Pravni fakultet
-
SundanceKid
#2676 Re: Pravni fakultet
Nisu mi jasni oni koji isticu Duvnjaka i Durmisevica kao primjer za bilo sta osim ociglednog ludila (u slucaju prvog) i krajnji primitivizam i papanluk (u slucaju drugog). Duvnjak jeste interesantan na momente, onako fin cikica, ali ono sto on radi nije ispit. Ono je izivljavanje, kompleks, nazovite to kako hocete. Nije on mene obaro, ne govorim radi toga sto sam ogorcen na njega, vec realno sto covjek nije normalan, zamislite samo da je svaki ispit takav...studiralo bi se 100 godina. Natjera te da naucis svaki cosak i recenicu knjige, i onda ti na kraju da recimo sedmicu. Sa onim nacinom ispitivanja, svi bi morali imati makar devetke na kraju (tako smatram da treba biti i sa obligacijama).
Durmisevic je opet jedna notorna seljacina, i mene je sramota sto se neko takav naziva profesorom. On meni nije ni za pijace, sa svojim neinventivnim primitivizmima, koji mogu bit smijesni samo ultra nacionalistima i ljudima koji imaju IQ prokuhanog krompira, bas kao i on sam...
Durmisevic je opet jedna notorna seljacina, i mene je sramota sto se neko takav naziva profesorom. On meni nije ni za pijace, sa svojim neinventivnim primitivizmima, koji mogu bit smijesni samo ultra nacionalistima i ljudima koji imaju IQ prokuhanog krompira, bas kao i on sam...
- Revolucionar ★
#2677 Re: Pravni fakultet
Frustracije .. frustracije everywhere .. e nek ti je valj'o Lucic koji glumi stećka na predavanjima i tako ti ultra-pricljivi tipovi
-
dezurni_ucenik
#2678 Re: Pravni fakultet
Od profesora ko sto rekoh ranije Meliha mi je najodvratnija.Vidim krenula prica o asistentima.E tu mi je ubjedljivo na vrhu liste onaj Grebin cvikerash
.Lik koji se toliko fura a toliko mu je nebitan predmet.
Last edited by dezurni_ucenik on 25/09/2012 20:30, edited 1 time in total.
-
SundanceKid
#2679 Re: Pravni fakultet
Valjo mi je Muminovic, valjo mi je Misita i ostali profesori koji imaju neki nivo i kulturu, a ne mahalasi i probisvijeti koji se izivljavaju i ponasaju ko da ovce cuvaju i rade na autopijaci. Ne govorim ja o tome kod koga je lako a kod koga tesko polozit ispit, vec o nekom opstem ponasanju i tome na sta jedan profesor Pravnog fakulteta treba da lici.Revolucionar ★ wrote:Frustracije .. frustracije everywhere .. e nek ti je valj'o Lucic koji glumi stećka na predavanjima i tako ti ultra-pricljivi tipovi
Al jok, nama su najbolji Durmisevici, i ostali primitivci, papci i nacionalisti koji su se preko ko zna kakve stranke il udbe dokopali pozicija...i oni valjaju jer laju po faksu pa su oni "legende", i ne peglaju puno na ispitu...a onda se zalimo sto nam je sve neorganizovano, sto nam je faks u groznom stanju, sto nikad nista ne znamo na vrijeme i slicno... Ma ne mozemo ni znat, dok god su nam profesori ljudi koji su navikli ovce cuvat i na livadi radit, a mi ih jos velicamo...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2680 Re: Pravni fakultet
Jos da je upola dobar profesor koliko je kulturan i da se ne izivljava dje bi mu kraj bio...SundanceKid wrote: valjo mi je Misita i ostali profesori koji imaju neki nivo i kulturu
Mene iskreno zaboli koliko je neko kulturan ako on nije kalibar za profesora i ako ce se izivljavat na studentu, trazit nemoguce, i natjerat ga da krv propisa dok ne polozi.
Kod Misite naucis knjigu od a do ž i on pita materiju iz knjige koja nije knjiga po kojoj se sprema ispit.
I onda ja treba da pricam kako je on kulturan a to sto je ko profesor jedan od bezobraznijih na faxu, to nista, progledat cemo mu kroz prste. E ne ide to tako.
-
SundanceKid
#2681 Re: Pravni fakultet
Pa sta ces onda reci za Duvnjaka ako je to tako? On trazi puno teze stvari od Misite, sjecam se da je obarao ljude jer ne znaju "kljucni red" u knjizi, ispit se polaze u prosjeku godinu dana kod njega! Da ne govorim da je lud covjek... Od Misite nikad neces dozivjet da ti kaze da si baraba, cetnik, ustasa, spijun, koka, maca, ili sta sve vec nisu Duvnjak i Durmisevic govorili studentima. Da ne govorim ispade Durmisevica gdje kaze da bi svi oni koji nisu muslimani trebali ustati i stajat na predavanju, kao kazna za ono sto su radili muslimanima u ratu...ili kad kaze da su muskarci iz Srebrenice misevi jer jedan cetnik sa puskom sam vodi 20 ljudi u koloni...on bi uzeo kamen pa pogodio tog cetnika, a ne samo hodo u koloni.. Mislim, muslim sam i ja na papiru, da se razumijemo, ali me takve stvari vrijedjaju. Kad procitam da neko postuje takvu osobu, takvog profesora, kosa mi se na glavi digne...od Misite to sigurno neces nikad dozivjet, iako i on ima naravno svojih mana..
- Tvrtko II Kotromanić
#2682 Re: Pravni fakultet
ma Duvnjak je prica za sebe, ali i Misita ima svojih bisera
kad se smao sjetim, ja mlad i naivan
, prvo predavanje kod Misite, prvi put vidim covjeka i obradovah se, rekoh sebi, super, pravi gospodin covjek...
ali onda dodjose ispiti
kad se smao sjetim, ja mlad i naivan
ali onda dodjose ispiti
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2683 Re: Pravni fakultet
Ja sa Duvnjakom nisam nikada imala problema.
Kad sam naucila polozila sam. I to je to.
Kod Misite naucis knjigu i onda te on pita po staroj knjizi koja se vise ne koristi.
Eto to je razlika izmedju kulturnog Misite i "nekulturnog" Durmisevica i Duvnjaka.
Hebes profesora ako ti i pored svog znanja neces poloziti i ako ce on oboriti 100 i kusur studenta na jednom roku jer mu tako dune, jer mu je prolaznost na ispitu nula itd...itd...
Kad sam naucila polozila sam. I to je to.
Kod Misite naucis knjigu i onda te on pita po staroj knjizi koja se vise ne koristi.
Eto to je razlika izmedju kulturnog Misite i "nekulturnog" Durmisevica i Duvnjaka.
Hebes profesora ako ti i pored svog znanja neces poloziti i ako ce on oboriti 100 i kusur studenta na jednom roku jer mu tako dune, jer mu je prolaznost na ispitu nula itd...itd...
- opa22
#2684 Re: Pravni fakultet
ne znam meni je Misita full drag, nisam nikad imao problema sa njim, polozio na drugoj Uvod u građansko i na trecoj eu bez problema.......znam da sam imao srece sa EU, ali jbga covjek bio u timu za pregovore Hrvatske sa Europskom unijom, pa misli da moras znati svaki detalj, sto je nemoguce....najvise krivim studente za sranja oko pojedinih predmeta. Vecina studenata se oslanja da ce USP rijesti njihove probleme sa Europskom unijom, Ustavom, Rimom ili sta ja znam kojim predmetom, bolje receneno profesorom. Jbg nitko nema muda da organizira prosvjede, ma da skupi 20 kolega, kao sto su to jucer uradili u Zagrebu, pa da prosvjeduju ispred zgrade faxa, ili primjer od prije par godina, studenti se zatvorili na fakutet i nisu htjeli izaci dok ne ispune njihove uvjete....vraga ce se to ikad desiti na nasem faxu
- opa22
#2685 Re: Pravni fakultet
haha to onaj Damir wanna be Izmirlija?CVIKERASH wrote:Od profesora ko sto rekoh ranije Meliha mi je najodvratnija.Vidim krenula prica o asistentima.E tu mi je ubjedljivo na vrhu liste onaj Grebin cvikerash.Lik koji se toliko fura a toliko mu je nebitan predmet.
- VenomousV
#2686 Re: Pravni fakultet
as I said earlier: hate. damir. banovic.
jucer sam na studentskoj okrenula glavu od njega samo da ga ne moram na silu pozdravljati
jucer sam na studentskoj okrenula glavu od njega samo da ga ne moram na silu pozdravljati
-
Gray
#2687 Re: Pravni fakultet
opa22 wrote:haha to onaj Damir wanna be Izmirlija?CVIKERASH wrote:Od profesora ko sto rekoh ranije Meliha mi je najodvratnija.Vidim krenula prica o asistentima.E tu mi je ubjedljivo na vrhu liste onaj Grebin cvikerash.Lik koji se toliko fura a toliko mu je nebitan predmet.
Damir Banović mi je super, dobro ga znam i stvarno je jako fin momak.
- opa22
#2688 Re: Pravni fakultet
hahaha joj lud mi je on totalno, kod njega mi je bilo najteze prepisati, ne znam je li gleda u mene koji sjedim do prozora ili u kolegu do vrata
privatno je mozda ok, kao asistent mi je totalno odvratan....od asistenata mi je najdraza Amila Ferhatovic
-
Gray
#2689 Re: Pravni fakultet
opa22 wrote:hahaha joj lud mi je on totalno, kod njega mi je bilo najteze prepisati, ne znam je li gleda u mene koji sjedim do prozora ili u kolegu do vrata![]()
![]()
privatno je mozda ok, kao asistent mi je totalno odvratan....od asistenata mi je najdraza Amila Ferhatovic
Amila je onako fina, ali jako tanka sa znanjem, a nije vala ni nešto posebno pametna. Čak sam čuo i od djevojke koja je bila njena generacija da je obnovila jednu godinu. Koliko je tačno ne znam,
- LeonardoAC
#2690 Re: Pravni fakultet
Banović, Izmirlija, Hadžić,Gray wrote:opa22 wrote:CVIKERASH wrote:
haha to onaj Damir wanna be Izmirlija?
Damir Banović mi je super, dobro ga znam i stvarno je jako fin momak.
Da su svi kao oni - pravni fax bi bio daleko iznad ovog današnjeg, ali et' valjda i njihovo vrijeme uskoro dolazi
- VenomousV
#2691 Re: Pravni fakultet
banovic studente favorizira, ne daje svima jednake sanse
da naglasim: nisam apsolutno nikakvih problema imala kod njega i imam jako dobre ocjene iz predmeta na kojima je on bio ass, pa cak i iz izbornog koji je on preuzeo od prof baksic muftic i od kojeg je bespotrebno napravio bauk...
da naglasim: nisam apsolutno nikakvih problema imala kod njega i imam jako dobre ocjene iz predmeta na kojima je on bio ass, pa cak i iz izbornog koji je on preuzeo od prof baksic muftic i od kojeg je bespotrebno napravio bauk...
-
Gray
#2692 Re: Pravni fakultet
LeonardoAC wrote:Banović, Izmirlija, Hadžić,Gray wrote:opa22 wrote:
Damir Banović mi je super, dobro ga znam i stvarno je jako fin momak.![]()
![]()
![]()
Da su svi kao oni - pravni fax bi bio daleko iznad ovog današnjeg, ali et' valjda i njihovo vrijeme uskoro dolazi
Slažem se ptpuno, da su bar svi kao oni.
- opa22
#2693 Re: Pravni fakultet
jeste Amila je obnavljala drugu godinuGray wrote:opa22 wrote:hahaha joj lud mi je on totalno, kod njega mi je bilo najteze prepisati, ne znam je li gleda u mene koji sjedim do prozora ili u kolegu do vrata![]()
![]()
Amila je onako fina, ali jako tanka sa znanjem, a nije vala ni nešto posebno pametna. Čak sam čuo i od djevojke koja je bila njena generacija da je obnovila jednu godinu. Koliko je tačno ne znam,
a draga mi je sto je znam i privatno, a definitvno ima znanje
-
dezurni_ucenik
#2694 Re: Pravni fakultet
Banovic bas antipatican lik.Ko da je asistent Stephenu Hawkingu....
- Revolucionar ★
#2695 Re: Pravni fakultet
Nigdje ja nisam izricito spomenuo postovanje prema Durmisevicu i Duvnjaku, ali valjda ti se to podrazumijeva u odnosu profesor - student. Ja sam samo rekao da su giganti na predavanjima, sto i jesu. Da uzimam sve k srcu sto raja kaze, ili sto kazu profesori, ima bih danas stitnjacu operisanu i bio na anti-depresivima. Sto se tice Misite, o njemu ni nemam misljenje, malo sam se pomucio sa gradjanskim, al za ostalo je bilo uredu.
Od asistenata su raja Goran, Ehlimana, nije odbojan ni Bečić kad ga nadjes u kabinetu
Od asistenata su raja Goran, Ehlimana, nije odbojan ni Bečić kad ga nadjes u kabinetu
-
meskogn
#2696 Re: Pravni fakultet
nego kad je dodjela diploma u sarajevuRevolucionar ★ wrote:Nigdje ja nisam izricito spomenuo postovanje prema Durmisevicu i Duvnjaku, ali valjda ti se to podrazumijeva u odnosu profesor - student. Ja sam samo rekao da su giganti na predavanjima, sto i jesu. Da uzimam sve k srcu sto raja kaze, ili sto kazu profesori, ima bih danas stitnjacu operisanu i bio na anti-depresivima. Sto se tice Misite, o njemu ni nemam misljenje, malo sam se pomucio sa gradjanskim, al za ostalo je bilo uredu.
- honky tonk
#2697 Re: Pravni fakultet
opa22 wrote:haha to onaj Damir wanna be Izmirlija?CVIKERASH wrote:Od profesora ko sto rekoh ranije Meliha mi je najodvratnija.Vidim krenula prica o asistentima.E tu mi je ubjedljivo na vrhu liste onaj Grebin cvikerash.Lik koji se toliko fura a toliko mu je nebitan predmet.
najjaca dva posta
- Delirium
#2698 Re: Pravni fakultet
Durmis i Duve najjaci profesoriRevolucionar ★ wrote:Nigdje ja nisam izricito spomenuo postovanje prema Durmisevicu i Duvnjaku, ali valjda ti se to podrazumijeva u odnosu profesor - student. Ja sam samo rekao da su giganti na predavanjima, sto i jesu. Da uzimam sve k srcu sto raja kaze, ili sto kazu profesori, ima bih danas stitnjacu operisanu i bio na anti-depresivima. Sto se tice Misite, o njemu ni nemam misljenje, malo sam se pomucio sa gradjanskim, al za ostalo je bilo uredu.
-
meskogn
#2699 Re: Pravni fakultet
Kolega polozili ste 2,5 glave ustavnog i 3,3/4 upravnog prava nemoze viseDelirium wrote:Durmis i Duve najjaci profesoriRevolucionar ★ wrote:Nigdje ja nisam izricito spomenuo postovanje prema Durmisevicu i Duvnjaku, ali valjda ti se to podrazumijeva u odnosu profesor - student. Ja sam samo rekao da su giganti na predavanjima, sto i jesu. Da uzimam sve k srcu sto raja kaze, ili sto kazu profesori, ima bih danas stitnjacu operisanu i bio na anti-depresivima. Sto se tice Misite, o njemu ni nemam misljenje, malo sam se pomucio sa gradjanskim, al za ostalo je bilo uredu.
- Tvrtko II Kotromanić
#2700 Re: Pravni fakultet
Goran je prva ligaRevolucionar ★ wrote:Nigdje ja nisam izricito spomenuo postovanje prema Durmisevicu i Duvnjaku, ali valjda ti se to podrazumijeva u odnosu profesor - student. Ja sam samo rekao da su giganti na predavanjima, sto i jesu. Da uzimam sve k srcu sto raja kaze, ili sto kazu profesori, ima bih danas stitnjacu operisanu i bio na anti-depresivima. Sto se tice Misite, o njemu ni nemam misljenje, malo sam se pomucio sa gradjanskim, al za ostalo je bilo uredu.