Praviti kucu u Sarajevu - treba mi savjet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
edvin

#1 Praviti kucu u Sarajevu - treba mi savjet

Post by edvin »

Dragi moji ,
evo da vas priupitam par stvari oko gradnje kuce i vasih iskustava oko toga .
Prvo me zanimaju osnovne stvari od samog početka , dakle sve sto treba znati ili na šta sve treba obratiti paznju prilikom kupovine placa za gradnju kuce , pristojne lokacije u Sarajevu, dozvola i procedura prije gradnje za vreme ili poslijee šta? kada? trebam da imam da bi bilo legalno , zatim prikljucci za vodovod , kanalizaciju , struju..
Zanimaju me cijene grubih radova i šta sve to podrazumeva , kakve su cijene sa njihovim materijalom ,a kakve sa vasim materijalom ?
Eto za sada da pocnemo sa tim
Unaprijed zahvalan
senada

Post by senada »

u sarajevskim oglasima prodaju se placevi i kuce na svim dijelovima Sarajeva, u nekim slucajevima sa rijesenom urbanistickom saglasnosti i infrastrukturom ciju zakonitost provjeravas u opcini odnosno u zemljisno knjiznom izvodu.cijene svih radova su varijabilne a orijentaciono se mozes informisati u sar.oglasima.
svaka opcina ima svoj veb sajt, gdje se mozes informisati o svim pitanjima koja te zanimaju.
njuskalo

Post by njuskalo »

Moras u opcini provjeriti vazeci regulacioni plan tog podrucja koje te interesuje, na kome su naznacene planirane i moguce lokacije novih objekata.
principijelno da bi objekat dobio urbanisticku dozvolu mora biti planiran na gradjevinskom zemljistu. takodje ti je vazan i neometan pristup objektu.
davis.ba

#4 Re: Praviti kucu u Sarajevu - treba mi savjet

Post by davis.ba »

edvin wrote:Dragi moji ,
evo da vas priupitam par stvari oko gradnje kuce i vasih iskustava oko toga .
Prvo me zanimaju osnovne stvari od samog početka , dakle sve sto treba znati ili na šta sve treba obratiti paznju prilikom kupovine placa za gradnju kuce , pristojne lokacije u Sarajevu, dozvola i procedura prije gradnje za vreme ili poslijee šta? kada? trebam da imam da bi bilo legalno , zatim prikljucci za vodovod , kanalizaciju , struju..
Zanimaju me cijene grubih radova i šta sve to podrazumeva , kakve su cijene sa njihovim materijalom ,a kakve sa vasim materijalom ?
Eto za sada da pocnemo sa tim
Unaprijed zahvalan
Ako ti treba neko ko bi ti pomogao oko svega toga, dakle da te uputi malo, kako sve to ide, inače kako se gradi kuća, pošto vidim da nisi tu jak, javi se, mogu ti preporučiti nekoga. Sam je pravio kuću pa ima najsvježijeg uvida u sve to, a inače razumije se u tako te stvari, vodoinstalacije, inače popravke po kućama i sl. znaš ono stara škola. :-D
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

Ljudi mozda je Sandzaklija ne dajite mu savjete :P :D
stidljiv

Post by stidljiv »

:lol: :lol:
Post Reply