si se zaposlila bez štele,ali čovjek je upravu kad kaže ako nemas stelu nemas ni posla(99 posto)tebe je vjerovatno neka sretna zvijezda pogledala
Gray

#2763 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

nuki_cika wrote:
kadinica wrote:Nemoj, nemoj, nemoj, molim te, evo sad ću se tebi pravdati kako sam završila fax, kako sam se zaposlila i ostalo.... :zzzz:
Djeluješ mi kao da provociras
Eto opet neki podvig završiti fakultet :-)
Kad se samo sjetim kakvih provala sam se naslušao u onoj zgradi dođe mi da nikad ne svratim i njega:
jasminka "kolega dokad žena može koristiti porodiljsko odsustvo"?
Kolega-pa valjda dok doji :D

ili što je jedan napisao da pravno lice poslovnu sposobnost stiče punoljetstvom napšisazi na testu iz obligacija-nema dalje :-)

A ima tu još još bisera i svi ti su na 4 toj godini :D

Tebi svaka čast ako si se zaposlila bez štele,ali čovjek je upravu kad kaže ako nemas stelu nemas ni posla(99 posto)tebe je vjerovatno neka sretna zvijezda pogledala

Zavisi gdje tražite. Državni psolovi/javna uprava su 100% štela. Poslovi u privatnom/NGO sektoru se mogu naći bez štele, samo treba biti aktivan i isticati se od drugih studenata.
Grale

#2764 Re: Pravni fakultet

Post by Grale »

Raja,

Treba mi pomoć (bez dodatno-glupih odgovora i comm, molim):

- trebam obnoviti 4-u (apslovent sam) i uvijek sam plaćao ono koliko imaš iz četvrte, a sad pročitam neki apsolventski staž - samo prijava bez plaćanja. Ko mi zna reći šta je to - UNAPRIJED ZAHVALAN!!! (vanredan student stari program).

- stari program - do kada uopšte traje isti, do kada imamo fore - čuo sam negdje 2014...da li je to tačno...

hvala puno na ozbiljnim odgovorima!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2765 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

prva obnova, ne plaćaš :) muštuluk :D
Grale

#2766 Re: Pravni fakultet

Post by Grale »

Chmoljo wrote:prva obnova, ne plaćaš :) muštuluk :D
e sad..ja sam već obnavljao i davao pare...i sad trebam platiti...sta sad da radim. da odem tamo i kazem da su mi naplatitli davnu prvu obnovu???
Chmoljo

#2767 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

ma ne, nisam bio jasan, prvi put kada obnavljaš četvrtu, tj. prva godina apsolventskog statrusa ti je džaba :) a ne prva obnova bilo kada :-D
Grale

#2768 Re: Pravni fakultet

Post by Grale »

Chmoljo wrote:ma ne, nisam bio jasan, prvi put kada obnavljaš četvrtu, tj. prva godina apsolventskog statrusa ti je džaba :) a ne prva obnova bilo kada :-D
da sumiramo :) jesam li dobro shvatio :)

prvi put kad obnavljaš 4 - to je apsloventski staž.
Pa ako je tako, mislim da bih trebao otići na studenstsku i priupitati da li sa sve obnove plaćao :)))

Hvala!!!
Chmoljo

#2769 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

ama plaćaju se sve, samo ti je ta gratis :D
Grale

#2770 Re: Pravni fakultet

Post by Grale »

Chmoljo wrote:ama plaćaju se sve, samo ti je ta gratis :D
samo sto su meni zaboravili reci da je gratis nego naplatili sve :))) tj. i prvu obnovu :)
Chmoljo

#2771 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

a ti si već obnavljao 4.?

pa ne znam kako su ti naplatili :?
Grale

#2772 Re: Pravni fakultet

Post by Grale »

Chmoljo wrote:a ti si već obnavljao 4.?

pa ne znam kako su ti naplatili :?
Ma jasta su. Samo, jesi procitao da sam napisao da sam vanredan s. od pocetka....ima li to ikakve veze?
Chmoljo

#2773 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

ista situacija kao i meni. :) raspitaj se ti malo oko toga :) ne znam je li se šta u međuvremenu mijenjalo oko tog plaćanja.
Grale

#2774 Re: Pravni fakultet

Post by Grale »

Chmoljo wrote:ista situacija kao i meni. :) raspitaj se ti malo oko toga :) ne znam je li se šta u međuvremenu mijenjalo oko tog plaćanja.
ma normala! ma kazem ti, ne sjecam se da sam upisao obnovu bilo kakvu da nisam iskesirao lovu :(
Grale

#2775 Re: Pravni fakultet

Post by Grale »

Grale wrote:
Chmoljo wrote:ista situacija kao i meni. :) raspitaj se ti malo oko toga :) ne znam je li se šta u međuvremenu mijenjalo oko tog plaćanja.
ma normala! ma kazem ti, ne sjecam se da sam upisao obnovu bilo kakvu da nisam iskesirao lovu :(
a sta ovo sad kazu do 30. septembra upis...ccc...pa svake godine sam placao u novembru i decembru...nece valjda s param odbit haha
Post Reply