Koji faktor kreme da koristim i kada da se mazem ??
U kojem periodu da se suncam,a kada ne ??
Sta da da izbjegavam ?
Da li treba da koristim ulje ?
Hvala unaprijed
Nemoj to sebi raditi. Pogotovo ako si dobro bijele puti, kao što kažeš.armminn wrote:Vozdra raja.Nikada nisam boje dobio na moru,eto kao malo pocrvenim.Nesto se i ne volim suncati.Ove godine bih probao dobiti nesto boje.Uglavnom bijel sam.
Sta da da izbjegavam ?
Hvala unaprijed![]()
Veću glupost nisam pročitao. Po tvom ispada da sa faktorom 50 si zaštičen 500 minuta, odnosno 8 sati 20 minuta. Pa izgorio bi i bio crven ko rak. Minimum minimuma dabi se zaštitio od sunca i da ne izgoriš je da se mažeš 4 puta dnevno i to faktorom 50.Eborg wrote:Svi zaštitini faktori jednako štite, razlika je samo u trajanju zaštite.
Faktor zaštite pomnoži za 10 i dobit ćeš broj minuta s kojim si zaštićen. Npr. faktor 15 = 150 minuta zaštite od opekotina i tako redom. E na tebi je hoćeš li se mazati tri puta faktorom 15 ili jednom faktorom 50.
Postoje ljudi koji ne mogu pocrniti zbog izrazito jakog bijelog pigmenta. Budu na moru po 10-15 dana, ali nikada ne mogu imati dobru boju kao drugi. Zapravo, ne mogu ni pocrniti, već samo malo pocrveniti, kao što si ti opisao. Možda je u tome problem. Najbolje je da se sunčaš od 9:00 do 12:00. Od 12:00 do 17:00 izbjegavaj sunčanje. Ulazi u vodu, i tu ćeš uhvatiti boje (ako se radi o prije navedenom problemu nećeš). Od 17:00 do 19:00 i više opet se možeš sunčati. Koristi maslinovo ulje, bolje ćeš pocrniti. Jest da je veća mogućnost da ćeš izgoriti, ali svako izgori na moru. Ne izgori jedino onaj ko upotpunosti izbjegava sunce od 12:00 do 17:00.armminn wrote:Vozdra raja.Nikada nisam boje dobio na moru,eto kao malo pocrvenim.Nesto se i ne volim suncati.Ove godine bih probao dobiti nesto boje.Uglavnom bijel sam.
Sta da da izbjegavam ?
Hvala unaprijed![]()
Pa to mozda ako si medju ovim s aristokratskim aka albino tenom... ja se zajeb'o prije dvije godine, pa se maz'o tim cudom faktor 50... cvario se k'o levat na suncu, nikakve boje nisam dobio, k'o da sam karton imao preko kozeBetter Man wrote:
Veću glupost nisam pročitao. Po tvom ispada da sa faktorom 50 si zaštičen 500 minuta, odnosno 8 sati 20 minuta. Pa izgorio bi i bio crven ko rak. Minimum minimuma dabi se zaštitio od sunca i da ne izgoriš je da se mažeš 4 puta dnevno i to faktorom 50.
e ovde sam se baš lijepo ismijao-...hvala vamBetter Man wrote:Veću glupost nisam pročitao. Po tvom ispada da sa faktorom 50 si zaštičen 500 minuta, odnosno 8 sati 20 minuta. Pa izgorio bi i bio crven ko rak. Minimum minimuma dabi se zaštitio od sunca i da ne izgoriš je da se mažeš 4 puta dnevno i to faktorom 50.Eborg wrote:Svi zaštitini faktori jednako štite, razlika je samo u trajanju zaštite.
Faktor zaštite pomnoži za 10 i dobit ćeš broj minuta s kojim si zaštićen. Npr. faktor 15 = 150 minuta zaštite od opekotina i tako redom. E na tebi je hoćeš li se mazati tri puta faktorom 15 ili jednom faktorom 50.
To što ne izgoriš, ne znači da ne nanosiš štetu koži, ni da ne možeš dobiti rak kože. I za ljude koji nisu svijetle puti i koji ne izgore na suncu se obavezno preporučuje visoki faktor zaštite. Bolje ti je osati bijel nego imati poslije problema sa kožom.KPNCTNJAH wrote:Pa to mozda ako si medju ovim s aristokratskim aka albino tenom... ja se zajeb'o prije dvije godine, pa se maz'o tim cudom faktor 50... cvario se k'o levat na suncu, nikakve boje nisam dobio, k'o da sam karton imao preko kozeBetter Man wrote:
Veću glupost nisam pročitao. Po tvom ispada da sa faktorom 50 si zaštičen 500 minuta, odnosno 8 sati 20 minuta. Pa izgorio bi i bio crven ko rak. Minimum minimuma dabi se zaštitio od sunca i da ne izgoriš je da se mažeš 4 puta dnevno i to faktorom 50.![]()
Faktor 10-20... po 6 sati na suncu, ono kad je najjace, kad svi bjeze u hlad, ja na suncu... pa ne izgorim..![]()
Pretvoriš se u guštera ako se njima mažeš... naravno ne odmah, nego kad Boeing ispusti određenu vrstu chemtrailsa iznad plažeRusski wrote:Najjača stvar je ta što su te kreme za sunčanje daleko opasnije nego samo Sunce. No, nastavite.
Wow, veoma smiješno. Hvala na izmamljenom smiješku.ultima_palabra wrote:Pretvoriš se u guštera ako se njima mažeš... naravno ne odmah, nego kad Boeing ispusti određenu vrstu chemtrailsa iznad plažeRusski wrote:Najjača stvar je ta što su te kreme za sunčanje daleko opasnije nego samo Sunce. No, nastavite.
karanana wrote:matere mi i ja procitah sunecenje.
joj ljudi svasta pitaju. sad se za svaku sitnicu konsultuju forumi, google....zar sunecenje nije nesto sto bi trebali svi da znamo. namazes se malo se przis, pa onda u more, pa kad izadjes malo se suhnes na peskiru, pa onda u hlad na pivu....